Gå til innhold

Anonym55

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym55

  1. Bør kanskje sies også at jeg ikke får satt tilbake denne CD'en jeg tok ut inn igjen. Kan forsåvidt prøve å dytte den med maks inn i cd-hullet, men pleier ikke å fikse ting ved å bruke makt. ;) AUX fungerer jo helt fint, er "CD" knappen som jeg da knytter til selve CD spilleren bak der som det er noe rart med. Spørs om det går an å fikses, eller om jeg må få tak i en liknende stereo fra Amazon / Ebay, for jeg kan bare drite i å finne en slik en hos BilXtra, Mekonomen etc. 

  2. Hei!

     

    Har et originalt stereo anlegg innebygd i Ford Mondeon min, vet ikke hva slags merke eller type det er. Jeg har aldri brukt selve "CD" knappen i den til å spille CD'er, siden jeg bruker AUX fra mobilen min. Av rare grunner fjernet jeg den ene CD'en som var inne i bilen siden jeg kjøpte den brukt i fjor, og nå får jeg en "CD Error" hver gang jeg trykker CD. Trodde først at dette ikke kom til å være noe problem for meg, ettersom jeg aldri bruker denne CD featuren i anlegget, men lydene som nå kommer hver gang jeg starter bilen er forstyrrende. 

     

    Jeg setter meg inn i bilen, vrir nøkkelen, hører rare lyder fra panelet (altså stereo'n), og når jeg trykker AUX er alt fint, men så fort jeg trykker CD, og skrur opp volumet, så kommer det en forferdelig lyd, og jeg kan faktisk stille den lyden høyere med volumvrideren, hva i alle dager kan dette være for noe?

     

    Har ikke peiling hva som er galt, fant ingen gode youtube videoer som kunne beskrive lignende problemer jeg har, de fleste har en CD klemt inn i anlegget sitt, men det er ikke problemet mitt. Tar det lange tiden for en mekaniker og bygge ut stereo fra panelet foran i bilen? Er vel bare plastikkpanelet i fronten av bilen som må vekk?

     

    ford-mondeo-combi-interior-2-509182.jpg

     

    Har vedlagt bilde av hvordan "front panel" jeg har i bilen. Hvis dette er en bagatell for mekanikeren, så tar jeg gjerne turen innom, er det en dyr rep derimot, så lar jeg hele den cd spilleren inne i bilen skru og tukle seg i stykker, og blåser i det.

    Takk for alle svar.

  3. Heisann godtfolk. Nå er våren på plass, og om en ukes tid eller to har jeg tenkt til å gi bilen litt pleie i form med en grundig interiør/eksteriør vask! Har slitt litt med fukt i bagasjerom i fjor, før jeg fikk byttet bagasjeluka, og jeg ser allerede på "veggen" i bagasjerom området at det er noen antydninger til hvite muggflekker!!

     

    Det skal jeg sannelig få vasket bort. Har nå sett på ulike videoer på Youtube som anbefaler vann+eddik! Har dere noen råd til ulike bilpleie produkter jeg bør kjøpe meg for en ordentlig interiør/eksteriør vask?

    Det eneste jeg har på handlelista mi så lang er:

    - Dry/Wet Vacuumer (Fra Clas Ohlson til 249,-)

    - Turtle wax fresh shine 500ml (89,-)

    - Turtle wax vindusvasker (79,-)

    - Turtle wax bilshampo 2,5L (119,-)

    - Turtle wax stoffrens 400 ml (99,-)

    Tenker jeg bruker opp mot en lapp jeg på diverse utstyr. Høytrykkspyler har jeg forsåvidt i garasjen, hvis jeg skulle bestemme meg å bruke den til vask til bil, så lenge den ikke tuller med lakken min.

     

    Bare å skrive i vei ulike produkter som fjerner mugg/skitt/gir god lukt/ etc etc, hva som helst. Takk for alle svar!

  4. "Nettverks- og systemadministrasjon" studiet hos Noroff vekket en liten interesse.

    Er det noen som kjenner noen som går på, eller har gått på dette studiet? Er det vanskelig? Er det gøy?

    Hvordan er arbeidsmarkedet iht. studiet? Det siste jeg vil gjøre er å gå ett studie som har en død karriere i vente.

     

    Men som sagt, virker utrolig morsomt. Hadde vært gøy å høre fra noen av dere som evt. har gått dette eller kjenner noen som går der. Er nysjerrig på alle mulige måter! Takker for svar.

