Gå til innhold

AkuttBistand

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AkuttBistand

  1. Nå er det vel slik at det ikke kvoteres inn på skolen lenger, så det er jo ikke slik at de ser etter 50 prosent kvinner og 50 prosent menn.

    Jeg sitter med den meningen om at etaten skal speile befolkningen på best mulig måte og at man derfor bør strebe etter gode og egnede kandidater blant begge kjønn. Søknadsprosessen er såpass lang og jeg antar at det kun er de som er motivert som velger og fullføre hele prosessen.

    Er man ekstremt motivert og vet at det er dette man vil, så kommer man inn til slutt. Jeg søker for tredje gang nå og har nå virkelig troen på at dette er mitt år. Kjenner jeg begynner å glede meg til opptaket nå :)

     

    Veldig enig! Veldig spent på opptaket, men er også særdeles spent på en eventuelt redusert opptak av studenter som vi får svaret på 15.Mai!

    Ved nedtrekk kan jeg uansett glemme å komme inn med 50.0 i poeng (Tipper da man må ha over 52.0 i poeng for å komme inn ved nedtrekk), mens uten nedtrekk tror jeg det er gode muligheter for å komme inn, selv i Oslo.

  2. Nå har ikke jeg tall på hvordan fordelingen er etter opptaksprosessen, men poenget er at jeg ikke bryr meg om hvordan fordelingen er. Jeg synes at mange ser litt for stort på at vi skal ha en jevn fordeling, mangfold er bra. Jeg vet om mange kvinner i min tid i grønt som  hevdet seg i toppen på forskjellige tester, også fysiske. Litt av det jeg vil frem til, er feks at vi skal prøve å finne de 100 beste til jobben, ikke de 50 beste menn, og de 50 beste kvinner. 

     

    Hva som er den beste kandidaten er vanskelig å si, og selv om PHS har en ganske lang søknadsprosess, så er det utfordrende å finne de rette etter bare noen timer med opptak. Men savner litt den helhetsvurderingen fra opptaket, godkjent/ikke godkjent blir i mine øyne for vagt.

     

    100% enig, selvom jeg er for en minimum prosentvis andel av hvert kjønn!

    • Liker 1
  3. Sikter ikke til fysiske opptakskrav. En fysikk er noe som kan trenes, uansett utgangspunkt. Selv om jeg mener de burde vært en del hardere.. Jeg mener PHS mister mange gode studenter, både jenter og gutter, med å ha et så overhengende fokus på kokuransepoeng. Selv mener jeg opptaksprosessen har som hensikt å finne kandidater som IKKE er egenlige til studie, og ikke om å finne de beste. Selv om jeg kan forstå at det er vanskelig for PHS å finne de mest egnelige, da dette krever mere ressurser og tid, noe de sjeldent får mere av med årene

    Enig i at et yrke som politi så har ikke konkurransepoengene fra hovedsakelig VGs mye å si, men hvor stor andel kvinnelige søkere det er, er i mine øyne irrelevant. Eneste kvinner ikke kan sammenliknes med menn er på fysikk. 

    Absolutt alle yrker har godt av å ha en jevn fordeling mellom kvinner og menn, kanskje med noen få enkelte unntak.

     

    Synes generelt at flere yrker burde hatt andre opptakskrav enn slik det er idag. Håpløst at hva slags karakterer man har fra videregående skole skal være såpass avgjørende.

  4. Jeg er helt enig, og er kvinne selv! Vil veldig mye heller jobbe/studere med personer som er egnet til yrket, enn personer som ikke nødvendigvis er like egnet, men som når gjennom på grunn av gode karakterer fra videregående. Tror det er mange jenter (og gutter) som søker og ikke nødvendigvis tenker så godt gjennom hva jobben egentlig går ut på.

     

    Tror du ikke de jentene som "ikke er egnet" ryker ut på testene da? 

    Ikke akkurat verdens hardeste tester de krever, men dykke-øvelsen og løpetesten er vel noe en del ryker på, eller?

  5. Dere som har Oslo på førstevalg, er det på grunn av familie/jobb osv? Syntes det er rart at Oslo har såpass mange flere søkere enn de andre skolene. Alle har selvsagt forskjellige preferanser, men jeg for min del ser veldig få fordeler med å bo i Oslo (bor i storby nå). Det er ekstremt dyrt å bo, lokalene på phs er gamle og trange (etter hva jeg har hørt), studiemiljøet er ekstremt stort osvosv..

