Gå til innhold

Doffenduck

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Doffenduck

  1. Sikkert ikke flere av disse spm. på formumet her, men før i tida(når data var data), fantes det tastatur med orange og grønne taster, og i de tidene var tastene også runde. Er det noen der ute som vet om det er noen som selger slike tastatur i dag, eller om noen har et slikt liggende? De er umåtelig kule!

     

    Håper på svar.

     

    -Doffen

  2. Heisann!

     

    Sitter her med en bærbar PC som slett ikke vil la seg "koble" på nett.

    Den er tilknyttet nett med en vanlig nettverkskabel, jeg får IP adresse fra nettleverandøren. Det ser jeg ved IPconfig. Jeg får merkelig nok også pinget hvilken adresse som helst i kommandovinduet. Men jeg får altså ikke surfet, ei heller andre programmer får koblet seg på som MSN.

     

    Jeg har gått igjennom alle instillinger, dvs. sett at det ikke står noe proxy-instillinger på tilkoblinger. Dette er en internettkobling fra Bluecom, og funker perfekt med alle andre maskiner jeg har. Bare ikke denne. Trådløs-internett funker heller ikke. Den lar seg koble på, får IP, men ingenting "oppfatter" at den er koblet på nett. Alt av brannmur er slått av. Skjønner med andre ord ingenting....

     

    -Help

  3. 192.168.... adressen den får fra modemet. Dvs. en feil ip-range ifølge Telenor sine egne sider. Det vil vel derfor være vanskelig å kommunisere med en node som svarer på 10.0.... adresser? Dette høres mer og mer ut som om modemet har blitt klusset med(dvs. at modemet ikke er riktig så nytt som de vil ha det til). Skal restarte det i morgen, får se hvilke instillinger jeg får da. Har enda ikke kontakt med internett med modemet, har et eldre modem som fungerer som bare det, og linja lyser OK på modemet(det nye). Mistenker at det er IP-adressen den krangler om(ref. 192.158...)....

     

    Doffen

  4. Vet... er veldig merkelig.... mistenker at modemet ikke er så "nytt" som jeg tror...dvs. at andre kan ha vært inn å satt sin egen IP-range på det. Skal prøve resett på det. Har trådløs også, men den kan jeg ikke koble til før jeg vet at modemet fungerer som det skal:)

     

    Doffen

  5. Kan bare si at Topcom ikke har større feilprosent enn andre leverandører, har satt opp en del slike "pakker" til folk nå, og har opplevd både òg. Det er en billig pakke som i mangemange tilfeller fungerer problemfritt, men som desverre også ikke leverer enkelte ganger.... mener allikevel at for 495,- kroner er det verdt sjansen(dvs. at om det er noe galt så leverer du selvf. tilbake).

     

    Doffen

  6. Heisann!

     

    Har et modem fra Telenor, dvs. speedtouch 510i(nytt et). I bruksanvisningen står det at jeg skal kunne kontakte det med adressen 10.10.10.138 eller noe i den durr. Problemet er at adressen jeg får fra modemet er 192.168.?.?, dvs. en adresse og subnett som er totalt forskjellig. Er det flere som har opplevd dette? Skal inn å sette PPPoE på den, men får da ganske enkelt ikke tilgang.. forslag mottas med takk!

     

    Doffen

  7. MAC-sperring er noe av det sørgeligste som finnes:) Jeg vil faktisk påstå av WEP er sikrere i og med at tiden det tar å knekke WEP-nøkkel avhenger av hvor mye trafikk som går på nettet... du sier at det tok 3 timer... dette er faktisk umulig med mindre du brukte full båndbredde hele denne tiden.

     

    Med MAC-filtring er det den minste sak å komme inn, både wep og mac gjør det "tyngre" å komme inn iog med at det sikkert finnes andre nett i nærheten som er enklere. WPA er bra, men gamle rutere og kort støtter ikke dette. VPN er også en mulighet, men du da bør du ha tålmod med å sette det opp, samt jeg vil tro du bør ha noe å skjule....:)

     

    DucK

     

    :yes::yes::yes::yes:

  8. OKEY folkens:) La oss ikke lage drama av dette.

    1.Trådløs er i utgangspunktet forferdelig utsikkert.

