Gå til innhold

Supernaut_

Medlemmer
  • Innlegg

    2 160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Supernaut_

  1. Heisann, har et spørsmål, jeg har IKKE brukt søkefunksjonen. ;D Hva slags musikkteori burde man lære seg hvis man skal jamme? Trenger "keynotes" eller finne ut av hvilke grep en sang går i. La oss bruke noen kjente eksempler, hva går feks sangen Kashmir av Led Zeppelin i?

     

    Poenget er at jeg kan spille "greit" nok, er ikke noe Jimi Hendrix på gitar eller Victor Wooten på bass, men musikkteori er jeg helt blank på.

     

    Fakser klemmer til alle som bidrar

     

    edit: Beklager, denne ble feilpostet.

  2. Ja, jeg vil tenke meg at mange mennesker ser på gud som en farsfigur. En skaper, en mann av noe slag. Dette er jo som mange vet, bare tullball.

     

    Min tolkning av ordet gud, er at gud er alt som eksisterer. Så hvis jesus sa, jeg er sønn av gud. Så mente han at han er født ut i eksistens. Ikke at han er sønn av noe overnaturlig skapning. Ordet gud kunne like godt ha vært noe annet, som sagt.

    Tilhører som sagt ingen religion.

    Hva er din tolkning av at de fleste religioner har mange guder da? Så hvis Jesus sa han at han var guds sønn, hva mener du om Zevs, himmelens hersker og sønn av Kronos? Hva mener du om Ares, krigsguden som var sønn av Zevs? Synes du har et veldig naivt perspektiv på gud dersom du begrenser deg til bibelen.

     

    Det var kun et eksempel, muligens et litt provoserede et. De gudene du prater om er jo bare symbolikk de og. Alle religioner prøver å få frem erfaringer de har hatt via symbolikk som tekster og bilder. Som i feks kristendommen prøver feks Jesus og gi sitt bilde av hvordan han opplever verden, det har igjen blitt til en fanatisk religion som har ført til mye jævelskap. Det er ingen tvil om at det har vært personer med dyp spirituel insikt som har prøvd å få andre mennesker til og oppleve det samme. Mye uten hell, og igjen blitt feil tolket og utnyttet av egoistiske motivasjoner.

    Hele poenget med tråden var bare å sjekke hva slags saker de forbinder med gud, spesielt da med tanke på de som sier at de tror på gud, noe ikke jeg gjør.

  3. Begrepet gud har i lengere tider blitt mistolket og misbrukt i lengere tider.

    Hvilke tanker og bilder har du når du hører ordet gud, ja det er ord.

     

    Kommer med mine tanker seinere. :)

    Hvordan har det blitt mistolket og misbrukt?

     

    Jeg ser at begrepet gud dominerer den generelle oppfattelsen av hva religion er, men jeg synes det er langt mer interessant med begrepet guder og gudinner. Monoteisme blir for ensformig.

     

    Ja, jeg vil tenke meg at mange mennesker ser på gud som en farsfigur. En skaper, en mann av noe slag. Dette er jo som mange vet, bare tullball.

     

    Min tolkning av ordet gud, er at gud er alt som eksisterer. Så hvis jesus sa, jeg er sønn av gud. Så mente han at han er født ut i eksistens. Ikke at han er sønn av noe overnaturlig skapning. Ordet gud kunne like godt ha vært noe annet, som sagt.

    Tilhører som sagt ingen religion.

  4. Syntes Richard Alpert er en veldig fasinerende karakter. Det er så mye mystikk rundt han, og han har en rolig holdning til det meste som skjer, nettopp fordi han er så vis. Han sier dog ikke så mye. Hvilken rolle har han? Hans oppgave er nok og velge ut hvem som skal lede the others, og i det siste har han blitt litt tvilende på Locke. Det at han ikke blir påvirket av tid er også mindbending.

