Gå til innhold

Knopfix

Medlemmer
  • Innlegg

    2 360
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knopfix

  1. Hei

     

    Norton abonnementet gikk ut i sommerferien, nok til at maskinen ble infisert av Ransomware.

    Maskinen er renset men filene er kryptert i TOXCRYPT format. Har testet Panda ransomware dekrypt uten hell. De fleste verktøyene krever en Masterkey, noe som jeg ikke har funnet med Cisco sitt Windows verktøy. Kaspersky verktøyet vil bla. ha en IV for dekryptering, noe som jeg heller ikke har.

    Noen forslag til en applikasjon som kan klare oppgaven ? Takk for hjelpen.

  2.  

    Hei

     

    Skal hjelp en bekjent med en oppgradering etter at hans 6-7 år gamle maskin har gått i stykker.

    Det er viktig med størrelse på skjerm(ca 17"), godt tastatur, og egne talltaster på høyre siden. Lite viftestøy hvis mulig.

    Ellers er det ikke store kriterier, den skal fungere til surfing som typisk bruk.

    Den vil sjeldent bli fraktet med ut, vil stå på et kontor fast.

    Vedkommende har ingen interesse for data og har derfor lite kunnskaper. Det skal bare være ergonomisk og enkelt. Jeg hjelper til med software delen.

    Budsjettet ligger på ca. 4000 kr. Så da håper vi på gode forslag.

    På forhånd takk :-)

     

     

  3. Takk for alle svar. Jeg er liker det mer åpne OS`t til Android vs en ikke jailbreaket Iphone, men er ikke glad i GUI.

    Dette er en jobb telefon som jeg skatter av og også bruker privat.

    Problemet mitt er at det er kommet forbud mot jailbreak på telefoner som tilhører arbeidsplassen.

    For meg er 50% av gleden med en Iphone å ha gøy/nytte av disse tweakene. Det er eneste grunnen til at jeg vurderer en Android. Er ikke veldig lysten på å betale for en telefon selv :-)

  4.  

    Huff, litt vanskelig valg. Er vant til Iphone GUI og synes Android virker vanvittig rotete.Klar over at dette er en vanesak. Det er vel mulig å endre ikoner slik at de blir ala iPhone med Jailbreak/Winterboard ?

    Har en lånt HTC M7 her, vet ikke hvordan den ligger ann vs Iphone 5 som jeg har hatt de 2 siste årene. Men synes det noe med farge på skjerm, kontrast, hvitfarge, skarphet, vet ikke hva det er nøyaktig er som er feil, men langt fra nivået på Iphone 5 som virker krystallklart i forhold.

    Har blitt anbefalt Samsung Note 4(den er stor) av en kamerat, den råeste i følge han. Som en mindre versjon fikk jeg anbefalt Sony xperia Z3.

    Nå som jeg sitter her med en eldre HTC M7 antar jeg at telefonene nevnt over har betraktelig bedre skjerm ?

  5.  

    Hei

     

    Vurderer å prøve Android denne gangen. Har kun brukt Iphone de siste årene.

    Har vært veldig glad i Jailbreak tweaks og er det egentlig ennå. Men Android er vel ganske åpent for app installering, også uten root'ing om jeg ikke tar helt feil.

    Som et alternativ til Iphone 6(ikke +), så lurer jeg på hva som har matchende specs, eller er en ren konkurent. Lurer også på hvordan stabiliteten er og prisforskjell.

    På forhånd takk :-)

  6.  

    Hei igjen :)

    Når vi først er i gang.

    Mitt gamle TV er et Panasonic 42" plasma som gjorde det best i test hos Lyd og Bilde for mange år tilbake.

    Bildet er jo fortsatt kurant til TV titting men jeg vil ha et større TV.

    Så underveis snublet jeg over et billig 60" LG Plasma TV med veldig gode tilbakemeldinger hvor det det bla. ble sammenlignet med dyre LED TV'r og omtalt som et røverkjøp. En person skriver at det ble kjøpt inn et LED TV men han byttet det tilbake til fordel for denne billig LG plasma TV'n.

    Jeg er selv i den situasjonen at jeg er bekymret for å få lavere kvalitet en det jeg har på min nåværende plasma. Ja. det er tunge beist, snart ute av markedet. Men jeg kan faktisk leve med å henge det opp på veggen hvis bildet er bra, rimelig er det også. Skal ikke spille på det, ikke ha 3D funksjon. Så nå spør jeg hva dere mener om TV'n under etter å ha lest produktomtalene fra kundene. Regner med litt fy her men det blir interessant å se hva som kommer :w00t:

     

    http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/tv-lcd-led-og-plasma/tv-58-90-tommer/lg-60pb660v/203157.5290/

  7. Den gamle eksterne disken dukker fortsatt ikke opp men det gjør den nye. Den gamle dukker kun opp i Finder.

    Men når den gamle fungerte så hadde den tidsbasert backup. Disse innstillingene for tid ligger ennå i Time Machine, men den vil ikke gjøre tidsbasert backup på den nye hardisken som dukker opp i Timemachine. Men en manuell backup fungerer likevel på den nye.

