Gå til innhold

schnix

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schnix

  1. Takk for info, men jeg fortsatt litt lost, merker jeg.

     

    Siden jeg er avgiftspliktig, er det da meningen at jeg skal bokføre kjøpet uten mva, og så kun fylle inn post 7 i omsetningsoppgaven med kjøpesum, og mva-summen som jeg egentlig skulle ha betalt?

     

    Som igjen trekkes fra i post 8.

     

    Kort oppsumert: (med eksempel på programvare kjøpt for 10.000 kr eksl mva)

    * bokføre kvitteringen med 10.000 - ikke dra med mva i det hele tatt her

    * Fylle inn omsetningsoppgaven

    -- Post 7: 10000 + 2500

    -- Post 8: <tall fra andre poster> - 2500 (fra post 7)

     

    Dette er hva jeg fikk ut av teksten ovenfor.

     

    Håper dette stemmer! Og takk igjen for info.

  2. Takk, Mathias-S. Veldig god info, og kjekt med lenkene du la inn :-)

     

    Tenker også på at jeg faktisk kan presse inn litt flere klienter etc hvis jeg bruker min nåværende maskin som server, siden den tydeligvis ikke er utdatert. Det betyr jo raskere testing og administrasjon. Da blir det mer gronkers i kassa fortere. Ny Pc til litt over 15.000 vil jo kunne betale seg på på to dager. Og hvis det sparer meg for dødtid, "tomt for minne"- og "vennligst vent til programmet svarer"-meldinger i en god tid fremover så er det faktisk verdt det.

     

    Så hvis ingen synes at det er direkte dumt, tror jeg at jeg skal gå får tipsene til Mathias-S på ny PC, og bruke den gamle som server.

     

    En siste ting, der er vel ikke noe nytt på gang som lanseres innen 2 mnd av CPU etc? Jeg skal klare meg noen få måneder til med den jeg har hvis det er tilfelle.

  3. Må innrømme at jeg ikke har fulgt veldig godt med i CPU-utviklingen, men Q9650 var vel en high-end prosessor for ikke så lenge siden.

     

    Man sparer vel også en god del penger på å kun bytte ut minnemodulene, og i tillegg investere i en middels server med 8GB minne. Siden jeg har MSDN-abonnement vil jeg jo kunne kjøre Windows server og alt annet snadder fra Microsoft "gratis", siden det er til utvikling. Da vil jo serveren i og for seg bli billig.

     

    Men hadde det kanskje hatt for seg å faktisk kjøpe en helt ny maskin, og bruke min da gamle som server? Hvis du mener at ytelsesøkningen ikke er verdt 15-20 lapper, gjør jeg så klart ikke det.

     

    Takk for god input, btw

     

    --- Denne var rettet mot vidarkri. Det kom visst et svar mens jeg skrev.

  4. Tjohei!

     

    Jeg trenger en ny PC som skal brukes til følgende:

    Adobe CS5

    vmware workstation (2 servere og 1 klient som kjører hele tiden)

    + diverse annet inkl. Visual Studio, Zend Studio, Vegas Pro, Acid Pro, Office ++++

    (Spille spill, når jeg er lei av å jobbe)

     

    Maskinen jeg har nå er en Q9650 8GB DDR2 RAM. Radeon 4970(?), Intel X25 SSD, masse ekstra HHDer.

     

    Uansett, denne begynner visst å dra på årene, og kan ikke følge med på alt jeg gjør. Driver jeg først med et prosjekt har jeg veldig mange programmer oppe og kjører samtidig. Det blir mye videorendering i bakgrunnen mens jeg jobber med andre ting.

     

    Kanskje jeg kun trenger mer minne? Hovedkortet mitt tar 16 GB. Kanskje jeg burde flytte serverne over på en egen dedikert server?