  5. Hei, som dere skjønner så trenger jeg disse fagene. Litt bakgrunn, jeg har IKT-fagbrev, og holder på med studieforberedene(tidligere almennpåbygg) sånn at jeg får studiekompetanse nå til sommeren. Saken er at jeg vil studere ernæring, og da trenger jeg følgene

     

    Genrell studiekompetanse +

    * Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2) og

    * Fysikk 1 og

    * Kjemi (1+2)

     

    Jeg vet at Bjørknes privatskole er en mulighet, koster endel cash da og det har jeg ikke men er vell verdt å ta opp lån? Setter pris på all hjelp. :)

  6. Vet lite om det, men det virker som piss fra ende til annen.

    Hah. YEEE. Fin holdning. Minner meg om meg selv for et par år siden, går inn og svarer på noe jeg har den minste aning om hva dreier seg om. ;)

    Hele tråden var egentlig et håp om andre som hadde lest litt bøker evt hatt litt erfaring kunne kommet inn med et par positive eller negative ord.

  7. Driver også jævlig mye med styrketrening og for tiden kickboxing. Og det er ingen nyhet at folk som driver med martial arts driver med disse tingene. De som sitter år etter år for og oppnå "kundalini" og til slutt får det til, de juger?

    Men det er ikke på grunn av energifelt eller andre spirituelle ting at du beseirer de onde gudene. Å ha troen på deg selv og høy moral har mye å si.

     

    Hehheheh, I know. Tror dessverre ikke på noen gode/onde guder. Er heller mer interessert i hvordan det og kunne i kontakt med det dypeste av hjernen/ubevisste kan ha sine fordeler. Og kombinere det med kampsport er en god måte og få utviklet seg som menneske. Foreløbig har de beste investeringene i mitt liv vert hard styrketrening med mye baseøvelser + bra kosthold. Det er ihvertfall vitenskapelig dokumentert. :)

     

    edit: Fin signatur btw Pels.

  8. Hva mener dere? Pseudoscience?

    Det er bare religiøst fjas.

     

    Det er vell dette LordArgh sier i sin post også så svarer nå. Jeg er på ingen måte troende, jeg er bare veldig interessert i hva bevissthetsforandring kan gjøre med mennesker. Dette iform av psykadelia, meditasjon, yoga whatever. Disse tingene finnes det alt for lite studier om, og det er bevist at meditasjon kan fysisk forandre enkelte deler av hjernen.

     

    Hvis man leser en bok som går mer detaljert inn på det med chakraer så er det ikke noe religiøst med det i det hele tatt. Chakraene er symboler på organer,kjerteler vi har i kroppen. Så bilde i første post er noe missvisende. Og med stimulering av de riktige kjertlene lenge nok (som feks det som er kalt for "the thirdeye" så kan det bli sendt ut kjemiske stoffer "NATURLIG" som påvirker både psyke og fysikk.

    Søk opp: Kundalini

     

    Driver også jævlig mye med styrketrening og for tiden kickboxing. Og det er ingen nyhet at folk som driver med martial arts driver med disse tingene. De som sitter år etter år for og oppnå "kundalini" og til slutt får det til, de juger? En proff bodybuilder som driver www.ironaddicts.com er helt oppslukt med dette. Og han er ikke knyttet til noe religion.

     

    Jeg syntes det er et interessant tema, og stikker på fhs og skal drive med teakwondo, styrketrening, meditasjon i et år. Så skal vi se om jeg har endret mening. Foreløbig er jeg skeptisk til begge parter. Det er den subjektive erfaringen som teller alt i alt.

  9. For dere som er helt blanke på dette feltet så kan dere lese litt om temaet her:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra

     

    Det er altså energi-felt som mange mener vi har i kroppen. Ved og stimulere å kjenne til disse energi-feltene via meditasjon, yoga, akupunktur etc så kan man oppnå mye bedre helse, mental-styrke for og nevne et par ting. Dette er brukt mest i den østlige verden i flere tusen år, og vesten er mer skeptisk forståelig nok.

