Gå til innhold

Chrid

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chrid

  1. Sant nok, men hun var en jotunkvinne fra Jernskogen, og ut fra norrøn setting, geografisk lokasjon osv innen det norønne, så er det vel nokså sikkert at hun var lyshudet, slik alle figurer innen det norønne er fremstilt. Samme som egyptisk mytologi, er gudene fremstilt i likhet med befolkningen. Det samme går igjen i Gresk mytologi.

    Poenget er at dette som oftest blir gjort for å fremme en politisk agenda osv, og det er det folk ikke synes noe om.

    • Liker 2
  2. Verken CP2077 eller Valhalla er noen for for beta versjoner. Folk flest har ikke et clue for hvordan et spill fungerer på grunn nivå, og forventer at alt skal være luket vekk etter beta. Hadde du lagd tetris eller kabal hadde du kunnet gitt ut et feilfritt spill, men når det kommer til spill av sjangeren åpen verden er det så ufattelig mange forskjellige muligheter og kombinasjoner, at man rett å slett ikke klarer å teste ut og se resultatet av gitte kode-baner før man slipper et spill og det blir spillt av millioner. Sannsynligheten er større for å vinne i lotto, enn å luke ut alt.

    Om noe game breaking sniker seg gjennom, er det veldig synd, men om det er grafiske glitches og bugs, andre små bugs og glitches som i grunn ikke har noen stor påvirkning på gamet og gameplayet, så fungerer det i fleste tilfeller å ta en load slik, slik at du får en nullstilling av kodelinjer som kjører kontra hva som egentlig skal kjøre.

    Jeg har snart 60 timer i dette spillet, ikke kommet over noe som ikke har latt seg fikse med en reload/restart. Om det har vært objekter som du ikke kan plukke opp, scanne, eller npcer som ikke responderer, så har det funket perfekt etter en load. Alt av grafiske buggs som har blitt værende på skjermen etter en hendelse har også løst seg ved en load. Om noen objekter flyter i verden så er det småpirk, som jeg ikke gidder å bry meg om, vi snakker om 10talls millioner objekter i spillet, at noen er bugga fra tid til annen, er meg fullstendig likegyldig. At en sjåfør av en bil sitter 5 meter bak bilen i lufta er for meg en meget komisk skue som gir meg bare mer glede.

    Husk at spill blir mer og mer kompliserte, og at det av den grunn blir flere og flere muligheter innad i et spill, som skaper opp mot uendelig kombinasjoner, som i seg selv er en umulighet å teste ut. Man klarer i hovedsak å fiske vekk det meste, men noe slipper dessverre gjennom. Noen er veldig uheldige med opplevelsen, mens hos de fleste andre går det knirkefritt. For meg er det en magisk spill, ikke bedre enn Witcher 3, men det kommer mer ann på gamesjanger. Arbeidet som er lagt ned i spillet for å skape en livlig, atmosfærisk og detaljert by er helt enorm!!

     

  3. Jeg må tydelig ha en enorm flaks i spill, for av alle spill jeg har spillt er det kun visuelle bugs, eller at døde ting kan oppføre seg litt rart nå det treffer ting, random npc oppførsel osv, noe som har ført til mye komedie. Om det har vært Elder Scrolls, Fallout, Assassin's Creed, RDR's, eller andre open-world spill, så har det aldri vært bugs som har ødelagt opplevelsen min. Om produsenten ikke nailer en riktig skytefølse eller kjørefølse, så setter jeg det i perspektiv til hvordan spill det er. Om forza ikke hadde hatt en god kjørefølse så hadde det vært en større fail enn om Farcry ikke hadde hatt det, ergo et rent kjørespill forventer jeg bra kjøreegenskaper og et rent fps spill gode skyteegenskaper.

    Jeg setter aldri spesielle forventninger til et spill, jeg kan forvente at et Elder Scrolls spill setter stort fokus på åpen verden og stor frihet, men jeg velger å ikke sette forventninger til story osv. Samme som med Witcher 3, hadde jeg forventninger om et meget visuelt vakkert spill med sterk story og karakterer du lett knytter bånd til. For begge disse eksemplene, ble forventningene innfridd, og alt annet var som ekstra frosting på kaka.