     
  5. Haha ja @Zanta du hadde riktig. Mekanikeren sa at han hadde typ. 3 liknende situasjoner per dag nesten. Så forekommer mye! Frykter allerede at jeg vet hvordan jeg havnet i denne grøten. Var en parkeringsplass som var strødd så sykelig mye med strøsand, og det er en liten mulighet for at jeg kanskje har vært litt for hard på gasspedalen :D Skal ikke gjentas noensinne - orker ikke det styret at de små steinej...ene huker seg i fast i understellet på bilen!

  6. Viste seg at det nogenlunde var bremsene allikevel - en liten stein satt fast i bremseskiva. Mekanikeren viste meg steinen, og tror du ikke den var finpolert? Heldigvis sa at jeg ikke trengte å skifte noen bremsedeler, i og med at de fortsatt var i god stand. For en fryd det var å kjøre hjem i ettermiddag!

     

    Svar til @Taurean

    NY bil kjøpes når økonomien tilsier det :D Neste bil blir nok en mye nyere en, det er sikkert. Takk igjen for alle gode svar. Dyktigere internett-mekanikere skal man F. se lenge etter.

    • Liker 3
  7. Lenge siden nå karer. Har vært stort sett opptatt med forsikringsselskap og diverse, ettersom jeg ble rygget inn i en lastebil. Måtte få fikset karosseriet før jeg fikk fikset dette andre. Hadde bilen på verksted for å sjekke bremsene, og ingenting tydet på noe galt med bremsene. I det jeg er 10 minutter ute på veien så oppstår den syke hylelyden igjen. Har ikke kjørt bilen mye i det siste i og med at jeg har hatt tilgang til en annen bil til jobb og diverse. 

     

    Noen ting jeg har funnet ut av mens jeg har kjørt er at lyden forsvinner når jeg svinger på rattet, altså når jeg kjører i rundkjøringer for eksempel, men når bilen er på rett kurs (altså rett frem) så begynner hylinga - i alle slags hastigheter. Den stopper vagt når jeg småbremset, og i det jeg gir litt gass igjen kommer den tilbake. Blir ikke klok av det, men jeg skal ta og så ringe verkstedet i morgen og fortelle dem akkurat det jeg har skrevet her, så kanskje de får en anelse. Hvis ikke så får jeg bare kjøre opp til dem, peke på en av mekanikerne og si " Du, inn i bilen, nå skal du få høre med dine egne ører". Og bare rulle ned vinduene og la mekanikeren høre for seg selv. 

     

    Helvete at bil bringer mystiske problemer. Noen som har noen gjetninger til det som er skrevet ovenfor?

  8. Takker igjen for alle gode svar. Alle har sine perspektiv og erfaringer rundt dette temaet, som er bra. :)

    Enda en ting familien min er gjort er stor investering i eiendom. På tidlig 2000-tallet kjøpte de 2 hytter og 2 relativt store eneboliger som på den tiden lå på 1,5 - 2 mill, og som i dag er taksert til 4 (hyttene) og 6-7 (eneboligene) millioner. Det er i såfall mitt mid-life goal, når jeg er i full og god jobb, og gitt at jeg er flink til å omgås med penger de neste 20-25 årene.

  9. Takk for gode tips folkens, og ja har veldig lite peiling, og har selv pekt nesen mot fond (som er en slags pakke med aksjer, right?)

    Skal ta en titt på IPS-konto, DNB Global Index. Så starter jeg rolig med BSU. Slik jeg har forstått med BSU er da altså at man maks sette inn 25.000 i året, og maksimalt få 5000,- hvert årsskifte i avkastning. Kan ta feil, men mener det er noe i den retningen. Pumpe inn 25 lapper i BSU'en  ila. 6 år / 50000 ila 3 år så har man vel en fin startpenge til å ordne seg boliglån?

  10. Heisann godtfolk! Håper dere har en fin tirsdag kveld.

    Satt å grublet på en ting. Spare penger.

     

    Har fått vite av så mange forskjellige folk at det er sløs å ha mange lapper liggende på konto, som bare er der. At å investere i aksjer eller fond er en bra avgjørelse. Nå skal det sies at jeg ikke har peiling på aksjer i det hele tatt.

    Jeg vet ikke hva jeg ville gått inn for med pengene mine for å få nydelig avkastning. (Hindsight, men skulle ønske jeg kunne dra tilbake i tid å investere i Youtube, Google, Microsoft, Apple & Bitcoins) men men, den tid er forbi. Nå er det om å gjøre å klare å spotte "next big thing".

     

    Har en rekke spørsmål til dere kloke økonomer der ute, kanskje litt i privatsonen for noen, men dere trenger ikke å svare hvis dere ikke vil.

     

    Spørsmål 1. Aksjer eller fond? Hva er best, og hvorfor?

