Gå til innhold

LurenD

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LurenD

  1. Hei. Har du snakket med en dermatolog? Det kan sikkert være lurt å snakke med kardiolog også, men ut ifra bildet ditt (nå ser man jo ikke alt så godt på bilder) så ser det ut som at de lyse og rødlige områdene stikker litt høyere opp en resten av huden. Er utslettet helt flatt?

    Jeg vet egentlig bare om noe som heter Erythema ab Igne, som jeg får hver gang jeg er eksponert for noe varmt som f.eks en varm dusj, men det er bare et rødlig av og til retikulært utslett som går over etter 15-30 minutter. Jeg synes ikke at det du har ligner på det personlig, men du får jo vurdere det selv om det er noe du vil undersøke videre.

    Det går altså helt bort når du masserer det?

    Det finnes også noe som heter livedo reticularis, som jeg også har, men det er vanligvis assosiert med kulde egentlig. Dette ser gjerne ut som et litt blå/lilla retikulært utslett.

    Utlsettet ditt ser mer flekkete/store flekker enn retikulært ut. Det ligner nesten litt på utbredt vitiligo, men dette er selvfølgelig ikke noe som kommer og går, så da er det ikke det. Dersom det ikke er helt flatt, så ville jeg tenke at det mer sannsynligvis er en dermatologisk tilstand. Dermatologer kan også ha kunnskap om enkelte typer utslett av vaskulær årsak som f.eks erythema ab igne og livedo reticularis, og sikkert andre.

    Man kan få noe som heter kolinerg urtikaria som er et utslett assoiert med varme. Utslettet ditt kan ligne litt på urtikaria, synes jeg, ut ifra bildet ditt. Men, dette er ikke noe som oftest blir helt borte ved massering.

    Du kan oppsøke en privat lege om du vil ha raskere svar. Du kan også dele bilder med hudlege og/eller kardiolog via lommelegen.no samt skrive beskrivelsen din og få råd fra legen til 300 kr.

    Jeg vet ikke hva du tenker og du må gjøre det du tenker er lurt, men det hadde kanskje vært en idé å filme deg mens utslettet 'oppstår' og mens du masserer det bort, slik at legen kan se akkurat hva som skjer.

    Enkelte ganger så kan utslett henge sammen med en revmatologisk tilstand. Jeg ville personlig ha snakket med en dermatolog i tillegg til kardiolog, og evt.også revmatolog dersom de to andre ikke gir svar.

    Lykke til uansett. Håper at du finner ut av dette.

  2. Hei.

    Har hvit-gule flekker på den ene mandelen og har hatt smerter i halsen på venstre side (litt hele tiden + ekstra ved svelging) i ca.en uke. Ut ifra det jeg leser så virker det som at dette oftest skyldes bakteriell tonsilitt? Om ikke det, så vet jeg ikke hva annet det kan være. Lurer på om noen har hatt noe som ser veldig likt ut og hvilken diagnose dere isåfall fikk.

    Lurer også på om dette er noe som det er bedre å få antibiotika for mtp å forhindre komplikasjoner etc.

    Har litt økt infeksjonstendens, men ikke immunsvikt, bare hyppige infeksjoner.

    Legger ved bilder. Beklager for at de er litt ekle.

    Har også sort tunge pga Corsodyl munnskyllevann.

    IMG_20200215_210827.thumb.jpg.b9be71e81df0046d3cd77bd5a72c20b0.jpgIMG_20200215_210806.thumb.jpg.70f14607c398c8b312f0dde4dc16521e.jpgIMG_20200215_210802.thumb.jpg.7d0d61ccfe896f606927cd15caf7969f.jpgIMG_20200214_170755.thumb.jpg.87f7504543123fb236037264824bd76b.jpgIMG_20200214_170250.thumb.jpg.f264005bcb41da46c165deb1bf04ac29.jpg

     

  3. Hei.

    Dette er et godt spørsmål. Synes at det er fint at folk bryr seg om taushetsplikt og andre pasientrettigheter de har.

