Gå til innhold

NoXify

Medlemmer
  • Innlegg

    300
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NoXify

  1. Tilbudet er meget bra, ja. Jeg satt og ventet på et tilbud på 5999 og ville kjøpt den til den prisen også, så slo til momentant da jeg så at Dustin hadde den til 4999 på fredag. Var nesten redd det var snakk om feilprising. Jeg mottok min 530U3C i dag, og er så langt meget fornøyd. Jeg synes den virker svært solid skrudd sammen, og er overbevist over materialvalgene.

     

    Dagens skuffelse var at jeg bestilte den sammen med en Intel 330 SSD. Etter å ha skrudd opp bakdekselet innså jeg raskt at den litt halvfete inteldisken slett ikke hadde sjans til å passe inn. Er det bare jeg som ikke prøvde hardt nok, eller må jeg se meg om etter en tynnere disk? Vil Samsung 830 passe inn?

  2. Var innom der da de åpnet. Hørte det var 60 stk ca. som hadde stått der over natta, så laptopene forsvant nok fort. I tillegg virket det som om flere tok med seg flere enn 1 tilbud pr. kunde. Skjermene så det ut til å gå fryktelig mye av ja, mange i køen hadde både en, to og tre skjermer under armen.

     

    Endte opp med en Epson skriver og noen minnepenner. Tok med meg en trådløs mus og multimediatastatur da jeg først handlet, var igrunn veldig greie priser på det også, selv om det ikke var tilbudsvarer.

     

    Dagens store skuffelse må nok være at det ikke var mer bløtkake igjen da jeg hadde fått med meg mitt og betalt :(

  3. Ser Magic ligger priset nesten like lavt som Tattoo for tiden, og betydelig lavere enn Hero. Vurderer ny mobil, og Magic har jo blitt litt "glemt" i forhold til Hero og Tattoo. Den bør vel fortsatt ha et par fortrinn over Tattoo som f.eks kapasitiv skjerm med høyere oppløsning?

     

    Ser også at O276 har fikset seg Sense, og da blir den vel mye lik Hero i bruk, med unntak av dårligere kamera og mangel på minijack. Virker for meg som et røverkjøp sammenlignet med Tattoo, eller har jeg helt glemt noen punkter?

  4. Selve føleren koster oppunder tusenlappen tror jeg, også kommer det kanskje en halvtime-time arbeid i tillegg. Det som var dyrt var airbagsensoren i setet som kostet 2 laken, og det faktum at det tok 3,5 time å bytte den...! Merkeverksted har aldri vært billig, kjenner en rimelig mekaniker som tar vanlige servicer og ting som bremser etc, men ettersom jeg måtte ha en diagnosetest uansett var det greit å ta det på merkeverksted.

     

    Har fått lyktene nå, men har jobb og kveldsskole i morgen, så skal muligens slenge på baklyktene først, også får vi se om jeg får tid til frontlyktene på tirsdag/onsdag :) Kan hive ut noen bilder av lampene i morgen tenker jeg ;)

  5. Var innom Stenshagen i dag og fikk en diagnosetest, både kamføler og veivføler var defekt og måtte byttes. I tillegg ble sensormatten i passasjersetet byttet, som tok 3,5 timer. Beløpet ble 5-sifret, og svir godt i lommeboken ettersom det er en slik type feil som kommer av at bilen er spekket med elektronikk. I det minste er jeg kvitt problemet ved bykjøring, og eventuelle passasjerer er like trygge som meg, dersom uhellet først skulle være ute.

     

    Dyrt med bil!

     

    En gladnyhet er at facelift-lyktene er på vei, de skal være sendt 10 mil herfra for en uke siden, så de bør sannelig være her snart :o Lover bilder når lyktene er på bilen ;)

  6. Takk for svar, ja tenkte på en slik diagnosetest. Er nok det som skal til om jeg er mye plaget av det, men synes det er litt rart at det skjer såpass sjelden. Veivføler og kamføler ligger litt utenfor mitt kunnskapsområde når det kommer til motor, men det høres ikke så dumt ut.

     

    Når konkret er det en slik defekt føler kneler? Er det noe med måten jeg kjører på som forårsaker at det skjer? Er litt nysgjerrig i og med at det er litt rare tidspunkter det skjer på.

  7. Ja, det hadde ikke vært så dumt, skal en tur inn neste uke. Hadde satt pris på det.

     

    Vært ute og kjørt litt i kveld, og merket en tendens til at bilen plutselig slukner, spesielt i bykjøring. Etter litt lukeparkering og snuoperasjoner, kan den plutselig finne på å bare slokne midt i trafikken, sånn 50-100 meter etterpå. Når jeg da prøver å starte den igjen, er den tung å starte, og innimellom nekter den plent. Dersom jeg er heldig og får start, går den gjerne ujevnt i et par sekunder, før den dør igjen. Det som hjelper er å la den stå i noen minutter før man prøver igjen, da starter den ofte helt normalt igjen.