    Spørsmål 2. Hvor mye har dere tjent ved sparing i askjer eller fond? Kan man se gode resultater etter ett par år allerede? Eller er det snakk om å legge bort 10.000,- og sjekke status om en 40-års tid?

    Spørsmål 3. Hvordan gjør jeg det, haha. Går jeg til banken og sier at jeg vil legge bort noe av pengene på kontoen min? Kan dere gjøres på nett?

     

    Har så lenge sagt at jeg vil gjøre det, men nå vil jeg faktisk bare ta og så gjøre det. Har ekstra penger på kontoen som jeg virkelig ikke trenger for øyeblikket. Har høtt om BSU, og at det er veldig lurt mtp. når man skal kjøpe seg sin egen leilighet/bolig, men det kan jeg ta ved en senere anledning.. Kanskje når feriepengene spretter inn i sommer.

     

    Takk for alle svar, og beklager skrivingen. Er ikke så flink på det gitt. 

     

  11. Noen her inne som jobber hos Komplett?

    Er det vanskelig å få jobb hos dem? Fungerer det som en stige, der en starter med å pakke pakker, deretter bli plassert ved en pc og svare support chat/telefon/mail? Hvordan er timelønnen der? Følger de tariff? Hvilken høyskole utdanning er de ute etter? 

     

    Er så interessert i data og slikt, og har bestilt mye fra Komplett, og det virker for meg som en ganske fin arbeidsplass.

  12. Hei dere.

     

    Er det noen av dere som har opplevd skade på bil - fått kontatoppgjør fra forsikringsselskapet, og lett etter bildeler i Norge, men aldri funnet en autentisk del? Jeg har forhørt meg med mange bilopphuggerier rundt omkring i landet, også benyttet bildelsdatabasen i sverige, men ingen treff. 

     

    Nå fant jeg da to stykk på Ebay, i England. Lurte på om det er aktuelt å bestille en 2007 Ford Mondeo 5 Door Hatchback tonic blue (bakluke/bagasjedør) fra England.

     

    I bunn og grunn så var jeg ute etter å tjene noen lapper ved å gjøre jobben selv. Har kjenninger i familien som gjør jobben nærmest gratis, og det eneste jeg er egentlig trenger å betale er delen + frakt. Nå vet ikke jeg hvor mye det koster å frakte en bildel på en ganske solid størrelse fra England til Norge...

    I aller verste fall så gjør jeg noe som er mindre sosialt akseptert, og kjøper en bakluke i Norge (som dessverre er i en annen farge) og lever med det. Får jo tross alt ca. 50% av hva jeg kjøpte bilen for tilbake.

     

    Hva ville dere gjort i denne situasjonen?

  13. Lurte på en ting når det kommer til ansvarsforsikring.

     

    Om noen gjør skade på bilen min, og har fulle skylden, hvordan er prosedyren etter at begge parter har skrevet og levert inn skademeldingsskjema? Er det sånn at skaden blir taksert, og deretter kan man velge om man får en sum penger inn på konto, eller at ansvarsforsikringen tar verksted regninga?

     

    Får man nøyaktig like mye kroner som det verksted regningen er verdt? Pleier folk å ta pengene i steden, og dra inn til sverige og få gjort reperasjonen billigere, og sitte igjen med en liten profitt på noen lapper?

     

    Veldig nysjerrig hvordan alt det fungerer, fant ikke noen liknende diskusjon angående den saken, men jeg er helt sikker på at noen her inne selv har opplevd en liten bilulykke der motpart har skyld.

  14. Skal gjøre det! Stor takk til alle dere bilkyndige mekanikere der ute. Om dere ikke er mekanikere, så vet jeg ikke hvorfor dere ikke er det, for dere vet bil! Skal til verksted tidlig neste uke. Mulig jeg får heist opp bilen hos en kamerat, hvis det lar seg gjøre skal jeg sende noen bilder / skrive status på hva vi finner ut :D 

     

    Svar til @Kajak

    Dro opp panseret nettopp for å se etter viftereima, og den så kjempefin ut, ikke lagde den noen ulyd heller. Så vi kan utelukke alt som styrer motoren, i og med at lydene ikke er der når motoren er på og står stille! :D 

     

    Første gang jeg har brukt denne diskusjon.no siden, og gud så fort jeg fikk svar av kompetente folk! Skal søren meg bruke denne siden mer når jeg er står stille med "life problems" :D

    • Liker 1
  15. Svar til @Complexity

     

    Oisann, jeg har skrevet feil.

