Gå til innhold

Kurtis

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kurtis

  1. tusen takk kurtis!! problemet var faktisk vga kabelen. fant en gammel vga kabel liggende her, og flimringen forsvant! :)

     

     

    vil forresten en dvi kabel gi bedre bilde enn vga kabel med overgang?

     

     

    utrolig deilig at det var en slik "fillefeil" som at det bare var den kabelen som var årsaken.

     

    men syns det er utrolig merkelig at en kabelfeil kan kun vise seg i enkelte spill og ikke ellers..

     

    Ah, så bra!

     

    Så for meg et scenario der du hadde overgang til DVI på begge sider av en VGA-kabel.

    VGA til DVI skal ikke være et problem i det hele tatt.

     

    Dette er det nok mange andre som har mer peilig på enn meg, men ettersom jeg kan se etter et kjapt google søk, så er VGA-kabling ofte mer mottakelig for støy, som da fortsatt kan være en synder. Den gamle kabelen din var kanskje av suspekt kvalitet? Eller skadet? Beveger meg helt ut i teoriene her nå, men kan jo være noen elementer i de berørte spillene sendte litt spesielle signaler over kabelen som lot seg forstyrre? Ellernoe? Shrug.

     

    Har selv vært borti en maskin som nektet fullstendig å starte opp windows, helt til jeg byttet strømkabelen. Ja, den mellom PSU og vegg. Og jeg kunne bytte tilbake igjen etterpå. :hmm:

     

    Når det gjelder forskjellen i DVI-kontaktene, så har den lite å si, utover at du må ha en DVI-D kabel (den med bare én enkel flat pinne)

    Og det er vel denne som er standard.

     

    Billedmessig, VGA vs DVI, er det mange meninger om der ute. Det var visst viktigere med DVI i LCD-skjermenes barndom. Nå er det visst litt hipp som happ? Jeg foretrekker minst mulig overganger på alle slags kabler, derfor foretrekker jeg DVI.

  2. Så når du frapser "linjene", er de ikke å finne i videoen?

     

    Ikke at jeg er noen ekspert, men det høres for meg ut som problemet da ligger et sted _etter_ skjermkortet har behandlet ferdig bildet?

     

    Dvs, skjermkortutgang, kabel, skjerminngang, skjerm i seg selv. Og evt. "støy".

     

    Jeg ville gått over VGA/DVI-overgangen, sett at den satt ordentlig sammen. Skru den fast om mulig. Den som går i skjermen også ofc. Vedvarer problemet: prøv å bytt kabel og/eller overgang om mulig. Se på skjermkortutgangen etter skader.

     

    Har du en haug med ikke-relevante kabler og kontakter koblet til pc eller skjerm, eller liggende i en haug ved pc'en, koble fra og flytt det som lar seg gjøre. (Tviler på det gir noen effekt, men greit å prøve alt)

     

    Prøv til slutt skjermen på en annen pc med Age of Conan, om mulig. (siden du sier det er verst her).

     

    Ikke utelukk fysiske feil bare fordi problemet ikke er konsekvent.

     

    Men om du ikke har gjort det, sjekk innstillingene i spill som ikke flimrer, opp mot de som gjør det.

     

    Edit: Gikk utifra at skjermen din ikke hadde DVI-inngang, men det har den jo? Hvorfor bruker du da en VGA-kabel? Prøv å få byttet ut til en DVI-kabel om tilgjengelig.

     

    Edit2: Leste det du sa om tilkobling igjen, og forstår jeg rett har du en DVI-kabel ut av skjerm med VGA-overgang inn i pc'en. Det rare er jo at skjermkortet ditt har dual-dvi. Du har ikke koblet deg på det integrerte skjermkortet ellerns (om du har)?

    • Liker 1
  3. Kiwi omgår 100kvm-grensa ved å bygge to adskilte butikker vegg-i-vegg. Joker gjør sikkert det samme, om de også i realiteten er over 100kvm.

     

    Ontopic:

    Denne gang med meg som kunde.

     

    Ville kjøpe en ekstra gitar til Guitar Hero.

    Rett før jul hadde Spaceworld gode tilbud på de overprisede kontrollerne til Logitech.

    Siden de var utsolgt i Oslo, måtte jeg dra til Srømmen.

    Gitaren kom i hus, den var komisk forseggjort, og alt var fryd og gammen.

     

    Først etter et par dager fikk jeg sjansen til å prøve den ut.

    Nesten med en gang, merker jeg en høyfrekvent lyd. Tror først det er noe galt med lyden på TV'en, men finner fort ut at det er kontrolleren.

    Hver gang jeg vipper på "strum-baren", dvs den lange vippeknappen, gir den fra seg en helt øredøvende sinnsvak gnisselyd.

