Gå til innhold

nilsnh

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilsnh

  1. Finst det noken betingelser i dette forslaget som forhindrer staten frå å bytte dataene med andre land sine overvakingstenester? Da tenkjer eg ref: https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes Om dette kjem på plass så er eg redd for at staten i neste omgang berre vil ekspandere ansvar og handlingsrom fordi "befolkningen synes dette er så ok". Effektiviteten er høgst diskutabel om ein ser til kva NSA fekk til med masseovervaking i USA. Kan me lære av historien? https://www.nytimes.com/2020/02/25/us/politics/nsa-phone-program.html

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  2. 1 hour ago, spots said:

    Helt utrolig hvor mange som støtter appen. Håper databasen med all posisjonsdata blir hacket og kopiert, så kan vi se hvordan det går med "dugnadsånden"..

    Forresten er ikke dette et forum for IT folk? Vi har et ansvar for å stå imot denne typen masseovervåking. Hvis man vet litt om big data så ser man implikasjonene av denne overvåkingen.

    Vel talt. No er det viktig at IT-folk hjelper befolkningen ved å bidra med kritisk tenkning.

    Eg er også enig med Terje Bølstad lenger over. Her trur eg FHI drar statistikken dei har bestilt frå Ipsos litt vel langt. I spørreundersøkelsen har Ipsos ringt rundt for å danne seg eit representativt bilde av befolkninga, men denne nyheten seier ingenting om kor mange dei har ringt eller om dei har skilt mellom nedlastning og aktivering. 

    Og kva treng FHI Ipsos for? Det må vel vere smertelig tydelig for FHI for kor mange som faktisk har aktivert appen om dei ser på dataene dei haustar inn i dag.

    Denne artikkelen tek feil i at det er anonyme data som samles inn. I personvernvurderinga til FHI så kan ein sjå at analysesystemet deira vil basere seg på å lagre sensitive data i botn. Det er kun i analysesteget at data vil bli forsøkt anonymisert (søk etter "Uttrekk av anonymiserte data for analyse" i personvernvurderinga).

    Personvernvurderinga til FHI (DPIA):

    https://www.fhi.no/contentassets/67d72db7c1ba4e2f9a70e9606b1c7ab0/dpia-smittestopp.pdf

    Artikkelen som inneheld FHI sin DPIA:

    https://www.fhi.no/nyheter/2020/ny-app-fra-folkehelseinstituttet/

×
×
  • Opprett ny...