    Som du har fått svar her ovenfor så kan fastlege B ikke se din legejournal hos fastlegekontor A direkte. Det vil si at han ikke har automatisk tilgang til din legejournal der.

    Det som kan skje er at fastlegekontor A sender over din journal til fastlege B uten at du ber om det og/eller at fastlege B tar en telefonsamtale til fastlege A for å drøfte dine medisinske opplysninger eller ber fastlege A om å videresende deler av eller hele din journal hos fastlege A.

    Jeg har fått inntrykk av at helsepersonell kan, om de vil, søke opp hva din nye fastlege heter. Dette via denne nettsiden; https://register.helsedirektoratet.no/Flr/Login?returnUrl=/Pasientensfastlege

    Derfor kan i teorien fastlegekontor A finne ut av hvem du har byttet til å sende over journal på eget initiativ.
     

    Jeg tror ikke det samme gjelder for tidligere fastleger. Dersom du har sagt navnet til fastlege A muntlig til fastlege B, gitt et dokument til fastlege B hvor navnet hans står eller har en medisin i din resepthistorikk via reseptformidleren eller din kjernejournal hvor navnet til fastlege A eller fastlege A sitt legekontor står, så vil fastlege B kunne få mistanke om at dette er en person som har medisinske opplysninger om det og selv ta kontakt.

    Ifølge lovverket så bryter de faktisk ikke loven ved dette.

    Det står i lovverket at helsepersonell skal kunne anta at pasienter ønsker at deres helseinformasjon deles mellom relevante helsepersonell.

    Likevel så står det også eksplisitt at pasienten kan motsette seg en slik deling i alle tilfeller, utenom i de få enkelttilfellene hvor akkurat den informasjonen man ønsker sperret er nødvendig å dele for å hindre fare for liv og alvorlig helseksade.

    Dersom det er rimelig grunn til å anta at pasienten ville ha motsatt seg delingen om de hadde blitt spurt, så er det også lovfestet at delingen ikke skal skje.

    Altså, dersom du sender en anmodning om sperring av din journal til legekontor A rett før du bytter fastlege og så bytter fastlege, så kan fastlege B ikke få tilgang til noe i din journal hos fastlege A. Dette så fremt det ikke er snakk om opplysninger som er nødvendige å dele for å hindre fare for liv og alvorlig helseskade.

    Pasienter har også rett til å sperre journal fremover i tid, det vil si at du ikke trenger å bekymre deg for å sperre journal hos fastlege A og deretter ha en legesamtale hos fastlege A etter at du har sendt anmodningen. Du kan presisere at du ønsker at sperringen også skal gjelde fremover i tid, det vil si at du ønsker å på forhånd sperre dokumenter som kan komme til å bli lagt til i journalen din.

    Håper at dette er til hjelp for deg!

  4. Dersom legen din var diffus så vil jeg anbefale deg om å ringe tilbake og å si ifra om at du trenger en mer tydelig tilbakemelding. Jeg vil kanskje tenke at det er de som har operert deg som burde gi opplysning om dette. Har du forsøkt å spørre dem?

    Synes egentlig det er litt rart at folk som ikke kjenner deg eller har sett deg gir konkrete råd iforhold til hva du bør gjøre med bandasjen.

    Håper at det gikk fint med deg dog :) Ser at det er en stund siden spørsmålet ble stilt.

  5. Anterialis skrev (16 timer siden):

    Orket ikke lese igjennom alle postene, muligens er dette allerede skrevet:

     

    1) Betennelse = muskel-senefestet sier ifra om at denne belastningen liker den ikke. Da må du gjøre noe med belastningen. Gjør som meg, flytt musa over til venstre side av og til. Ja, det går en del tregere, men etterhvert lærer du deg det også. Da har du en arm ekstra å spille på om den andre blir sliten. 