    Man klarer aldri lage et spill som kan appellere likt til andre, og betatesting luker aldri ut alt av glitches og bugs før man virkelig får kjørt det på stor skala, så det vil forekomme valg som aldri har blitt testet i beta, som kan trigge uforutsette ting. Det er slik det har blitt på grunn av størrelsen og kompleksiteten til spill i dag, og det kommer vi aldri til å få perfekt.

    Cyberpunk for meg er ikke perfekt, kjøringen er som Farcry, helt på bærtur, skytingen er midt på, visuelt og atmosfære er på topp, med storyen så langt litt "ehh", men fortsatt tidlig i løpet. Toppen av gaming for meg er fortsatt Witcher 3, Dragon Age Origin og Mass Effect 2/3.

    • Liker 3
  4. Du vet at kvinner på den tiden også var vikinger, ikke bare menn. Vikinger er betegnelsen på sjøfarere fra hovedsaklig Skandinavia. Det er høyst sannsynlig at det også var kvinnelige krigere i vikingtiden, for det er ikke noe som taler for at det ikke skulle vært det, i lys av norrøn mytologi. At det ikke var mange, det er nok sikkert, men det har vært kvinnelige krigere oppgjennom historien, i epoker hvor det absolutt ikke var normalt.

    • Liker 3
  5. Når den eneste muligheten for å gi ut et produkt er enten apple sin butikk eller android, så syns jeg 30% blir vel mye. Hadde man hatt en Steam løsning så hadde det vært greit, da man fint kan kjøpe et spill i butikken og bruke det via steam, uten at Steam tar 30%. Så står man fritt til å selge produktet sitt der det passer. Ved at Steam for eksempel behandler veldig mye av kundesupport, slipper utgiver/utvikler mye utgifter kontra om de skulle sittet med den delen også.

  6. Svarer til din første post:

    Kan ikke si at jeg er helt enig i det du sier her. Ja, det er et spill, og deler vil så klart bli litt fiktivt, men ut fra traileren her, er de ikke helt på bærtur slik du skal ha det.

    Økser er alfa omega for vikinger. De var billige å lage, da de generelt hadde en veldig dårlig økonomi. De kunne være alt fra 30cm lange til 100cm, med øksehoder på kun 5cm helt opp til 30cm bladlengde. Noen var lagd for å hakke høl i hue, andre til å kaste, eller kutte. Det har vært funnet økser opp mot 150cm lengde, men disse var mest sannsynlig brukt av de aller rikeste, og/eller til seremonielle ting.

    Sverd, ikke like mye brukt blant vikinger, da det var dyrere å lage, da med tanke på at man brukte mer jern til et sverd enn en øks. Man hadde også meget dårlig jern-kvalitet i Norden på denne tiden, så sverdene ble veldig porøse og sprø. Igjen var det de rike som oftest hadde sverd, og de stammet som regel fra nåtidens Frankrike, som de anskaffet ved handel og varebytte. Kvaliteten i Frankrike var langt bedre enn i Norden. Bladlengden på sverd var standard rundt 70-90cm, men man har funnet lengder opp til 100cm, noe som ikke er så langt unna det man ser i videoen.

    Rustninger gikk i skinn, pels, lær, i alle fall dette som var mest standard hos vikingene, hvor lamell og ringmail var ganske sjeldent, og forbeholdt de rike og høvdinger om det ble brukt, samtidig som det også mest sannsynlig kom fra Frankrike, da det var dyrt å lage. Ble litt mer vanlig mot slutten av vikingtiden.

    Vambraces som man ser i traileren, er ikke noe som ble vanlig brukt under denne perioden. Det antas at på grunn av bruk av skjold så man ikke noe poeng i å bruke det, da skjoldet gjorde opp for den beskyttelsen. Men at det ikke ble brukt i det heletatt er jo også usannsynlig, men at det kanskje var mer brukt av den adle og rike delen av befolkningen, som jeg antar at han i videoen er.

