Gå til innhold

chranmat

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chranmat

  1. Hei,

     

    lurer på om noen her kan gi meg en grei innføring eller beskrivelse på hvordan man kan automatisere valg under oppstart av Outlook 2007.

    Dette gjelder for en bedrift som bruker AD og Exchange server 2007.

     

    Jeg vil at Oulook automatisk skal velge Exchange server <trykke neste> og deretter trykke neste når man kommer til skjermen som spør etter userID/PW osv. Slik det er i dag, må brukeren velge mellom POP, smtp, exchange server osv når de starter opp outlook på en PC de ikke har vært innlogget på tidligere. Er det mulighet til å få noen automatikk i dette via installasjon av Office 2007 på PCen som skal fungere som "host" for WDS-imaget.

     

    Office 2007 Resource Kit er løsningen. :)

  2. Hei.

     

    Synes adressen jeg har hos Gmail begynner å bli litt i det kjedelige laget nå.

     

    Noen som har forslag til noen webmail servere, som tilbyr litt "prestisjefylte" e-mail adresser? Jobber innen business og kan derfor tenke meg noe relatert til denne bransjen.

    Har lett litt etter tilbyderen av e-mail adresse, hvor man kan bruke fornavn og etternavn, f.eks [email protected]. Hvem tilbyr dette?

     

    Takk.

     

     

    www.navn.no funker

  3. Har en utfordring på jobben.

     

    Jeg skal kjøre ett tileggs program gjennom et EPJ system. Dette programmet starter en IE sesjon.

    Utfordringen min er at dette IE bildet ikke kan ha navigasjon knapper, adresselinje eller noen mulighet for å endre instillingene. Dette for at bruker ikke skal ha mulighet til å navigere seg videre ut på nett via denne løsningen..

     

    Noen forslag??

     

     

    Hva med en vanlig popup?

     

    http://www.htmlcodetutorial.com/linking/li...famsupp_72.html

  4. Hei.

    Trenger hjelp til å finne et lagerstyrings program med mulighet for å lese og produsere strekkoder. Systemet skal brukes til ulån av artikkler til enkeltmann og avdelinger

    Krav:

    Legge inn kunder med en unik kunde id (Ola normann id: 00123) og adveling.

    Legge inn ubegrenset antall artikkler og produsere strekkoder til disse

    Scanning av strekkoder (mobil eller stasjonær)

    Aksess til database via nettverk (for lagerstatus etc)

    Skjematisk oversikt av alt materiel, og ta utskrift av alt utlånt materiell på enkeltmann og avdeling.

    Søk i database over atrikkler.

     

    Alle krav trenger ikke å oppfylles, men et godt lagerprogram burde ha mulighet til dette.

     

     

    Mamut har jo en rekke produkter som er egnet til dette. www.mamut.no

     

    --

    cam

  5. Hei!

    Er det IE7 eller IE8 dere kjører inn i bedriften nå?

    Er IE8 stabilt nok?

     

    Som det det blir nevnt, og fra egne erfaringer pga kompabilitets-modus er det faktisk større sjangs for å få eldre applikasjoner til å fungere i IE8 enn IE7.

     

    Jeg har faktisk veldig gode erfaringer med både kompabilitet, stabilitet og hastighet på IE8 i forhold til IE7. Vi har også noen få tilfeller som krever IE6. Men flere ganger har jeg faktisk klart å "tweake" IE8 til å fungere. Ofte er disse problemene betinget på nye sikkerhetsmekanismer i IE8. Noe som ofte er mulig å "tweake" til kombinert med Kompabilitet som det nevnes.

  6. Takker for glimrende svar!

     

    Har kommet frem til at repakking kanskje er det beste alternativet ja. Har ikke villet se på det enda, da det virker litt "grisete" som du sier, men får teste litt i tiden som kommer.

    Vet du noe om hvordan avinstallasjon fungerer når man bruker denne metoden?

     

    Programmene det gjelder er forsåvidt flere, blant annet Adobe SVG Viewer og en gratis variant av DWGViewer (lite program for visning av Autocad filer).

     

    Når jeg sier "grisete", så mener jeg at det kan bli med en del ting i pakken som ikke trenger å være der. Det kan også være at du ikke alltid får pakken til å fungere etter en type capture-repakking. Typiske pakker som kan være problematiske er pakker som registrerer mange DLL-er og er avhengig av å registrere disse i riktig rekkefølge, eller pakker som installerer drivere.

     

    Når det da gjelder avinstallasjon av en pakke som er installert med en MSI så skal dette gå helt uproblematisk forutsatt at du har MSI pakken som det ble installert med tilgjengelig. En pakke som er repakket til MSI er også en "ekte" msi og fungerer helt likt ved installasjon/avinstallasjon.

     

    Når det gjelder Adobe produkter så pleier jo disse alltid å ha mulighet for distribusjon der man kan gå inn i en "distribusjons-avtale" med Adobe på det aktuelle produktet. Noe som alltid er gratis på gratis-produkter.