     

    chakra_man1.jpg

     

    Personlig så er jeg fortsatt litt skeptisk, men jobber med litt praktisering av Chi kung og meditasjon(mere til neste år).

    Det hele startet med at jeg leste en bok av mann som var lærer i på skole i USA med doktorgrad i psykologi, 6grad sort belte i Nihon Karate-jujutsu, bl.a

    Han startet og praktisere chi kung å han forteller om alt han fikk igjen for det harde arbeidet. Kan lese litt om han her:

    http://www.hoshin.com/drmorris.asp

     

    Hva mener dere? Pseudoscience? Jeg holder trua oppe fordi det er så mange interessante og dyktige personer som oppfordrer til utforskning av dette noe fremmede temaet. Som feks David Lynch. :)

  10. Ville egentlig bare vise dere denne artikkelen :) Greit å vite litt om egg eller hva? hehe

     

     

    http://www.iform.no/pub/art.php?id=791

     

    huh, det var nyttig:)

    etter all dritten jeg har hørt om egg.

    altså, jeg har lest at man ikke burde spise egg mer enn 1 gang i uken fordi det øker kolesterolet. men i artikkelen står det stikk motsatt....what to believe?

     

    Da hadde jeg hatt problemer. Jeg spiser rundt 30-40 i uka. :)

    Og formen er toppers.

  11. Hey. Jeg kaprer denne tråden siden jeg sitter i samme båsen. Har ikke bestemt meg for noe bestemt prisklasse enda, men har et par spørsmål. Jeg bruker et gammelt Creative lydkort nå, ikke noe og skryte av. Men jeg fikk helt mega rå lyd når jeg hadde forsterkeren ved PCen som jeg kjørte headset igjennom.

    Det er en gammel Marantz forsterker fra sikkert slutten av 70tallet som i sin tid kostet veldig mye, helt konge forsterker fortsatt. :)

    Og har et Sennheiser hd 580 som jeg hadde koplet til. Nå står denne forsterkeren i stua med høytalerne mine så jeg savner den lyden ved PCen. Har bare koplet det rett i lydkort nå.

     

    -Finnes det lydkort som kan drive dette headset'et bedre en andre? eller burde jeg satse på en liten forsterker av noe slag som er bereget for headset? Finnes det? (JEG SAVNER DE VIRKELIG DYPE FREKVENSENE)

    -Tenkte et lydkort som er bra på Hi-Fi og enkelt å greit kan kople til evt keyboard/gitar i fremtiden hvis jeg kommer i gang med og lære noen ymseprogrammer. :)

     

    Mvh

  12. Hei, jeg spiller gitar. Og kan godt si at jeg på er et lavt nivå men det får være det. Musikkteoeri har jeg lite av, kan ingen skalaer helt.

     

    Det er så forskjell på hvem som skriver teori, noen kan skriver så det blir gøy og andre bare ramser opp fakta og da blir det fort kjedelig. :)

     

    Noen som har lest noen bra bøker på musikkteori? Snakker ikke bare om gitar, tenker på helt basic med toner, (noter?) ++

    Kan gjerne være på engelsk, bestiller fra amazon.

  13. Yez, kjøpte Rosenrot jeg. Skal vist være noe av det samme opplegget. Men fy så dyrt.

     

    mye av disse kosttilskuddene er priset opp i været, rosenrot har jeg faktisk ikke prøvd, men skal visstnok ha en oppkvikkende effekt som ginseng ;) og som sagt her så funker det visstnok også på lillemann ;)

     

    Yes, var ikke billige greiene. Kosta meg 170,- spenn for 40 tabeletter. Er dog rosenrot ekstrakt. Så får vurdere og bestille mer fra utlandet, som er the real shit.

    Ja, får se om det hjelper på lille mann ;P Ikke noe dame om dagen så han har ikke fått så alt for mye oppmerksomhet.

  14. Hei, har tenkt meg og kjøpe dette kosttilskuddet. Mange som roser det men finnes dessverre ikke så veldig mye studier rundt det.

