Gå til innhold

Geir Karlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Karlsen

  1. Håper da inderlig at folk er smarte nok og ikke er så desperate at de bruker penger på Kinabil. Hvis de gjør det etter alt vi har funnet ut fra Kina de siste månedene bør de innlegges og umyndiggjøres. Den som satser penger på import bør sette pengene i noe som ikke er anti norsk og anti vestlige verdier. Håper importøren raskt finner ut at dette ikke er regningsvarende og at styrking av kinesisk økonomi ikke er i vår interesse.

    • Liker 2
  2. Interessant utvikling i verdens mest sensitive og mest værharde område. Chevron var smarte og trakk seg tidlig ut. BP feilet og fikk sin environmental plan kastet tilbake i fanget to ganger før de tre uker før boreoperasjon hadde tapt løpet og trakk ut pluggen med en nyprodusert harsh environment MODU sittende i Singapore. At Equinor tok over BP's områder og prøvde seg på BP's feiltrinn vitner om dårlig vurdering i ledelsen av et havområde hvor det er stor risiko for å feile både teknisk og politisk.

  3. Chevron trakk seg ut av området pga høy risiko. BP prøvde seg. Gjorde en utrolig dårlig job med planleggingen. Bygde en state-of-the-art semisubmersible harsh environment MODU som satt oppankret i lang tid, fikk miljøplanen tilbake i fanget to ganger med strykkarakter. Trakk seg ut med brask og bram I oktober 2017, to uker før planlagt oppstart etter å ha kastet bort hundrevis av millioner Doller. The Australian Bight er det økologisk mest sensitive området i verden med de verste værforhold. Det er usedvanlig vanskelig med en respons skulle det bli et utslipp. Store deler av kysten vil bli tilsølt. Blir en økologisk katastrofe skulle det bli et utsslipp. Et utslipp I likhet med Macondo vil sende Equinor til skifteretten. Blir interessant å se hvordan styret I Equinor ser på sin corporate risiko og hvor mye motgang de får før boretillatelse blir gitt (hvis den blir gitt).

×
×
  • Opprett ny...