    2) Naproxen (og andre NSAIDs) skal kun benyttes over en kort periode, typisk 5 dager. Har du hjerte-karsykdom eller får vondt i magen, er det anbefalt å stoppe bruken. Naproxen er heldigvis en av de beste NSAIDs-medisinene å bruke (mindre risiko for alvorlige bivirkninger). Denne medisinen hjelper deg å "slå ned" betennelsestilstanden DERSOM triggeren også fjernes. Mao. er sjansen liten for at du blir helt bra igjen om du fortsetter med akkurat samme type (muse-)arbeid. Med mindre du bytter arm da (pkt. 1) ?

     

    Lykke til! Skjønner du er avhengig av musearmen i jobb. Dette går nok over!

     

    Det finnes mange tilstander hvor det anbefales å bruke NSAID i lengre tid, som f.eks bektherev sykdom, revmatoid artritt, perikarditt og en rekke andre tilstander. Hvor lenge denne personen bør bruke det mener jeg at han burde spørre legen sin, eller gjerne en spesialist om.

    Bruk medisinen slik du har fått beskjed om av lege. Vil anbefale deg å ikke slutte etter 5 dager dersom legen din har bedt deg om å bruke de lengre.

    Dersom du blir dårlig og mistenker at det er en bivirkning, ta kontakt med lege og fortell dem om det og la dem rådføre deg angående om du bør seponere eller fortsette. Eventuelt bare fortell om det nye problemet og ta med medisinliste, de skal selv vurdere om det kan være en bivirkning egentlig.

    Du kan også høre med legen din om det er relevant for deg å ta Nexium eller Ranitidine ved siden av for å beskytte magesekken dersom det tenkes at du har fått eller vil få gastritt eller magesår av medisinen. Naproxen har i enkelte studier vist å ha noe mer gastrointestinale bivirkninger enn andre NSAID ut i fra det jeg husker, men mindre risiko for hjerteinfarkt og enkelte andre hjerte/kar bivirkninger. Det siste dog bare på høy dose, 1 g per dag. Ved lavere dose Naproxen er denne kardiovaskulære fordelen ikke blitt sett. Se på studier vedrørende bivirkninger ved langvarig bruk av NSAID om du er interessert.

     

     

    • Liker 1
  6. Skal opereres for dette i desember. Hadde egentlig operasjonsdag den 03.12.19, men utsatte.

    Noen som har erfaring med å bli operert i skjeden enten for dette eller noe annet? Altså en operasjon hvor man går inn gjennom skjeden.

    Tenkte at man kanskje kunne få noen av komplikasjonene man kan få etter vaginalfødsel (som inkontens, løse muskler i bekkenet) men det blir jo ikke så mye 'strekk' egentlig. Litt usikker på om de må skjære opp skjedeveggen hele veien for å få komme opp til cysten, men jeg tror kanskje ikke det.

    Hører gjerne fra deres erfaringer med både selve operasjonen og tiden etterpå.

     

  7. Hei!

     

    Dusjen var tett og det ble igjen en del vann på gulvet som jeg ikke lot merke til. Gikk tilbake til badet litt senere og ser at listen rundt døren har est ut nederst. Kan presse ut vann. Hva bør jeg gjøre? Vente til det tørker eller kappe/rive av den våte delen?

     

    Har ikke opplevd noe sånt før, så jeg vet dessverre ikke hva som er best å gjøre.

     

    Legger ved bilder. Beklager for at de er litt uklare.

     

    Har allerede revet av den nedre delen av listen (som dere kanskje kan se på bildene). Tanken var å hindre at fukten spredde seg, men så bestemte jeg meg for å ikke gjøre mer av det da jeg egentlig ikke vet noe om hva man bør gjøre med slike skader.

     

    Takker for alle råd.