    For min del handler det om at fruen og jeg + en liten en som er på vei er bosatt 6 mil unna Oslo, og 9 mil unna Stavern, med bedre pendlemuligheter til Oslo.

  6. Av de uteksaminerte i 2018 er visst 416 ansatt i politiet. Blir spennende og se hvordan de første tallene med de uteksaminerte fra de som kom inn i fjor blir. Om like mange nyutdannede ansettes som nå (dog vikariater) så ser vel jobbmulighetene ok ut? Men siden det allerede er gjort et nedtrekk av studenter, så blir det vel bevilget ENDA mindre til nyansettelser.

     

    Det blir veldig spennende å se! 

    Hvis det ansettes ca like mange hvert år fremover, og det er ca 550 som fullfører hvert år, så går de fleste ut i jobb. Om det blir et ytterligere kutt, til 450 så er jobbmulighetene i mine øyne meget gode!

  7. Kjenner jeg ble passe nervøs tidligere idag da jeg skulle teste meg på løpetesten og holdt på å svime av etter 10 runder. Jeg bestod testene i fjor med glans, men måtte operere i Juli og har slitt litt med å komme i løpeform etter lang tids opptrening. Noen som har noen tips for å få bedre kondis på kort tid?? Planen er å gå en god del fjellturer for mindre belastning, og å trene spesifikt på løpetestene.

     

    4x4 intervaller 2-3 x per uke gjør susen om man har dårlig tid. 

    Kan garantere deg at om du kjører 4x4 intervaller 2x per uke, hvor du pusher deg litt så står du den løpetesten baklengs. 

  8. Til de av dere som eventuelt ikke har lest denne og drømmer om beredskapstroppen. Inspirerende og interessant lesing, men du verden for et brutalt krevende opptak - og et nåløye som er usannsynlig trangt for de aller, aller fleste. Men når det er sagt, ingenting er umulig, og jeg drømmer selv om å forsøke meg på dette en gang. Det er uansett viktig å være realistisk, og det eneste som står i hodet mitt nå er å faktisk komme seg inn på skolen. 

     

    https://www.politiforum.no/filer/Politiforum/Dybde/Beredskapstroppen/beredskapstroppen.html

     

    Ekstremt interessant lesing, i noe som virker som en veldig spennende, utfordrende og givende tjeneste!

     

    Krevende opptak, men samtidig opptil en selv om man får jobben eller ei.

  9. Du kan søke opptak til Beredskapstroppen allerede når du går i B3. Dette er selvsagt et ekstremt krevende opptak :) 

    Livvakt må du ha arbeidet minst 1 år i etaten før du søker. Jeg mener på du bør være IP3 (UEH-mannskap) før du søker opptak også, uten at det fremkommer som et formelt krav såvidt jeg kan se. Også et svært krevende opptak :) 

     

     

     

    Lest veldig mye om opptaket til Beredskapstroppen, men det er med andre ord opptil en selv om man får fast jobb rett etter endt utdanning da? Søker man opptak til Beredskapstroppen, og presterer godt nok (Ja, det er vanvittig krevende, både psykisk og fysisk), så har man faktisk jobb rett etter utdanning i fast stilling?

  10. Vel, jeg jobber i etaten. Man har hatt det håpet du snakker om i mange år nå. Nyutdannede sliter med å få jobb fordi det ikke er penger til å ansette. Det kan gå år mellom hver gang en ordensavdeling søker ansatte, og da har det i mellomtiden «samlet» seg opp folk med erfaring som stiller i samme jobbkø. Det er mange på etterforskning, operasjonssentral osv som ønsker seg inn på orden.

     

    Politiet får fler og fler samfunnsoppgaver. Kriminalitetsbildet endrer seg hele tiden, og i den retningen vi går nå, så skal politiet jobbe på de områdene som lar seg vise på en graf og et barometer. Derfor får vi et mer og mer innesittende politi. Tilstedeværelse og forebygging lar seg vanskelig vise på en graf og det pleaser ikke POD.

     

    Så skal du bli politi nå, være ferdig utdannet i 2023, så bør du belage deg på kontorarbeid. Det er dessverre faktumet. De fleste begynner på PHS med en tanke om å kjøre patrulje og kjøre blålys til ulike opprag.. de jobbene blir det lenger og lenger mellom.

     

    Politiforum hadde nylig en artikkel. Jeg siterer; I Øst PD i dag er det ikke lenger en 70/30-fordeling hva gjelder orden/etterforskning. I dag er det cirka 15 prosent av alle ansatte i Øst som er «utepoliti»...