     

    Noen som har hørt om noe lignende? Har rett og slett ikke peiling på hva det kan være, eneste fellestrekket er at det har vært bruk av revers innblandet ved alle tilfellene. Kanskje det er VANOS-ventilene som blir forvirret og rett og slett ikke slipper til riktig mengde drivstoff, eller drivstoff i det heletatt? Er sannelig ikke sikker, jeg.

  8. Kjører 1998 BMW 520i, kjøpt av meg, registrert på meg og forsikret på meg. Men likevel tror mange at det er pappa sin bil jeg låner... Jobbet og slitt hardt for å få råd til den, men lappen var jeg så heldig å få sponset av mine foreldre da jeg ikke var bortpå tobakk før fylte 18. En helt grei deal.

     

    post-51535-1219095378_thumb.jpg

  9. Det er såpass ja, ja har ikke lykkes i å finne en slik spiller særlig billig, synd de skal være så svindyre. Vil nødig kaste inn håndkledet og kjøpe plastdekselet. Finnes vel kanskje ikke noen originale kassettspillere som kan styre CD-veksler heller, for en grei Alpine veksler f.eks er jo ikke helt ille priset. Kan jo være heldig å finne en Business CD, får holde øynene åpne ;)

     

    Bor ved Gardermoen. Har ikke kjørt dekk med lavere enn 55-profil før, så kanskje det hadde vært en grei erfaring før jeg bestemmer meg. Sittet på med en golf med 40-profil, litt blandede inntrykk derfra.

  10. Du har et godt poeng der. Vel, jeg får kikke litt rundt etter de M5-felgene som var fra før facelift, tror de passer best. Når det gjelder dekk satser jeg på 225/50-17 eller 235/45-17, er helt kurante dimensjoner begge to. Sett det faktisk ikke er så ille vanskelig å få tak i 225/50, virker det som. 225/45-18 hadde også vært kult, men vil ikke ned på 40-profil helst, vil beholde litt komfort også, mye forbedring fra 15" til 17" tross alt :) Skal gruble litt på det og se hva jeg har av muligheter.

     

    Lest at BMW Reverse-spillerene ikke kan kobles til CD-skifter, noe som også utelukker iPod-tilkobling. Det er jo rimelig synd, nå har jeg i hovedsak valget mellom å få tak i en Business CD-spiller eller å sette inn et stygt deksel med en vanlig CD-spiller. Svært lite lyst til det siste, så får se om jeg ikke finner en måte å få kloa i en Business CD. Kanskje plukke ut en av et vrak?

  11. Mener det er 2700-2800 den ligger på i 100. Det er litt høyt etter min smak. Kan jo igrunn dra den helt ned i 50 i 5.giret også, og den dytter helt ok, så større dekkdimensjon hadde ikke gjort meg altfor mye.

     

    Vil vel ikke akkurat kalle 50 eller 55 ballongdekk, i forhold til de 65-profil som står på nå. Jeg vil helst ha litt komfort igjen også, og med de tarvelige veiene vi har i Norge (selv rundt Oslo) så ser jeg ikke helt poenget med 40-profil. Skulle gjerne hatt det om jeg bodde i Tyskland, men sånn er det når man må leve med denne elendige veipolitikken :p Utseende er selvfølgelig viktig, men ikke så dødelig viktig at det skal gå utover altfor mye utover komforten ;)

  12. Har ikke tenkt så mye på M5-fanger og "spoiler" enda, men bilen er jo en 520i, så ikke så mye vits i å late som det er en M5 xD Enig i at det er pen styling, men er mer noe man gjerne koster på en bil med mer motor. Får se hva jeg gjør med tiden, planlegger å beholde den lenge.

     

    Lykter med angeleyes er bestilt, håper jeg får dem neste uke en gang.

     

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor

    e39tail.jpg

    DSC02265.jpg

     

    Felger blir det nok alvor av, men som dere sier er det komfort-bil, altså passer det dårlig med 35-profil :) Lyster på 205/55-17 eller 225-50-17. Da får jeg litt større rullediameter også, så får jeg ned turtallet bittelitt i 5. giret, synes den ligger litt høyt til å bare ligge og rusle i 100 :p Skal jeg akselerere litt, gjør det meg absolutt INGENTING å gire ned for å få den saftige sekser-lyden frem :love:

  13. Flott bil, liker designet på denne, og det du har gjort med den så langt har blitt meget bra. Enig i at setene ødelegger litt ja, spesielt nå som du fikk på de stilige skinntrekkene. Ang. lykter tror jeg det hadde tatt seg bra ut med rød soting bak. Når det gjelder frontlyktene, får du la lommeboka bestemme om de nye lyktene er stilige nok til at de er verdt det :D

     

    Motoren er stor nok til førstegangsbil, greit å ikke ha altfor sprek børse de første årene :D

     

    Er et par andre ting jeg vil kommentere:

     

    Bagasjerommet:

    Husk på at ved hard oppbremsing/kollisjon vil alle gjenstander som ligger løst i bilen, komme fremover som et prosjektil. Liker derfor dårlig den "rampe-løsningen" subkassen din lager, tenk på det før du slenger tunge ting inn bak der.

