Gå til innhold

Sliten skoleelev

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sliten skoleelev

  1. 1 hour ago, Taurean said:

    Har ikke erfaring med intervju fra treningssenter, men: Har du noen erfaring med trening før? Du bør vel være ærlig om det. Det kan hende du ansettes til generelt renhold og andre vedlikeholdsoppgaver. Jeg ville tatt på vanlige klær uten å se dassete ut, ville vel ikke møtt opp i joggedress selv om det kan være passende. Vanlige hverdagskler og litt forretningsaktig. Kleskode spiller ikke så stor rolle. Det er mulig de har egne klær der som de vil du skal gå med. Ellers kan du bare spørre i intervjuet hvis du er usikker.

    Ikke prøv å selg deg inn som noe du ikke er.

    Men hvordan fikk du intervjuet? Har du søkt, eller ble du "headhuntet"? ^^  En grunn må det jo være.

    jeg søkte

  2. 1 hour ago, Taurean said:

    Du skriver en generell tekst angående hvem du er, hvor du bor (ta med litt om transportmuligheter og hvordan du har tenkt å komme deg til og fra jobb), så klart telefonnummer og e-postadresse, hvilken skole du går på, hva dine eventuelle fremtidsplaner er med skole og jobb, hvor lenge du antar at du skal jobbe der (da skriver du så lenge samarbeidet fungerer bra og du mestrer jobben).

    Før i tiden var jeg rigid på å ikke bruke smiletegn og sånt i tekster. Men i dagens samfunn, kan det gå an å legge inn ett eller to, for å vise at du er en vennlig og åpen person. Men ikke for mye dilldall, da fremstår du bare som useriøs.

    Ikke for langt, ikke for kort, hold det genuint, åpent og saklig.

    E-postadresse bør være noe litt seriøst og ikke for flyktig. Å lage en e-postadresse som du kun bruker til jobb og andre profesjonelle bestrebelser når du blir eldre, som telefonabonnement, strøm, tv, bil, og alle andre registreringer.

    Og ja, et nøytralt bilde av deg med nøytral bakgrunn, igjen uten mye dilldall (lue, briller, sminke etc) tenker jeg at du ihvertfall bør eller helst må ha med for å fremstå som mer seriøs.

    Først leverer du den, så følger du den opp med en telefon om en uke eller to, og hører hva for svar du får. Er det halvveis positivt, spør du om kan ringe igjen om en uke eller to til. Faller det i fisk da, så kan du nok ansé det som dødt. Men er det interesse fra dem, så får du nok et intervju.

     

    En åpen søknat kan du holde 80-90% som en mal, men så endrer du 10-20% til å tilpasse den enkelte butikken eller kjeden du sender den til. Ikke send den helt lik til alle butikker. Du bør ha litt interesse for stedet du søker, å jobbe i butikk er ikke bare-bare, du skal vite hvor alt av produkter står og gjerne vite litt om produktene. Så å jobbe i butikker som selger varer man overhodet ikke har interesse for, kan være litt selvødeleggende.

    Så ikke spre det for bredt til å begynne med, kanskje 2-3 butikker. Så øk det etter hvert hvis du ikke får tilslag.

    tusen takk for hjelp!!

  3. Hei!

    Jeg fikk nettopp vite at jeg kom opp i Matematikk s1 i muntlig eksamen. 

    Har blanda følelser om dette og aner egentlig ikke hvordan en muntlig eksamen i matte foregår. (Går vg2). 

    Så om noen  har erfaring med å ha muntlig i matte og kunne kommet med noen tips hadde det vært fantastisk.Alt fra hvordan svare på spørsmål, hvordan forholde seg til sensor osv.

     

    OG, tips til hva jeg bør gjøre i dag (den første forberedelsesdagen) for å forberede meg?

    Har eksamen på torsdag. 

     

    Setter pris på alle svar, takk:) 

  4. Virksomhetens forhold - "vi har for mange ansatte og for få ordre"

    Arbeidsgivers forhold - "jeg er blitt ufør og må fortsette enkeltpersonforetaket uten ansatte"

    Arbeidstakers forhold - skulk, ordrenekt, dårlig oppførsel, etc.

     

    Tusentakk!! Det at Marte er en viktig kunde og at det vil se dårlig ut for bedriften å miste henne, går det under virksomhetens forhold?

  5. Tusen takk for nyttige svar! men jeg sliter litt med å skjønne vern mot usaklig oppsigelse §15-7, første ledd.

    Arbeidstaker kan ikke sies opp uten at det er saklig begrunnet i virksomhetens, arbeidsigvers eller arbeidstaker forhold. 

     

    Dette paragrafet vil jeg ta med i besvarelsen min, men er oppsigelsen av Lars Holm usaklig begrunnet i arbeidstakers forhold? Jeg forstår ikke forksjellen på de ulike forholdene. 

  6. Hei dere! Jeg har en veldig viktig muntlig høring i rettslære 1 imorgen og trenger hjelp med å løse en tvist. Oppgaven omhandler oppsigelse.

     

    Peder Ås flyr til Bergen for å besøke moren sin. Flyverten i EasyFly, Lars Holm, serverer passasjerene fra en tralle. Flytiden er kort, så Lars må være rask for å bli ferdig i tide. Like før han kommer til Peder, mister han en brusboks på gulvet. Han tar den opp og setter den tilbake på trallen.  Ved en feiltakelse tar han boksen opp og gir den til Peder. Brusen spruter ut av boksen da han åpner den. Mesteparten av innholdet treffer Marte Kirkerud, som sitter ved siden av Peder. Marte blir rasende og sier at nå må hun rense kjolen. Den er laget av silke, og hun har nylig renset den. Marte har ikke andre klær med seg på turen og sier hun må kjøpe en ny kjole i Bergen.  

    Da Marte fikk brusen over seg, prøvde Lars så godt han kunne å tørke den bort fra fanget hennes. Det gjorde bare vondt verre. Marte ble rasende og beskyldte Lars for beføling og seksuell sjikanering. Dette vil hun rapportere til flyselskapets ledelse. Tre uker senere mottar Lars oppsigelse fra EasyFly. Den oppfyller alle formkravene i arbeidsmiljøloven. Oppsigelsen er begrunnet med at Lars var ansvarlig for tilgrisingen av Martes kjole. Videre var det helt utilgivelig av en flyvert å opptre slik Lars gjorde da han forsøkte å tørke bort brusen fra fanget til Marte. I tillegg la selskapet vekt på at Marte var en meget viktig kunde. Hun flyr ca. 50 turer med EasyFly hvert år. 

    Marte Kirkerud har sagt til flyselskapets personalsjef at dersom ikke Lars mister jobben etter det som skjedde, vil hun aldri mer sette sine bein i et fly tilhørende EasyFly. Det er nok av konkurrerende selskap hun kan fly med i stedet. 

     

    Drøft om oppsigelsen av Lars Holm er lovlig.  

    Konklusjonen jeg har endt opp med er at oppsigelsen er ULOVLIG, men tips til argumenter (fra loven) jeg kan bruke? Setter stor pris på all hjelp!!

×
×
  • Opprett ny...