    Når det kommer til de 3 konsept bildene av Vikingen, er jo de laget på en slik måte at den berømte snikmorder-lokken skal skinne gjennom, og av den grunn vil det jo da ikke bli helt korrekt. Dette er jo en konflikt mellom assassin's og templars, så man må akseptere at det vil være rom for litt avvik fra virkeligheten når det kommer til autensiteten av tidsepoken, dette er tross et spill av fiksjon som drar inn ting fra virkeligheten. Men husk, dette er ikke et Viking-Sim spill!

    • Liker 4
  7.  

     

    Føler vi har nok "open world" spill i denne sjangeren(action-RPG), så jeg er i grunn litt mettet av hele det konseptet,

     

    Setter derfor pris på når et spill fører litt strammere linjer.

    Føler vi ikke har nok "open world" spill. Tvangstrøye får bli din egen fetisj.

     

    Litt skuffet over at det ikke en større verden med fokus på utforsking. For meg er dette mye av magien med slike spill. Og så ser jeg mange andre roser spillet for fin grafikk osv, noe jeg forsåvidt kan være enig i, men for meg er det mest på grunn av fargebruken. Mye ser veldig flatt ut og karakterer ser jo i mine øyne veldig gammeldagse ut. Usikker på om dette blir et day one kjøp på ps4, men det skal absolutt prøves etter hvert.

    Føler vi har nok "open world" spill i denne sjangeren(action-RPG), så jeg er i grunn litt mettet av hele det konseptet,

     

    Setter derfor pris på når et spill fører litt strammere linjer.

    Grunnen til at han føler seg noen lunde mettet er fordi at ingen av de store åpen verden spillene, som er f. eks i den mer mainstream gaten som Skyrim og til og med The Witcher 3, faktisk gir et givende innhold. En flott historie så klart, men gameplayet er sløvt. Mye av spillverdenen idag har dessverre delt seg opp mellom store selskap og mindre selskap, de mindre selskapene kjører mer lidenskap i sine spill. Så det skal mye til for et indie company å kjøre på med store åpne spill med samme budsjett som de større selskapene har. De større selskapene som er i dag er et resultat av at de ikke lenger tørr og satse, noen av dem opplevde dårlige tider i sine yngre dager der de var nødt til og endre tilgjengeligheten og eye candy faktoren på sikt.

     

    Et selskap som Obsidian som er en blanding av old school gjengen fra Fallout 1 og 2, men med pluss ekstra nye folk idag, gjør at dem har en god finger innen givende gameplay, men som også gir i hvert fall noen lunde tilgjengelighet. De dypper smålig ifra noen hardcore elementer de hadde før merker jeg, men det de er ikke langt ifra.Du kan si at dem er på samme stadie som Bioware var når de ga ut Dragon Age: Origins. Kanskje litt lenger bak en hva Bioware var på den tiden.

    Vil si at Elder Scrolls, Fallout og Far Cry spillene er det som har størst prøblemer med å fylle de store verdene de skaper. Far Cry spillene lider veldig av fyll utenom outposts og den type steder. Fallout og Elder Scrolls lider fortsatt en del av dette, men Skyrim og Fallout 4, ble bedre enn forhengerene på dette punktet. Witcher 3 med andre ord vil jeg si klarer dette meget bra, og føler at verden der er meget livlig og fyldig, på en måte som virker troverdig.

  8. Er dette en loot-shooter som resten av Fallout?

     

    Vinkler du det som en positiv egenskap eller negativ? Vil vel si at det er positivt at hvis du dreper en fiende så kan du loote det han faktisk har på seg, og at det ikke magisk forsvinner eller blir umulig å plukke opp. Dette er meget likt Fallout New Vegas, siden det er samme skapere, bare space-orientert.

  9. Bare til info. Dette har ingenting med Fallout 4 å gjøre, og det virker som om anmelder har levd under en stein hele livet, for dette er altså fra skaperne av Fallout 1 og 2, så man må nok et stykke lenger tilbake i tid om man skal snakke om inspirasjonskilder. Skuffende å ikke sammenligne med disse spillene når det tross alt er en slags spirituell oppfølger til disse spillene, og ikke radbrekkingen til Bethesda.

     

    Tim Cain og Leonard Boyarsky hadde heller ingenting med New Vegas å gjøre, selv om det er naturlig å dra sammenligningen, siden det også var Obsidian.

