Gå til innhold

ælg

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ælg

  1. Camlon skrev (44 minutter siden):

    Da skal ikke singles ut, de skal betale normal skatt, mens de som bidrar med sine egne penger til neste generasjon skal betale lavere skatt.

    Om de har dårlig råd så får de finne seg en bedre jobb eller redusere kostnadene.

    Har tenkt litt i samme baner, men jeg tror det må monne skikkelig for at det skal være verdt det.
    I tillegg må det være forutsigbart og vare over tid. 

    Hva tenker du om et forslag som dette: 
    - 1 barn: 5% lavere inntektsskatt i 18 år
    - 2 barn: 10% lavere inntektsskatt i 18 år
    - 3 barn: 15% lavere inntektsskatt i 18 år
    - 4 barn eller flere: 20% lavere inntektsskatt i 18 år

    Gjelder begge foreldre og det insentiverer til å delta i yrkeslivet. Det er litt radikalt, men med dagens fødselsrate må det antagelig radikale tiltak til. 

    Noen logiske brister i dette forslaget?

    • Liker 1
  2. Noen som har erfaring med å gå fra iPhone til Z3/Z3C? Tenker på å gjøre akkurat dette, men er så usikker på hva/om jeg vil savne i en iPhone. Syntes samtidig at prisen på den nye iPhone er hinsides all fornuft, så vurderer derfor Z3 Compact. Ser ut som en grei telefon til en ok pris. Jeg bruker bare min iPhone 4 til facebook, instagram, snapchat, meldinger, ringing og enkelte andre snedige apps. Ingen spill. Savner et godt kamera på iPhone 4, og det har jo Z3C etter hva jeg har forstått?

    Noen innspill på hva dere andre savnet, evt om overgangen gikk helt fint?

    Er det ellers noen som anbefaler telefonen på generell basis? Hvorfor?

    Jeg gikk også nylig fra iPhone 4s til Z3 og det var vannvittig deilig. Ikke mye å savne, annet enn lydløs-knappen og størrelsen. Hvis du bruker telefonen mye til trening, musikk osv, kan det være litt upraktisk men det er ikke et stort problem.

     

    Noen som av og til, kanskje et par ganger daglig, får korte glimt (under 1 sek) hvor skjermen er helt rar? Ser ut som skjermen er en grønn versjon av snø-skjermen man ofte fikk på tv før når man ikke hadde kanaler. Ingen effekt på ytelsen eller noen kortslutning, men bekymrer meg jo for at det kan være en produksjonsfeil eller noe.

  3.  

    Noen som, med suksess, har klart å flytte en app fra internminnet og over til SD-kortet? Forsøkte med spotify sin oppskrift på nettet (fra her: https://support.spotify.com/se/problems/#!/article/switch-storage-of-Spotify-files-from-internal-memory-to-my-SD-card-android/?in=search ) og det fungerte ikke. Har også prøvd å laste ned diverse apper som skal kunne flytte data fra intern til SD, men ingen virker.

     

    Er det virkelig helt umulig å få flyttet en app over til SD-kortet på en Z3?

     

    Hvis du fortsatt sliter med Spotify, kan du følge denne guiden. Det hjalp for meg :)

     

    Når det kommer til andre apps er vel ikke dette støttet fullt i Android (enda). Det man flytter til SD kort via innstillingene er vel bare installasjonsfiler og ikke data. Får virkelig håpe det blir bedre senere.

     

    Det, i kombinasjon med å fylle opp internminnet med spill som bare slettes etterpå, fungerte!

     

    Takk for hjelpen, Ariston :)

    • Liker 1
  4. Noen som, med suksess, har klart å flytte en app fra internminnet og over til SD-kortet? Forsøkte med spotify sin oppskrift på nettet (fra her: https://support.spotify.com/se/problems/#!/article/switch-storage-of-Spotify-files-from-internal-memory-to-my-SD-card-android/?in=search ) og det fungerte ikke. Har også prøvd å laste ned diverse apper som skal kunne flytte data fra intern til SD, men ingen virker.

    Er det virkelig helt umulig å få flyttet en app over til SD-kortet på en Z3?

  5. Men hva med kapitalslit? Når skal det være med og ikke?

    Er det forskjell å regne BNP og NNP, bruker man ikke generalbudsjettlikingen når man regner ut begge de?

