Gå til innhold

Ytringsfrihet

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ytringsfrihet

  1.  

     

     

    Trenger ikke droner over drammen sentrum. Og helikoptere til sykehuset fortjener også å få operere i fred.

     

    Hvorfor skal du bestemme hva folk trenger? DJI skal forholde seg til lokalt lovverk. Intet mer.

    Hvorfor skal DJI i det hele tatt legge inn slike sperrer ? Synes du da også at tilsvarende er helt greit å legge inn i alle biler som er 'smarte' nok til å vite hvilke veier som har hvilken fartsgrense (fartssperre) ? Når skal mulighet til å 'blokkere' mot ulovlige handlinger utløse blokkeringsplikt, og når skal det enkelte individ (bruker) stilles til ansvar ?

     

    Når nå DJI har lagt inn slik sperre, og evt har en feil som gjør at det ikke blokkerer i nærhenetn av flyplass - skal da brukeren være 'skyldfri' dersom han krasjer et fly fordi DJI ikke hadde lagt inn sperre ?

    Ja.

    Alle biler får nå, og burde alltid vært, spærrer som gjør at de bremser om du kjører over fartsgrensen.

     

    Det er gang på gang bevist at folk ikke klarer å forholde seg til regler, og at dette går ut over livene til andre.

     

    Om sperren ikke fungerer så er det uansett personen som er ansvarlig.

    Om du har en tesla med autopilot, og du krasjer med den, så er det din skyld.

    Alle _nye_ biler får kanskje (det er ikke bekreftet ennå) en sperre på bilen, men tråkker du pedalen helt ned, så overstyrer du sperren. Jeg vil heller kalle det en påminnelses funksjon mer enn en sperre.

  2. Downgrade var mulig på min Phantom 3 4k. Jeg ser at i følge DJI sine kart, så er hele Phantom 3 serien, Inspire 1, M600, M100, og noen andre urørt. Enn så lenge. De har også glemt at det er flyplass i Hokksund. Har full forståelse for at de stenger ned utsatte områder der det er flytrafikk, fengsel, militære anlegg og så videre. Jeg syntes det er rart hvis man ikke kan åpne geoblokking for oppdrag med drone. Samme som vi gjorde i Hokksund i sin tid da flytrafikken gikk til Fornebu. Da åpnet vi områder ("bokser") for å kunne fly høyere. Det burde være en smal sak å kunne åpne lukkede områder på bestilling. En liten app hvor man registrerer hvor man har planlagt å bruke dronen og tidsrom. Når godkjent, låses den omsøkte drone opp automatisk.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...