Gå til innhold

Deezire

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Deezire

  1. Virker spennende denne. Det er nesten slik at jeg får lyst til å vente med å kjøpe ny mobil, men slik er det vel alltid.

     

    Jeg er litt skeptisk til at denne skal komme ut innen året er omme, det er her snakk om en ganske saftig oppgradering av specs og vi er allerede i den 7. måneden av 2010. Riktignok er det mulig å finne enkelte komponenter på dagens telefoner som ikke er så langt unna. For eksempel oppløsningen på iPhone 4 sitt "retina display". Men nå er iPhone 4 sin skjerm også ganske ekstrem i forhold til andre high-end telefoner per i dag, og ikke er det SAMOLED.

    Det stemmer jo ikke i det hele tatt, det er skjermer på markedet som er helt på høyde med Apple sitt "Retina Display", og la oss for guds skyld kalle det for en LCD, slik som det er, og ikke det tullenavnet Apple har funnet på. Største forskjellen mellom bl.a. Galaxy S og Apple iPhone 4 er at Galaxy S bruker AMOLED med PenTile, mens iPhone 4 bruker en mer vanlig Pixel-aktig tilnærming, uten at jeg helt husker hva det heter. Det gjør at iPhone 4 virker en smule skarpere, selv om man nesten må ned på mikroskopnivå for å klart se forksjellende.

     

    Super AMOLED er litt mer strømeffektive i forhold til en tilsvarendes LCD, men så vidt jeg har fått med meg ikke svært merkbart. Det ble spådd at *OLED skulle ta over for skjermer fordi de var så enormt mye mer energieffektive og klare, men som med harddisker har det vist seg at selv gammel teknologi kan holde i lang lang tid med aktivt utvikling.

  2. Inhabilitet er når du ikke kan ta en avgjørelse fordi du kan ha en personlig gevinst på avgjørelsen. I en rettsak eller i et demokrati er inhabilitet ofte et problem, men det finnes ikke overførbart i forhold til et nettforum hvor demokrati og ytringsfrihet ikke eksisterer. Det er eiers rett og jeg lurer på hvordan du skulle klart å styre et privat nettforum hvis du og dine moderatorer var inhabile i en hver sammenheng. Skal hente inn lekdommere fra samfunnet?

  3. På svak Edge-dekning blir Desire uvanlig varm nederst på baksiden og telefon bruker mye strøm. Nøyaktig hva det skuldes vet vi ikke, men det kan skyldes dårlig tilpasning av Linux-kjerna til maskinvaren for Edge.

    Jeg får det ikke helt til å stemme når Edge bare er en software oppgradering av GPRS. Har du bare lagt inn mange buzz-words for at det skal virke kult? Kan godt være den blir varmere, men jeg tviler sterkt på at det har noe med maskinvareproblemer opp mot Linux-kjerna…

     

    Android har fortsatt litt småproblemer med noen av internetteknologiene. Når vi er tilkoblet via Wi-Fi får vi ikke ikke lastet ned programmer fra Android Marked, og du må med andre ord bruke mobilnettet for nedlasting. Dette er et ganske stort problem for de som har dyr datatrafikk på abonnementet sitt.

    Bare tull og fanteri. Bare fordi det ikke fungerte for deg akkurat der og da så er det vel mulig å gjøre litt research før du kommer med en slik hårreisende og syk påstand? Og jeg vil gjerne vite hvilken "internettteknologi" det er snakk om ved bruk av Android Market, meg bekjent så har ikke Google funnet opp en egen protokoll bare for det…

     

    Alt i alt er Webkit definitivt en av de beste nettleserne på markedet.

    WebKit er en av markedets beste rendringsmotor, ikke nettleser.

     

    Når det kommer til epost-løsningen så begynner jeg å lure på hva du legger i en "proff epost-løsning". Hvis ikke løsningen som er i HTC Desire er fullgod så vet ikke jeg. Ingen WinMo-mobiler jeg har hatt har hatt noen bedre løsning enn den du finner i HTC Desire. Alt i alt virker hele artikkelen biased og stappet full av buzzwords, kanskje påtide at redaksjonen leser gjennom innholdet de skal publisere?