     

    Skal uansett litt til om dette spillet er bedre enn årets soleklart beste rollespill sålangt, Disco Elysium, noe manglende Gamer-anmeldelse også beviser. ;)

     

    De skapte også Fallout New Vegas BTW.

  10. Storkost meg ved Wildlands, og storkoser meg med Breakpoint. Spiller kun coop med én venn, maks vanskelighetsgrad og storkoser meg.

     

    Så kan man begynne å nevne hva jeg syns er dårlig:

     

    - Story syns jeg så langt i Breakpoint er svak, langt mindre interessant og gripende enn Wildlands, men jeg spiller i hovedsak ikke dette spillet for storyen sin del, eller i Wildlands for den saks skyld.

    - Gear score/level er en uting i denne typen spill, som jeg 100% kunne vært foruten. Men nå er det her, så da får jeg bare akseptere at den eksisterer, siden det ikke har store påvirkningen av opplevelsen. Et rpg element de fint kunne sløyfet, og heller hatt det som i Wildlands.

    - Helikopterer(uten våpen, de eneste jeg har møtt så langt) er alt for svake, å byr seg dessverre ikke som en trussel, ikke engang på maks vanskelighetsgrad, hvor de går ned med 4-10 kuler avhengig av våpen.

    - Overlevelse elementet / skader som må pleies synes jeg er en flott ting, men slik det er nå føles det veldig urafinert/halvhjertet. Jeg syns det skulle vært en dypere/større påvirkning ved skader, og ikke bare ta en sprøyte så er du frisk igjen. Jeg syns sprøyter kun skulle vært for å fylle opp liv, mens skader måtte du fikset ved en camp. Har du et brekt ben, så skal du nesten ikke kunne bevege deg, eller fast travel, med bandasje så har du økt bevegelighet, men fortsatt ingen fast travel, f.eks.

    - Jeg syns ment UI'en generelt er ræva, tungvindt og uoversiktlig. Det har blitt bedre over tid når. Jeg har vendt meg til det, men fortsatt et dårlig sluttresultat. Savner det som var i Wildlands.

    - På visse ting er drawdistance dårlig. Du ser bladene på vindmølle, men ikke stammen. Folka som sitter i biler og helikopter, men ikke selve kjøretøyet. Regner med at dette blir fikset i fremtiden. Dette er ikke noe annet en visuelt plagsomt og irriterende når du kjører alt på maks i 4k, og ting ikke blir rendret.

    - Syns at den høyeste vanskelighetsgraden kunne bydd på en større utfordring, eller at det ble lagt til elementer av noen sort som skillte det mer fra andre vanskelighetsgrader.

    - Å kjøre bil, sykkel, båt eller what ever er tragisk dårlig. Jeg vet det ikke er et kjørespill, men man kunne lagt inn en litt bedre fysikk og handling på kjøretøy. Det føles som om du er dritafull når du kjører.

     

    Så til de positive tingene:

     

    - AI på fiender har fått en stor oppussing i forhold til Wildlands, hvor de hadde aimbot, wallhack og golden gun på maks vanskelighetsgrad. Bommet du på et skudd, viste hele basen med én gang hvor du var,og du var som godt død. Slik er det ikke lenger. Du kan bomme, basen blir varsom på noe, og de begynner å søke, men de vet ikke hvor du er med mindre du blir sett. De bruker også taktikk til en viss grad, men ikke noe wow faktor enn så lenge.

    - At når du kommer til en base, så er alle fiender spawnet inn, noe som ikke alltid var tingen i Wildlands. Du kunne spotte hele basen med dronen, drepe alle, så mens du var midt inne i basen poppet det brått opp like mange folk og boom, du var død. Noe som var ganske ødeleggende for opplevelsen i spillet.

    - Et meget visuelt vakkert spill med masse detaljer. Flott fysikk med forskjellig vær og vind! Ser helt magisk ut i 4k med alt av innstillinger på maks.

    - Headshot er one-shot, med mindre fienden har på hjelm, noe som er et must i et shooter spill.

     

    Slik er det jeg ser spillet kort oppsummert. Ja, det er mikrotransaksjoner i spillet, men det gidder jeg ikke si noe spesielt om, siden det er et valg å bruke, så. Det påvirker ikke opplevelsen noe, med mindre du har en syk OCD og må ha alt, eller er veldig lett påvirket av kjøp i spill.

