Gå til innhold

Jsæb

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jsæb

  1.  

     

    Jeg har Netflix med tilgang til 4K, Dolby Atmos og Dolby Vision og det er virkelig noe helt spesielt om du har utstyr som gjengir bilde og lyd med slik standard. HBO lager den potensielt mest populære TV serien hittil, og serverer den i en gårdagstandard. Ikke for at alle har tilgang på mer en 1080p vanlig 5.1 lyd, men såpass mange har tilgang nå så det er en skam at de ikke presenterer en slik serie i så høy standard som de overhodet kan slik at den kan nytes på beste mulige måte av de som har den muligheten jeg har. 4K er ingen overdrift lenger, og til og med mellomklasse TV og Lyd utstyr kommer med Atmos og Vision nå om dagen. Jeg føler meg snytt når jeg betaler for HBO samme penger omtrendt som andre strømmetjenester som gir deg MYE bedre kvalitet og MYE, for det er ikke bare et par utvalgte serier men ALT som er filmet med god kvalitet, serverer de i den beste kvaliteten som det er tilgjengelig med. NEI HBO dette er ikke godt nok. GOT burde MINST ha 4K og jeg ville sett det som helt NATURLIG å få den servert med Dolby Atmos og Dolby vision, eller tilsvarende. Den burde ikke lanseres med dårligere kvalitet i det hele tatt, for nedskalering er altid et alternativ, men oppskalering og behandling fra 1080p til en Vision klar 70" OLED TV med 4K vil aldri se noe annet en forferdelig ut. Det ser kanskje bedre ut på en mindre skjerm feks en 40" men selv minst 50-60" TV begynner å bli folkestørrelsen på TV nå og da er 1080p forferdelig å se på.

    Hva slags bitrate kjører Netflix sin Atmos i? Tviler på at det er i nærheten av BluRay. 1080p BluRay på en skikkelig TV f.eks Plasma ser fremdeles meget bra ut. Jeg tar en toppmodell Plasma over en 4K LCD anyday.

     

    Jeg så Stranger Things Sesong 1 i BluRay (1080p og bilde var helt nydelig på min VT60 plasma) med TrueHD og sesong 2 Netflix download med "vanlig" Dolby Digital og det var en vannvittig forskjell i lyden.

    Ingen strømmetjenester har bedre lyd enn Dolby Digital og Dolby Digital+. Dolby Atmos leveres med Dolby TrueHD på Blu-ray, og med Dolby Digital+ hos Netflix.

    Netflix Atmos har vært 448kbps (6 kanaler, CBR), men de har nettopp oppgradert til 768kbps.

    Vanlige lydstreams har vært 640kbps en stund nå.

×
×
  • Opprett ny...