    Tenk siriss, bare en ren, skjærende, høyfrekvent pipelyd.

    Prøver så godt jeg kan å ignorere den, men når det kjennes såpass i ørene, og bosituasjonen gjør at jeg ikke kan overdøve den med høyere TV-lyd, beslutter jeg at noe må gjøre.

     

    Ringte butikken, litt redd for å bli avblåst som vanskelig kunde. Mannen på andre siden sa at det hørtes veldig rart ut.

    Jeg lurte ydmykt på om de kunne gjøre noe med det, eller om det var mulig å få prøve å bytte, da jeg helst ikke ville tukle med den selv.

    Så sa han at jeg bare kunne komme innom og bytte.

    Jeg sa jeg hadde kastet emballasjen, men det gjorde ingenting.

    "Kom tilbake med den med en gang, så skal du få en ny, null problem!"

    Sweet! Alt løste seg! :thumbup:

     

    Nei.

    Hadde bil denne dagen, og kjørte rett til Strømmen.

    Ventet ved avdelingsansvarlig, som betjente en rimelig hissig kar rett før meg. Når det ble min tur åpnet jeg med: "Hei, jeg skal ikke være like vanskelig som han" og fortalte ydmykt at jeg hadde pratet med noen i forveien, antakeligvis han, som sa jeg bare skulle komme innom og bytte.

    "Han du snakket med har ikke peiling. Dette er MITT felt. Grunnen til at vi selger gitarene så billig er jo fordi de er dritt. De er ikke noe bedre enn GH's egne gitarer. Så ny gitar får du ikke her."

    (GH-gitaren jeg eier fra før, og de velbrukte jeg har prøvd, har aldri gitt fra seg en slik lyd. Klikk-klakk i mange varianter, ja, men piping?)

    Demonstrerte lyden tilogmed, som uten problemer skjærte igjennom bråket i en jule-velfylt butikk. Sa at jeg foruten pipelyden ikke syntes den var så verst. Var det noe de kunne hjelpe meg å gjøre for å eliminere lyden? Smøre den på et vis kanskje? For lyden plagde meg akkurat nok til at jeg ikke taklet å bruke den.

    "Jeg har flere sånne gitarer hjemme, og de lager alle sånn lyd. Skru opp lyden på TV'en du. God jul"

     

    Wow, takker så mye. Følte meg skikkelig dum der jeg stod.

    Måtte jo forstå at varen jeg kjøpte var dritt.

    Det var jo derfor jeg ringte på forhånd. Hadde aldri giddet å kjøre til Strømmen i julerushtida ellers.

    Jeg forventet heller ikke at gitaren skulle være musestille fra første stund, men snap, det heter ikke Siriss Hero.

     

    Heldigvis fikk jeg åpnet den uten å ødelegge noe, og smurt problemdelene. Stille som bare det, etter mye bruk.

     

    Han hadde kanskje et behov for å være litt vanskelig tilbake, da kunden før meg var skikkelig vanskelig? Uansett, som en person som har mye respekt for alle serviceyrker; jeg håper du har fått hørselskader av gitarene dine.

    • Liker 7
  4. Om det skulle være noe forvirring rundt om det er skjermkortet eller ikke:

     

    Dette er en erketypisk feil for alle kort i 8800-klassen, og intreffer som regel etter 2-3 år.

     

    Begynner gjerne først med artifacts i spill, så striper på skrivebordsmiljøet, deretter i oppstartsskjermen, osv osv.

     

    Såvidt jeg vet skal det være 5 år. Du skal i det minste få et nytt, tilsvarende kort.

  5. Akkurat samme skjedde meg. 8800 Ultra.

    Begynte med artifacts i spill, etter et par omstarter og frustrasjon begynte det også i windows, etterhvert også i innlastingsbildet/startup. Så sluttet det helt å vise et bilde.

     

    Nesten overraskende at skjermkortet ditt har vart så lenge.

    8800-serien har en kort levetid, veldig mange avgår med døden, på akkurat denne måten, etter rundt 2 år.

  6. Fikk ikke så mange anmerkninger for oppførsel, men var "flink" til å glemme ting som lekser og bøker hjemme.

     

    Ei av de litt mer utagerende jentene i klassen på ungdomsskolen, som hadde et litt anstrengt forhold til en av lærerene, fikk en gang anmerkning for sikkerhets skyld.

    • Liker 3
  7. Det er korrekt, du trenger bare å legge inn 64-bits windows. Du trenger ikke å bytte noen deler i maskinen.

    Avhengig av hvordan du skaffet deg versjonen du har nå, så mener jeg at Microsoft kan sende deg 64-bits gratis, eller til en veldig billig penge.

