Gå til innhold

Equerm

Medlemmer
  • Innlegg

    3 936
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Equerm

  1. Hva er poenget egentlig? Folk som er interresert i diverse Linux klarer å sette opp dualboot eller lage en virtuell maskin, koster ca 10 minutter av livet sitt + noe ventetid på selve installeringen.

     

    Dette er en utviklerfunksjon som gjør at du kan teste applikasjoner på win/linux uten å måtte sette opp en VM, som systemadministrator er det også veldig nyttig å kunne bruke bash på Win10 pcen min fra innsiden av et domene.

     

    Om du ikke forstår poenget med dette så er du vel ikke målgruppen :)

    • Liker 4
  2. Sjekk ut New-CimSession og Get-CimInstance, dette krevert at du har aktivert powershell remoting på serveren/pcen du kjører kommandoen mot. 

     

    Du kan sette inn flere navn på servere i computername attributten, disse må skilles med komma, eller du kan gjøre som du gjør i Get-WmiObject kommandoen din, da blir det noe slikt som dette.

    $Session = New-CimSession -ComputerName (Get-Content C:\Remote_sn_liste\liste.txt)  -Credential (Get-Credential domene\bruker)
    Get-CimInstance win32_bios -CimSession $Session
    

    post-51244-0-34803400-1469539457_thumb.png

     

  3. Vær oppmerksom på at en del (selv de store UPS leverandørene) i enkelte tilfeller ikke fungerer på Windows Server 2008 R2 Core dersom du f.eks skal kjøre Hyper-V versjonen til MicroSoft, har gjort dette en gang med en UPS fra Socomec. Den modellen jeg hadde da hadde selvsagt også bare seriell tilkobling.

     

    Leverandøren sine websider lovet at applikasjonen fungerte utmerket på alle windows versjoner både 32 og 64 bit så lenge jeg hadde installert Java. Det viste seg å ikke stemme spesielt godt og jeg klarte ikke engang å installere applikasjonen. Det endte opp med at jeg måtte "route" seriellkabelen fra den fysiske hyper-v serveren og videre inn til en virtuell windows server 2008 R2 (ikke core versjon) for å få installert software og opprette nedkjøringsplan som automatisk blir aktivert ved strømbrudd lenger enn 2 minutter.

     

    En kollega av meg var også nylig borti en lignende sak med en UPS fra APC som var helt ny. Vi ville da installere en slags "enterprise" progamvare fra APC for bedre overvåking og rapportering, men akkurat den progamvaren fungerte heller ikke på core server og han måtte inn med en mye simplere versjon som bare støttet nedkjøring av utstyret.

     

    Er derfor fornuftig å sjekke at UPSen du skal kjøpe har et godt management verktøy (vi kjøper bare inn UPSer med IP-basert management fra nå av) og at klientprogramvaren for servere som skal ha automatisk nedkjøring faktisk fungerer på alle operativsystemer.

  4. Du trenger overhodet ikke noe scripting for dette, det er mange år siden vi brukte script for å publisere snarveier/nettverksdisker til brukerenes skrivebord, dette er en veldig utdatert metode. Siden Windows XP SP3 så har dette hovedsakelig blitt gjort med group policy preferences (i tidligere versjoner støttet Windows XP ikke group policy preferences så dersom du har OS som er på dette nivået så er ikke dette noe problem.

     

    Det du bør gjøre er å lage en GPO som oppretter en snarvei på brukerens/gruppens skrivebord du finner valget du trenger i Group Policy Management når du er inne og redigerer en GPO under User Configuration -> Preferences -> Shourtcuts

     

    Når du velger å lage en ny snarvei her så kan du velge at den skal legges ut på Desktop

    • Liker 2
  5. Syns faktisk ikke spill er blitt så veldig mye dyrere sånn generelt sett over tid. Om vi ser helt tilbake til Nintendo 64 så kostet vel noen av de nyeste og mest populære spillene 600-800 elns gjorde de ikke? Eller er jeg kanskje helt på jordet her? Mener virkelig å huske det i alle fall! laugh.gif

     

    Men så kom jo PS2/Xbox (360), samt PC-spill tok av, og da ble prisene kraftig presset, mens i nyere tid har vi fått PS3 osv. som "krever" bluray o.l. som igjen gjør at de kan presse prisene opp igjen. Husk at de bare tar seg betalt så mye de veit de kan ta seg betalt :)

     

    Syns ikke 600 f. eks er så i overkant for spill som HL2 o.l. som gir helt latterlig mye for pengene (da det inkludere CSS f. eks), men for et "vanlig" singleplayer-spill med en rett-frem story (ikke fri verden som f. eks GTA) så syns jeg det fort kan bli noe overkant.