     

    Registreringsnummer CF43818 Merke og modell FORD MONDEO Kjøretøygruppe Personbil (M1) Registreringsår 2007 Antall seter 5 Farge Blå

    Legger ved Registreringsnummeret, så kan dere gå inn på veivesen sine kjøretøyopplysninger. Beklager så mye for skrivefeilen, Complexity! Mener den er førstegangsregistrert i 2007, og er en 2008 modell.

  16. Nå håper jeg virkelig ikke det er noe av det du skrev ovenfor, Zanta. Det høres veldig dyrt og alvorlig ut.

    Var så sikker at min 2008 Ford Mondeo IV Sedan med manuelt gir hadde registerreim og ikke kjede :o 

    Håper virkelig det er bremsene som lager denne lyden, for kjedebytte som du sier, høres alvorlig dyrt ut. Hvor mye snakker vi her egentlig, 10-20 tusen? Har en Autoconcept Xtra Garanti Bronse for bruktbilen min, men kjenner jeg disse garantiene riktig, så dekker de aldri det man håper de skal dekke. 

     

     

    Hvor mye vil det koste å fikse "Et lager i dynamo, Servopumpe eller løpehjul"? 

  17. Svar til @mobile999

     

    Riktig! Men først etter bilen er kjørt litt, blitt varmet opp. På E6 hører jeg den inn i bilen med lukkede ruter, og i lav fart ( alt fra 50kmt til 10km t) lukker jeg opp vinduene og blir nærmest døv av lyden.

     

     

    Svar til @Complexity 

     

    Så jeg har ikke registerreim? Det er jo ganske kult egentlig, ettersom jeg har lest at kjeder nesten ikke må byttes.

  18.  Svar til @MKap

     
     
    Er diesel med manuelt gir 5 trinn. Trodde alle biler som hadde automatkasse automatisk hadde registerkjede, med unntakt av enktelte BMW 1 serier manuell som også har kjede. Der ser du hvor lite jeg kan haha.Og lyden er konsekvent uansett hastighet, endres ikke mer hastighet. Når lyden først kommer, så er skriker den til bilen står stille. 
     
     
    Svar til @zanta
     
     
    Jeg slet litt med å pinpointe lyden i starten, men jeg kan trygt si at det er høyre siden foran. Kommer nok allikevel til å be verkstedet ta en sjekk og gjøre ev vurdering selv! Håper jeg kan bytte 1 og 1 dekk, selv om logikken kanskje er å bytte parvis på en bil, siden de alltid blir slitt likt. (Blir de alltid slikt likt forresten? Om jeg har muligheten å gjøre opp for en side, så vil jeg helst gjøre det nå, ettersom økonomien ikke stråler haha
     
     
    Svar til @Invader Zim
     
     
    Uff for en idiot av en mekaniker. Hater slike mennesker som faktisk bare vil prakke på unødige kostnader på kundene sine. Har i god tro at verksted jeg bruker ikke er slikt, og jeg satser på at de diagnostiserer problemet først, deretter konsulterer med meg hva de gjør, og bli enige om pris. Det samme skjedde med moren min for noen år tilbake, men hun var litt sjenert fra å si fra, og etter hun da hadde betalt en gjeng tusenlapper mer enn det planen var så var både jeg og min far forbannet egentlig. Får meg til å tenke på de litt eldre menneskene som blir utnyttet på denne måten. Håper virkelig det ikke forekommer mye der ute  :hm:
     
    Svar til @epifant
     
    Frykter nok det jeg også, men hey! Det er min første bil. Denne leksjonen skal jeg ta med meg videre! 
     
    Har du noen idè om hvor ofte en bør smøre disse glideboltene? Er det noe jeg kan gjøre 1 gang i året for eksempel, bare for å ha det gjort? Skal ta en titt på delene, men jeg tror verkstedet kommer til å slakte meg hvis jeg  dukker opp hos dem med delene i en kiwi pose, haha!
     
     
    Hjertelig takk for svar folkens! Dere er helt suverene. Til øverste kommentarene skal jeg svare når jeg kommer hjem fra jobb, og har testet påstandene med bremsene! Ha en flott dag videre folkens, kos dere med enda mere unødvendig snø.
  19. Lyden kommer definitivt fra forhjulene. Har rullet ned vinduene og det skjærer så heftig i ørene. 

    Ble litt redd etter jeg leste det du skrev der, for har skjørt relativt mye E6, men siste måneden har jeg benyttet meg av annen bil.

    Satser på at det er det som er problemet, og at hjullagrene fortsatt er i takt.

     

    Må caliper byttes også, tror du?

    Vil tro at bytte av bremseskive og kloss alene koster 3K uten arbeid, så blir nok en liten sum der, men men - Alltid deilig med nye slitedeler :) Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...