Gå til innhold

Hmrhdet

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hmrhdet

  1. Hei!

     

    Jeg begynte tidlig å jobbe fordi jeg var usikker på utdanning. Jeg sluttet andre året på vgs byggfag og fikk meg ringehjelp stilling i en byggevarehandel. Kort tid etter fikk jeg fast deltid og jobbet der fram til jeg var 21. Mot slutten kjente jeg jobben begynte å slite på kroppen så jeg bestemte meg for å slutte og heller fokusere på utdanning.

     

    Jeg tok opp fag som privatist og fullførte 3 fag samme året. Planen var å fullføre resten året etter, men kropp og syke klarte ikke henge med.

     

    Året jeg fylte 23 sa jeg opp leiligheten og flyttet hjem igjen til foreldrene mine. Jeg kjente noe var galt så de neste 2 årene var jeg inn og ut hos lege for å få en diagnose. I starten fikk jeg beskjed at alt var ok, selv om jeg ikke klarte å gjøre noe.

     

    Jeg hadde ikke støtte fra NAV siden jeg "ikke" var syk, så alt av penger jeg hadde spart ble brukt i løpet av den tiden. Det er mulig jeg hadde krav på noe, men det var ikke prioriteringene mine da.

     

    Nå går jeg på behandling og medisiner og jeg mottar støtte fra NAV. Jeg er stort sett oppegående, men også ganske hemmet.

     

    Jeg er ikke i stand til å jobbe med noe fysisk for øyeblikket. Jeg er ikke i stand til å løfte to fulle bæreposer mer enn 25 meter på en dårlig dag. På en god dag kan jeg klare lettere fysisk arbeid over litt lengre tid.

     

    Når jeg tar meg ut for hardt må jeg ha tilgang til å ligge meg ned i 15-20 minutter.

     

    Jeg har forsøkt å få meg deltidsstilling som kundeservice siden jeg kjenner daglig leder, men etterhvert fant vi begge ut at det var bedre hvis jeg tar meg tid på å bli frisk.

     

    Nå den siste tiden har jeg kjent at det å ikke kunne jobbe for pengene sliter veldig på psyken. Jeg er fortsatt i stand til å bruke hodet og hendene så jeg kunne tekt meg å bruke tiden min noe mer fornuftig enn dataspill og tv serier.

     

    Jeg har lenge drevet med hobby programmering, men jeg ser det er vanskelig å få noe fast inntekt på det området. Jeg har gjort noen småjobber for privatpersoner og lokalbedrifter innenfor både webutvikling/design og prosjekter med arduino/raspberry pi. Dette er noe jeg kommer til å fortsette med, og vurderer å studere om 2-4 år når jeg er ferdig med vgs fagene og friskere. For nå er det mer en hobby.

     

    Jeg har sett på freelancing jobber som oversetter, men jeg kan bare norsk og engelsk, så det er få jobber og mange som krangler om jobbene. Jeg tror ikke jeg stiller sterkt språklig heller, så dette er nok bomtur.

     

    Jeg har kikket rundt på diverse forum og blogger og ser det er flere som er ute etter det samme som meg. Ut i fra det jeg har funnet ser det blekt ut for helt normale arbeidstørste personer, og enda værre ut for meg.

     

    Jeg har prøvd samtlige tjenester, men for det meste er det mye repeterende arbeid for rabattkuponger eller småkroner.

     

    Youtuber, blogger, streamer eller forfatter er også jobber som går igjen, men det er noe jeg ikke tror det er penger i for folk flest. Jeg kunne nok tenkt meg en gang å skrive en e-bok eller starte en youtube kanal, men jeg hadde aldri gått inn med et ønske om å tjene stort på det.

     

    Jeg er en god problemløser, jeg kan sitte meg inn i mye, jeg er teknisk og digitalt oppegående og god med kunder. Er det noe arbeid der ute jeg kan bedrive fritiden min på?

     

    Jeg har 7-13 timer hver dag jeg kan dedikere til å være produktiv. Jeg leser på fagene jeg mangler på vgs, jeg programmerer, jeg leser bøker og på internett om alt som er noen lunde interessant. Likevel føles det meningsløst og tomt siden det ikke ender i noe.

×
×
  • Opprett ny...