Gå til innhold

spett

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spett

  1. Dette er bare ren spekulasjon, men vil tro alle som bruker en XBone får lov til å bruke spillene på den. Dvs har du fire profiler på en XBone trenger du neppe kjøpe spillene fire ganger. Dermed er det ikke du som har kjøpt spillene, men fordi de er fysisk nedlastet vil du kunne spille dem på din egen profil. Dette har jeg nok ikke testet, da jeg til dags dato aldri har trengt to profiler på en konsoll. Eneste måtte være for achivements jeg driter i, og foretrekker å samle dem sammen med noen uansett. Er mye morsommere å sitte tre, fire stk sammen og prøve å få et vanskelig achivement, enn å sitte helt alene og slite på egenhånd. Litt vanskelig med high five når man bare er en person. :p

     

    En annen tanke er at XBone fikk mye pepper fordi MS krevde at den skulle logge seg på nettet hver dag. Dette ble sterkt redusert etterhvert, før det ble borte fullstendig. Mulig det rett og slett bare er at XBonen din ikke har koblet seg til nettet for å sjekke hvem som eier spillene. Hvis dette stemmer kan du i teorien miste spillene når du er på nettet neste gang. Men jeg understreker at dette KUN er en teori.

     

    En tredje ting er at Sony køddet mye med MS når det gjaldt dette med å låne spill av andre.  Mulig MS har lært av dem, og gjør brukte spill og å låne spill enklere. :)

     

    Joda, om en bruker har kjøpt ett spill så kan alle spille det. MEN som jeg skrev i første post så slettet forrige eier sin bruker før han sendte den. Så hans bruker er ikke der mer så jeg måtte legge inn min egen før jeg fikk startet spillene jeg ikke eier. Og konsollen ble koblet til nett fra første stund.....

  2. Har nettopp kjøpt Xbox one nummer to i huset, denne skulle det være installert to spill i fra forrige eier (Ett kjøpt via xbox store og ett fulgte med konsollen, sunset overdrive edition). Var sikker på att disse var knyttet til hans gamertag og så aldri på de spillene som noe pluss i og med att jeg var skrå sikker på att de ikke virket med min gamertag da hans er slettet. Men det gjør de!

     

    Mine spm er derfor, hvordan kan det ha seg att disse spillene virker når hans gamertag er slettet? Kan det være fordi jeg ikke har satt opp denne som min "Hjemme xbox" att det fortsatt er hans "hjemme xbox" selv om gamertag'en hans er slettet?

    Er det mulig å se hvem som "eier" nedlastede spill?

  3. 3 sekunder? Det er jo helt borti hampen. Det er på tide Western Digital sender ut en firmware som fikser det problemet fordi det kan fikses slik.

     

    Ellers flott at det funket. :thumbup:

    Sorry Mac, Var nok litt kjapp på avtrekkeren. WDIDLE3 rapporterer att timeren er slått av men disken fortsetter å spinne ned..

    Flere gode forslag?

     

    Skulle nok gjort mer enn å skumlest artikkelen du refererte til også, står jo attakkurat den disken jeg har fortsetter å spinne ned.. Må da være en måte å få slått av dette..

     

    Readers looking to disable fast spin-down times on notebook drives such as the 750GB Scorpio Blue should know that while it stopped the excessive load cycles, the drive still spun down after a few seconds of idle activity.

     

  4. Har en HP ProBook 6550b der jeg har jeg byttet ut DVD-romen med en ekstra harddisk. Harddisken jeg har satt inn er en WD Scorpio Blue 750GB.

    Problemet jeg har er att denne spinner ned etter bare noen sekunder, har ikke tatt tiden men det er ihvertfall under 1 minutt. Dette er jo selvfølgelig ganske plagsomt.

    Under strømalternativer så er de satt opp til å spinne ned etter 10min på batteri og 1time med nettstrøm.

    Maskinen kjører Win 8.1.

     

    Noen tips?

  5. Hvis du har definert en bruker med samme brukernavn og passord på begge maskinene kan du nå ressursene (share) på den andre maskinen uten å oppgi brukernavn&passord. Du vil da ikke finne en oppføring med CMDKEY (eller den grafiske utgaven, Credential Manager, husker ikke hva det heter på norsk). - Men hvis du kobler opp mot et share og eksplisitt angir brukernavn&pwd og kryser av for å lagre - selv om det er nøyaktig samme user&pwd på begge - Vil du få en oppføring med CMDKEY /List.

    Så det nå att om jeg krysser av for å lagre user/pass så kom det opp i CMDKEY lista. Flott da vet man det, takk :)

    Men har du peiling på hvor jeg finner "midlertidige" brukernavn?

    Har en share jeg er tilkoblet til med brukernavnet "userwrite", en bruker som bare finnes på maskinen som deler. Denne er blitt tilkoblet som en nettverkstasjon (z:) og huket av att denne skal tilkoblet på nytt ved pålogging men huket ikke av for husking av bruker/pass.

    Dette dukker da ikke opp i CMDKEY lista. Er det noen måte å lese ut hvilket bruker navn jeg er tilkoblet med da? Det må jo være lagret ett sted..