     

    Dekk:

    Nå vet ikke jeg hvor stor forskjell det er på 35 og 40-profil, men mulig 40-profil er hakket mer komfortabelt, kan være verdt å tenke på. Er også av den mening at 35-profil ser litt overdrevent ut, da du nesten ikke ser igjen gummi på felgen, men hver mann sin smak :)

  14. Takk-takk.

     

    Tenkt litt på M5-felger selv også, er nok det som passer best på 5ern. Tenkte jeg skulle slite ut dekkene på de som sitter der nå først, for er ca. 1-2 sesonger igjen på både sommer og vinterdekk. Litt økonomisk må man jo være :p

     

    Problemet med stereoen er vel ikke noe problem, snarere at jeg kunne tenkt meg å spille musikken fra noe annet enn kassetter :p Såvidt jeg har fått med meg er det tilkobling til CD-veksler på originalspilleren, ellers er jo en ICE-link til iPod et alternativ.

     

    Har bestilt faceliftlykter både foran og bak nå, så mangler jeg bare hvite sideblinklys, men de stikker jeg bare innom koed og kjøper separat. Gleder meg til de kommer, gjør det litt lettere å utsette felger en liten stund til.

  15. 1998 BMW 520i

    2000 BMW 316i

    2001 BMW 320d

    2004 BMW 320d

    2007 BMW X3 2.0d

    2007 BMW 116i

    1985 Mercedes 200D

    1991 Nissan Primera 2.0D

    1997 Peugeot 106

    2003 Peugeot 307 HDi

    2004 Peugeot 406 HDi

    1993 Toyota Corolla

    1998 Toyota Hiace

     

    Ikke stort å fare med i en skrytetråd som dette. Men listen blir sikkert lengre med tiden.

  16. Nettopp kjøpt meg ny bil, en BMW 520i fra 1998. Den er min andre bil, jeg er 19 år og jeg har forsikret bilen på meg selv (desto før jeg oppnår bonus, desto bedre). Ble faktisk ikke mer enn drøye 15000 for kasko, så det kan man jo leve med. Kjørt av tidligere mekaniker, som har hatt bilen siden han selv tok den inn fra Tyskland i 2001. Såvidt jeg kan se er den rimelig strøken teknisk og interiørmessig. Utvendig er den også meget pen, langt bedre enn de fleste 98modeller, men noe steinsprut og småbulker ble jo litt tydeligere da jeg polerte den. Hva kan man ellers forvente av en 10 år gammel bil? :) Strålende fornøyd med bilen så langt, er jo en kjempebil å kjøre!

     

    Planer for bilen fremover er:

    Faceliftlykter rundt hele.

    Nye felger i 17" (felgene på bildet skal på vinterdekkene hvor det nå sitter kapsler!)

    CD-veksler eller iPod-tilkobling så jeg slipper å stri med kassetter :p

     

    Er altså ikke store forandringene som skal gjøres, bare pynte den lett opp utvendig så den ser litt nyere/dyrere ut. Ingen senking, bakrutesenking og slikt, da jeg rett og slett elsker designet på E39 og synes ting ser penest ut slik produsenten har brukt årevis på å lage det. Dessuten har jeg en overutviklet økonomisk sans, så prøver å ikke la BMWen stikke av med absolutt alle lommepengene mine.

     

    BMW 520i

    Årsmodell: 1998

    Km.-stand: 160 000 km

    Motor: 6 sylindre, 24 ventiler, 150hk.

    Interiør: Originalt, sort. Fancy kassettspiller.

    Eksteriør: Blå metallic, hengerfeste!

     

     

     

    post-51535-1219095378_thumb.jpg

     

    Bayer-børsa foran garasjen hvor den nå står og gjemmer seg for det nifse regnværet, nypolert og fin :)

     

     

    post-51535-1219095405_thumb.jpg

     

    Litt kjedelige 15" felger, men absolutt godkjent som vinterfelger. Synd sommerdekkene som står på var nye denne sesongen i 205/65-15.

     

     

    post-51535-1219095423_thumb.jpg

     

    Førstebilen i bakgrunnen, veldig greit å få litt erfaring med en billig og lettkjørt bil før man investerer i en skikkelig en. Corollaen har stått prøven med glans, og fått godt og kjærlig stell den også.

     

     

    post-51535-1219095451_thumb.jpg

     

    Bakenden er det jeg liker best med E39, hengerfestet bryter idyllen litt, men du verden så praktisk! Gleder meg til å få på nye baklykter, som jeg tror vil pynte opp veldig.

     

     

    Er takknemlig for alle kommentarer og tips, er for øyeblikket på utkikk etter en måte å løse stereo-problemet på, og et par rimelige og pene BMW-felger :)

×
×
  • Opprett ny...