Gå til innhold

ostehøvel

Medlemmer
  • Innlegg

    1 280
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ostehøvel

  1. Hei. Har skaffet meg noen fantastiske KEF LS50 Anniversary høyttalere. Drevet av en Cambridge Audio AXR100D. 

    Men ønsker meg en subwoofer. Maks 10" tenker jeg. Har forstått det slik at disse spiller "raskt" og trenger en rask og responsiv sub. Budsjett ca 7000 kr. 

    Kjøper gjerne brukt så gjerne link en finn annonse om du finner noe. På forhånd takk 🙂

  2. Tv signaler får jeg fra en Rikstv boks. Prøvde å slå av tv i 10 min og på igjen, så virket det normalt.
    Så virket alt normalt i en uke, så kom problemet tilbake. Slo tv av igjen og på senere, så virket det igjen.

    Mistenker det er en chip inni der som begynner å svikte? Lurer på om jeg bare skal reklamere på den 😪

  3. Hei. Har en oled LG tv 4k med et rart problem. På vanlig tv kanaler som kjører stereo er alt fint. Men bruker jeg appene for hbo eller Netflix får jeg kun bakgrunnslyder, ikke stemmer. Hvis jeg velger stereo på Netflix kommer stemmene men kan ikke det på alt og ikke på hbo. 

    Har prøvd både intern lyd fra tv og lydplanke. Det ser ikke ut til å være noe valg i tv meny for å kjøre kun stereo. Jeg har prøvd å slå av atmos uten hell. Appene kjøres direkte fra tv. 

  4. Takk for anbefaling. Hva er forskjellen mellom den og demoversjonen?

    Er det også nødvendig med 4G versjon?

    Demoversjon har kanskje stått på utstilling så den er ikke helt ny. Men akkurat samme produktet.

    4G er bare nødvendig hvis du ønsker å kunne bruke mobildata, nå som det er tilgang på wifi overalt så ser jeg ikke helt vitsen. 

    Det kan være greit hvis du f.eks er på hytta uten tilgang på internett men ellers ser jeg ikke mange bruksområder.

  5. Kan sjekke ut Blu-ray.com

     

    Kjøper DVDer fordi jeg hater at blu-ray ikke er samme størrelse som dvd og det ser rotete ut i dvd hyllene.. (ja jeg har problemer)

     

    Hadde samme problem som deg, endte med at jeg solgte hele samlinga og kjøpte den på nytt på blu-ray :woot:

  6. Spotlight
     
    Utrolig interesant og viktig tema.
    Filmen er aldri kjedelig, skuespillerne gjør alle en god jobb. Selv om det er et dystert tema så er filmen på en måte "feelgood" da vi får se at saken blir publisert og som vi vet av historien så sender dette en bølge gjennom verden og får tatt mange prester.

    8.5 av 10

    El Camino: A breaking bad movie

    Som andre har nevnt, en unødvendig film. Det skjer svært lite og jeg skulle egentlig ønske den aldri ble laget. Du kan fint hoppe over denne.

    6 av 10
     

  7. NanoHD virker ganske overkill og denne er fortsatt ganske ny på markedet. Ser blant annet ut som om firmware ikke er helt komplett enda.

    Men hva med Unifi LR? Den skal være god når det kommer til mobiltelefoner som ofte har dårlig wifi antenne. Ellers må jeg bare nevne at det sjelden vil være 50 aktive brukere samtidig, jeg overestimerte det litt for å være sikker på at jeg blir anbefalt noe som duger.

     

  8. Hmm. Jeg begynner å bli usikker på hva jeg skal gå for. Har ikke handlet enda.
    Det er som sagt hovedsaklig mobilklienter, og de fleste skal nok sitte på snapchat, insta osv.

    Det er snakk om en stor sal på over rundt 100 kvm.

    Vil en Pro dekke dette? Eller skal jeg gå for 2 stk. Lite?

    Etter å ha saumfart nettet ser det ut til at det vil være bedre med 2 Lite da de fleste klienter ikke vil kunne utnytte 3x3 antenneoppsettet i PRO utgaven.

  9. Takk for utfyllende informasjon. Når det gjelder de 50 ish brukerne så er det kun snakk om mobiltelefoner. Jeg har selv siklet litt på Ubiquiti sin portefølje, men føler det blir litt overdrevent for noe som kun vil være moderat bruk. Det viktigste er at samtlige brukere kan være pålogget samtidig og slipper å måtte velge ny SSID manuelt om de skulle forflytte seg.
     

