Gå til innhold

ikkebarebare

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ikkebarebare

  1. Tusen takk for alle svar :-)

     

    Har sett likens ut noen ganger etter blodprøve selv. Tipper det er ganske normalt. Får du lett blåmerker?

    Aldri hatt noe problem med blåmerker tidligere, og tror ikke jeg har det nå. Skal en god støy til for at jeg får blåmerke.

     

    Blodkar kommer i mange fasonger. Noen av de er det vanskeligere å få tatt en prøve fra. Du er nok en eier av slike blodkar.

     

    Sannsynlig opparbeidet du deg et høyt stressnivå og økt blodtrykk. Når du kom til jobben slappet du av og da sank blodtrykket, og sammen med den, bevisstheten.

     

    Helt riktig, det er slik som kan skje.

     

    Ja, i hopetall. En gang i tiden når jeg tok titalls av blodprøver daglig (på pasienter), skjedde det daglig at det oppstod slike blødninger du har.

     

    Med mindre du har koagulasjonsforstyrrelse eller spiser medisiner som påvirker koagulasjonen (blodfortynnende), er det er ingen mening å undersøke armen. Du trenger ikke å være engstelig for blodpropp eller infeksjoner. Dette går over av seg selv i løpet av noen uker. 

    Stemmer godt at jeg var stresset (ikke pga blodprøven, men ting jeg snakket med legen om i forkant). Også har jeg nok opparbeidet litt stress i løpet av blodprøven, etter all pirkinga i armen.

     

     

    Det er ikke uvanlig å få blåmerker, men når de er så store som i ditt tilfelle tyder det på at personen som har tatt prøven har vært noe uforsiktig og lagd en større rift i blodkaret slik at du har blødd under huden. Det er dog helt ufarlig, og ikke noe som må undersøkes. Det kan være verdt å nevne det neste gang du skal ta blodprøve slik at en mer erfaren kan ta blodprøven.

    Legen/sykepleieren som tok blodprøven var nok uerfaren, ja. En annen prøvde etterpå, og fikk det til på første forsøk.

     

    Dette ser ut som en uerfaren person som tok blodprøven din. 

    Har fått sånn selv men da fordi jeg tok blodgass. Han som tok den var kjempeflink og informerte meg om at det gjorde vondere enn en vanlig blodprøve, og han var veldig forsiktig. Fremdeles hadde jeg vondt i håndleddet i en uke etterpå og fikk sånne stygge blåmerker som deg TS. Tar du ofte blodprøver TS?

    Tar ikke blodprøver ofte nei, er lenge siden sist. Har heller aldri hatt noen fobi/problemer med det tidligere.

     

    Igjen, takk for alle svar! :-D

×
×
  • Opprett ny...