     

    Tviler sterkt på at nintendo spill var oppi så høye priser. Jeg husker jeg en gang fikk 2 Nintendo spill av foreldrene mine, det hadde jeg aldri gjort om de var oppi 500 kr. Når ps2 kom så er jeg ganske sikker på at den vanlige prisen lå på 399-499, muligens den økte litt mot slutten. Jeg ble i vertfall ganske blown away når jeg så xbox spill til 599/699 for første gang husker jeg. Enig at du for mye for pengene da i enkelte spill som nesten er "evig varende"

     

    Jeg husker godt tilbake til den tiden når jeg skulle kjøpe meg det nyeste Sonic spillet til min Sega Mega Drive, dette var ikke et hvilket som helst spill, du kunne nemlig sette et annet sonic spill i toppen av dette og da fikk du mange ekstra baner og mulighet til å spille med Knuclkes. Betalte 900 kr for dette, husker at jeg sparte ukepenger i felere uker før mamma til slutt ga etter for presset og donerte de siste 200-300 kr til meg.

     

    Så joda, noen spill har kostet mye mer enn 500 kr, muligens ikke Nintendo spill da de selvsagt ikke like kule som Sega spill ;P

  6. Trenger ikke en robot for så lite data, en enkelt LTO4 drive og manuell bytting av tape er vel enkelst og billigst.

    En robot er vel mer dersom man tar mye backup av "deduplisert" data og datamengden er langt mye større enn 600GB, iallefall om man snakker om en LTO4 robot. Da er vel også prislappen på roboten + lisens og supportkostnader en del mer enn 30 000 kr også..

  7. Nevn en Windows utgave som kommer med flash, java og andre lure kodeker ferdig innstallert. Sånn sett er Mint overlegent lettere for en nybegynner uansett i grunn :-) Uansett lettere å innstallere ting i Ubuntu/Mint enn det er i Windows også. Bare man vet hvordan man gjør det... :p

    Det er vel ganske mange gode sikkerhetsgrunner til det :p

    Tenk om man installerte Windows XP på en maskin og fikk med f.eks Adobe Acrobat 5.0, da er jo maskinen usikker fra sekund 1 ;)

  8. Det er bare å installere den versjonen som ligger på nett, du kan enkelt oppgradere til nyeste versjon når den kommer opp, dette er en funksjonalitet som Ubuntu garanterer for.

    Dersom du finner en gammel versjon av ubuntu, f.eks 5.04 så kan du oppgradere deg hele veien opp til 10.04, dette tar riktignok litt tid... men det funker!

  9. Du må jo ha installert Office 2007 lokalt på maskinen for å få bruke dette, dersom du ikke har office lokalt så får du bare tilgang til filene og kan se dem uten mulighet for å redigere.

    Da er det jo egentlig bare en webbasert lagringsdisk, dropbox gjør samme nytten.

     

    Jeg trodde poenget med webbasert office var at det faktisk var webbasert, ikke at den lokale klienten din må ha installert støtte for webbasert lesing av filer

     

    Google docs FTW

  10. Regler er regler, selv om de suger og er teite så er det enkleste å bare følge med strømmen og bruke XP til akkurat dette.

    Skolepcen er vel forresten skolen sin eiendom? Så da kan du ihvertfall ikke gjøre som du vil med den?

     

    Jeg jobber ikke på en skolen men i bedriften her så har brukeren Windows XP, rett og slett fordi det er det alle kan å bruke, overgangen til linux blir totalt sett dyrere enn det vi betaler i lisenspenger til M$

  11. Noen med skillz her som kan fortelle meg hvilke deler i / jeg burde ta ha egne partisjoner av dersom jeg ønsker å installere f.eks ubuntu 8.10 og reinstallere til f.eks 9.04 uten å måtte slette partisjonene mine? Kunne tenkt meg å ha det slik siden jeg ofte oppgraderer til nyeste versjon for testing og deretter ønsker å downgrade til tidligere versjon.

     

    Er det nok å lage egen partisjon for /etc og /home ?

  12. Det absolutt enkleste her er å bruke VLAN (det gjør du kanskje)

     

    Så har du VLAN1 som du kan bruke som "restricted" VLAN2 som er "unrestricted" og VLAN3 som er print, så er det bare å si at VLAN1 og 2 har tilgang til VLAN3.

    Hvordan man utfører dette må jeg innrømme at jeg ikke kan svare deg på, men det er nok en enklere løsning enn det du har tenkt deg vil jeg tro.

     

    Da kan du selvsagt ikke ha printerene delt ut fra pcen på VLAN1, de må fysisk vere tilkoblet VLAN3 via en annen pc/printserver eller via det integrerte nettverkskortet (de sannsynligvis ikke har)

     

    Eller hva med å koble de på debian serveren du bruker som router?

×
×
  • Opprett ny...