Gå til innhold

Winged Monkey

Medlemmer
  • Innlegg

    479
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Winged Monkey

  1. Har en gammel telefon (Nokia 1680c-2) tiltenkt som sekundærtelefon for fruen, men er litt småparanoid ang. muligheten for at tidligere lagret innhold på SIM-kortet kan gjenopprettes (ex-damer...)

     

    2 spørsmål i den forbindelse. Hvor vanskelig er det å:

     

    a) Gjenopprette slettede SMS'er og logg-innhold?

    b) Slette slike ting permanent?

     

    Takker på forhånd.

  2. Hei,

     

    Tenkte jeg skulle høre om noen av dere har noen gode anbefalinger til en utenlandsk tilbyder av webhosting (PHP/MySql) som tilbyr stabil og rask hosting og bra priser.

     

    Og ja, vet at Google tilbyr en del treff på nettopp slike tilbydere men er så inn i helvete mye forskjellig der ute og prøvde nylig en Plesk løsning fra weycrest.com litt randomly som vi bare måtte si opp pga. den helt ubrukelige CMS-løsningen vi ble påtvunget...

     

    Enkelt og greit er det jeg er ute etter; støtte for seneste versjoner av PHP/MySql + muligheten til å bruke SSH, ikke Plesk-helvete igjen!

     

    Takker på forhånd!

     

    (PS! Nei, dere får ikke vite domenenavnet og hvorfor den ikke kan hostes i Norge. :p )

  3. Takker for info!

     

    Tenkte primært ikke på IP-telefoni når jeg skrev "ringe gratis". Hadde selvfølgelig vært greit om man kunne skaffe seg et abbonnement der det er en mulighet, men tenkte først og fremst på Skype. Regner med det er lignende båndbredde-krav for Skype dog, og sånn jeg forstår det så blir mobilt bredbånd med GPRS muligens litt i grenseland da (er det ikke rundt 100 kbs som er standard?)

     

    Men det rimeligste tilbudet til NextGenTel på std. bredbånd via den linken din så lovende ut. Får bare håpe det at supporten deres har tatt seg opp siden sist jeg hadde med dem å gjøre. :p

  4. Heisann,

     

    Det ville være en underdrivelse å si at min 90 år gamle bestefar er "teknofob", men jeg har nå likevel klart å pushe på han en bærbar datamaskin nå (det å kunne ringe gratis via internett ble til slutt for besnærende...), men sliter litt med å finne et passende internettabonnement til han.

     

    Tenker i utgangspunktet på mobilt bredbånd, men han har ikke tilgang til Turbo-3G der han bor. Vil f.eks. ting som telefonsamtaler via Skype være problematiske med tilkobling via GSM grunnet for dårlig båndbredde?

     

    Videre så er jeg litt usikker på de ulike alternativene jeg har sett kampanjer for i det siste. Jeg tror ikke den typen abonnomenter der man har fri bruk mellom kl. 17:00 - 08:00 (eller lignende) er spesielt ideelle iom. at han er pensjonist og mye av bruken vil være utenom "frisonen". Men jeg er også skeptisk til abonnementer av typen der man betaler X kroner for så og så mange MB's eller man har fri bruk opp til 100 MB osv. (tipper at hjemmesiden til Dagbladet, uten adblocking, snart nærmer seg den størrelsen alene...)

     

    Så spørsmålet blir da, vet noen av dere om et mobilt bredbånds-tilbud som kunne passe en slik type bruker? Alternativt, så kan vi gå for std. bredbånd, men som eldre folk flest, så er han ekstremt prisbevisst, så måtte iallefall være noe som er relativt rimelig.

     

    Takker for alle svar!

  5. Men siden det ikke har skjedd noe enda vel? Så da får vel webhosten din fiksa opp i det i løpet av dagen siden du har sendt mail nå.

