Gå til innhold

atsjoo

Medlemmer
  • Innlegg

    688
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av atsjoo

  1. Hvis du ikke er redd for at filene skal ta stor plass vil jeg anbefale at du tar en full kopi av dvd-platene dine med dvdshrink eller dvd decrypter. Da tar gjerne en DVD 4-8GB, men du beholder den samme lyd- og bildekvaliteten (samt bonusmateriale (hvis du vil) og alternative lydspor) som originalfilmen. I tillegg gir dette deg muligheten til å brenne filmen tilbake på DVD hvis du måtte ønske det senere.

  2. Jeg har gode erfaringer med SVN. Visual SVN server er veldig lett å sette opp. For å integrere den med Visual Studio kan du benytte Visual SVN (koster penger. Kanskje gratis for akademisk bruk?) eller AnkhSVN som er helt gratis og fungerer fint.

     

    Har ikke selv prøvd Visual SourceSafe, men har hørt mange skrekkhistorier om folk som har fått filene sine ødelagt. Denne er sjeldent anbefalt lenger, da de fleste andre alternativene er bedre på det meste.

     

    Git er forøvrig min favoritt, men jeg opplevde at den var vanskeligere å lære enn SVN.

  3. ReSharper og coderush er to add-ons som gjør omtrent det samme. Har kun erfaring med resharper, men vil aldri gå tilbake til å bruke VS uten resharper.

     

    Hvis du bruker subversion er også ankhSVN en fin add-on (denne er gratis).

     

    En tredje add-on jeg bruker er flittig er TestDriven.net. Å kunne få coverage-analyse via høyreklikkmenyen er kjekt.

  4. Fikk min G2411HD i dag, men synes at innsynsvinkelen er rævva. Det er plagsomt å måtte tilte skjermen når jeg lener meg tilbake i stolen. Hvis man ikke sitter rett foran skjermen er det svært vanskelig å skille nyanser av sort. Jeg mistenker dog at dette er en egenskap som TN-panelet har fremfor akkurat denne skjermmodellen. Jeg synes denne skjermen er et såstort steg ned fra min gamle Dell FWP2005 (som nå er en 5 (?) år gammel modell) at jeg vurderer å benytte meg av angrefristen og heller gå til anskaffelse av f.eks. en Dell U2410.

     

    urk.. slik er skjermen jeg har nå også. Irriterer meg veldig over enkelte ting som fargekontrast når jeg jobber med webdesign. Finnes det noen billigere alternativ enn Dell U2410? Mener å ha hørt ett sted at Benq som oftes anbefales til bilderedigering. Kanskje en LITT dyrere modell enn 2411HD?

     

    Jeg har ikke oversikt over alle Benq-modellene, men tror fort du må opp til ca 4000kr for å få IPS-panel. U2410 koster 4395kr på dustinhome.no. Alternativt kan man se seg om etter brukte WFP2407/2408 (fra f.eks. greentech.no - de har ikke inne nå, men de hadde to stykk WFP2407 inne senest i forrige uke til 2495kr)

  5. Det stemmer som L O G I M A N sier (ramma er forskjellen). Fikk min G2411HD i dag, men synes at innsynsvinkelen er rævva. Det er plagsomt å måtte tilte skjermen når jeg lener meg tilbake i stolen. Hvis man ikke sitter rett foran skjermen er det svært vanskelig å skille nyanser av sort. Jeg mistenker dog at dette er en egenskap som TN-panelet har fremfor akkurat denne skjermmodellen. Jeg synes denne skjermen er et såstort steg ned fra min gamle Dell FWP2005 (som nå er en 5 (?) år gammel modell) at jeg vurderer å benytte meg av angrefristen og heller gå til anskaffelse av f.eks. en Dell U2410.

  6. acnetretorn.jpg

     

    Jeg har disse, men jeg bruker de ikke så ofte som jeg burde, da jeg får gnagsår på hælen. Noen tips for hvordan jeg skal gjøre dem bedre å gå med? En såle burde gjøre susen, men hvilken type? Jeg har prøvd å legge nedi en nokså standard "joggeskosåle", uten at det hjalp spesielt. Jeg tror grunnen til at jeg får gnagsår er overgangen på hælkappa som lager en liten kant.

  7. Nå har jeg fått justert jubilee-lenka mi, slik at den passer, og synes i grunn den ser mye bedre ut på. Tror kanskje jeg dropper super oyster-lenka. Har lest at folk har litt ulike oppfatninger om hvor god kvaliteten er. Har bestilt gummireima, ei oransj natoreim og urmakersettet.

     

    Her er et bilde av klokka på:

    skx007.JPG

     

    Og den andre klokka mi:

    dspodium.JPG

  8. Likte ikke lenka veldig godt. Synes ikke noe særlig om den blankeste delen i midten. Jeg har uansett kjøpt ei gummireim som jeg skal få satt på når den ankommer. Er dette noe jeg kan gjøre selv? Jeg har ingen redskaper for formålet.
    Anbefaler Super Oyster-lenke fra Yobokies, mye bedre kvalitet og mer solid enn Jubilée-lenka du har der. Les litt om det her. Koster $35, $65 med solid end links. Bestilles fra Harold, som er pålitelig og sender fort og greit, anbefales. Kontakt ham på mail på [email protected] og forklar hvilken klokke du har og at du vil ha Super Oyster-lenke til den.

     

    Fin klokke!

     

    Om du skal gjøre det selv trenger du verktøy.

    Men det er bare å dra innom så og si hvilken som helst urmaker, så gjør de det for deg :)

    Møter du rette personen, så tar de ikke noe for det heller :)

    Eller så kjøper du dette settet og gjør det selv, kjempe-enkelt.