    Det høres jo ut som noe som er veldig bra og få i seg i løpet av dagen.

    Jeg er foresten av den typen som er skeptisk til og putte i meg for mye av syntetiske ting.

    Kostilskuddene jeg tar nå om dagen er: Selolje(omega 3), Multivitamin, og ZMA før legge tid.

     

    Noen som har prøvd eller bruker Ginseng? Det finnes jo flere typer, og hvilken er anbefalt?

  15. For og starte med mitt egent forhold til kaffe så drikker jeg ganske mye. El blir rundt 4-5kopper om dagen. Har minket nå som jeg har starta på skole og ikke jobber. Når jeg jobbet var det mye mer.

    Har lest mye bra om kaffe. Antioksidanter, forbrenning, skjerper konsentrasjonen sier noen. Og kaffe koppen gir litt ekstra kos i hverdagen.

    Jeg tok også en pause fra kaffe en uke, merket ingen ting forskjell. Eneste var de to første dagene så hadde jeg svak hodepine.

     

    Kom over noe her igår, som det hadde vært greit om noen kikket over. Har det troverdighet?

     

    Koffein

     

    Koffein virker på dopamin-systemet og er et av de sterkeste legale stimulerende stoffene som er tilgjengelig. Koffein finner man i kaffe, te, cola og i de sør-amerikanske drikkene yerba maté og guarana. Stoffet er høyst avhengighetsskapende, og det aktiviserer det sympatetiske nervesystemet og gjør folk skjelvende, nervøse og noen ganger angstfylte. Det er sannsynligvis den stimulerende effekten som får folk til å tro at koffein får dem til å tenke og handle bedre.

     

    De fleste som drikker kaffe daglig kan anses som avhengige. Uten kaffe om morgenen opplever brukeren fysisk og psykisk treghet, har problemer med konsentrasjonen og er ofte irritabel. Etter å ha drukket kaffe føler brukeren seg mer snarrådig og i stand til å konsentrere seg. Denne vanlige opplevelsen har fått mange folk til å konkludere med at koffein er et smart drug, men i virkeligheten er det motsatte tilfelle.

     

    Koffein kan også gi helseproblemer. Dersom man er plaget med migrene, skjelvinger, nervøsitet, søvnløshet, kardiovaskulære problemer, høyt kolesterolnivå, fordøyelsesbesvær, problemer med urinveiene, prostataproblemer, premenstruelle spenninger eller spenningshodepine bør man avholde seg fra kaffe.

     

    Kronisk høyt koffein-inntak kan lede til koffeinisme, en tilstand som har de samme symptomer som angstnevroser. Dette inkluderer symptomer som nervøshet og irritabilitet, muskelspenning, søvnløshet, hjertebank, diaré, halsbrann og irritert mage. Fenomenet kan forklares ved å se på kaffes virkning på noradrenalin-systemet. Produksjon av adrenalin og noradrenalin stimuleres av stress, og høyt stressnivå bruker opp den tilgjengelige noradrenalinen. Kaffe holder oss våkne og aktive ved å aktivisere noradrenalin-systemet. Men kaffe gjør ingenting for å erstatte den noradrenalinen som brukes opp, og på slutten av en kaffe-fylt dag føler man ofte urolighet og irritabilitet, og dette er tegn på at man rett og slett har gått tom for drivstoff.

     

    Forskning har vist at traktekaffe ikke øker kolesterolen så mye som kokekaffe, og fem kopper om dagen er påvist å øke sjansen for hjerteattak. Te er sannsynligvis en sikrere koffeinkilde, men te inneholder imidlertid tannin, som irriterer spiserøret og forbindes med visse kreftformer. Risikoen kan reduseres ved å drikke te med melk i ettersom milk nøytraliserer tannin.

    http://www.pluto.no/doogie/Ga/blekka/ga148...gs/148smst.html

×
×
  • Opprett ny...