    8566392[/snapback]

    Har heldigvis ikke skjedd noe ennå, men pussig nok så timer siden ut istedenfor å gi en 403 feilmelding nå. Pinging går fortsatt greit, og FTP-passordet funker fortsatt ikke. Heller kanskje mot en teknisk feil fra domeneshops side nå. Vet pga. tidligere problemer at begge sidene er hostet på samme serveren, eller i samme server-segment..

  6. Du er tydelighvis sperret ute fra dit eget webhotell. Enten er det noen som har tatt over kontoen din ja, eller så er det en teknisk feil fra dems side.

    Får håpe på det siste. Har et par konkurrenter som sikkert kunne finne på å gjøre en del ytterst ubehagelige ting om de sikret seg FTP-tilgang..

     

    Du kan trøste deg med at hvis de er en seriøs aktør så har de en backup fra gårsdagen eller forrige uke så du kan gjenoprette websiden din :)

    8566302[/snapback]

    Er rimelig sikker på at de kjører backup ofte ja. Er defacing jeg er mest redd for...

  7. Regner med det er en del folk med mer enn gjennomsnittlig erfaring med webhoteller her som kanskje kan hjelpe meg. Vel, i dag så skjedde det noe ytterst pussig med mine to sider hostet hos domeneshop.no. Ingen av sidene vil laste og gir denne 403-feilmeldingen etter 15-20 sekunder:

     

    Forbidden

     

    You don't have permission to access / on this server.

     

    Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

    Wtf?

     

    Det som gjør at jeg tror hacking kan være en mulig forklaring, er at det går fint å pinge begge domenene, men jeg får feilmelding om feil passord når jeg prøver å logge meg inn via FTP. På den andre siden, er det litt pussig at begge nettsidene mine skulle ha blitt hacket.

     

    Har selvfølgelig sendt URGENT ASAP ZULU epost til [email protected], men tenkte jeg skulle høre her om noen har hatt lignende erfaringer og evt. kan ha en forklaring på hva som foregår her...

  8. 1x Sapphire Radeon x1900gt

    1x Corsair Value S. 1gb

    1x ABIT KN9, am2

    1x AMD Athlon 64 3500+

     

    Sum: 3.585,00

     

    dette får du nytt i dag.

    og det er raskere enn det du selger.

     

    kansje du får mer ved å selge enkeltvis.

    7826642[/snapback]

    Det er vel en sannhet med modifikasjoner. 7800GTX er meget overklokkings-vennlig - vet ikke hvordan det er med x1900gt, og har ikke sett noen direkte sammenligninger mellom kortene, så er fortsatt usikker på om x1900gt er bedre, selv om forskjellen nok ikke er stor.

     

    Tviler vel også på at Corsair Value minne kan måle seg mot overklokkings-vennlig Enhanced Bandwidth OCZ brikker.

     

    Og prosessoren - vel, det spørs hva den skal brukes til. Som en ren spille-CPU så er nok 3700+ bedre, men dersom man skal gjøre en del videoredigering / HTPC (ffdshow etc.) så tror jeg man får mer ytelse ut av en P4 660. Skjønt, det poenget er kanskje ikke så interessant ettersom man også får nye Intel prosessorere som er bedre enn 660 til en billig penge (som nevnt av siste posteren her.)

  9. Så du sier at et Radeon x1900GT til ca. 1500 er raskere enn et Geforce 7800GTX til ca. 3900.-?

    Må jo være litt av et kupp da til under halve prisen spør du meg......

    Etter å ha forsket litt så ser det faktisk ut til å stemme sånn noenlunde. Fant ikke noen reviews som foretok direkte sammenligninger av de to kortene, men etter å ha sjekket en del ulike reviews og kryssjekket mellom de kortene som var felles i testene, så ser det ut som kortene yter ganske likt.

     

    Ellers vil jeg si til trådstarter at verdien på prosessoren ihvertfall er mye lavere, får jo en Core 2 Duo til rundt 1600.- som vel er en mye raskere prosessor.