    Jeg klarer heller ikke å komme inn på innstilinger for å endre tid på når backup skal bli tatt. De gamle tiden henger fortsatt i og det kommer stadig vekk popup meldinger om at den ikke fikk tatt den tidsbaserte backupen. Selv om alt ser ok ut med den nye harddisken.

     

     

    Edit: Ser ut som vi får ta en reinnstallasjon da og hente backupen opp etterpå.

     

    Takk for all hjelp :-)

     

  8.  

    Hei

     

    Hjelper svogeren min med en MAC som nylig ble oppdatert til Yosemite.

    Han har tidligere brukt en ekstern disk koblet til USB porten med backup til faste tider. Dette fungerte problemfritt før oppdateringen etter hva jeg har skjønt.

    Da jeg så på maskinen var den eksterne disken synlig under Time Machine innstillingene men backupen gikk ikke til de faste tidene som før.

    Prøvde da å slette disken fra Timemachine for å legge den til på nytt men den fant ikke disken på noen av USB inngangene etterpå.

    Trodde kanskje det var noe galt med den eksterne disken. Sjekket den på min maskin under OSX og WIndows men fant ingen feil. Maskinen fant den under Timemachine og en sjekk på diagnostikk programmet fant ingen feil. Heller ingen problemer med den på WIndows.

    Når maskinen er koblet til MAC'n hans så synes den bare under Finder.

    Han kjøpte en ny ekstern hardisk som ble funnet med en gang.

    Jeg er ganske overbevist om at den gamle eksterne disken hans er helt i orden, det var etter Yosemite oppgraderingen det ble tull. Disken må vel bare registreres på nytt med noen kommando linje snutter.

    En dame fra Apple ba han innstallere alt på nytt men jeg mener det bare er tull. Og hun sa at hvis det fungerte etter innstalleringen så skal dem ha 1000 kr for supporten over telefonen(lol).

    Det bør ikke være nødvendig å innstallere alt på nytt så jeg håper noen kan hjelpe til siden disken tilsynelatende er helt i orden.

    På forhånd takk for hjelpen :-)

  9. Kan ikke teste maskinen med BF4 fordi maskinen har et altfor gammelt skjermkort bare for å få bilde opp. Dette pga. den er tenkt som en server. Kanskje 2-3 maskinen som kjører virtuelt kan kjøre den litt.

    Mistenker at det gamle skjermkortet utvikler en del varme. Men et med kjøleribber er vel ikke noe bedre.

    Burde nok skaffe et som blåser varmluften ut på baksiden.

     

    Hvordan havnet du på 2.6Ghz, satte varmen en stopper :-) ?

  10. Ja, det høres förnuftig ut. Siden jeg ikke er en erfaren overklokker så blir jeg litt revet med av alt prime pratet på nettet. Da er det lett å tro at man har en ustabil maskin hvis den tryner etter noen minutter. Men jeg er bare ute etter en maskin som holder til mitt bruk. Og den stresstestinga kan bli vel tidkrevende :-)

     

    Btw. har du noen erfaring ut i fra spørsmålet jeg stilte om kritiske tempraturer på AMD FX-8350 ?

    Hvilken grense regnes seriøst som ødeleggende ? Noen sier 64C er grensen man ikke bør gå over. Synes det høres lavt ut. Husker de gamle ADM'ne kom over 70 med default vifte og innstillinger. Asus medfølgende program er kanskje ikke det mest optimale ?

  11. Takk for tipset :-)

     

    Forsøkte å følge brusanvisningen til Noctua hvor det var en 5 mm sirkel i diameter som det stod. Vet ikke om det blir helt feil, men det høres sånn ut hvis du sier riskorn.

     

    Holder på med overklokking. Er Intel burn test bestått en grei test eller burde man klare Prime i flere timer. Leste på et forum at en påstod at prime er overkill ? Spørs vel på bruken senere kanskje ?

     

    Tenkte og leke litt med maskinen og få den til å gå på [email protected] med Noctuaen og så slå på Cool and Quiet når den er stabil for at den skal holde lavt CPU bruk ved lav bruk. Maskinen skal i første omgang brukes som server så det blir ikke høy last, men det blir muligens noen virtuelle maskiner etterhvert.

     

    Er litt nerd nå tror jeg, sitter med kjellervinduet åpent om natten og tester for å holde tempen nede med jakke og hette for å ikke fryse ihjel. Hjelper med 3 grader ute men det kan nok kanskje skape en skadelig kondens med all den varmluften. Serverom blåser vel rundt 15-20 grader tror jeg :-)

     

    Et siste spørsmål, hva er virkelig faretruende temp på AMD FX-8350 BE med Asus sin innebygde temp måler ? Regner med at jeg er litt hard med den når den er oppe i 68-72 C

×
×
  • Opprett ny...