Gå til innhold

potetlomme

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av potetlomme

  1. Vet ikke hvordan det er med gjestenettverket nå, men tidligere var dette ikke isolert fra resten av nettet, noe som vil for meg bety ett vanlig nett bare med annen SSID nesten. Kan være dette er endret på, noe jeg ikke vet, derfor jeg spør her  :)  Nå har det jo gått vel over ett år så det kan være oppdatert?

     

    Når det kommer til SSID'er kan en opprette en ny og aktivere den på kun en node eller er det slik at en må aktivere den på alle?

    Er litt ukjent med gjestenettverket fordi har aldri hatt bruk for å bruke det, men testa det nett no. Det vil bli oppretta ny ssid (selvfølgelig) med mulighet for custom ssid og passord.  Er sikkert mulig å få nettet opent men har ikkje undersøkt det nok til å bekrefte det. Dette gjestenettet vil være isolert ifrå det andre "hovudnettet" med 0 access til f.eks. airties appen. 

  2. Hjemme har eg 4 stk-airties som mesh-nettverk. Alle disse går gjennom en cisco sg200 18ports switch. Situasjonen er slik: Har 3 i selve huset og har 1 me kabel frå switch opp til en garasje med kino. Det vil seie at det er 1 airties i stua med ethernet tilkobling og 1 på garasjen med ethernet. Opplevde tregt internett hjemme nå nylig og fann ut at det var bare den på garasjen som var tilkoblet ethernet og de her nede fikk internett fra den, ikke løge det gikk tregt. Fann ut at switchen ikkje hadde enabla jumbo frames. Når eg aktivert den igår funka det som en kule og både den i stova og garasjen fikk signal via ethernet. Idag er det plutselig det samme problemet, bare at nå er jumbo frames fortsatt på? Har skrudd den av og på uten hell. 

    Skjønner ingenting?

     

    Takk for svar

  3. Dersom du vil gå for ei mesh-løysing, ville eg ha sett på AirTies, 3pakning med bokser som støtter både 2,4 og 5Ghz med god rekkevidde. Kobler en boks med kabel til modemet, parar boksene også er det bare å sette de 2 andre hvor en det måtte være dårlig dekning. Inni airties app på mobil kan ein sette opp custom SSID og passord, også mulighet for gjestenett. Mulighet for parent control diverse.. Har selv dette heime og funker som bare det! Husk å skru av wifi på eksisterande modem!!

    Er også 2 ethernet utganger på kvar boks, som kjem veldig handy!!

  4. Hovekortet støtter heilt opp til 4000mhz, så det er ingen problem. Men etter min research så vil alle brikkene eg evt setter inni forholde seg til den brikka med minst kapasitet, ville berre bekrefte dette? Eg tenker det er ikkje vits å ha 24gb med ram vist de køyrer på 2400mhz, når eg kan få det mye kjappere men med 16gb.. Takk fort svar uansett!

  5. Ut ifra hastigheten vil eg tippe du køyrer 2,4ghz på pcen, typiske resultat ifrå den frekvensen. Som nevnt over burde du prøve å koble deg på 5ghz'en, det vil gi betraklige betre resultat. Å få skifte navn på de 2 ulike båndbreiddene må du inn i grensesnittet på routeren din, legger ved link til korleis her: https://www.lifewire.com/change-the-wifi-name-ssid-on-a-router-818337

    Vanlige addresser for å komme inn i grensesnittet er: 192.168.0.1 eller 192.168.1.1, prøv disse først.

  6. Hei, har nå 2 ram brikker 2x4gb crucial 2400MHz, og vurderer å oppgradere. Spørsmålet mitt er, dersom eg kjøper 2x8gb Corsair 3200MHz og bruker desse i tillegg til de gamle, kva skjer? Om det overhodet er mulig? Har researcha litt og nokon seier at det går, medan andre ikkje. Dersom det går, vil da de nye da køyre samme fart som de gamle? Isåfall, takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...