    Budsjettet er litt stramt, men vil Unifi AP'en kunne brukes fint opp mot eksiterende utstyr? Jeg trenger ikke PoE og Internettet er på under 100mbit så da klarer jeg meg vel med en helt vanlig switch hvis det lar seg gjøre.

     

    PS. De 50 brukerne vil kun oppholde seg i 1. etg. Så det er kun her det er kjekt med samme SSID.
    Holder kanskje med en Unifi AP i 1. etg. ? For så å kjøre en kabel ned i kjeller for dem som er der og ha en rimelig AP med en annen SSID der.

  10. Takker for alle tips i denne tråden:) Jeg har prøvd å vri og vende på ruter og pc i alle retninger uten at det forandrer noe. Skal definitivt prøve laptopen på et kjappere nettverk for å se om det takler mer nedlasting. Ellers blir det nok å skaffe en ny ruter.

     

    Denne her burde vel holde for mitt bruk?

     

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/nettverk-og-rutere/router/tp-link-ac750-wireless-router/p-253059/

     

    Eventuelt?

     

    https://www.multicom.no/xiaomi-mi-wi-fi-router-3/cat-p/c100274/p10642888

     

    Jeg ville først og fremst testet et annet nettverkskort ettersom nettet går fint på mobilen. Men du får vel utelukket det om du tester laptop på et annet nettverk.

    Den TP-linken burde duge greit.

    Av nettverkskort vil jeg anbefale å teste denne f.eks.

    https://www.multicom.no/d-link-dwa-182-wireless-ac1200-dualband/cat-p/c100267/p5363103

  11. Alt du nevner går fint. Største problemet er at en enkeltperson kan knele hele nettet med mindre huset har 1 gbit.

     

    Hvis huset har 100mbit f.eks. Hva med å gi hver enkelt bruker maks 20 mbit? Sjekk at ruteren du velger støtter det (trenger ikke kjøre som AP med mindre det er viktig at folk har tilgang til hverandre over LAN)

    En del av brukerne skal ha tilgang på en felles filserver så derfor tenker jeg de bør være på samme nett. Men det med begrensing av båndbredde kan jo være aktuelt.

    Men AP er vel beste løsningen her? Eneste er at jeg har hørt at man helst ikke skal bruke samme SSID, mens andre sier at det går helt fint. Også var det dette med switchen, med flere AP'er på samme switch kan det vel bli problematisk med IP addresser?

    Vil det gå fint? Setter såklart statisk IP på hver AP og reserverer disse på hovedrouteren.

     

    Ellers er jeg intressert i forslag til rimelige AP'er. Jeg nevnte TP Link C1200, finnes det bedre (og helst rimeligere) alternativer?

  12. Hei,

     

    beklager på forhånd om dette er noe som allerede er besvart.

    Jeg skal forbedre nettverket i et bygg over 3 etasjer pluss kjeller.

    Router (RT-N66U) står i 2 etg og dekker forsåvidt greit for alle som er der samt de i 3 etasje.
    Jeg tenker å kjøre opp 2 AP'er i 1 etg. da det er her de fleste vil benytte det (30-40 brukere på en gang men ikke tung bruk)
    1 AP i kjeller.

    Så det jeg lurer på er følgende:

    1. Det går en cat5e kabel fra router ned i 1.etg. Kan jeg koble på en switch her, som da forer 2 AP'er i samme etg. Samt koble på AP i kjeller ved å kjøre kabel opp til Switchen som vil stå i 1. etg.? Eller må jeg kjøre kabel fra Router til hver enkelt AP?
    2. Vil det være tilstrekkelig med f.eks TP Link Archer C1200 som AP'er mtp antall brukere som skal på? Rekkevidde bør være grei men det er viktig at nettet ikke kneler når 50 stk surfer samtidig.
    3. Blir det kluss hvis jeg gir alle AP'er samme SSID og passord som hovedrouter? Brukerne er ikke datakyndige og må helst slippe å forholde seg til forskjellige SSID'er

      Forslag til andre løsninger tas gjerne imot. Har sett på mesh men det er litt dyrt og kanskje ikke så godt egnet til mange samtidige brukere?

      Har som nevnt mulighet til å kjøre kabel så langt det måtte være nødvendig.
       
×
×
  • Opprett ny...