  8. 32-bits operativsystem støtter ikke mer enn 3.2ishGB RAM - det er inkludert det du har på skjermkortet ditt.

     

    Om det ikke allerede følger med en 64-bits versjon av Windowsen du la inn, så kan Microsoft sende dette til deg (gjorde de iallefall med Vista). Skal stå forklart i instruksjonsboken. Hvis det er en retail-utgave du har.

     

    Angående varmeproblemene, så skyldes dette garantert at skjermkortet ditt jobber hardt pga spilling, og utvikler så mye varme at maskinen skrur seg av for å unngå skade. Er maskinen litt gammel, eller blir brukt mye i støvete miljø, så kan støv inni maskinen være en stor faktor også.

    Problemet kan motvirkes med at du setter maskinen oppå noe, slik at det blir større tomrom på undersiden av maskinen. På kanten av to bøker f.eks. Det finnes også flere produkter som er dedikert til akkurat dette, f.eks denne.

  9. Hadde dette problemet med min pc etter formatering. Alt jeg lastet ned via standard nettleser (IE) var korrupt. Omgikk problemet ved å laste ned installasjonsfila til firefox på en annen pc, og legge den over via minnepinne. Med Mozilla på maskinen forsvant nedlastingsproblemene.

     

    Gjennomsøkte maskina for ondsinnede program (smålig utenkelig da den var nyformatert), og kjørte memtest ved en seinere anledning, uten å finne noe. Snodig problem.

     

    Husker man fikk blaster-viruset bare av å koble seg på nett på eldre versjoner av XP back in the days. Finnes det noe tilsvarende for Vista, som fucker opp nedlastingen til IExplorer?

     

    TS: Høres jo ut som det har vært noe krangling mellom routeren og nettverkskortet/driveren hans. Er problemet der fortsatt om han kobler seg bak routeren?

  10. Husker jeg riktig var det tre forskjellige. En med appelsin, en med mint, og en "naturell".

    Jeg smakte alle sammen, én gang, for å kunne si jeg hadde prøvd iallefall.

     

    Sjokoladen smakte etter min mening helt greit, men ikke noe å skrive hjem om.

    Frisk i smaken, ikke veldig søt. Gah, vanskelig å beskrive på så vage minner, men sjokoladeglad som jeg er, så sier det vel egentlig litt at det bare ble med prøvesmaking, når den skulle være så "fantastisk". Greit at den muligens kan være sunnere, men spiser man på BigHorn Steakhouse, så bestiller man ikke tofubiff.

  11. Jeg har lurt litt på det samme som TS, da jeg har et lignende problem, minus kabel til dekoderen.

     

    I tillegg til kabelen han får ned til tv'en, så har han også (kun i stua) tilgang på det trådløse signalet fra huseier.

    Det han lurer på (som jeg forstår det) er om han kan bruke det trådløse signalet til å gi liv i aksesspunktet sitt (Jensen-routeren), så han kan enten: a) koble seg på aksesspunktet med kabel fra stasjonær, eller: b) få et komplett trådløst signal i leiligheten, som dekker mer av leiligheten enn bare stua.

  12. eneste jeg har gjort etter at jeg fikk PC er å skifte mellom hva slags modus strømmen skal kjøres i

    Nøyaktig hva skiftet du fra/til?

     

    Når du ser på strømfunksjonene, sjekk at du har på "Høy ytelse"

    Standard er ofte "Balansert", og det duger sjelden.

     

    Rart at den plutselig skal hoppe over i en tregere modus av seg selv tho.

    Hvordan er det med diskplass?

     

    (Edit: Nå beskrev jeg strømfunksjonene fra et Vista-synspunkt, antar du har Win7, og det har jeg ikke hatt gleden av å jobbe så mye med)

  13. Er riktig det Brun sier om at du garantert er "sterk nok". Det stilles ingen krav til dette, med mindre du etterhvert vil søke som befalselev (flere måneder inn i tjenesten din), eller skulle vært en del av Artillerijegerne - som i 06/07 hadde opptaket sitt i august.

     

    Det aller beste forslaget jeg kan komme på, er å begynne å gå mange og lange turer, helst i skog og mark, og gjerne med sekk på ryggen.

    Uansett hvor du ender opp etter rekrutten, så vil den første måneden din bestå aller mest av gåturer. Lange gåturer. Harde gåturer.

  14. I oppveksten var jeg blant de som begynte å vokse i høyden tidlig, og var over "gjennomsnittet". Endte på 182 da jeg var rundt 16, i slutten av ungdomsskolen.

    En barndomskamerat var hele tiden et godt hode lavere enn meg, helt til han i sommerferien før videregående plutselig skjøt fart. Han endte til slutt på 193.

     

    Så du har fortsatt gode muligheter for å legge på noen cm.

