Gå til innhold

phoenix369

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av phoenix369

  1. Det er nærmest blitt en trend for "moderne" mennesker, å være ordentlig kritisk til religioner, si at gud ikke fins, og å generelt underbygge religionenes funksjon i samfunnet.

     

    Men det jeg mener er viktig å understreke er at mennesker som har levd før oss var like smarte som oss, og jeg syns det er forferdelig arrogant og ignorant å bare underkaste disse menneskenes beste ideer og kalle det svada og overtro. 

     

    Religioner er ment som retningslinjer for å hjelpe deg bort fra det vonde og sikte mot det gode.

     

    I egyptisk mytologi er den øverste guden Horus, som har et hode av en falk. Det er et symbol på årvåkenhet, altså at du følger med i timen. For hvis du ikke legger merke til alle regningene som fyller opp hele kjøkkenskuffen, hvis du ikke hører på kroppen når sykdommene sniker seg inn, hvis dattera di blir mobbet på skolen og har det helt forferdelig, og du ikke plukker opp hintene før hun har tatt sitt eget liv... Så er det ikke spesielt bra.

     

    Kristendommen har også samme symbolikk, med det "altseende øye", og det er inne i en trekant, samme symbol som pyramidene.

    Dette gir et hint; religioner er en sammensetning av de beste ideene folk på tiden hadde for å drive samfunnet fremover. 

     

    Det er derfor de sier ting som at "du ikke skal masturbere", eller de sier du skal avstå fra sex før ekteskap. For når du må avstå fra sex før eksteskap blir du mer motivert til å finne deg en partner, slik at dere kan stifte familie og få barn. Ektepakten er bindene for livet, det helper for å skape et stabilt samfunn, du skal ikke være utro, alt er bygd på visdom de har bygd seg opp om hva som utgjør et stabilt samfunn som går fremover. Og det betyr ikke at det er perfekt; det legger mye press på folk, og mange kjipe skjebner for de som fikk barn utenfor ekteskap o.l. Det er forresten samme resonnement bak bannlysningen av homofili. For hvis du har en partner av samme kjønn, så kan dere ikke få barn, og du er ikke mer å bære samfunnet fremover.

     

    Du har sikkert hørt om den guddommelige kommedie (Dantes Inferno), der Virgil reiser igjennom helvete, opp til purgatory, og til slutt kommer han til himmelen. 

     

    Og den historien er et bilde på livet, hvordan du som ung møter på de sju dødssyndene. En av de syv dødssyndene er bedrageri. Du kan tenke deg selv, hva skjer hvis du går rundt og bedrar alle rundt deg? Jo, livet ditt blir et helvete. Så det er en slags underliggende respekt her om at deler av menneskelig natur kan friste deg til å begå en eller flere av de syv dødssyndene. Men hvis du begår en av disse "syndene", så betaler du, og de rundt deg, prisen for det. Altså, himmelen og helvete, det er ikke bare historier om overtro, det er en idè, og det er noe du skaper her på jorda. 

     

    Skal vi følge ideen fra den guddommelige komedie om himmelen, så kommer du til toppen ved å sikte på det høyeste gode ifølge kristendommen; og du kommer dit ved å godta lidingen din og byrdene i livet, ved å si sannheten (eller ved å være nøyaktig med dine ord), og igjennom offer. 

     

    Jesus er eksempelet på dette, han skal guide deg og er et eksempel på perfekt oppførsel, eller på den perfekte person. Han er et ideal, som du skal strekke deg mot. 

     

    Det er derfor du kan "gå med Jesus". Det er å følge optimal oppførsel. Jesus tok på seg syndene til alle mennesker, og ble gjenfødt. 

     

    Så hvis det lekker fra takrenna i huset du leier midlertidig, og det er ikke din feil at det lekker? Hvis du følger jesus sitt eksempel, godtar du ansvaret og byrden av problemet, og fikser takrenna.

     

    Jeg kunne skrivet mye mer merker jeg, men jeg ville starte diskusjon, ikke skrive bok...

     

    Spør du meg er det mye vi kan lære fra religiøse ideer og lære, og bare fordi det å gå i kirka i dag er en tragisk opplevelse der du sitter og kjeder deg ihjel 1-2 timer og KRL på skolen er vel ikke noe bedre.. 

     

    Er religion undervurdert i dag? Start diskusjon! :D

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...