Gå til innhold

Krane

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

Innlegg skrevet av Krane

  1. Jeg har ikke satt meg inn i det? Sier personen som mener Kinesisk lov gjelder internasjonalt. Loven sier at Huawei må utlevere info om egne borgere til Kina. Slik er det i USA og. Ikke Norge sitt problem. Det er ingen lov som sier Huawei må levere data fra utlandet til Kina. Dette ville vært i direkte strid med lokale lover i alle land. Og kinesisk lov gjelder ikke her.

     

    Kina blåser i hva lokale lover om spionering sier, akkurat som Norge blåser i hva lokale lover om prostitusjon sier. Hvis en kineser eller et kinesisk selskap i utlandet ikke gjør som Kina sier så vil de få svi i hjemlandet, akkurat som nordmenn som har hatt sex med prostituerte i utlandet kan få straff i Norge. Såpass må man forstå selv for at det skulle være interessant for meg å fortsette diskusjonen.

  2. Huawei er underlagt kinesisk lov til å spionere i utlandet? Nei. De er ikke. Kom gjerne med kilde.

     

    Seriøst? Har du gjort noe for å sette deg inn i dette i det hele tatt? "Chinese law does require organizations and citizens to support, assist and cooperate with intelligence work." Det er ingen begrensning på hvor spioneringen kan foregå. De bruker f.eks. ofte kinesiske studenter i utlandet til å spionere for seg.

     

    Du kan finne ørten kilder her: https://www.google.com/search?q=huawei+chinese+intelligence+laws

     

    Det er vanskelig og risikabelt for utlendinger å eie noe i Kina. Det betyr ikke at ikke utlendinger kan ha kontroll på noe av det som skjer der.

     

    Lenka sier "Ericsson og Huawei bidrar med radio og kjernenett". Med mye godvilje kan det tolkes som at Huawei egentlig bare leverer radio mens Ericsson leverer kjernenett, men det er ikke det som står, og jeg tviler på at det er det det betyr heller.

  3. Kan ikke si jeg er overrasket. Ingenting av det anti-Huawei folk skriver viser seg noengang å stemme. Før du kommer med grunnløse påstander i fremtiden anbefaler jeg deg å sjekke om det du sier faktisk stemmer, eller bare kommer utifra din egen fantasi.

     

    Jeg dikter aldri opp noe, men kilden jeg brukte ser ut til å ikke ha helt rett. De sier at de bruker "et policy control og rating-system fra Huawei.". Hva har det tilgang til å gjøre? Som det står i artikkelen du lenker til er det umulig å sjekke om utstyret er til å stole på. Det eneste man kan gjøre er å stole på leverandøren. Huawei er underlagt kinesiske lover, som sier at kinesiske selskaper kan pålegges å drive etteretning for Kina. Hvis vi venter til at det er bekreftet at de har gjort det så er det for seint, skaden har skjedd for lenge siden. I en konflikt vil Kina neppe være på Norges side (Fredsprisen viste hvor lite som skal til før man havner i unåde), og skadepotensialet er derfor mye større enn med utstyr fra vennligsinnede land.

     

    Hvorfor kan selskapene fortsatt kjøpe utstyr produsert i Kina, så lenge selskapets hovedkvarter ikke ligger i Kina? Hva enn Australia skulle tro Huawei putter inn, kan jo kinesisk etterretning bare legge inn på fabrikk i Kina, fordi det er jo der alt utstyret produseres uansett.

     

    Det er ikke slik at fabrikker som produserer utstyr for utenlandske selskaper i Kina er sorte bokser. Produsentene har sine folk der til å drive kvalitetskontroll, de vet hva utstyret som produseres skal inneholde, og de har kontroll på hvilken programvare som legges inn. Generelt virker det som de som er mest for Huawei har lav teknisk forståelse.

    • Liker 1
  4. Klønete å ha to tråder for den samme saken. https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1838347

     

    Måten de mener det kan hånteres på er så vidt jeg forstår ved å holde Huawei ute av kjernenettverket.

     

    keep Huawei out of the core of your 5G networks, but you are OK to use its equipment at phone masts as part of the mix of suppliers.

    https://www.bbc.com/news/business-47274643

     

    Telenor har brukt Huawei i hele nettverket, inkludert kjernedelene.

  5. Hvis telefonen skal være sikker er den nødt til å få jevnlige sikkerhetsoppdateringer. Alle Android-telefoner med versjon 7, 8 eller 9 som ikke får oppdateringen for februar 2019 vil f.eks. ha et sikkerhetshull som gjør at man kan bli infisert bare ved å åpne et PNG-bilde. Det holder at man får det vist på skjermen i en nettleser eller epostleser som bruker Androids dekoder for bilder. S9 støttes i tillegg av LineageOS, så hvis man bytter til det vil den være trygg å bruke på nett enda lenger. Produsentene later som om det er tryggest å holde seg til dem, men det er mest fordi de tjener mer penger når de låser deg til sin programvare.

     

    Hvis ikke man får oppdateringer lenger bør man bruke en nettleser som ikke bruker Androids dekoder, f.eks. Firefox for Android.

  6. Jeg vet ikke om det er advokat i forsikringen, men en venn av meg har prøvd å bruke advokat gjennom forsikring flere ganger. Han fikk ett råd som var fullstendig feil og generelt ikke noen hjelp, så jeg tror ikke jeg gidder å prøve. Jeg har uansett kjøpt S9, så jeg får lide med original-OSet så lenge Samsung oppdaterer det, og satse på at telefonen holder en stund til etter at jeg må bytte til LineageoOS for å få sikkerhetsfikser. Antar at de vil støtte den lenger enn Samsung.

  7. Det kunne de jo prøvd med meg... ;) Halvveis fullførte jusstudier har gitt meg et ganske imponerende ordforråd! Og det å være gift med en finnmarking har utvidet det enda mer. Og 95 kilo, barbert skalle og Harley-skjegg tar seg av resten av motforestillingene.

     

    Jeg har nå hatt en slik sak hos Forbrukerrådet, og de gir automatisk butikken medhold i slike saker. Det er i følge dem jeg som hadde bevisbyrden, og det at jeg kunne vise til et utall personer på Motorolas supportforum med samme problem var ikke godt nok bevis for at ikke det var årsaken i mitt tilfelle også. Problemet skyldes sannsynligvis feil med batteriet eller dårlig kontakt mellom batteriet og telefonen, og den lengste tråden om det er nå på 31 sider: https://forums.lenovo.com/t5/Moto-G4-Moto-G4-Plus-Moto-G4/Moto-G4-Plus-keeps-randomly-shutting-down/td-p/3901323

     

    Jeg synes det virker som en litt lettvint løsning for Forbrukerrådet.

×
×
  • Opprett ny...