    Greit nok, nå vet jeg jo hvilket brukernavn jeg har brukt. Men har erfart att å dele filer med Windows kan være ganske lunefullt så det hadde vært kjekt å lese ut dette uten å sjekke tilkoblede brukere på maskinen som deler.

  6. Går ut fra at du har Win 7/8?

     

    Du kan bruke kommandoen CMDKEY i et Command Prompt for å se (og angi/fjerne) hvilken bruker som er benyttet. CMDKEY /List

    (Eller CMDKEY /? for syntaks)

     

    Stemmer, glemte det. Kjører Windows 8.

    Takk for forslaget men CMDKEY /list ga meg ikke den informasjonen jeg er ute etter. Jeg er konstant koblet mot en av mine shares og informasjon om denne uteble.

     

    Er ute etter brukernavn som er tastet inn (og som tydeligvis blir lagret en plass til neste gang) når jeg f.eks blar igjennom nettverket hjemme og kobler meg opp mot en share som er passordbeskyttet. Vet jeg bare kan koble fra og koble til på nytt med brukernavn/passord men av diagnoserings årsaker hadde det vært kurrant å kunne liste opp brukernavn som er lagret/i bruk.

  7. Ved bruk av "net use" kan man jo se hvilke nettverks ressurser som man er koblet opp imot. Men nå hender det jo att det blir brukt brukernavn og passord for oppkobling til delte mapper.

     

    Er det noen måte å se hvilket brukernavn jeg brukte når jeg koblet meg til en bestemt nettverksressurs?

    Prøvd google men alt jeg kommer over er å bruke datamaskinbehandling for å se hvem som er koblet til min maskin.

  8. Takk for tipsene.

    Har plukket vekk port forwarding for RDP i routeren. Eneste portene jeg har åpnet der nå er de til torrent.

    Kan jeg føle meg trygg på att ingen kommer igjennom routeren nå? Er en DIR-655 router.

    Ser etter en software firewall å installere, noen tips der?

     

    Strengt talt bør man ikke åpne RDP ut mot omverdenen uansett. Dersom det er viktig ville jeg sett meg etter en router som støtter VPN.

     

    Kunne du ha utdypt hvorfor en router med støtte for VPN vil gjøre RDP tryggere? Kan man skille nettverkene på portnummer?

  9. Oppdaget nå att noen har brukt medie senteret mitt gjennom RDP rundt 7-8 i dag tidlig.

    Chrome var installert og så var det opprettet en ny yahoo konto og moneybooker konto det var overført penger til gjennom den nye yahoo kontoen på ett vis.

     

    Har selvfølgelig vært naiv og hatt ett dyndns domene pekende mot nettverket med ganske simpelt passord til RDP på medie senteret.

     

    Personen har tydeligvis "rydded" etter seg ved hjelp av CCleaner, noe han har lastet ned installert, kjørt, og avinstallert.

     

    Ser heldigvis ut som att familie bilder og div er inntakt enda. Får bare håpe de ikke er spredt rundt..

     

    Spm mitt nå er, hva bør jeg gjøre for å kunne bruke RDP lokalt og hindre det fra utsiden?

    Hva bør jeg kjøre for å forsikre meg om att det ikke er installert ulumske programmer?

     

    Har nå skrudd av dyndns, upnp og oppdatert passordet på medie senteret.

     

    Hva mer bør jeg gjøre for å forhindre tilkobling fra utsiden av nettverket?

  10. Reklamasjon?

    Har sendt mail til PS så får hva jeg får i svar.

    Men tanken slo meg bare att det kunne være flaks att den ene virket, kanskje noe instillinger må til eller att RAMen ikke støttes av hovedkortet. Da er det kjedelig å sende inn igjen å måtte betale like mye som brikkene kostet i utgangspunktet for feil prøving.

    Her er det så mye guruer att det må være noen som veit om jeg har fått ett produkt med feil eller om jeg har kjøpt feil brikker..? :)

  11. Har en maskin med ett ASUS Sabertooth 990FX hovedkort og AMD 4100FX prosessor.

    Handlet meg nettopp ett 8GB Kingston RAM kit til denne.

    Smelte i RAMen og pc en frøys under lasting av windows. Javel tenkte jeg, inn med resett knappen og bilde kom ikke tilbake.

    Av med sidedøra og der ser jeg det lyser ei rød diode ved siden av RAMen. Etter litt feilsøking starter bare maskinen opp om den ene brikken blir brukt, med den andre så kommer lys dioda tilbake. Dette hovekortet har en knapp ved siden av RAMen som kan brukes for å automatisk finne instillinger som sikrer boot men heller ikke den gjør noe forskjell.

     

    Noen tips? Må ærlig innrømme jeg begynner å bli litt rusten på hardware siden..

  12. Hadde vært kjekt å kunne laste ned filer fra web'en når jeg er borte.

     

    Noen som vet om en bra download manager med web-ui?

    Gjerne ett program med historikk og kø-system gjennom web-ui.

     

    Prøvd å google litt men finner ikke no intresant..

     

    Tar imot forslag for både Linux og Windows

×
×
  • Opprett ny...