Gå til innhold

Zauberer

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zauberer

  1. Jeg har FC2 på en av mine desktop-maskiner og det funker OK. :thumbup: Det som jeg synes er negativt med det er at det er tregt. Men som server ville jeg aldri har brukt FC2. :no:

     

    Har en kompis som bruker FC2 til filserveren sin. Jeg bruker slackware og enn om kompisen min tuner den serveren sin aldri så mye så yter min server bedre på å spy ut filer over ftp eller samba.

     

    Han har 2,6HT maskin med 1gb minne. til sin server jeg har bare en 1,7 P4 (willy) med 512mb SD-minne. :ohmy:

  2. Jeg er til vanlig en slackwarebruker, men jeg ville ha linux inn på den ene workstationen min og orket ikke konfigurering. Jeg fikk tips om fedora. (Har fra før testet RH8 og RH9 men ingen virket som var noe for meg(noe av grunnen var kansje at jeg skydde KDE/Gnome som pesten, men jeg har endret min mening :yes: )) Jeg installerte fedora og merket meg en ting. Fedora bruker moduler til alt. Når jeg kompilerer kjerner til mine maskiner så bruker jeg knapt moduler jeg bygger alt inn i selve kjernen. (Dreier seg om fedora core2 test3)

     

    Det jeg lurer på er:

     

    1. Hva vil skje om jeg rekompilerer en kjerne under fedora og ikke benytter meg av moduler i det hele tatt? Vil Fedora miste noe funksjonalitet på en måte da?

     

    2. Den nye maskinen min er en P4 med HT. Jeg sliter litt med å få linux til å vise meg to cpu'er. Hva er det jeg må gjøre for å få HT til å fungere under linux? hva er det jeg må legge til i kjernen for noe?

     

    3. Hvis noen har lyst til å gi meg noen pointere ang Fedora og hvordan jeg kan ta mer nytte av denne distroen så hadde det vært flott. (Evt hvilke grafiske dippedutter man bruker til hva (For vil ha så mye pek&klikk som mulig), for jeg er mer vandt med å redigere det selv i konfigfilene.)

     

    Mvh

    Karl S. Løland

  3. hw.no ms-vennlig? Serverene kjører nå Debian :roll:

    ok, men det jeg mente var innholdet.. Det er slik jeg ihvertfall har følt det.. men det er min "synsing" som jeg kallte det da.. grunnen er at jeg så sjeldent ser noen positive linux nyheter her.. (er da sjeldent på siden.. og vel, dette forumet har jeg vært i en ti ganger eller noe siden 2001.)

  4. Det var en her som skrev: "
    Hadde vært kjempeflott med en norsk linuxside for nybegynnere!

    Kanskje jeg skulle prøvd det litt da "

    Vel, det er jo linuxguiden.no den har et forum der man fort og ofte får god hjelp.

    Men alinux.no hørtes og ok ut da.. men jeg lurer på en ting da.. Hvorfor skal HW.no etablere seg på så mange steder, dette synes jeg er litt rart. Hw-nettverket er jo stort, og jeg mener det er nesten for stort. Så jeg mener denne siden burde være uavhengig av Hw.no (dette er bare en synsing, men virker ikke hw.no litt for MS vennlig til å være del av en linux side?)

    Men det å fått opp en slik side hadde uansett vært ok. Særlig hvis man kunne ha fått opp HW-kompatiblitets tester med linux (noe som da kansje hw.no har noe med.. hehe :) )
    Har selv brent meg mange ganger med kjøp av ikke linux kompatibel hw. (dette har da vært spontankjøp i butikk ,og da har jeg ikke har hatt muligheten for å søke på nettet om den er kompatibel, hehe)

    Ellers så har jeg og selv vært nybegynner i linux en gang.. jeg vet hvordan det er, dermed vet jeg hvor kjedeligt det er å sitte å lese igjennom guider/howtos på engelsk og tysk. Det er da et iniativ på norsk side om å lage howtos på norsk innen linux, [url="http://www.tnldp.org/"]http://www.tnldp.org/[/url], det er noe jeg et veldig bra iniativ.

    Det hadde også vært bra om normale folk som oss kunne ha skrevet guider / howtos /artikler, da kunne jo selv jeg ha bidratt med noen ting hvis det da ikke allerede er på siden. =)

    Så jaue, hadde vært morro å fått en stor side i norge der mange fra det gode norske linux-miløet og nybegynnere kunne ha hengt på =)
  5. Navnene på mine maskiner:

     

    Nye Centrino laptopen: Platyrhynchos (Skal være latin for energisk. )

    Gamle P4 laptopen: Technologica

    Filserveren min: Cinemania

    Routeren som ligger i deler i et skap, men fremdeles går som det suser: Epsilon

    Videomaskinen tilkoblet tv'n: Videon

    Linuxserver1: Nerden

    Linuxserver2: Slappis (gammel 120mhz pentium)

    Pappas maskin: Utedassen. (gammal P3)

  6. Jeg har en Acer travelmate 803 lci (den med 1,6 ghz og bluetooth) Denne lapptoppen er den råeste jeg har vært henne i. På arbeidsplassen holder bateriet i over 6 timer med vanlig bruk, skal jeg spille eller noe annet så er levetiden ca 4-5 timer. btw. jeg kjører perfekt på 1400x1050x32 på full kvalitet på Battlefield 1942.

     

    Jeg ville anbefaler Aceren. og som han ene nevte her i sted, så kan jeg si den har et godt tastatur.

     

    Det intregrete trådløse nettverket har en god rekkevide. Skjermen er god. osv Kan ikke finne noe negativt om denne lapptoppen. Den har ikke viftestøy, det er ytterst skjeldent og kun under harde prestasjoner at den kan finne på å skru på viften litt.

     

    Vel. det eneste jeg kan finne negatvt om den er hvis du er en programmerer eller web-designer, så kan du nok (som meg) irritere deg litt over at "<" tasten er plassert helt til høyre i tastauret istedenfor til venstre som vanlig.

     

    og til han som sa at zepto hadde 5400rpm disk.. vel, det har Aceren også.

     

    Tror det var alt jeg hadde å si.

  7. smoothwall har vel webkofig fra før av :-) plug 'n' pray.
    Har lastet ned og skal installere smoothwall nå og se om det er brukenes :-)

     

    Last ned ClarkConnect også i tilleg til smoothwal, og sammelign dem. jeg gjorde det samme og fat ut at ClarkConnect var den definitivt beste. Både når det gjalt sowftware oppdateringer, lettvindt konfigurasjon o.l

  8. smoothwall har vel webkofig fra før av :-) plug 'n' pray.
    Har lastet ned og skal installere smoothwall nå og se om det er brukenes :-)

     

    Last ned ClarkConnect også i tilleg til smoothwal, og sammelign dem. jeg gjorde det samme og fat ut at ClarkConnect var den definitivt beste. Både når det gjalt sowftware oppdateringer, lettvindt konfugurasjon o.l

  9. jaja... jeg kan ikke si noe annet enn at jeg synes linux er BEST! Og dere som er innteresert i pc og ikke har prøvd linux har gått glipp av MYE!

     

    Og jeg lurter på hvorfor folk synes linux er noe herk? det er jo ikke det... (kansje litt tungvindt for nybegynnere kansje...)

×
×
  • Opprett ny...