     

    Ellers, hvis dere mener det er mulig å stappe alt dette inn i en ny og moderne maskin, tar jeg gjerne imot tips. (Ønsker heller dette enn å ha flere maskiner kjørende på kontoret mitt, har allerede en Mac til iOS-utvikling)

     

    Budsjettet er i alle fall 15-20000 kr eksl. mva. - helst lavere på skalaen.

     

    Ønsker og å kunne gi hver server 4 GB minne, og klienten 2 GB. Trenger også SSD på systempartisjonen.

  5. Har lest igjennom denne tråden, og snart havner den på wikileaks regner jeg med.

     

    Her er mine meninger, uansett om de er nevnt før eller ikke, på de få punktene jeg mener er relevante og bevisfellende, sett fra TS sin side:

     

    * Pakken har vært lekk i posten

    - Kontra: Dette kan han ha funnet på - det er bare en ubevist påstand

    ? konklusjon: Plausible

     

    * Netshop har ikke sendt kortet, utro tjener, kan prosedyrerer, vet han/hun må fylle vekten

    - kontra: veldig lite trolig, da jeg regner med at NetShop har utmerkede prosedyrer for slikt - slik som "alle" andre butikker

    ? konklusjon: busted

     

    * Har kjøpt nytt kort hos Datakjeden

    - kontra: Datakjeden benekter dette, TS kan ikke fremvise kvittering (Ok, man kaster emballasje, men ikke kvitteringer)

    ? Konklusjon: Busted

     

    * Postet tråder som nevner nytt kort

    - Kontra: Se ovenfor

    ? konklusjon: Busted

     

    Über-konklusjon: TS har etter min mening forsøkt svindle NetShop.

     

    Men, HW-forumet har ikke politimyndighet, og TS har ingen grunn til å poste noen kvittering eller noe annet her. Jeg anbefaler det,dog, TS, da du nok har mistet all troverdighet her for all minnes fremtid.

     

    Det er heller ikke grunnlag til å kaste ut TS fra forumet, av samme grunn som ovenfor.

     

    Jeg anmoder NetShop til å anmelde TS. Hadde TS lurt seg inn på lageret og og prøvd å ta med seg et kort ut, hadde dere anmeldt ham. IKKE gi inntrykk av at dere er en "fristat" for svindel! Jeg ønsker ikke å betale 100 kr mer for et skjermkort fordi dere må dekke svinn.

     

    Anmeld i dag! Post så resultatet av politietterforskingen her, og HW kan deretter enten kaste ut TS, eller vi kan unnskylde oss til TS og bli alle venner igjen, alle sammen :love:. Enkelt og greit.

  6. Hei!

     

    Jeg har gjort følgende privatkjøp:

    1 Adobe Creative Suite 5 Master Collection - upgrade NOK 8.421,57 0% MVA

     

    dette var et kjøp gjort fra et privat kort i 2. juni. Siden det ble gjort fra et privat kort har jeg ikke latt det gå via firmaet.

     

    Det jeg lurer på er om det var lurt. Kan jeg føre det over til firmaet mitt uten problemer? Som dere ser er dette en elektronisk nedlasting der jeg ikke har betalt mva, må jeg betale mva på dette hvis jeg fører det over til firmaet, slik at det ikke vil lønne seg og føre over?

     

    Har også kjøpt bl.a. Vegas Pro 10 via nedlasting, i tillegg til masse annet snadder, så jeg håper at det er mulig å flytte dette over til firma uten å betale mva.

     

    PS: Ikke mva-registrert pr. nuh. men det endrer seg innen januar, så hvis det har noe å si håper jeg på raskt svar.

     

    PPS: Enkeltpersonforetak

     

     

    Takk for hjelp!

  7. Hei!

    Jeg trenger hjelp av dere til å teste en mms-gateway jeg driver og forsker ut. Det som må sjekkes er om MMS-meldinger kommer frem til de forskjellige norske mobiloperatørene.

