Gå til innhold

bigcape

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bigcape

  1. Hei!

     

    Spørsmålet kan være litt vanskelig å besvare. Grovt sett betyr skjermkortet mer for spill enn CPU. I praksis betyr dette at har man en middels kraftig CPU, vil skjermkortet være den komponenten som har størst betydning for hvilke spill du kan kjøre. Nettmagasinene TomsHardware (www.tomshardware.com) og Anandtech (www.anandtech.com), har gjort undersøkelser på oppgradering for å finne ut hvilken komponent som betyr mest for spilling ved oppgradering. Så fremt CPU'en er middels, betyr skjermkortet klart mest. Disse testene er nå 2-3 år gamle eller mer, men jeg tror fortsatt de er gyldige. Men det kan tenkes unntak for enkelte spill.

    Jeg har selv en Athlon XP 2400+, og skulle jeg oppgradert for bedre spilling ville jeg aldri brukt penger på CPU. Et godt skjermkort gjør susen.

    Ellers anbefaler jeg deg å lese nettmagasinene ovenfor. HardwareNO er bra, men de rekker ikke over alt.

     

    Bigcape

  2. Hei!

     

    Jeg har problemer med å spille vanlige CD'er på PC'en. Ser ut til at Media Player ikke gjenkjenner vanlig musikk fil format (*.CDA). Har prøvd alt inklusive å reinstallere mediakodeker mv. i enhetsbehandling, sjekket etter hardware feil på CD-rom mv.

    Winamp klarer av en eller annen grunn å spille vanlige CD'er, men browser ikke skikkelig og spiller bare en og en fil.

    Har noe vært bort dette og fant du/dere en løsning?

     

    Bigcape

  3. Nei, jeg har ingen snarvei/favoritt til PCutstyr. Snarere tvert i mot! Problemet har vært "av og på" i ca. 2 mndr. Det er sikker mulig at PCutstyr har bedre utvalg og priser mv., men jeg nekter kategorisk å handle der når jeg blir "tvangssendt" til siden deres! Poster melding her for å sjekke at det ikke er min PC (WIN2000PRO/Explorer 6.0) det er noe galt med.

  4. Jeg fikk med med oppslaget på nyheter i dag 14.02.2002. Hardware.no kunne godt ha latt lenken ligge. Etter norsk rett er dette neppe ærekrenkende. Skade kan vi vel heller ikke snakke om. Se annet publisert materiale i "hallo i uken", Dagbladets "nye på siden" mv.

    Men det er helt ufattelig at Microsoft faktisk bruker penger på betale noen for å sende ut slike brev. Da begynner man faktisk å tro at de ikke har helt rent mel i posen. Og det er noe helt annet enn en spøk ... .

    Uansett, hardware.no bør ikke la seg trakassere av noen! Stå på!

  5. På min maskin har jeg både WIN98 og W2K. Jeg installerte WIN98 først, og har installert W2K i ettertid på ny harddisk formatert i NTFS. Jeg begynner imidlertid å få noen feil i WIN98 som gjør at jeg vurderer å installere WIN98 på nytt. Men jeg er redd for å slette/ødelegge "dual boot"-funksjonen, slik jeg får mye plunder med å få maskinen (W2K) til å skjønne at jeg kan boote både i W2K og WIN98.

    Er det bare å formatere WIN98 disken på nytt og å installere på vanlig måte?

  6. Takk for rådet. Men det hjalp dessverre ikke. Jeg fant imidlertid dette rådet fra Instigator og vil prøve det.

     

    bigcape

     

    ***************

     

    Instigator

     

     

    Registrert:

    2001-09-21

     

    Meldinger: 52 Postet: 2001-10-30 11:00 ID: 4

    --------------------------------------------------------------------------------

    Har du sjekka at ACPI og APM er enable'a i bios? Husk at hk'et ditt må støtte acpi for at avslutt funksjonen m.m. skal funke i win2k. Som regel gjør de fleste hovedkort det, bare at win2k tror at de ikke gjør det! Slik gjør du for at Win2k skal skjønne at hk'et støtter ACPI:

     

    1.Oppdater bios

    2.Enable ACPI og APM i bios

    3.Installer Win2k på nytt. !!NB!! Etter at dos-delen av Win2k er ferdig, og etter at du har reboota, så begynner resten av installasjonen. Her, når det står at du kan trykke F6 for å legge til scsi og raid, trykker du på F5, (ikke F6). Trykk flere ganger til du får opp en meny. Der velger du ACPI PC. Dette skal fungere. Det er mulig at det ser ut som om installasjonen fryser litt på noen steder, men bare gi det litt tid!

     

    Jeg hadde faktisk det samme problemet som deg, og trodde det aldri skulle ordne seg, men følger du det jeg sa, skal det fungere.

     

    [ Denne Melding var redigert av: Instigator på 2001-10-30 11:01 ]

  7. Har problemer med med strømstyring, dvs. at maskinen slår seg av uten å bruke knappen, i w2k.

    Har to typer gamle (2-3 år) BX-maskiner med dette problemet. Maskinene OK Aopen HK med oppdatert bios.

    Har prøvd å installere drivere på nytt i system, enhetsbehandling, datamaskin, men dette hjelper ikke.

    Har noen vært borti dette?

×
×
  • Opprett ny...