     

     

    Takk for godt svar. Jeg skal vurdere både urmakersettet og super oyster-lenka, som var mye finere enn jubilee.

  9. Ny klokke i dag! Gikk for en Seiko SKX007, som ble kjøpt på ebay for $140, inkl. frakt. Det ble absolutt ikke ille når selger merket pakken med verdi på $30 :)

     

    skx007.png

     

    Likte ikke lenka veldig godt. Synes ikke noe særlig om den blankeste delen i midten. Jeg har uansett kjøpt ei gummireim som jeg skal få satt på når den ankommer. Er dette noe jeg kan gjøre selv? Jeg har ingen redskaper for formålet.

  10. Det er fint for de som trenger hjelp om du slutter å skrive det du tror/synes, nayeli. Det er ikke karbohydrater som gjør en feit, men kalorioverskudd.

    Karbohydrater inneholder ikke flest kcal. Det er det fett som gjør. Ett gram fett inneholder 9kcal, mens ett gram karbohydrat tilsvarer 4kcal.

     

    Eggeplommen inneholder heller ikke karbohydrater. Denne inneholder proteiner og fett (sunt fett, sådan).

  11. Mye trening er viktig. Men det aller viktigste er faktisk det du spiser. Og for å få "mindre mage" er det utrolig nok ikke sit-ups som hjelper (:O) - Men jogging.

     

    Du kan også begynne å sykle har jeg hørt, vet ikke hvorfor, men det skal være bra !

     

    Hvis du ikke er vant med trening, kan det være lurt å ikke begynne for hardt på!

     

    Sykling er bra fordi det krever energi, på samme måte som løping krever energi. For å miste fett må man forbrenne mer energi enn man tilfører kroppen via mat. Dette kan enten gjøres ved å trene mer eller spise mindre.

     

    Har en BMI på 22. Er vel normalt?

     

    Spørs vell

     

    - Alder

    - Høyde

    - Vekt

     

    Om 22 i BMI er normalt eller ikke kommer ikke an på høyden til personen. Høyden er allerede tatt med i regnestykket som er grunnlaget for BMI-en.

  12. RYP-programmet som du finner her kan anbefales. Følg kostholdsplan for fettreduksjon og prøv å få i deg mest mulig av karbohydratene fra frukt og grønnsaker (minst mulig pasta, brød, ris o.l. - kutt det gjerne helt ut, hvis du klarer :)).

     

    Et rent proteintilskudd anbefales også hvis du sliter med å få i deg nok proteiner gjennom vanlig kost, men kreatin er først og fremst forbeholdt de som ønsker å gå opp i vekt.

  13. Her var det snakk om å gå opp i vekt da, tror du seriøst at du går opp i vekt av ei teskjei olje?

     

    r.giggs har rett i at å bruke rapsolje/olivenolje som et kosttilskudd er et godt tilttak for å øke dagsinntaket av kalorier hvis man sliter med å få i seg nok. Begge oljene inneholder masse sunt umettet fett. Ei spiseskje med olje tilsvarer omkring 100 kalorier (ca det samme som en stor banan).

     

    Forøvrig kan det være lurt å trene mere styrke enn løping/sykling/roing hvis man ønsker å gå opp i vekt. Jeg anbefaler at du finner et sett av øvelser som trener hele kroppen som du kjører igjennom tre ganger i uka (f.eks. mandag, onsdag og fredag - som du gjør i dag). Ikke bruk for mange apparater. Du trenger for eksempel ikke å benytte deg av tre apparater som trener den samme muskelen. 5-7 øvelser kan være mer enn nok og det vil ikke ta deg mer enn omkring 45 minutter å gjennomføre økta.

     

    Her er et knippe øvelser du burde inkludere i programmet ditt:

    - Benkpress

    - Knebøy eller benpress i maskin

    - Nedtrekk (eller chins/hang-ups hvis du klarer dette)

    - Lav roing

    - Bicepscurl eller dips

     

    Pass på at du utfører øvelsene riktig, spesielt knebøy.

  14. Det at badevekta sier at du gått opp i vekt trenger ikke nødvendigvis å fortelle sannheten. Hvis man har spist mye karbohydrater eller salt før du veide deg vil kroppen ha tatt opp mye vann.

     

    Et mye bedre verktøy for å måle fremgangen, da hvis du driver med styrketrening, er livvidden din og generelt styrken. Hvis du løfter mer en uke enn du klarte forrige uke, men badevekta viser det samme betyr dette at du har fått mer muskler og forbrent fett (muskler veier mer enn fett).

  15. Du setter fremdeles ikke objektvariablene firstname og lastname til det du sender inn i konstruktøren når du initierer objektet:

     

    public Player(String firstname, String lastname) {
    this.firstname = firstname;
    this.lastname = lastname;
    }

     

    Når du gjør dette, fungerer nok klassen din som tiltenkt.

     

    Forøvrig bør du alltid gjøre som Blackslash foreslår - lag testprogram som verifiserer at programmet ditt fungerer.

  16. Takk for svar.

     

    Tenkte jeg skulle teste ut Java, og har lastet ned versjonen som heter "jdk-6u11-windows-i586-p" og lagret den på skrivebordet. Hva skal da stå i miljøvariabelen "path"? Får det ikke til å virke.

     

    Vanligvis har man en miljøvariabel som heter JAVA_HOME, som, hvis du installerte på standardplasseringen, peker til

    C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_11\bin

     

    Når du har laget denne, kan du legge følgende til PATH-variabelen

    ;%JAVA_HOME%

     

    Alternativt kan du bare legge følgende til PATH:

    ;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_11\bin

     

    Disse kan du sette ved å gå på (engelsk hos meg); Control Panel --> System --> System Properties --> Advanced --> Environment Variables

×
×
  • Opprett ny...