Gå til innhold

Maskin Sjef

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Maskin Sjef

  1. Det som er litt rart er at det ser ut til at mange her kjenner slike systemer. Mange har erfaring fra supplyskip som har idiotsikre systemer som blir testet og sjekket av operatører og klasseselskap. Er ikke alt på stell vil de ikke få lov til å nerme seg en oljeplattform.

     

    Disse båtene opererer i rimelig tøft vær og jeg har aldri hørt om at alle motorene har mistet oljetrykk samtidig, selv om mange av dem har opplevd krengning langt over garanterte verdier.

     

    Jeg tror disse cruise skipene har en forferdelig designfeil som bør utbedres asap.

     

    Det kan vaere saa enkelt som at det ikke er nokk olje paa tanken, har du samme situasjon paa hvilkesom helst installasjon saa faar det same utlop. Trenger ikke ha noe som helst med design aa gjore.

    • Liker 2
  2.  

    Jeg synes det ser ut som om det er et separat system for hver motor.

    Hvis det er denne tegningen du mener så er det bunnpannen du ser på bildet, du har i tillegg en sentral smøroljetank som enten manuelt eller automatisk overfører olje til motoren etter behov.

     

    Du har prelube pump "får opp oljetrykk før start", og den vanlige oljepumpen som smører motoren.

     

    post-151946-0-75681500-1553705377_thumb.jpg

    Dette representerer neppe installasjonen paa Viking Sky. MAN har paahengt smor olje pumpe dom drives av motoren via gear naar den er I gang. Den elektriske pumpen stopper saa snart motoren har faat start og smore olje trykket kommer opp. Den er bare brukt som prelube oil pump mens motoren er I stand by.

    • Liker 2
  3.  

    Jeg har lagt inn en link til i kommentaren over, det ser ut til at CR varianten av motoren er litt forskjellig, med "dry sump" og separat oljetank. Men i prinsippet er det det samme. Forskjellen er at da er antagelig tanken bygd av verftet og ikke av MAN.

    Den motoren har begrensinger på krenking.

     

    post-151946-0-85364500-1553707548_thumb.jpg

    MAN leverer bare maskinen, det er verftet som lager baaten som bygger sump tankene. Man gir retnings linjer til hvor stort volum tankene bor ha, og Klassen godtar tegningene og utforsel av sump tankene.

    • Liker 1
  4. I normale tilfeller saa har hver enkelt maskin egen ''sump tank''. Med eget separator system, og prelube oil pump, det er vanelig at olje kan transporteres mellom tankene, men dette er ikke alltid slik. Olje tankene har tilforsel I fra Ren Smorolje tank for etterfylling, dette blir vaneligvis utfort med en ''Make Up pump'' I tillegg til dette, saa er det mulig aa tome smor olje tankene til en saakalt ''Dirty Lube Oil Tank'' Denne tanken brukes ved oljeskift og vedlikehold av maskin og rengjoring av sump tank. Det er desverre vanelig at rederne ikke onsker aa kjope olje eller kjore med korrekt nivaa I sump tankene. Hvis nivaaet blir for lavt, blir det fort en farlig I situasjon- (daarlig vaer) Erfarne Maskin Sjefer er svert noye med aa ikke gaa I denne fella og har selv mange ganger sjekket nivaaene i sump tankene med hensyn paa daarlig vaer. Men uten aa ha sett installasjonen skal jeg vare forsiktig med aa si at de har kjort med for liten olje mengde paa tankene, det kan ogsaa gjerne vaere direkte feil med intake I fra olje pumpa eller at vivaamaalingen av tankene er feilt laget og gir feil intrykk av nivaa I tankene. Men spor Maskin sjefen ombord, han vet garantert hva som er arsaken.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...