Gå til innhold

ken-erik

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ken-erik

  1. Kan noen fortelle meg hva kommunisme er?

    Har lurt på dette en stund nå... :dontgetit:

    2847735[/snapback]

     

    Tro dette kan være til hjelp for deg..

    Først litt om bakgrunnen for kommunisme. :hmm:

     

    Ur-kommunismen er en beskrivelse på den samfunnsform som menneskene opprinnelig levde i, før den private eiendomsretten ble oppfunnet, og dermed også før menneskene ble delt i sosiale klasser.

     

    Over tre fjerdedeler av det moderne menneskets (Homo sapiens) historie, har vi levd under denne samfunnsformen.

    :tease:

     

    Den moderne kommunismen

     

    Tanken om et bedre og mer rettferdig samfunn har eksistert lenge. Utopiske retninger fra tidlig i det 19 århundre er eksempler på dette, men beskrivelser på klasseløse ideal samfunn strekker seg enda lengre tilbake i tid. Forestillinger om hvordan dette samfunnet kunne være har blitt bestemt, og blir bestemt av det teknologiske nivået på det samfunnet som tankene springer ut ifra. Det har også i historien blitt oppretta slike samfunn, bla. i kjetterbevegelser fra middelalderen, og kolonier utopiske kommunister oppretta i begynnelsen av det 19 århundre. Marx og Engels skrev selv lite om hvordan de så for seg hvordan det kommunistiske samfunnet ville se ut. Dette skyldtes nok dels at det på den tiden ble skrevet mye litteratur på dette og dels (som de selv sa) at en veit lite om det som kommer, og mer om det som er og har vært.

     

     

    Marx sin deling av begrepet i 2 faser

     

     

    Kommunismens første fase

     

    Dette beskrev han som kommunismens politiske fase. Dette er i følge Marx en kommunisme som a) etter den politiske naturen sin enten er demokratisk eller despotisk, og som b) går inn for oppheving av staten, men som fremdeles ikke er fullført og som derfor fortsatt er et samfunn hvor privat eiendomsretten fortsatt eksisterer.

     

     

    Kommunismens andre fase :whistle:

     

    Denne fasen kan beskrives som den sosiale eller radikale kommunismen. Marx beskriver denne fasen også for den tredje formen for kommunisme. Når folk nå til dags snakker om et kommunistisk samfunn, er det normalt denne fasen/ formen de tenker på. Marx skriver om denne formen for kommunisme:

     

    "Den tredje og siste forma for kommunisme står for ei positiv oppheving av privateiendommen (som er mennesket sin fremmedgjøring av seg selv), og går følgelig inn for en virkelig tilegning av det menneskelige vesen gjennom og for mennesket. Denne kommunismen står derfor som en fullstendig bevisst tilbakevending til mennesket som samfunnsmessig, dvs. menneskelig menneske, der hele den tidligere utviklinga sin rikdom blir tatt vare på. Denne kommunismen er som fullgjort naturalisme=humanisme, og som fullgjort humanisme=naturalismen. Den står for den sanne oppløsinga av kampen mellom mennesket og (resten av) naturen og mellom mennesket og mennesket, den sanne oppløsinga av kampen mellom eksistens og vesen, mellom tingliggjøring og selvutfoldelse, mellom frihet og nødvendighet, mellom individ og art. Han er løsninga på historia si gåte og han er bevist om det."

     

    I Kapitalen skrev han:

     

    "Frihetens rike begynner i virkeligheten der hvor det er slutt på arbeid som bestemmes av nød og ytre hensiktsmessighet; det ligger etter sakens natur hinsides sfæren for den egentlige materielle produksjon.

     

    På samme måte som det primitive menneske må kjempe med naturen for å tilfredsstille sine behov, for å opprettholde og reprodusere sitt liv, må det siviliserte menneske gjøre det, og det i alle samfunnsformer og under alle mulige produksjonsmåter. I utviklingens løp utvides dette naturnødvendighetens rike, fordi behovene utvikler seg; men samtidig utvikles produktivkreftene som tilfredsstiller dem.

     

    Friheten på dette område kan bare bestå i at det samfunnsmessige menneske, de assosierte produsenter, regulerer dette sitt stoffskifte med naturen på en rasjonell måte, bringer det under sin felles kontroll, istedenfor å la seg beherske av det som av en blind makt; at de fullbyrder dette stoffskifte med minst mulig kraftanstrengelse og under de for den menneskelige natur mest verdige og adekvate vilkår. Men det er og fortsetter å være et nødvendighetens rike. Hinsides dets grenser begynner den menneskelige kraftutfoldelse som et mål i seg selv, frihetens rike, som imidlertid bare kan blomstre på nødvendighetens rike som dets basis."