     

    post-511757-0-12022200-1570748036_thumb.jpg

     

    post-511757-0-03916200-1570748048_thumb.jpg

     

    post-511757-0-97847800-1570748071_thumb.jpg

  8. Jeg har fått beskjed om at man kan få smerter fra nerver ifbm med at de leger seg og gjenvinner normal funksjon, f.eks når man får stikking i foten etter at den har sovnet. Jeg har også hørt om noen som har fått nevropati ifbm med nerveskader. De smertene du har kan derfor kanskje ha en sammenheng med nerveskade ifbm operasjonen. De kan også ha andre årsaker.

     

    Ettersom plagene dine kom etter operasjonen og du ikke har mange helseplager, så er det rimelig å anta at det har en sammenheng med operasjonen iallefall. Har du kontaktet kirurgen for å spørre om mulige komplikasjoner? Har du lest om det selv, altså mulige komplikasjoner etter det inngrepet du var igjennom?

     

    Jeg har hatt ett inngrep hvor jeg ble nummen i en periode etterpå, kanskje opptil et halvt, husker ikke helt. Da hadde de skjært i leppen min.

     

    Etter et søk på nettet så mener jeg å ha lest at skadede nerver kan bruke mange måneder på å reparere seg.

     

    Dersom du er veldig bekymret så er det kanskje mulighet for å få bekreftet nerveskade med målinger hos nevrofysiolog? Evt. ta et MR av foten for å utelukke at annet er galt. Da tenker jeg kanskje at du kunne ha gått til en nevrolog for en vurdering ettersom du sier at fastlegen ikke kan så mye om det. Dette etter at du har forsøkt å få en mening fra kirurgen eller avdelingen hvor du har tatt inngrepet. Nevrolog kan også gi deg råd i forhold til om det er noe du kan gjøre videre, og kanskje skrive en henvisning til fysio- eller manuellterapeut med mer detaljerte opplysninger.

     

    Jeg mener å ha lest at nerver kan reparere seg selv med tid, men jeg tror sannsynligheten for det avhenger av omfanget av skaden.

  9. Jeg tror kanskje at de formulerte seg litt rart i brevet jeg fikk fra sosialtjenesten.

     

    Her står det; 'Sosialtjenesten har fått informasjon om at du er innvilget ung ufør på aap i medhold av Lov om folketrygd i arbeids- og velferdsforvaltningen. Trygden er innvilget med tilbakevirkende kraft fra 13.02.2013.'

     

    Det virker som at de mener at ung ufør er innvilget med tilbakevirkende kraft.

     

    I vedtaket mitt om uføretrygd så står det at virkningstidspunktet mitt for ung ufør er 13.03.19 og at jeg frem til da skal få AAP. Uføretidspunktet er satt tilbake i tid fra da jeg først fikk AAP, men dette har bare betydning i forhold til beregning av inntekstgrunnlaget.

     

    Jeg synes det blir rart å si at selve tryden er innvilget med tilbakevirkende kraft fra 2013 ettersom jeg kun får uføretrygd med rettigheter som ung ufør f.o.m den 13.03.19.

     

    Tror dere at sosialtjenesten har misforstått noe her eller er det bare en litt rar formulering?

  10. Hei.

     

    Jeg har fått innvilget ung ufør med tilbakevirkende kraft fra en dato 6 år før jeg fikk ufør.

     

    Betyr det at jeg skal få etterbetalt uføretrygd for tiden jeg ikke har hatt det?

     

    Jeg tenkte ikke på det før nå, men det er jo slik det må tolkes. Jeg har dog ikke fått noe som helst etterbetalt.

     

    Noen som har erfaring med dette og vet når etterbetalingen eventuelt kommer?

     

    Bør jeg purre dem om den? Jeg fikk ufør for et halvt år siden og har ikke fått noe etterbetalt.

    • Liker 1
  11. Hei!

     

    Noen som har erfaring med orgasmegarantien på Kondomeriet?

     

    Står det noe der om man kan bruke den flere ganger? Dersom man kan bruke den flere ganger, gjelder det også produkter som man har kjøpt med rabattkoden man fikk fra dem etter bruk av garantien eller bare produkter man har betalt for med kort/kontant?