    2. Mediene elsker å lage skandaleoppslag som ikke henger på greip om sikkerheten.

    3. Mange, flere enn hva som blir gjort inntrykk av, har faktisk en eller annen form

    for sikkerhetsmekanisme på.

    4. De fleste sikkerhetsmekanismer baserer seg på noe "noen vet". WEP, WPA etc.

    5. MAC er tungvindt å vedlikeholde. Kommer en kamerat med PC'en sin må du først finne igjen brukernavnet og passordet til basestasjonen(og det kan faktisk være vanskelig nok):):) :D:blush:

    6. Med en eller annen form for "sikkerhet" har du luket ut 95 % av alle som tilfeldigvis kommer over nettet ditt.

    7. De siste 5% går det an å holde unna, men da må du f.eks ved bruk av WPA - ta med deg "nøkkelen" i graven, eller kjøre VPN og/eller Radius-løsninger.

    "Hackeren har sannsynligvis andre ting å bruke fritiden på".

    8. Konklusjonen må bli at selv om det er så forferdelig utsikkert i utgangspunktet, så er det håp i hengende snøre, "hope inn henging snore" som Eggen en gang sa.

    9. Wep eller WPA er det enklest å vedlikeholde, samt at de gir god beskyttelse så lenge du har kontroll med hvem som vet hva.

    10. Det er snart helg.... skal surfe på mitt supersikre nett(som ingen uansett er interessert i).

     

    Doffen :thumbup:

  9. Heisann!

     

    Ja, gå inn på maskinen som har skriver tilknyttet lokalt, del den, gjøres ved å høyreklikke på skrivere, del skriver. Gå så inn på maskinen som du vil skal ha tilgang til den delte skriver, søk fram/legg til skriver, navn, ip etc. Legg til skriver.

    Vips... du har forhåpentligvis skriver:)

     

    Doffen :D

  10. Har i det siste halvåret hatt en testnettverk (trådløst) hvor vi har testet forskjellige typer sikkerhet. Et av sikkerhetstiltakene er filter, i dette tilfellet MAC filter, hvor f.eks kun de med gyldig MAC-adresse får tilgang. Med et windows-basert program "manipulerte" vi en ugyldig adresse til en gyldig. Vi fikk nå tilgang til nettet med den "nye" adressen.

     

    Konklusjonen vil derfor være at ja, det går an å konf. mac-adressen på de aller fleste kort(cisco har noen kort-dyre, som ikke kan manipuleres), men at man må vite hva man holder på med når man gjør dette:)

     

    Forresten... når begynte vi å bli moralske?

  11. Det skal ikke være noe problem dette. Har ingen erfaring med den trådløse enheten til Nextgentel, men prisippet er de samme på alle. Gå inn på ruteren(kontrollpanel) å se om det ikke ligger restriksjoner på utdeling av IP-adresser på DHCP'en. Du trenger i dette tilfellet minst to adresser. Du skal med begge to på nett ikke ha noen problemer med å "se" hverandre.

     

    PS! Om du har firewall på den maskinen du skal nå, så kan også det være et problem i enkelte tilfeller. Prøv å slå av firewallen i så fall, og se om du får kontakt da. Får du kontakt så må du konfigurere den riktig:) Lykke til!

     

    Doffen

  12. Jeg vet ikke hvilken pc du har, men jeg har gode erfaringer med å bruke infrarød kommunikasjon.

     

    Velg opprett en ny tilkobling - koble til internett - konf. manuelt - modem for eksternt tilkobling - finn på et navn - tlf. 21405060(gratis abon. fra Dagbladet)(lokaltakst) - ikke brukernavn eller passord. Ring opp.

     

    Husk å aktivere IR på telefonen din først, rett den mot IR-"porten" på PC'en. Alternativt kan du bruke USB kabelen på samme måte.

     

    Doffen :yes:

  13. Hvem som helst av de andre brukerne i trådløsnettet vil kunne "snappe" opp hva du bedriver, f.eks. med et så enkelt program som Ethereal. De vil kunne lese mailen du sender/mottar, msn, hvilke request du gjør(hvilke sider du besøker) etc.

     

    Dette er baksiden med trådløse nettverksløsningene - det er jo en hub for f...:)

     

     

    Doffen :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...