    NNP = BNP - Kapitalslit. I generelbudsjettligningen bruker man vel bare Y (BNP).

     

    Noen som vet hvordan man regner oppgave 30 v-11? (06.06.2011). Det er flere lignende spørsmål på andre eksamener men jeg må ha duppet av når (hvis) han gikk gjennom det i timen

  6. Hei, jeg går første året øk.ad på BI Nydalen, men vurderer å bytte til Finans fordi mange (som går på finans-linjen først og fremst) sier man stiller sterkere når man skal søke på en master (har lyst til å søke i utlandet, USA eller England). Det høres rimelig logisk ut også, ettersom finans har høyere opptakskrav og skal ha noen krevende fag.

     

    Noen som vet om det er mye forskjell på å søke med en bachelor i økonomi og adm. vs å søke med en bachelor i finans? Er det kun en fordel dersom man skal søke på en master i finans? Hadde vært ålreit om noen som går på finanslinjen f.eks visste noe om dette :)

  7. Før Etter

    Pris kr 27 000 kr 24 300

    VK kr 17 000 kr 17 000

    DB kr 10 000 kr 7 300

    Ant. Solgt 5000 7535

    DB kr 50 000 000 kr 55 005 500

    FK kr 28 000 000 kr 28 000 000

    Reklame kr 5 000 000

    Oversk. kr 22 000 000 kr 22 005 500

     

    Tusen takk, skjønte ikke helt hvordan du fant svaret men etter x-antall timer med finans i dag skjønte jeg det til slutt :)

  8. The Dark Knight Rises.

     

    Nja. Hva skal man si om denne egentlig? Likte noen aspekter av filmen bl.a Bane, Catwoman og politimannen Blake

    Digget rollen Dr. Jonathan Crane a.k.a Scarecrow av Cillian Murphy var med i denne filmen også. Men pokker heller, Scarecrow kom seg unna igjen(som i BB),.

    .

    Men denne filmen har flere plotthull(de fleste filmer har det) og enkelte av de ødelegger filmen. Skal ikke spoile for meget så holder meg kortfattet. Eksempel:

    Hvordan kom Bruce Wayne seg fra India\midtøsten\fengselet og til Gotham? Kan man kjøpe flybillett når man er totalt blakk?

    Haiket han? Kom supermann? Og rett inn til byen også da gitt.

     

     

    Egentlig kunne denne filmen ha vært etter Batman Begins, da den på en måte gjør The Dark Knight litt pointless. Dette var et steg bakover, ikke framover fra TDK.

    Setter denne bak de to andrte Nolan-filmene mens Batman Returns fremdeles troner på toppen som min favoritt Batman-film.

     

    The Avengers var bedre.

     

    6\10

    SPOILER (usikker på om jeg klarte å ordne ordentlig spoiler)

    Svar til spoiler:

    Kan ikke se for at meg at det er vanskelig for Bruce Wayne, en av verdens rikeste menn med sikkert massevis av kontakter overalt, å klare å komme seg fra Gotham til midtøsten på 2 uker. I verste fall kunne han jo bare stjelt noen dollar (jada, det går nok imot hans prinsipper men må man så må man) og ringt til noen han kjenner f.eks. Selv klarer jeg ikke å kalle det et plothull fordi det er så mange måter han kunne ha gjort det på. Og å snike seg inn igjen til Gotham ubemerket er jo ikke noe problem for Batman av alle mennesker. Begynner man å sette spørsmålstegn ved det, blir det veldig mange plot-hull. Synes det var veldig greit at de på en 2t og 45 minutter lang film ikke viste turen hans. Bare mine 2 cents :)

     

    • Liker 2
  9. Satt i kassa i en matbutikk, hørte noen andre ansatte snakket om en eksplosjon i Oslo uten noe særlig detaljer. Kommer en 3-4 stk som handler sammen, blant annet en pakke med indrefilet som det går hull på. Det renner ut litt blod (ihvertfall noe flytende greier) og han ene fyren klarer å si "det er visst ikke bare i Oslo det er blodbad" før han raskt ble avbrutt av ei venninne som mente det var altfor tidlig å spøke med det.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...