Gå til innhold

Lykkehjul

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lykkehjul

  1. Bra valg av oppgraderinger!
    Jeg kjøpte selv komplett.no ferdigbygget pc på blackfriday salg, og endte opp med og bytte ut en del ting i ettertid som jeg ser du har vært smart å bare inkludere fra starten av! Da minnet fra 2666mhz til 3600mhz, og ikke minst den trasige vannkjølingen. Etter mye diskusjon om hva som faktisk er verdt å kjøpe falt valget på en Noctua D15 da  Er godt fornøyd nå, håper du får samme opplevelse!

  2. 650w psu holder i massevis.

     

    Photoshop can efficiently utilize multiple processor cores, but efficiency drops off after two cores, with the four-core processor only being around 25% faster than the two-core at the same clock speed. The six-core processor is approximately 8% faster than a four-core.

    Performance in Photoshop does improve directly with increases in processor clock speed, the higher, the better. It is, therefore, better to utilize a processor with fewer cores but a higher clock speed if budget is limited.

     

    Så her kan det se ut som en 9600k passer deg meget godt. Kjøp en Noctua D15 for kjøling så klokker du den lett til 5ghz++.
    Anbefaler som alle andre Gigabyte (z390 aorus elite kanskje) kort da dem har best VRMs for mer stabil overklokking.

    Dette kommer totalt på rundt 8900kr.
    Litt billigere enn ditt oppsett, kan evt spare summen eller legge i mer penger i 32gb ram eller større/raskere ssd

  3. Tok en rask tur på komplett å slengte sammen dette til deg: Ønskeliste

    Ryzen 7 2700x og x470 hovedkort med gode vrms så du får mest mulig ut av overklokking. 

    Noctua d15 kjøler og Fractal design kabinett.

    16gb 3200mhz cl16 minne. Ryzen liker raskt minne og her er det mye ytelse å hente over 2666mhz.

    500gb samsunsg 970 ssd + 2gb seagate barracuda til lagring.

    2070 skjermkort.

    Denne vil funke ypperlig til gaming og streaming i 1080p samt f.eks videoredigering hvis du skulle ønske å leke litt med det.

     

    Totalt 17 271, 400ish over din ønskeliste

  4. Utrolig lavt av deg å gå ut ifra at det er kun du som har erfaring med AIO vannkjøling her. Du nevner det er ingenting å frykte, annet enn at vannkjølingen tar med seg resten av hardwaren i graven ?

    Jeg har hatt samtlige aio's død etter veldig kort tid:

    Antec h2o Kuhler pumpe død etter 2år. 

    Deepcool 240, lekkasje etter halvt år. Tok med seg quadro kort.

    2x ! Corsair h115, pumpefeil etter rundt 1 år.

    Jeg foreslår vi legger diskusjonen om vannkjøling vs luft død, og lar Abell lete etter informasjon selv på andre nettsider som f.eks reddit, tomshardware og linustechtips for å nevne noen.

  5. Kjøling av minnet er kanskje ikke så viktig, men VRM er ekstremt viktig ved overklokk.

    Lekkasje er mye mer sannsynlig enn at PSU tar kveld. Slutt å spre sprøyt og våseri. Dessuten kommer Noctua med 6år garanti.

    En AIO begynner å bli ganske sliten etter 2år.

    Her kan du f.eks lese en test om Noctua vs AIO: http://www.relaxedtech.com/reviews/noctua/nh-d15-versus-closed-loop-liquid-coolers/1

     

    This is where the NH-D15 truly shines, it outperformed all coolers in noise level under full load by a large margin. The DEEPCOOL Gamer Storm Captain 240 and Corsair H100i GTX were loud but acceptable. Thermaltake's and Cooler Master's coolers were just too loud. NZXT’s Kraken X61 has the noisiest fans out of all coolers. The noise was unbearable when the fans reached max speed.

     

    https://www.overclock.net/forum/246-air-cooling/1610396-noctua-nh-d15-vs-corsair-h100i-v2-my-comparison-my-little-test.html

    https://www.reddit.com/r/overclocking/comments/8z1kng/i78700k_oc_noctua_nhd15_or_corsair_h115i_pro/

     

    Du finner hundrevis av tester og poster om Noctua 15 vs AIO.

     

    Alle som har peiling er klar over du trenger 360AIO eller custom loop for å slå en noctua d15.
     

  6. Demo betyr mest sannsynlig kun at kortet har vært levert tilbake på retur/åpent kjøp. Så ser ikke noe fare med å velge det.

     

    De beste skjermkortene er nok MSI Gaming Trio X eller Seahawk om du ikke skal ha vannblokk, og pris ikke gjør noe ;) Men, tre vifter er ikke nødvendig, har selv EVGA med to vifter, ikke noe bråk eller trottling der, ennå ikke gått over 80 grader med overklokk på core og minne (men nå kjører jeg som regel åpent kabinett).