     

     

    Som nevnt over går Engels (og også Marx) inn for en «overvinnelse» av demokratiet. Dette kan virke uforståelig for mange i dag, men har sin rot i at Marx og Engels la et annet innhold i dette begrepet, enn det som blir brukt i dagligtale i dag.

     

    Marx og Engels tar utgangspunkt i det opprinnelige innholdet i begrepet, slik det var da det ble skapt i Athen i oldtiden av statsmannen og poeten Solon. Denne forståelsen av begrepet innebærer at det eksisterer samfunnsklasser.

     

    Uansett definisjon av demokrati, så vil begrepet innbefatte at mindretallet underordner seg flertallet. Kommunismens mål er størst mulig frihet for individet, noe som står i motstrid mot dette prinsippet. Målet for kommunismen er ikke å avskaffe demokratiske avgjørelser, men å redusere dem mest mulig, så de ikke går utover individets frihet.

     

    Diktatur og demokrati

     

    I følge kommunismen er diktatur ikke det motsatte av demokrati. Med diktatur menes her et samfunnssystem hvor en eller flere klasser hersker over en eller flere andre klasser. Formen på dette diktaturet kan enten være demokratisk eller despotisk.

     

     

     

    Despotiet

     

    Som nevnt over skrev Marx at kommunismens første fase (sosialismen) kunne få en despotisk form. Marx mente med dette at de materielle muligheten for statstyret, som følge av eventuell krigføring, eller lignende kunne føre til at demokrati kunne bli umulig. Målet er som nevnt det motsatte: frihet.

     

    :roll:

     

    Kommunismens forutsetninger

     

    I 1917 kom kommunistene til makta i Russland gjennom en revolusjon. Seinere var det flere land som hadde en kommunistisk revolusjon. Disse landene har blitt kalt "kommunistiske" av vestlig media, men hvor treffende denne benevnelsen er, finnes det delte meninger om. Disse landene hadde sin idemessige røtter i kommunismen, men de kom aldri til det stadiet som kan defineres som kommunismens andre fase. Tvertimot utviklet det seg etter en tid økende klasseskiller i disse landene. Mange marxister er derfor av den oppfatning av disse staten etter revolusjonen oppnådde fasen med sosialisme, men at denne på grunn av manglende forutsetninger i samfunnets basis degenererte til en form for statskapitalisme.

     

    Før disse revolusjonen var det stridigheter i enkelte marxistiske miljøer på hvorvidt en kunne skape et kommunistisk samfunn gjennom en revolusjon i et land som ennå ikke hadde gjennomgått fasen med kapitalisme. Plekhanov, den fremste lederen for de russiske marxistene på denne tiden var av den oppfatning av at Russland ikke var modent for en kommunistisk revolusjon, og at de derfor måtte vente. Vera Salutsji, et annet medlem i gruppa rund Plekhanov skrev et brev til Marx hvor hun ba om hans mening i denne saken. Det kommer fram av svaret, at Marx var av den oppfatning at en revolusjon kunne starte i et føydalt land, som f.eks. Russland, men at den måtte spre seg til land som hadde gjennomgått fasen med kapitalisme, for at den skulle lykkes.

     

    Revolusjonen spredde seg som kjent ikke til de industrialiserte landene, og marxistene vil på bakgrunn av dette hevde at forutsetningene aldri var til stede for at en skulle kunne nå kommunismens andre fase.

     

     

    Kritikk av kommunismen

     

    En rekke skribenter og politiske aktivister har rettet sterk kritikk mot kommunismen. Systemkritikere i Sovjettiden som Aleksander Solsjenitsyn og Vaclav Havel, liberale økonomer som Friedrich Hayek, Ludwig von Mises, og Milton Friedman og historikere og andre som Hannah Arendt, Robert Conquest for å nevne noen.

     

    Mange kritikere tillegger styresettet i land der uttalt kommunistiske partier har sittet og sitter med makten, som Sovjetunionen, Kina og Nord-Korea, ansvaret for over 60 millioner drepte, og tolker dette dithen at marxismen i praksis har vist at den er ubrukelig for å styre et land humant og til fordel for den jevne borger. Denne innfallsvinkelen har imidlertid i sin tur blitt kritisert, blant andre av Noam Chomsky.