    Det stemmer nok det også. Var derfor jeg nevnte at tallene i parantes sikkert er ganske unøyaktige siden P4 660 så og si er ute nå, og nyere og bedre CPUer er tilgjengelige (selv om utsalgsprisen på P4 660 fortsatt er relativt høy). Minnet er vel det jeg tror har holdt seg best verdimessig, men kommer vel neppe til å ta over 3000 for røkla etter å ha forsket litt grundigere.

     

    Så forøvrig en på bruktmarkedet som hadde lagt ut disse komponentene på bruktmarkedet til 3000,- (hk, cpu, gpu + ram) selv om så og si alle komponentene er dårligere enn de jeg har. Så 3000,- for mine komponenter burde ikke være for urimelig tror jeg.

  10. Heisann,

     

    Har en MIST 500W strømforsyning som ble kjøpt for over 1 og 1/2 år siden. Er for å være helt ærlig litt usikker på hvilken av disse 6 variantene på Microplex den kan sammenlignes med, ettersom det kun var 1 variant tilgjengelig når jeg kjøpte.

     

    Skal brukes i en PC med 8800GTX og E6600. Kommer til å være 1 stk. Raptor og 1 x 320 GB HD i maskinen. Vannkjøling. 2GB minne. Kommer til å klokke en del.

     

    Har aldri hatt noe i nærheten av problemer med strømforsyningen på mitt nåværende oppsett med en relativt kraftig overklokket 3,6Ghz CPU + 7800GTX skjermkort.

     

    Det jeg er mest usikker på om er om strømforsyningen jeg har er kompatibel med 8800GTX...

  11. Hei,

     

    Skal gå til innkjøp av ny PC nå, men kommer bare til å trenge hk, cpu, gpu + minne, så lurer derfor på å selge det jeg har fra før som en samlet pakke.

     

    Komponentene er som følger:

     

    Gainward Geforce 7800GTX (3800)

    ASUS P5ND2 SLI HK (700)

    2x512 OCZ 533MHz DDR2 E.B (1600)

    P4 660 3,6GHz (2500)

     

    Ikke akkurat state-of-the art, men ikke akkurat klart for søppelfyllinga heller. Har markert i parantes sånn ca. hva man må betale for komponentene jeg har listet opp om man skulle ha kjøpt de nye i dag (ikke nypris når de ble kjøpt), skjønt det er en smule unøyaktig siden ikke alle komponentene er på markedet i dag, eller er på vei til å bli faset ut.

     

    Jeg ser for meg å kanskje ta noe sånt som 3-4000. Høres det rimelig ut?

  12. Hei,

     

    Jeg utfører en del oppdrag innen webdesign (XHTML/PHP/MySQL/ASP/MsSQL/Photoshop) på noe som nesten må kalles hobbybasis. Jeg er hovedsaklig student, så det er ikke akkurat noen fulltids-beskjeftigelse.

     

    Det jeg lurer på er om noen av dere har erfaring med oppretting av eget firma. Hvilke steg man må gå gjennom etc. for å få opprettet firmaet.

     

    Jeg skal innrømme at hovedgrunnen til at jeg vurderer å gjøre dette, er fordi jeg har planer om å gå til innkjøp av en ny PC nå, og vil helst gjerne slippe å betale moms siden PC'en kommer til å bli brukt i jobbsammenheng.

     

    Tanker?

  13. Vel... Selv om man får koblet til mus og tastatur, spillene må jo ha støtte for dette.

    Ikke nødvendigvis. Er jo bare å mappe til et standard ASDF-oppsett på mus/tastatur-komboen. LS = ASDF, RS = musen, RT = Mouse Button 1 etc. Vil vel kunne funke bra med temmelig mange spill. Uansett, så kan jo alltids spillutgiverne oppdatere titlene sine til å fungere med mus/tastatur-komboen dersom det tar av og blir populært (tillate custom mapping.)

     

    Personlig kommer jeg ikke til å spille med mus og tastatur uansett, ikke i noen spill, ikke RTS, ikke FPS. For meg så er litt av greia med konsoll og lene seg tilbake og slappe av med kontrolleren i hånda, den andre type, litt mer anspente og konsentrerte spillingen tar jeg på PC.