     

    Har ikke funnet noe som sier at man ikke kan gjøre det, men skal lese litt mer selv i mellomtiden.

     

    Har ikke tenkt til å utnytte garantien utover det den er ment til altså, bare lurer på hvordan man skal tolke den.

  12. Hei.

     

    Jeg trenger en godkjent oversetter som kan oversette en veldig kort tekst. Det er snakk om 44 ord av hvilke de fleste er på svensk og resten på finsk.

     

    De fleste oversettingsbyråene jeg har snakket med vil ta over 1000 kroner for dette, samme pris som for en tekst på 500-600 ord.

     

    Lurer på om noen har kjennskap til en overetter som kan oversette en kortere tekst og ikke har minstepris? Det må være en som har en godkjent utdannelse som oversetter.

     

  13. Hei! Hvordan få god bildekvalitet på skjermbilder i Windows 10?

     

    Gjerne råd om bilderedigeringsverktøy også.

     

    Må printe ut bildene etterpå. Har bare fått dårlige bilder ved utskrift hittil. Bildene ser ok ut i word dokumentene, men dårlig etter utskrift. Vet ikke om det er noe jeg kan gjøre med det.

     

    Forsøkte til og med trykkeri. De tok ikke betalt heldigvis. Ble ikke noe bedre kvalitet på utskriften enn på biblioteket.

  14. Hei!

     

    Lurer på om noen har kjennskap til et bibliotek eller annet offentlig sted som har mulighet til å printe ut fargebilder med høyere kvalitet? Tror at det er høy oppløsning som er det viktigste. Må kunne printe farger.

     

    Ellers så får jeg bare prøve meg frem på ulike biblioteker. Ville bare sjekke om noen har gode erfaringer med dette fra før på et bestemt sted.

     

    Printeren i huset er dessverre ødelagt.

     

    Takk for eventuelle forslag!

  15. Jeg vet dette høres veldig slemt ut men du må bare la han få ha litt lille sinneutbrudd og behandle han som barnet han oppfører seg. Ignorer han når han oppfører seg sånn her. Heng på tlf, gå hjem, har jeg forstått deg riktig at du har ditt eget sted? Du lærer folk hvordan de får behandle deg. Enkelte mennesker vil bare fortsette å manipulere deg til å gjøre som de vil hvis du fortsetter å la dem gjøre det. 

    Hei! Dette er trådstarter. Takk for svar. Kanskje jeg må gjøre det. Jeg har ikke mitt eget bosted akkurat nå, men han bor bare sammen med meg i perioder. Opplever han egentlig som ganske ufølsom ofte når vi er sammen, så hadde nok unngått han om han ikke hadde vært familie og at jeg synes synd på han. I tillegg til meg så kritiserer han også endel kvinner, feminister, NAV-brukere og andre grupper sånn generelt, hvilket er ubehagelig for meg både fordi jeg synes holdningene hans er litt hatske/voldsomme og fordi jeg er kvinne og NAV.bruker. Han er generelt mye mer aggressiv i ordbruken enn det jeg er komfortabel med. Jeg er også litt redd for han fra tidligere erfaringer med at han har vansker med å kontrollere sinnet (har ødelagt tingene mine bl.a). For i kveld så 'ordnet' det seg på en måte. Ringte foreldre og ba de ringe han fordi jeg var bekymret for han. Ringte han selv senere og da hadde han roet seg ned. Forelslo igjen at han måtte si ifra om han ville finne på noe en annen dag. Blir litt vanskelig å unngå han helt nå, men jeg må lære meg å ikke føle meg dårlig med å sette noen rimelige grenser. Satser på at jeg skal flytte for meg selv snart. Er litt mer 'skjør' psykisk nå på grunn av helseutfordringene min også, så dette er enda viktigere for meg nå.

×
×
  • Opprett ny...