     

    Kommunister reiser ofte følgende innvendinger mot denne kritikken:

     

    Fattigdom nød og sult er redusert i disse landene.

    Mange av landene har fjernet seg - «degenerert» - fra kommunismen, og antallet døde etter denne degenereringen er det lite rimelig å klandre kommunismen for.

    Tallene er sterkt overdrevet av politiske årsaker.

    I følge Jan Myrdal har det dødd flere i kapitalistiske India i perioden 1950 - 1989, enn anslag på antall døde som er tillagt kommunismen. Han mener at dersom disse landene hadde vært kapitalistiske ville det derfor vært langt flere som hadde dødd enn det som det tross alt gjorde.

    Det var ikke reelt demokrati i disse landene før revolusjonen, og vanlige fattige fikk for en perriode større innflytelse enn før revolusjonene

     

    Sånn... :eek:

     

    Håper dette ga deg et bedre innblikk. :idea:

  2. Okay vi brukte Norton 2004.. vi brukte spybot s&d, vi brukte ad-aware 6.0..

     

    Vi rensket opp og slettet etter alle kunstens regler..

     

    men ved oppstart var de der igjen.

     

    Gjorde akkurat det samme om igjen, men da skrudde vi av "Windows restore" under egenskaper på "My Computer"..

     

    Men gjett hva... jo de var der igjen..

     

    Prøvde også å fjerne driten i secure mode... men nei..

     

    Noen som har en adresse til noen ekspert råd?

     

    Leste noe om et program som heter hijackthis.exe

    Men at dette var kun for eksperter...

    Hva mener du?

     

    Håper de som laget dette Ad-Aware programmet brenner i helvet og blir gjennfødt som mongolide, hjerne døde agurker!!

    Da ca 6 timer i dag forsvant, til å pussle med dette.

     

    Kommer tilbake med URL'er og navn på prossene, som dataen til naboen blir hijack'et av...

     

    Enjoy

  3. Bruker Runbox.no selv nå..

     

    Bet vell 900 spenn for en 300 Mb konto for 5 år.

     

    Skal bli spennende å se hva Google gutta får til..

     

    Når man tenker seg om så er ikke 1 Gb så digert..

    det som blir spennende å se. Er hvor store filler man kan sende..

     

    Runbox opererer med 30 Mb som størst mulig vedlegg i en mail.

     

    Klarer gutta i Google å slå dette så blir det spennede.. :dribble:

  4. Når sånt skjer.. bruk ellemenerings metoden.

     

    Koble fra PSU fra H.K. Sett på strøm..

     

    Så kobler du til H.K med kun CPU og kjøler montert.

     

    slik fortsetter du til Pipingen begynner..

     

    GFX kort setter du inn til slutt...

     

    Den delen du setter i sist.. er den som skaper LYD.

     

    Har akkurat satt sammen en maken PC.. Uten prob..

     

    Ikke glem fjærne unødvendige skrue fester på kabinett. De kan skape mye krøll. For en NewBie.

     

    Velkommen!

  5. Det er helt riktig som Bkvaly sier:

     

    Man skal ikke blå øyd, gå av gårde å investere pengene sine..

    Å helt ærlig så er det ikke så mange folk som gjør det heller..

     

    Sammen ligner dette med å kjøpe hus, bil, båt osv.. Man sjekker det opp nøye..

    Også gjør man seg opp en mening, om dette er noe å tro på eller ikke..

    Settningen " Er dette noe som jeg kan få noe ut av" bør gå igjennom hodet ditt, før du drar fram VISA/MasterCard og setter i gang med å engasjere venner.

     

    Holigan

    Setter pris på at du holdt personlige krenkelser utenfor en seriøs debatt.

    Utover det så kan jeg dokumentere, min avkastning fra VISA til WGI, tilbake til mitt uttak i minibanken.. Jeg har nemmelig bet 28% kapital skatt på det.

    Aksjekurs.PNG

     

    Det kan ikke du. Når du uttaler at jeg er en kjeltring!

