Gå til innhold

Lektortørdal

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lektortørdal

  1. Klimaet har gått opp og ned helt uavhengig av menneskers påvirkning og det har det gjort flere ganger.

     

    Påstår du istidene er oppdiktet?

     

    Det siste er stråmannsargumentasjon.

     

    Jeg har ikke motsagt deg på at klimaet har naturlige variasjoner. Hva om du svarer på spørsmålet mitt? Hvis vi ikke har noen skyld er det to muligheter. Enten at vi ikke kan påvirke eller at vi ikke har påvirket klimaet. Hva mener du?

    • Liker 1
  2. Vi kan fjerne menneskene fra jorden, og temperaturen vil fremdeles stige.

    Den har gjort det før og den vil og ned igjen for så å stige igjen så gjøre det flere ganger.

    DET er naturlig og ikke menneskenes skyld.

     

    Så vi mennesker har ingen påvirkning på klimaet? Er det fordi vi ikke er kapable til å påvirke eller fordi vi ikke gjør noe som kan påvirke?

    • Liker 2
  3. Det blir ikke noe billigere for indere og kinesere å fly fordi vi slenger på en haug med avgifter her hjemme. Noen miljøvennlig løsning vil heller ikke komme av avgifter. Det er etterspørsel og selskaper som investerer som skaper alternativer. Om miljøekstremister vil ha et elektrisk alternativ til en A380 så kan de få betale for det også.

     

    Du ber andre om å holde seg til saken og vise folkeskikk, men har et ganske lemfeldig forhold til det selv.

     

    Ingen som har sagt at det blir billigere for indere og kinesere om Danmark innfører en sånn avgift. Som det står i saken skal pengene øremerkes grønne løsninger i luftfart.

     

    Det er direkte flåsete å snakke om en elektrisk A380 som "miljøekstremistene" må betale for. Burde være innlysende at man begynner med de enkleste tiltakene, ofte er det de som har størst effekt. Grønne løsninger kan være alt fra mer effektiv handling på bakken (taksing til rullebane er lite effektivt) til elektrifisering av kortbanenettet.

     

    Skatter og avgifter fører faktisk til nyvinninger. Flyindustrien er sterkt subsidiert, uten skattebetalerne hadde Concorde aldri flydd. Kanskje ikke en kommersiell suksess, men det ble ikke A380 heller.

     

    Du må virkelig mislike "miljøekstremistene" når en avgift på 16,50 (for flyreiser i Danmark!) gjør deg så opprørt.

     

    Måten du bruker de fattige som argument er usmakelig, selvrealisering er ikke førsteprioritet.

     

    Det er fortsatt dyrt selv om det er billigere nå enn før. Store deler av verdens befolkning som aldri har vært på et fly (ca 80%) har drømmer om å reise og se verden, og det blir helt feil at vi i vestlige rike land skal nekte dem det.

     

    Akkurat som med den elektriske A380'en begynner du i helt feil ende.

     

    Store deler av verdens befolkning drømmer om nok mat i magen, et par sko, et trygt hjem, utdannelse, helsevesen og en stødig jobb. En vaskemaskin, kjøleskap, tv og en bil. Det er ikkenoe ålreit å dra på ferie hvis man ikke har noe å komme hjem til!

    • Liker 4
  4.  

    Dyrt nok? Å fly har aldri vært billigere...

     

    Det er svindyrt, de aller fleste av verdens innbyggere har aldri satt foten på et fly. Det er lett for oss rike nordmenn å påstå at det er billig å fly, men på verdensbasis så har vi lenge igjen før det er billig nok til at alle kan få muligheten til å fly.

    Det stemmer sikkert at de fleste mennesker aldri har reist med et fly, men du er ganske uforskammet som skyver de fattige foran som et argument på at flyreiser er dyrt.

     

    De som har råd til å fly vil ikke lide noen nød om prisen øker med 16,50 per billett. Det er en økning på rundt 4% for lavpris hos Norwegian og 0,4% for interkontinentale reiser. Det er forsvinnende lite penger selv for noen som reiser på ferie 2-3 ganger i året. På ingen måte sammenlignbart med bompenger.

     

    En liten avgift vil ikke skape større problemer for mennesker som ikke har råd til å fly. De sparer ikke til sydenferie, men til nødvendigheter.

    Flyreiser er i all hovedsak en luksus forbeholdt de som har mest (i globalt perspektiv), en eventuell avgift tar ikke fra de som har minst.

     

    Det er snakk om en avgift på forurensende transport for å utvikle mer miljøvennlige løsninger, noe som gagner alle mennesker uavhengig økonomisk status. Rett og rimelig at de som har mest betaler mest.

    • Liker 4
  5. Vi var i utgangspunktet plante og åtseletere, animalske proteiner var det som utviklet hjernen våres til det menneske vi er i dag.

     

    Det kan du ikke si med sikkerhet. En mer fornuftig teori er hvordan koking og steking av mat gjorde det mulig for mennesker å bruke mindre energi på fordøyelsesprosessen.

     

    Angående inntaket av frossenpizza kan det oppsummeres kort: Du forsøker å øke din kulturelle kapital ved å sparke nedover og fremstår som en ukultivert snobb.

     

    Den intellektuelle kapitalen din ser ikke ut til å være all verdens der du kaster ut bombastiske konklusjoner uten belegg.

     

    Regner med at din økonomiske kapital er over gjennomsnittet siden du gjør et så iherdig forsøk på å kjøpe deg kulturell og intellektuell kapital.

     

    Neste på lista blir å kjøpe et Pushwagner-trykk.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...