     

    Ser at SVG-viewer har en link i menyen som heter "Distribute":

    http://www.adobe.com/svg/viewer/install/

     

    Men denne linken er død hos meg. Dvs, jeg kommer inn på en svart side? Hvordan er dette hos deg?

     

    Ellers, mulig det ligger noen gratis verktøy for repakking her:

    http://www.appdeploy.com/downloads/

     

    --

    Mvh

     

    cam

  7. Hei.

    Jeg er midt i en case der vi skal oppgradere fra Office 2003 til Office 2007.

    Office 2003 er allerede rullet ut via Group Policy, og jeg tenkte å bruke samme metode for Office 2007. Men her er det noen skjær i sjøen har jeg skjønt...

     

    Er det noen som har utført denne oppgaven?

     

    Dette er ikke noen veldig kompisert sak. Fremgangsmåten er slik:

    1. Kopier CD'en til Office 2007 over på et Share. Sørg for at "Authenticated Computers" (eller noe sånt) har tilgang til å lese her.

     

    2. Last ned og installer Office Resource Kit for Office 2007.

     

    3. Kjør Office Resource Kit. Du blir da bedt om å peke på MSI-pakken til Office på Sharet.

     

    4. Gå igjennom veiviseren og ta de valgene du ønsker for installasjonen.

     

    5. Til slutt blir du bedt om å lagre en MST-fil. Lagre denne på Sharet sammen med Office-installasjonsfilene.

     

    6. I Group Policy, anbefaler jeg å rulle ut en såpass stor applikasjon per datamaskin og ikke per bruker. Derfor i Group Policy, legg til en ny pakke under "Computer Configuration" Her linker du til UNC-sti for MSI og for MST på forskjellige plasser. Ikke benytt lokal sti som C:\Software\Office2007\... Men i stedet \\server1\Office2007\....

     

    7. Sørg for at denne GPO'en linket til en OU der valgte datamaskiner ligger.

     

     

    Var dette forståelig?

     

    --

    cam

  8. Hei,

     

    MSI-filer er en veldig enkel sak å pushe ut via GPO i Active Directory, men hvilke metoder benytter folk for å enklest mulig installere programmer som kommer i EXE-filer?

     

    Ingen brukere er lokal administrator på sin maskin, og jeg har sjekket at EXE-filen ikke er en 'pakke' som inneholder MSI filen.

     

    Det er også et krav at brukerne ikke får opp noen dialoger underveis, og ellers merker minst mulig til innstallasjonen.

     

     

    Hei,

     

    Jeg vil innlede med å gjenta noen av de konseptene du nevner:

     

    Det aller beste innenfor applikasjons-utrulling er å få MSI-pakker rett fra leverandøren av programvaren. Da kan man benytte ulike metoder for å rulle ut disse. Group Policy, SMS, Altiris osv.

     

    I mange tilfeller er det slik som du sier at EXE-filen inneholder en MSI som igjen blir kjørt med parametre fra de valgene du gjør i EXE-installasjonen. Det er flere måter å "trikse" MSI-filene ut fra EXE-pakken på.

     

    I de tilfeller hvor det er slik at leverandøren har brukt en, la meg kalle det "grisete" måte å lage installasjoner på. Altså via rene EXE-installere, kan du benytte en metode som kalles "Repakking".

     

    En gylden regel er: Du skal aldri repakke en MSI eller EXE-installer som inneholder en MSI. Derfor bør du vært helt sikker på at pakken du forsøker å repakke ikke er en MSI eller inneholder en MSI.

     

    Repakking i seg kan bli litt "grisete", men kan løse et problem på en enkel måte.

     

    Til dette trenger du et verktøy. Et verktøy som jeg benytter er "Wise Package Studio". Det du her i prinsippet gjør er å lage et "Snapshot" av hvordan datamaskinen ser ut. Deretter installerer du programvaren. Etterpå tar du et nytt "Snapshot" og sammenlikner forskjellene. Ut fra denne sammenlikningen får du en MSI-pakke som du igjen kan rulle ut via Group Policy.

     

    Ved "Repakking" bør du gjøre dette i mest mulig sterilt miljø. Med dette mener jeg en ren Windows XP maskin uten noen annen programvare. Årsaken til dette er at den tar med seg alt som blir gjort mellom Snapshot1 og Snapshot2. Dvs. Hvis du har en AntiVirus som gjør et eller annet i mellomtiden vil dette bli med i pakken.

     

    Wise Package Studio er et verktøy som koster noen kroner, men om du skal investere i systemer for utrulling av programvare vil jeg anbefale å se på et godt system for dette i stedet for Group Policy. En av de beste på dette i Norge er en bedrift som heter Syscom.

     

    Ellers så kan jeg gi det et annet tips. Det er et forum for Applikasjonspakking som heter AppDeploy og har følgende adresse: http://www.appdeploy.com/. Her legger brukere ut erfaringer om hvordan man kan rulle ut forskjellig software.

     

    For moro skyld, hvilken applikasjon er det du forsøker å rulle ut? Kanskje jeg har noe erfaring med samme applikasjon?

     

    Lykke til.

     

    --

    Mvh

     

    cam

×
×
  • Opprett ny...