  4. Så da bryr du deg for eks ikke om du er på http eller https?

     

    Problemet, slik eg ser det, er at endringen ikke løser et problem, men skaper et unødvendig. Ja, det er lett å legge til http:// til adresser man vil kopiere, men hva er problemet med å ikke gjøre endringen, så man slipper dette? At det står http:// fremfor adressen kan da ikke være et reelt problem?

    Selvsagt bryr det meg, men hvorvidt det står https:// eller ei er jo ganske irrelevant. Alle moderne nettlesere endrer fargen på addressebaren ettersom hvilken type sertfirkater det er, og det er faktisk dèt som er interessant. Jeg kunne godt se for meg en funksjon alà IE hvor toppdomenet blir uthevet, gjør det vanskeligere for scammers også.

     

    Og ærlig talt, de som bruker nettleseren sin som fullblods FTP-klient burde seriøst se etter alternativer. Rett verktøy til arbeidet!

  5. Det blir litt som å lage en sak på at "Windows 7 har fått en ny funksjon: Bluescreen. Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på om det er en bug eller en feature, så inntil videre så behandles den som en feature." Merkelig logikk!

     

    Hvis det skulle vise seg å være en feature så ønsker jeg den velkommen. Problematikken med å kopiere ut lenker kan enkelt løses ved å manipulere feltet, uten at jeg vil gå inn i hvordan en evnetuelt teknisk løsning ville blitt, så er det fullstendig mulig. Alt som er med på å renske opp nettleseren for unødvedig informasjon er i mine øyne supert!

  6. Det har aldri vært snakk om å droppe vanlig crawling, tvert i mot. Det de snakket om (var vel forsåvidt et tips fra en slashdot-leser) var at publishers kunne legge med en lenke til sin push-hub, som f.eks. kunne bruke Google sin egen open source teknologi PubSubHubbub (1). På den måten kunne crawleren finne disse og gjøre slik at Google fikk melding om nytt innhold. Begge teknologiene i sammen skulle kunne gi "sanntisindeksering".

     

    (1) http://code.google.com/p/pubsubhubbub/

  7. Jeg skal være helt enig i at avgjørelsen om å gi den en toer virker litt spesiell for meg også, men nå sitter ikke jeg i en posisjon hvor jeg kan uttale meg hvorvidt den skulle fått toer, firer eller femmer. Du må lære deg å ta en spade for en spade, at amobil har gitt den en toer betyr ikke nødvendigvis at det er en dårlig mobil, det betyr bare at den ikke falt i smak hos testeren. Tenk om folk skulle mobilisert seg på samme måte som enkelte fanboys gjør hver gang en film får dårlig kritikk eller en CD-plate blir hyllet?

  8. Det som hadde vært mer interessant å vite er hvor mye av dette som er opplevbart for meg som bruker. Det er kun snakk om JavaScript, og det hadde jo vært litt mer "fair" om artikkelen testet beta-software fra alle de andre når de først skal sette Opera sin siste beta på testbenken.

     

    Chrome 5.0 Beta er vel per dags dato kun noen millisekunder tregere, ikke akkurat imponerende av Opera som for ikke lenge siden nesten lå på nivå med IE8.

  9. Det blir litt som å klage på en bedrift for å ikke implementere beta-software. Symbian ble vel AKKURAT sluppet som fullstendig open source. Hvis jeg har forsått det riktig så er kjernen av Android basert på Apache-lisensen, mens noen få drivere er basert på BSD-lisensen, slik at de ikke nødvendigvis må distribuere kilde, nettopp for at produsenter skal tørre å satse på plattformen fordi de kan gjøre en forskjell og distansere seg fra "alle andre".

     

    Problemet til Symbian og tildels Windows Mobile er at det henger så utrolig mye kode igjen fra gamle tider. Da de startet å lage det var det ingen som tenkte på orientering av bilde, touchbasert interface, multitasking på et praktisk nivå etc. Akkurat dette har Android, Maemo og andre nyere plattformer gjort noe med, og fremstår derfor som et bedre og mer fremtidsrettet valg.

     

    Det er nok nettopp derfor at Symbian måtte gjøre seg helt åpent. Det er på en måte deres siste sjangse til å fornye seg eller forsvinne. Nå har produsentene helt frie tøyler til å "ta det" akkurat slik de vil og kan potensielt gjøre det til et brukenes system igjen. Hvorvidt noen klarer å ta Symbian opp på et nivå til Android, Maemo og iPhone OS stiller jeg meg litt i tvil til.

