Gå til innhold

Best Lawyer You Have Ever Seen

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Best Lawyer You Have Ever Seen

  1. Hvordan type ansettelser har de i butikker, hvor mange av de som jobber der kun jobber når de blir tilkalt eller når de har behov for ekstra hjelp? Har selv hatt en stilling på universitetet hvor jeg kun jobber når "kunden" har hatt et behov. Tror det blir problemer med å få regnskapet til å gå rundt dersom jeg må tenke på lønninger når det ikke er prosjekter på gang.

  2. 10-20 000 kroner i omsetning det neste året? Hvorfor er dette verdt å bruke tid på i det hele tatt?

     

    Skrev feil, tenkte i dollar siden tjenestene tilbys internasjonalt. Håper selvfølgelig på vekst de kommende årene, men i første omgang så tenker jeg dette var mer realistisk. 

  3. Heisann. Jeg planlegger å starte opp et lite tech-selskap. I første omgang så tenker jeg at jeg går for et enkeltmannsforetak pga. størrelsen. Omsetningsmessig ønsker jeg å ha som mål å få inn 10.000 - 20.000 dollar de neste 12 månedene, men det avhenger veldig av hvor mange kunder jeg klarer å "close". 

     

    Tjenestene mine kommer til å tilbys både i Norge og utland. Med dette i tankene så hadde jeg noen spørsmål til hvordan jeg skal sette opp hele strukturen til selskapet.

     

    1. Trenger jeg en advokat til å hjelpe meg med å sette opp strukturen til selskapet?

    2. Er det påbudt for meg å ordne meg en regnskapsfører?
    3. Kan jeg føre regnskap og fakturere selv?

    4. Hvordan er det med skatting?

     

    Selskapet vil mest sannsynlig trenge minst 2 ansatte, men jeg kan ikke tilby noen faste stillinger for øyeblikket. Det er mer deltidsstillinger for de kun jobber når selskapet har prosjekter på gang. I tankene mine så ønsker jeg hovedsaklig å ansette studenter. Spørsmålene ang. dette blir:

     

    4. Hvordan er det med ansettelser til enkeltmannsforetak?

    5. Er det enkelt å registrere ansatte?

    6. Er det lov å ansette folk til stillinger hvor de kun jobber når selskapet har prosjekter?

    7. Hvordan er det med å leie utlandske frilansere for hjelp til korte prosjekter? Føres disse som ansatte for meg?

  4. Det er nok såpass få med statestikkutdanning her i landet at karakterane nok har mindre betydning, det er nok vanskeleg nok for ein arbeidsgiver å finne ein søkar med fullført statsistikkutdannning om ein ikkje skal finne ein med gode karakterar i tillegg.

     

    Det er av den grunn heller ikkje så mange reindyrka statistikkstillingar å finne, men du kan også jobbe i andre stillingar som er innom statistikk, særleg i større fagmiljø.

     

     

    Personleg så ville eg vurdert å ta master i eit anna fag enn statistikk, rett og slett for å skaffe meg større kompetansebredde og på den måten ha meir jobbmuligheiter. Master i statistikk er nok kanskje litt vell spissa i forhold til jobbmarkedet akkurat no.

     

    Statistikkompetanse var visstnok veldig ettertrakta i USA, så jeg tenkte det kanskje var det her og. Bachelorgraden min er innenfor økonomi og administrasjon så jeg tenker jeg har god nok bredde til å begynne å spesialisere meg. Tar vel og merke ekstra fag innenfor matematikk for å kvalifisere meg for opptak til master i statistikk. 

  5. Aldri helt skjønt hvorfor man skal ta en (slik) utdannelse i utlandet, når man aspirerer mot jobber i Norge. Uten at jeg har noe som helst peiling på dette arbeidsmarkedet så tilsier all logikk at det kan by på en del problemer med en utenlandsk profesjonsgrad. Hadde jeg vært deg, ville jeg tatt mesteparten av graden i Norge og heller tatt ett eller flere utvekslingsopphold.

     

    Problemet er at jeg allerede har en norsk bachelorgrad i økonomi til sommern og det tar 5 ekstra år å studere juss i norge, mens det bare vil ta 2 år for meg i England. Hadde jeg hatt snittet etter vgs så ville jeg vel selvsagt gått rett på juss i Norge, men sånn er vel ikke situasjonen nå.

  6. Hei,

     

    Jeg fikk tilbud om studieplass på et LL.M program med Law Conversion ved et britisk unniversitet til høsten. I England så har det seg sånn at man kan ta en bachelorgrad i noe annet enn juss for å så ta en GDL (Graduate Diploma in Law) eller en LL.M (Law conversion) + LPC for å bli advokat. 

     

    Ifølge det norske regelverket så kan jeg praktisere i Norge som advokatfullmektig med en juridisk embetsseksamen fra et annet EØS-land.

     

    "Kravet til «tilsvarende utdannelse» anses oppfylt dersom vedkommende fyller utdannelseskravet for å bli autorisert som advokatfullmektig i hjemlandet."

     

    Det jeg derimot lurte på er om hvordan det vil være for meg å søke på stillinger som advokatfullmektig i Norge med en slik embetseksamen i praksis. Jeg er meget fleksibel på hvor jeg kan jobbe i Norge etter endt utdannelse. Vil det f.eks. være lettere for meg å lande en jobb som advokatfullmektig i Nord-Norge?

     

    Hvordan tror dere forresten at situasjonen kommer til å endre seg, nå som England er i ferd med å melde seg ut fra EU? Vil unødig stå med en ubrukelig grad i Norge med masse ekstra i studielån. 

×
×
  • Opprett ny...