     

    Hvordan er egentlig muligheten for å gå videre til f.eks. Beredskapstroppen eller Livvakt-tjeneste?

     

    Takk til alle som kommer med innspill! Også de negative (og realistiske) innspillene er veldig nyttige

  11. Jeg har ikke tenkt å søke PHS. Men jeg lurer virkelig på om dere som ønsker å bli politistudent, faktisk vet at dere har et vanskelig arbeidsmarkedet.

     

    Har dere lest denne artikkelen? Espen er utdannet politi og mener at politistudentene utdannes til NAV.

     

    Hvis du leser igjennom tråden, så er det vel nettopp arbeidsmarkedet som gjør folk skeptisk til å søke!

     

    Men med gode karakterer, hardt arbeid og gode referanser i praksis så er det ikke umulig.

  12. Vil tro at du stiller et stykke frem i køen da ja. Karakterer vil selvsagt også ha betydning, og kan du legge frem relevant erfaring og gode karakterer så stiller du sterkt. Mitt inntrykk er at karakterer teller en god del, men er neimen ikke hundre prosent sikker

     

    Tusen takk for svar!

     

    Politet i virkelig drømmen, og virker som et veldig givende og spennende yrke!

  13. Om drømmen er politi, så må du bar gå for det! Om konkurransepoengene er 50.0 så skal nok det holde til skoleplass gitt at det ikke kommer et nytt nedtrekk. Jeg er dog usikker på om det holder til skoleplass i Oslo, og du kan nok risikere å måtte ta turen til Stavern.

     

    Arbeidsmarkedet er det umulig og spå. Anbefaler og lese lenken over, den gir hvertfall et innblikk på dagens arbeidsmarked - det er ikke bra.

     

    Når du kalles inn på intervju/tilbys skoleplass så er det karakterene de ser på. Relevant erfaring vil dessverre ikke ha noe å si om hvor du får tilbud om studieplass.

     

    Tusen hjertelig takk for utfyllende svar!

     

    Ved eventuell jobbsøking som politi senere, vil de da se på relevant arbeidserfaring, eksempelvis Psykiatri / Brannvesenet, eller er det kun karakterer fra PHS de da går utifra?

  14. Du har en utdanning som gir mange muligheter. Jeg nevner også en masterutdanning i kriminologi som et alternativ (3). UiO sine opptakskrav er fullført bachelorgrad med snittkarakter C, og krav om at du behersker norsk språk og har norsk utdanning. Arbeid i Kriminalomsorgen som kunne vært aktuelt er miljøterapeut eller veiledere i ulike former (f. eks livsmestring og motiverende samtaler). Personlig tror jeg du kunne landet arbeid i Kriminalomsorgen uten mer utdanning. Etter et praksissemester i rusomsorg, søkte jeg på stillinger som miljøterapeut i fengsel. Kompetansekravene var stort sett fullført helse- eller sosialfaglig bachelorgrad.

     

     

    3: https://www.uio.no/studier/program/kriminologi-master/

     

    Kan man ta master i kriminologi etter endt sykepleier-bachelor?

     

     

  15. Hei!

    Jeg er 25 år gammel, og er blant de heldige som har fått jobb innen en annen nødetat, nemlig brannvesenet. 
    Jeg kjenner at drømmen virkelig er å jobbe i politietaten, og vurderer nå å søke! Det er den personorienterte delen av yrket jeg savner som konstabel, selvom det også er et vanvittig fint yrke. Jeg har flere kamerater som jobber i politet, og jeg kjenner det virkelig er drømmen. Selvom flere av de paradoksalt nok ønsker seg til brannvesenet.
    Har 50.0 i snitt, og håper å komme inn med det.. Jeg er bare fryktelig usikker på jobbmulighetene, selvom politiet virkelig er drømmen. 

    Hvordan tror dere egentlig jobbmarkedet vil bli fremover? Jeg er bosatt på østlandet, og vil helst bli boende her. Har en litt tass på 1 år, og vil helst ikke flytte av den grunn, samtidig som fruen er i full jobb. 
    Jeg er hardtarbeidende, og håper derav at karakterene vil bli brukbare. Har tidligere arbeidserfaring noe å si? Jeg har 2 års erfaring fra psykiatrien + 2 år fra brann og redning.. Eller ser de kun på karakterer når de kaller inn til intervju?

    Gå for drømmen innenfor politiet, eller bli værende i en annen fin nødetat?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...