Gå til innhold

Ipsofacto

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ipsofacto

  1. Er det noen som kunne anbefalt hva jeg kan se nærmere på.

     

    Ønsker kun å ha 1 kort på meg.  Helst med så lite som mulig kostnad.

     

    En ekstra bonus ville vært om kortet kunne linkes opp mot en app som sier hva jeg bruker penger på.. Altså å kunne kategorisere det.

     

    Banken sin egen løsning på dette er jeg ikke fornøyd med per idag og leter da etter alternativer.

     

     

    En annen ting ville også vært å ha et kort som jeg overfører et visst beløp til hver mnd og har kun det til rådighet, som også gir beskjed feks når kontoen nærmer seg 0, samt hva jeg bruker på penger på også

     

     

    Ønsker mer oversikt, og egentlig alle i familien ønsker en lignende løsning.

     

     

     

    tips?

  2. For en dedikert streaming pc så er det egentlig bare CPU som gjelder. For under 5k så ville jeg ha valgt en ryzen 1600. Gpu er med for å gi bilde og ikke noe annet, så bare å velge det billigste.

    Han vil nok ikke kunne streame 4k, blir maks 1080p 60fps og da vil denne cpu'en være mer en god nok for bra bilde.

     

     

    En dedikert streaming pc vil også trenge et capture card som er ca 1k

    Til sammen så vil nok pc + capture card være rundt 5.5-6k. 

     

    M360lL1.png

     

    edit: Trenger nok ikke capture kort ettersom OBS har en NDI plugin som sender bilde via lokalnettet til en annen pc.

     

    Aha! Tusen takk for en liste ihvertfall!

     

    Så slik jeg ser det,  Han har nå en 34 tommer widescreen 4k monitor han spiller på primært, for å streame må/burde han nedskalere denne til noe likt en 27 tommer og 1080P kvalitet da altså.

     

    speccs i nåværende pc er som følger:

    -Intel Core i7-6700k Skylake

    -Geforce GTX 1080 Founders edition

     

    Vil det kanskje si at han ikke trenger noe ekstra det da, med tanke på redusert kvalitet vil gjøre "jobben" lettere for cpu'en

     

    Isåfall endres prioriteringene litt..

     

    Hovedmålet er egentlig noe ala dette:

     

    3 skjermer

    1 Skjerm med egen dedikert pc til gaming.

    2 skjermer som styrer alle andre programmer han har i bakgrunn ( originalt også vært en streaming pc, men dette er kanskje ikke lenger nødvendig ) 

     

    Så da blir det kanskje at vi må se etter noe kan gjøre det mulig å "synkronisere" lyden fra 2 pcer til et headset da.  Han sitter feks med youtube-discord.skype etc etc på den ene "dårlige" pcen og samtidig ønske lyden fra gaming pcen

     

    Har du/dere noen forslag her?

  3. Nevøen min har ytret et ønske om å prøve streaming. Rettere sagt på twitch.tv

     

    Han har idag en god PC der komponenter er satt sammen selv. Han spiller på en widescreen i 4k og det sluker det meste av hva pcen klarer. Han spiller ikke de mest performance-heavy spillene enda så det har gått greit hittil med hva han har.

     

    men så ønsker han å begynne å streame og det går visst dårlig når alt skal på en pc alene, så han fikk anbefalt av noen streamere til å skaffe seg en "streaming" pc ved siden av, jeg "skylder" han en bursdagsgave fra tidligere og tenkte å hjelpe til litt her.

     

    Noen her inne som kunne tipset meg om hva jeg kan se på ? Vil ikke gå så langt å spytte inn haugevis av penger da det ikke burde være nødvendig. Vil et budsjett på 5k være noe ?

     

    Jeg har prøvd å lese meg litt frem på det, og slik jeg forstår vil en mulighet være å kjøpe en PC med en god CPU og et capture card. 

     

    å bygge selv er ikke noe problem og vi kjøper gjerne komponenter alene og bygger det selv.

     

    Takker for tips og råd!

     

     

  4. Nevøen min har ytret at han ønsker å ta seg en utdanning innenfor IT.

    Han utdannet seg som elektriker og tok fagbrevet, deretter begynte han som regnskapsmedarbeider for å kunne opparbeide seg nok kunnskap til en dag å starte sitt eget firma med bare seg selv, dette gikk litt til grunne og han har funnet ut at IT er tingen for han.

     

    Siden nevøen min bor vegg i vegg med meg så treffes vi ofte og vi har pratet om dette om muligheter og kanskje hva han kan se på.

     

    Til stor skuffelse hadde jeg dessverre lite å kunne hjelpe til med annet enn å hjelpe til med å finne frem litt på nettet. Han er en oppegående kar, så han finner nok ut av det han vil selv også, men ble nylig medlem her og så at det kan være mange som har vært i han sine sko tidligere og tenkte da å høre om noen ikke kunne kommet med noen råd eller personlige tips?

     

    Han jobber fulltid, har 1 lite barn, men har mulighet til å gå litt ned i stilling dersom det viser seg at studie krever mer tid. Han er strukturert og har motivasjonen inne så han fokuserer mest på å ta et nettstudie på Noroff. Han fikk beskjed om at han kan søke på grunnlag av realkompetanse siden han er 25 var innenfor "rammene" Så det var ihvertfall greit. 

     

    Men så kommer det til hva som kan gjøres evt etter endt utdanning. Er det andre "bedre" veier å gå feks. Han ønsker egentlig et større spekter rundt IT muligheter. Kurs osv senere som vil kreve spesialisering osv er en annen sak.   Med andre ord: Han ønsker å ha flest mulige dører åpne etter nettstudiene er ferdig og han kan begynne å søke jobb.

     

    PS: Som tittelen forklarer så er det digital etterforskning / cyber security som har fanget interessen hans.

     

    Så tips tas imot med stor takk  :)

  5. Som prosjektleder selv tjener jeg 1.2 i året + 300k når jeg reiser mer enn 98 dager (sær avtale)

    Jobber da innen elektro & ventilasjon på større bygg, Både innenlands og utenlands

     

    Fruen er arkitekt og tjener rundt 2m der hun jobber og 2/300k i sitt eget firma der hun tar på seg jobber i helger og fritid. 

    Vi jobber mest for utenlandske aktører og kan derfor kreve høye honorarer.  Får du en fot innenfor i land som Kina så er mulighetene dine uendelige vil jeg si.

     

     

    obs: så først nå at dette var relativt til IT så beklager et lite hjelpfullt svar.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...