     

    Nevnte kamerat hadde faktisk i ung alder målt et visst bein i hånda, og gikk tidlig rundt og sa at han kom til å bli 193 cm. Rimelig treffsikkert.

  15. Hei, jeg lurer på hva en vekterlønn er på nå? I 2010, har lest noen innlegg i fra 2006 osv. men det kan ikke stemme at en vekter med heltidsjobb + fagbrev tjener UNDER 300.000kr

     

     

    eller hva?

     

    Setter stor pris på svar

     

    Vekteroverenskomsten, sjekk § 5

     

    Et kjapt overslag, der du jobber 37,5 timers uke hver uke, med null ansiennitet og fagbrev (minimum 5kr ekstra var noe diffust tho), så ender du på 265 765 før skatt. Men så har man jo en haug med tillegg i vekteryrket, og overtid kan forekomme hyppig. Sååå... jobber du mye overtid på høyrisikoplasser kan man vel brått ende oppunder 300k.

    Det er HELT avhengig av hva du driver med, men ved å kun jobbe sine 100% som vekter (de fleste jobber langt mer), på den plassen som gir deg mest tillegg, tviler jeg på klarer å gi deg over 300k.

  16. Hei

     

    Jeg bor i en kjellerleilighet, og får bredbånd trådløst(11g) fra en Belkin-router som står i etasjen over meg, ca 3 meter unna, skilt av et betonggulv/tak.

    I pc'en har jeg en Jensen usb-stick(en litt eldre modell av AL7554), og mottaket på signalet er helt greit, folk med bærbare som kommer på besøk har ingen problemer med å motta dette heller.

     

    Men jeg er lei av å være koblet til med trådløst, da Vista tvinger meg til å kjøre tredjepartsprogramvare for å unngå lag-spikes, og usb-dongelen av og til mister kontakten med routeren, og må taes ut av pc'en og settes inn igjen for å få nettet tilbake. Ingen andre i huset opplever dette problemet, og ja, jeg har de nyeste driverne, både til usb-sticken og chipsettet, nforce 680sli. Har lett etter en løsning på dette lenge, men aldri funnet ut av det.

     

    Nylig gikk jeg til innkjøp av en Xbox 360, og jeg vil gjerne ha nett tilgjengelig på denne. Derfor lurer jeg på om tiden er moden for å gå til innkjøp av et trådløst aksesspunkt, eller finne en annen løsning.

     

    Løsning 1: Trådløst aksesspunkt nede hos meg. Har lite peil på hva som er bra, om det er mer stabilt enn nåværende løsning, hvilke merker som ansees å være stabile, og hvilke som jobber best opp mot belkin-routeren i forhold til stabilitet og hastighet. Er ikke hjemme i skrivende stund, så vet ikke nøyaktig hvilken router det er, men er rimelig sikker på at det er en i F5D-familien. I tillegg hadde det vært flott om det var noenlunde lett å sette det opp.

     

    Løsning 2: Vi får internett via tv-kabelen fra Canal Digital. Det har seg slik at tvkabelen kommer inn i huset nede hos meg, går inn i veggen ved mitt tv-uttak, og så opp til huseierens. Langs denne kabelen er det da kanskje plass til å trekke en nettverkskabel fra routeren og ned til meg, som jeg da kan koble en switch på? Isåfall hvilken? Da slipper jeg trådløst nett helt, noe jeg ikke har noe imot i det hele tatt. Men dette innebærer vel fort en montør, og virker fort litt drastisk for huseieren som har heller lite viten, og forståelse for min irritasjon over ustabil linje.

     

    Hvilken løsning burde jeg gå for? Hva burde jeg kjøpe?

     

    Takker på forhånd for svar :)

  17. Hai, vurderer å kjøpe Xbox360.

    Men må få svaret på et sprøsmål.

    Er internett på Xbox360 gratis? eller må man kjøpe et "live card" ?

     

    Takk

     

    For å koble opp mot Xbox Live trenger du en bruker i form av enten en sølv eller gull konto. En sølv konto er gratis og kan lett opprettes når man har fått en Xbox, men en sølv konto har visse restriksjoner. Man har muligheter for å laste ned enkelte demoer og trailer uten å betale, men det å spille over nett med andre brukere er ikke mulig.

     

    For å få spilt over nett med spill på Xbox må man opprette en gull konto. Kontoen er gratis å opprette, men for å bruke må man betale for den tiden man har den. Per april 2009 ligger prisen på 549 NOK i året[1]. Dette kan kjøpes enten over nett ved opprettelse av kontoen eller ved å kjøpe et kort, i en butikk som selger Xbox produkter, som gir deg rett å bruke en gull konto så og så lenge.

     

    -Wikipedia

×
×
  • Opprett ny...