     

    Min tommelfinger-regel er at om spillet underholder meg, så er det for meg en godt spill. Samme som med film, er jeg underholdt så er det en god film. Kan jeg se filmen om igjen eller spille gjennom spillet på nytt, ja da er det perfekt i mine øyne.

     

    Wildlands og Breakpoint har begge gitt meg masse morro, men spiller de ikke om igjen, så de blir bare gode i min bok.

    • Liker 1
  11. Om man skulle lagt til en "easy" mode, hadde det sikkert ikke vært mye jobb for utviklerene å implementere, da det meste i gamet er parameter basert. Prosent basert skade, posture osv,

     

    Om det er noe som faktisk passer inn i spillet, er en helt annen ting. Hadde det vært et valg, hadde jeg ikke tatt noe reduksjon av utfordringen, men et valg hadde jo heller ikke ødelagt noe for opplevelsen for oss som ikke hadde ønsket det. Noe av sjarmen med disse spillene er jo akuratt det at det er vanskelig, utilgivelig når du gjør feil, men samtidig veldig deilig når du først klarer det.

     

    Jeg har spilt souls spillene, bloodborn, nioh og sekiro, og for meg har sekiro vært det desidert vanskeligste av dem. Kanskje fordi sekiro ikke er laget rundt "Dodge" mekanikken som de andre spillene, men mye mer fokus på "parry" mekanikken, som jeg generelt aldri har brukt før nå. Eller at når du dør så har du ikke muligheten til å plukke opp progresjonen din igjen, så sannsynligheten er større at du taper progresjon i sekiro. Eller at level systemet i sekiro ikke er i nærheten av hvordan det fungerer i de andre spillene, hvor du faktisk kunne farme deg sterkere på en helt annen måte og faktisk bli nokså OP for området du er i.

     

    Men totalt sett liker jeg sekiro, men det er ikke det samme som souls serien!

  12. Tror mange folk sliter litt med å forstå hva et mmorpg er, og hvordan et slik spill må være oppbygget. Man kan mest sannsynlig ikke få et mmo til å fungere uten en eller annen form for grinding av gear, dette er jo en ting som er soleklart for sjangeren, så å sutre om det er bare idiotisk, og ikke noe som bør trekke ned på spillet. Alle mmo har dette her, om det er Wow, Guild Wars, Destiny, Division, Elder Scrolls Online, Diablo and the list can go on. Dette er en hjørnestein i mmo, så dette skal ikke være et sjokk.

     

    At spillet ikke har den beste storyen, kan jeg si meg enig i, men la oss se hvordan spillet utvikler seg. Det er tross alt ikke offisielt ute enda. For min del spiller ikke story så stor rolle i et mmo, som det gjør i et story-driven single-player game, men så klart, det bør jo være en rød tråd som ikke er alt for omtåket.

     

    Loading screens er jo også en gitt ting i mmo, som heller ikke burde være et sjokk. At spillet kanskje er litt dårlig optimalisert i starten, er en ting som lett øker tiden det tar å laste, og jeg vet at Bioware jobber for å bedre optimaliseringen av spillet. Men det kan jo hende at det er de med "wooden pc" som griner og skriker mest, fordi ting tar tid?. Sammenlignet med andre spill, synes jeg ikke det er noe spesielt unormalt med loadingen. At den kan variere litt fra sted til sted er jo gitt, men jevt over er jeg ganske fornøyd.

     

    Jeg her enda ikke sett et mmo som har vært perfekt, feilfritt og lignende på launch, så det er jo ikke å forvente her eller. Gi det tid, slik vi er nødt med slike spill, ikke bli utålmodig for fort, for det er ingen som kan knipse fingeren og trylle for å løse ting.

     

    Og om man søker et story-driven spill, så er ikke dette noe for dere, og absolutt ingen grunn til å grine og håpe at spillet flopper, for spillet her er ikke i den sjangeren du søker. Blir som å gå på restaurant hvor dem serverer kun italiensk pizza, for så å grine over og klage at du ikke fikk amerikansk pizza.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...