     

    Når det gjelder CPU kjøler ville jeg anbefalt å styre unna luftkjøler for en hver pris, da det generer varme til minnebrikkene, billig, men grusom løsning. Gå heller for en rimelig AIO kjøler slik som Corsair H110 ;)

     

    Luftkjøling er bedre for RAM og VRM, da du får luftflyt over/forbi dem. Vannkjøling er som regel dårligere på dette. Asus har blant annet prøvd å installere en liten vifte i vannblokken for kjøling av disse delene. Da Noctua DH15 er bedre enn de fleste 240 AIO's du finner, ser jeg lite vits å anbefale vannkjøling. Risikerer heller ikke lekkasje

  7. Bare noen tanker jeg gjør meg om oppsettet som du kan se litt igjennom:

     

    Siden du spiller på 1440p, har du tatt i betraktning at GPU oftere er bottleneck her enn CPU. Kanskje kan være lurt å legge penger i 2080TI, og gå for en billigere CPU ?

     

    2080 kort blir varme, veldig varme. Jeg har lignende kabinett og hadde mye problemer med thermal thermal throttling selv etter å ha fylt kabinettet med 4x 140mm + 1x 120mm vifte. Jeg ser ditt 2080 kort kun har to vifter, har du lest reviews av kortet ? Mitt triple fan 2080 gainward kort ble så varmt at det klokket seg ned etter kort tids bruk, og ikke minst bråket noe sinnsykt. Veldig irriterende. Byttet til Zotac 2080 amp og thermals er mye bedre.

     

    Ser hovedkortet støtter opp til 4200mhz minne, kanskje kjøpe noe litt raskere ? Usikker på hvor mye ytelse det er å hente for 9.gen intel, men for Ryzen var det ekstremt mye.

     

    Du mangler cpu kjøler i listen din, jeg anbefaler: Noctua DH15

  8. Hei Christian86. Jeg jobber selv med CAD og prosessering av bilder med en pc spec rimelig lik din. Jeg har dog et P5000 quadro kort, vet ikke om det har stort å si. Men hadde en stund lignende problem med treig software ved import/export, swithcing mellom layers osv. Kjøpte meg ny cpu kjøler, klokket cpu litt, men det som hjalp mest var fresh install av windows og all software.

  9. En liten oppdatering.

    Komplett klarte å sende Gainward kortet i til meg igjen: Bilde. Selv om jeg fikk bekreftelse på at det ikke skulle bli sendt. Noen dager etter kom Zotac kortet. Her er bilde som sammenligner dem: Bilde. Zotac kortet er en del tykkere og lengere. Har noen få mm klaring fra viftene i front. Noctua DH-15 kjøleren var enorm og var såvidt plass til. Tok en liten testrun igår hvor jeg spilte Overwatch, Kingdom Come Deliverance og Witcher 3. CPU var på maks 63c, GPU 72c. Fantastisk forskjell fra 80-85 med gainward kortet som også bråket en hel del. Men det støyer forsatt litt mer enn det jeg ønsker så skal prøve forskjellige vifteoppsett. Zotac kortet klokket seg også en del høyere enn Gainward. Zotac 2025mhz core speed, mens Gainward lå på rundt 1950.

     

    Ting å prøve:

    1: Fjerne 2x140mm i topp, prøve uten dem.

    2: Fjerne pci brackets, se om det hjelper noe.

    3: Snu alle viftene for inntak i top+bak, utkast i front.

     

    Noen som har prøvd å installere en vifte i pci bracket slots ? Kanskje jeg får plass til en 90mm elns som kan hjelpe skjermkortet litt ?

    Andre forslag ?

     

    Det er uten tvil skjermkortet som står for mesteparten av varmen. Som dere ser HER koser skjermkortet seg i sin egen lille lomme i bunn av kabinettet. Avstanden til sidedør er veldig liten Så luften blir litt fanget der.

  10. Dette tilbudet fra elkjøp var rimelig bra. Vanligvis er det kuttet kraftig ned på kvaliteten på noen komponenter, men her er alt faktisk ganske supert. Samlet alle varene på komplett, og prisen ble 15.000,- +++. 

    Usikker på skjermkortet. Ifølge bildet burde det være dette: Asus RTX 2070 Turbo

    Men hvis du sjekker spesifikasjoner på elkjøp oppgir dem 1410/1650 base/boost clock, da må det være dette kortet: Asus RTX 2070 Rog Strix

     

    Strømforsyningen er en 600w 80+ gold bequiet! Link: Prisguiden.no

    Erstattet med en tilfeldig med samme pris på komplett.no

     

    Her er handlelisten med billigste skjermkort: Komplett.no Handleliste

  11. Da er forhåpentligvis saken løst. Etter en time på telefon med komplett idag ble jeg bedt om å sende mail til kundeombud å forklare saken min for en endelig avgjørelse. Før jeg får denne skrevet ferdig får jeg telefon fra komplett der dem forteller at dem skal sende Zotac kortet vi tidligere hadde blitt enig om.

     

    Jeg er lettet, men frustrert over all tidsbruken som måtte til for denne løsningen.

    • Liker 1
  12. Da er forhåpentligvis saken løst. Etter en time på telefon med komplett idag ble jeg bedt om å sende mail til kundeombud å forklare saken min for en endelig avgjørelse. Før jeg får denne skrevet ferdig får jeg telefon fra komplett der dem forteller at dem skal sende Zotac kortet vi tidligere hadde blitt enig om.

     

    Jeg er lettet, men frustrert over all tidsbruken som måtte til for denne løsningen. Skal oppdatere tråden om hvordan thermals blir når kortet kommer.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...