    Som shabador skriver

    "Vi lever i det 21. århundre... MLM har blitt ett studieområde på høgskoler. Det er på tide att folk begynner å skjønne att MLM ikke er så lugubert... Det finnes millioner av sure epler innenfor MLM-verdenen, så det gjelder å undersøke en del om selskapet før man melder seg inn. Men når man finner det lovlige og potensielle selskapet, så kan det bli gull verdt. "

    Det finnes masse "Sure" arbeidsplasser som blir borte hvert år i Norge også"

     

    _oDIn_

    Jeg vil bygge i Brasil av noen enkle årsaker:

    Det er et fantastisk stort marked, der media ikke har PISSET oss ned ryggen med sine STORT selgende blå øyde artikler. Der jounalisten's eneste formål er å trigge for å selge til flere lesere.

    Brasil er verdens største MLM land i verden. Så ord som "pyramider" og" han som sitter på toppen tjener alle pengar" forlengst er avleggs.

    Brasil er ett sattsnings område for WGI.

    Det å bygge i Norge er faktisk veldig spennede. Da vi nå har et mere positivt "rykte" enn feks i 2002 da jeg begynnte.

    Vi Normenn er veldig trege, men det kommer seg.

    I løpet av høsten lanserer vi Gratis Premium player(Ren spille Kunde) og Norsk tipping inndrar spille automatene. Mens mennesker som meg setter ut nye "underholdnings marskiner" i stedet. Der folk kan spille på et lotteri som vi er kjent med gjennom Norsk tipping, men vi har 40 mill i første premie.

     

    Til slutt. Hvis man skal holde denne diskusjonen seriøs. Så tenk deg om.

    "Av det man hører så er 10% fakta, mens 90% er meninger"

     

    Fortell heller om det du har opplevd. :thumbup:

  6. Dette er VB skriptet som ikke finner passende SPAM og PopUps til deg på siden..

     

    Har samme feilen på min... men HELL!!

     

    Trykker heller "Nei" et par ganger.. så er prob over..

     

    Enklere dette en å til passe min pc til en hver uduglig webmaster.

     

    Det er helt harmløs feil helt til den dagen du trykker feil..

    Da setter din pc i gang med en hel masse tull..(LEs feilsøking)

  7. Som den nysjerrige GEEK jeg er.. :green:

    Så var det at, den harmløse tanken slo meg.

     

    Hva med å sette opp en WAP server. :wow:

    Slik at jeg kunne dele ut Midi ringetoner, polyfoniske,bakgrundsbilder og den slags shit til mine venner.

     

    Slik at de kunne boltre seg bland mine ca 5000 midi ringe toner og 18400 bakgrunds bilder..:idea:

     

    Okay! Så vi satte i gang i natt..

    Hentet programvare og tastet i vei..

    Opp settet av servern gikk fett.. :dremel:

     

    Men så er det slik at jeg har fra Firstmile ZyXel Prestige 792R SHDSL router som tar i mot telefon linjen.

    Den går videre til min D-Link DI-624... LAN/WLAN router. :dontgetit:

     

    Og det er her morroa starter..

    Server programmet krever at jeg er direkte opp koblet til nettet uten om ruteren. :wallbash:

    Noe som jeg kunne har gjort, men da blir naboen grinete.

    :thumbdown:

    For han og henne er helt hekta på nettet gjennom D-linken.

    Desuten tror jeg at han blir forbanna, når han skjønner at ha ikke får tilgang på scanneren eller farge printeren gjennom WLAN. :evil:

     

    Så hva gjør jeg..

    Har hørt at det går ann å sette opp regler på ruterene, slik at den TCP porten som severen lytter på , kan forward'es til den IP adressen som min server blir satt opp på.. :blush:

     

    Men HVORDAN?? :hrm:

     

    Er det noen opplyste mennesker der ute, som har en kommentar til dette :dontgetit:

     

    Ken Erik

  8. Aksjespill.no

     

    Ta en titt på denne.

    Selv har jeg pusslet en del med WorldGamesInc, og kommer til å gjøre det LENGE fram over.

    Da jeg kun lever av dette.

     

    Reiser til brasil nå til høsten for å bygge nettverk der nede også..

    (Fytti katta for et digert land,med DIGG damer!!)

     

    Aksjespill forteller veldig godt om hva/hvordan.. Uten å verve slekt og fe..

     

    Selv ligger jeg på en avkasting på 18.000 % på mine 3000 NOK som jeg startet med.

     

    Er ikke så dumt dette..

    Mitt råd gi det et forsøk!

    PM så skal jeg hjelpe deg..

    Har god ref innen for data folket.

     

    Boa sorte! (Lykke til)

×
×
  • Opprett ny...