    Er ikke spesielt fan av XBOX-kontrolleren, og er i tillegg venstrehendt så personlig tar jeg imot denne nyheten med stor glede!

     

    Jeg tar dessuten mot utfordringen å spille gamepad mot mus og tastatur med åpne armer.

    I FPS-spill så tør jeg nesten påstå at det er 0% sjanse for å hevde seg på høyt nivå dersom man møter spillere med mus/tastatur. Det er ikke mulig å oppnå samme typen øye-hånd koordinasjon med høyre tommel på en liten spake som det er med høyre hånd og en mus.

  14. hei!

    hvilket operativsytem kjører du?

    hvis du kjører windows så gjør som dette: gå til mine netverksteder høtreklikk på den tilkoblingen som er tilkoblet kabelen fra routern så trykker du egenskaper--> avansert så trykker du i en hake som det står at du goskjenner at andre makiner kobler seg til igjenom denne maskinens internet tilkobling og vips så funker det... :thumbup: 

     

    en anen grei løsning: kjøp en billig 5porters switch og to kabler en til pcn og en til xboxn

    7486272[/snapback]

    Takker! :thumbup:

     

    Regner med jeg går for den første løsningen der og anskaffer meg en switch etter jul.. :)

  15. Hei, har nylig bestilt en XBOX 360, men har et lite problem når det gjelder å få XBOX'en på nett. Den kommer til å stå på et rom som er ganske langt unna ruteren min, og det å strekke en ny nettverkskabel til dette rommet frister lite. Å sette opp en trådløs løsning er for øyeblikket ganske uaktuelt da budsjettet mitt ble noe sprengt med innkjøpet av XBOX'en pluss alle de andre tingene som må kjøpes nå i disse juletider.

     

    Saken er at jeg har en HTPC stående i samme rommet som det allerede er strekt en nettverkskabel til. Denne PC'en har to nettverkskort, så det jeg lurer på er hva som må til for at jeg kan få XBOX'en på nett via det ledige nettverkskortet i HTPC'en (strekke kabel fra PC'en til XBOX.) Er det bare plug'n'play eller må evt. PC'en settes opp som en DHCP-server eller noe tilsvarende avansert?

  16. Legg merke til at denne karakteren ikke bare er på filmen, men på dvd-utgivelsen som helhet. Den får trekk for å være totalt blottet for ekstramateriale. I 2006 bør ingen slike klassikere pushes ut på markedet i "nye" innpakninger uten at vi faktisk får litt igjen for det, f.eks. med ekstramateriale.

    7355026[/snapback]

    Ah.. Tenkte ikke over det. Godt poeng. Jeg har gjenvunnet troen på dere. :)

  17. Vår anmelder syntes DVD-utgivelsen av ”Blade Runner – Director`s Cut” er en skikkelig god og tankevekkene sci-fi-film, og gav den 7 av 10 poeng.

    Dilettanter!

    7350944[/snapback]

    Hæ? Hva mener du?

    7352317[/snapback]

    Å kalle seg filmanmelder og gi Blade Runner noe under 9/10 er som å gå inn på verdenskonvensjon for kokker med mer enn 3 Michellin-stjerner og deklarere at Grandiosa er den beste matretten som eksisterer...

  18. Jeg vil kalle overdreven nasjonalisme for etnosentrisme, noe som kan være farlig. Man kan elske sitt eget land, men man skal ikke synes at man er bedre enn andre og sammenligne seg selv med dem.

    7350928[/snapback]

    Kan man ikke synes sitt eget land er bedre enn andre land?

     

    Jeg mener for eksempel at Norge er mange hakk bedre enn Nord-Korea fordi vi har et fungerende demokrati, (tilnærmet) like rettigheter for alle, et fungerende rettsvesen, og ikke minst fordi vi ikke utsulter vår egen befolkning og truer andre med å droppe atombomber på dem.

     

    Er det galt av meg?

     

    Edit: Bad leif...

×
×
  • Opprett ny...