Gå til innhold

Zondac

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zondac

  1. AMD har lagt bak helt siden Fury X, og typisk i den leiren er at det alltid forsvares med at snart kommer ny arkitektur og toppmodell fra AMD som vil yte bedre, men den venter jeg ennå på etter 4 år.

     

    AMD har ikke konkurrert på enthusist skjermkort de siste årene, men mid-range kort. Og når Vega VII priser seg som RTX 2080, bare uten DLSS og Ray Tracing, så forstår jeg ikke helt hvem disse skjermkortene er ment for. Nå åpner jo også nVidia for freesync, som nærmest har vært eneste grunn for å kjøpe skjermkort fra AMD de siste årene.

     

    Hvis Vega VII faktisk har lik ytelse som RTX 2080, og får samme norsk pris som RTX 2080, så er det eneste som kan redde dette skjermkortet en game-bundle pack. Men selv da er det jo ikke et godt kjøp, da bruktverdien av selve skjermkortet er vesentøig lavere om man skal selge det senere.

     

    Får vente på benchmark og norske priser før man gjør opp en endelig mening om produktet.

     

    Tror litt av det er at noen rett og slett er leie av den ufyselige markedsdominansen Nvidia har og har forsøkt å misbruke MYE i de par siste årene. Responsen fra Nvidia's president gjorde ikke akkurat situasjonen noe bedre heller.

     

    Derfor blir det nok slik at når jeg skal oppgradere fra 1070 Ti-en min, blir det sikkert til Radeon VII eller hva annet de kommer ut med. Hopper av Nvidia-toget på neste stopp. Dritlei.

    • Liker 4
  2. Det som er interessant og verdt å nevne, er at prosessoren de viste fram mest sansynlig er en Ryzen 5, fordi denne har bare 8 kjerner. Det er sansynlig at AMD kommer til å bruke en ekstra chiplet der man ser det faktisk er rom til det på brikken, som så vil gi både 12-kjerner og muligens 16-kjerner, som henholdsvis vil bli Ryzen 7 og Ryzen 9.

    Så at en Ryzen 5, altså AMDs mellomsegment, slår ut Intels topprosessor er vel.... Ganske greit?

     

    Blir et spennende år framover for AMD. Synes en av de tingene som ikke blir satt pris på nok er hvordan AMD har valgt å bruke samme socket, så hvis du allerede kjører Ryzen 1 eller 2 kan du rett og slett bare oppgradere.

     

    Det interessante er jo at disse tallene er over ens med den leaken fra noen uker tilbake, hvor Ryzen 5 er identisk til Intel's toppmodell. Håper resten stemmer, for de produktene der har jeg jævli lyst på. Også kan Intel få prøve å "catche opp" endelig.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...