     

    Det som er interessant og mer relevant til artikkelen vi egentlig skal diskutere er om plattformen faktisk er så strømgjerrig som de påstår samtidig som at den er brukbar. Hvis det er tilfellet så er det et stort steg fremover for smarttelefoner. Fordi jeg må ærlig innrømme at jeg ikke nødvendigvis er svært imponert over batterilevetiden på min Nexus One satt opp mot en low-end Symbian S40-telefon.

  10. Alle som har brukt et pistolbelte (type safariland) med pistol i vet at slikt som dette virker mer praktisk enn det egentlig er. Ja, det gjør jobben, men det er noe herk å gå med over lengre tid. Nei - jeg sverger enda til å pakke ned kamera når jeg ikke bruker det, sparer på den måten kameraet og er mer bevisst på å ta bilder når jeg har det fremme.

  11. En passphrase er ikke nødvendigvis bare en forkortelse av en setning. De fleste systemer i dag støtter passord opp mot 255 tegn og man kan da være ganske mye mer kreativ i passordgivningen sin, og eventuelt ha en "fallback"-funksjon hvor passordet blir en forkortelse av passord frasen hvis det ikke er støttet å ha passord lengre enn f.eks. 14 tegn.

  12. Sørlanet er arrangert av Fritidsetaten Øst og ungdom fra lokale foreninger. Det var Kristiansands Ungdomsutvalg som tok initativ til arrangementet. De fleste som er med på å arrangere Sørlanet har tidligere erfaring fra lokale arrangementer i Kristiansand og omegn. Sørlanet vil bli Agder-områdenes største dataparty – noen sinne.

     

    Hvis det er noe du lurer på kan du prøve å oppsøke forumet vårt eller spørre her i tråden, så skal jeg prøve å svare så kjapt som mulig! For de siste oppdateringene kan du sjekke ut www.sorlanet.no!

     

    Vi søker også etter folk som har lyst å være med på å arrangere Sørlanet 2009, bl.a. for sikkerhet. De som har med sikkerheten å gjøre jobber 2-timers skift hvert døgn i par, utover det så har de ingen andre oppgaver under selve arrangementet. Alle som er med på å arrangere Sørlanet 2009 får selvsagt gratis inngang!

     

    Påmelding

    Påmelding til Sørlanet gjøres via PartyTicket.net. På PartyTicket.net (PTN) kan du reservere billett og plass sammens med vennene dine slik at dere får sitte sammen! Prisen per billett ligger på 317,- og inkluderer PTN-fee. Alle deltakere under 18-år må fylle ut og ta med en utfylt erklæring fra foresatte.

    Nettverk

    Vi får levert opp til 400Mbit nettverkslinje fra TDC Song. Nettverket består av et multi-gigabit backbone med kraftige core og edge-switcher. Vi kan garantere at det vil være mer enn nok båndbredde tilgjengelig på LANet!

     

    Konkurranser

    Det vil være konkurranser i Counter-Strike 1.6 (5v5), Call of Duty 4 og Warcraft 3 The Frozen Throne (1v1). Utover dette så vil vi prøve å legge opp til så mange alternative konkurranser som overhodet mulig. Alle konkurranser vil være premiert. Det er dessverre ingen pengepremier da deltakere under 18 år ikke har lov til å delta i konkurranser hvor det er penger involvert.

     

    Stands og events

    En rekke aktører stiller med stands på Sørlanet og kjører sitt eget opplegg der! Det vil også bli avholdt mindre events på våres egen scene med bl.a. premieutdeling og andre morsomme aktiviteter. I chillout-sonen finner du en god sofa å slå deg ned i samt mindre aktiviteter!

  13. Jeg har en installasjon av XenServer 5.0 her og alt utenom diskene ser ut til å fungere. Når jeg installerer systemet så velger jeg å legge til begge arrayene, men ingen dukker opp i XenCenter som storage.

     

    Når jeg kjører "pvscan" får jeg opp det arrayet som XenServer ble installert på, men ingen UUID slik at jeg kan legge det til manuelt. Det andre arrayet finnes rett og slett ikke.

     

    Jeg kjører to Areca raid-kontrollere. Google gir meg svært lite matnyttig!

×
×
  • Opprett ny...