     

    Jeg må teste følgende operatører:

     

    Netcom

    Ludo

    Tele2

    Xito

    Call Norwegian

    One Call

    Talkmore

    Lebara

    Ventelo

    Telipol

    Lyse

    ACN

     

    Det jeg da ber dere om, er å PMe meg telefonnumrene deres, evt, svare på innlegget, om dere ikke er redde for å eksponere det. Det jeg kommer til å gjøre, er å sende dere en MMS, og en sms, som spør om dere har mottatt en MMS. Da er det bare å gi tilbakemelding via PM, eller sms, om det ikke koster noe for dere.

     

    Jeg har ikke noen annen betaling enn et takk for hjelpen. Og for sikkerhetsskyld: Telefonnumrene slettes etter testen, og kommer ikke til å bli solgt eller noe annet tull.

  8. The investigation of problems with Heavy Rain is continuing and as soon as a solution is completed it'll be released as quickly as possible. The major issue being faced is that nothing remotely similar to any of the reported issues turned up in the testing process, and even with the information we've received after the game launch replicating the reported issues has been very difficult indeed.

     

    Based on research we've done already it does not appear that these problems are tied to particular PlayStation 3 hardware, but there is clearly something occurring with some players causing an issue.

     

    None of which will come as consolation to those experiencing these problems, however we are continuing to work on a fix to these issues as quickly as possible.

    _________________________________

    Senior Community Development Manager

    XDev Studio

    Sony Computer Entertainment

     

    Det har kommet en liten oppdatering fra Sony ang. problemene med spillet! Jeg kom selv til kapittel 5-2. Der var det 100% stopp.

  9. Jeg kjøpte følgende minne på komplett:

    Corsair Dominator TWIN2X PC8500 4GB DDR2

    dette kostet meg kr. 599,- den femte mars.

     

    Nå hadde jeg tenkt å doble minnet på maskinen min, og hva ser jeg da:

    Samme vare koster nå kr 1.195,-

     

    Er dette rett og slett økning av minneprisen eller er denne type minne DDR2/PC8500 begynt å bli produsert i mye mindre kvanta?

  10. Jeg lurer på om det er lov å importere godterivarianter som ikke selger i norge av offisiell leverandør?

     

    Eksempel er Snickers. Den distribueres av Mars Norge. Men de tar ikke inn alle variantene som selges f.eks. i USA. Er det da ulovlig "parallellimport", eller er det altså da lov, siden det ikke selges i Norge, og altså ikke bokstavelig talt importeres parallelt.

  11. Da har jeg fått tilsendt kokebøkene til Kokkelandslaget hjem i postkassen min. De har faktisk slike retter jeg ettersøkte. Nå håper jeg bare at jeg kan lære av disse bøkene, og begynne å lage mine egne.

     

    Jeg vet at det aldri blir så bra som kokkelandslaget. Poenget er at jeg har det gøy, og at mine nærmeste får et lite "wow"-utbrudd.

     

    Noe som er veldig vanlig for tiden, er å endre teksturer og former. F.eks. en klassisk kombinasjon som tomat, basilikum og mozarella. Istedenfor å legge en ostebit på en tomatskive og legge et basilikumblad oppå, kan du lage gelé av tomatsaften, olje/sirup av basilikumblader og.. et eller annet snedig med osten. Ovnsbake den og lage små chips, kanskje.

     

    Akkruat sånt jeg er ute etter... gå litt utover det vanlige! Dette blir bra folkens!

  12. Tjäna matelskende folk!

     

    Jeg var ombord på Color Magic da de hadde kokkelandslaget på besøk. Der fikk vi server x-antall retters middag. Rettene var utrolig små, men smaken var fantastisk. (De var så små at vi stakk og kjøpte pizza etterpå for å bli mett). Kombinasjonen av ingrediensene, fargene etc var magisk.

     

    Er det noen nettsteder, bøker, evt. blader man kan abonnere på som viser frem denne kunsten? Da tenker jeg på alt i fra smaksammensetninger, lage sauser, skum til å skjære/kutte ingrediensene og "plate" de.

     

    Ønsker virkelig å lære dette.

×
×
  • Opprett ny...