Gå til innhold

Xecuter

Medlemmer
  • Innlegg

    3 407
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xecuter

  1. Jeg får melding i Chrome om at "Nettstedets sikkerhetssertifikat er ikke klarert!" på alle sider med https: Google, Gmail, Facebook, Tek.no. Jeg har ikke gjort noe annet med maskinen siden i går kveld, den har faktisk bare stått på i natt. Klokken er stilt korrekt, og jeg får også samme problemet i Firefox. Hvordan fikser jeg dette? Dette problemet gjelder kun på Macbook-en min, så jeg går ut i fra at det er et lokalt problem.

     

    EDIT: Nå funker det. WTF?

  2. Jeg får melding i Chrome om at "Nettstedets sikkerhetssertifikat er ikke klarert!" på alle sider med https: Google, Gmail, Facebook, Tek.no. Jeg har ikke gjort noe annet med maskinen siden i går kveld, den har faktisk bare stått på i natt. Klokken er stilt korrekt, og jeg får også samme problemet i Firefox. Hvordan fikser jeg dette? Bruker Mac foresten.

     

    EDIT: Nå funker alt. WTF?

  3. Hei!

     

    Har en gammel katt som har bodd hele sitt liv på gården hjemme, vet ikke hvor gammel han er nå, men kan tenkte meg rundt 7 år. Hver sommer så har jeg vært hjemme å jobbet, men i år fikk jeg meg jobb i Tromsø og er her hele sommeren. Problemet nå er at foreldrene mine skal på ferie og blir borte i ca 4 uker, tanken er da å ta katta med meg til Tromsø.

     

    Har dere noen tips i henhold til dette? Tenker da at når foreldrene mine er ferdig på ferie så tar jeg katta hjem igjen. Han er ikke vant til å gå med halsbånd, og har ikke noen form får identifikasjon på seg.

     

    Også, jeg frakter han i bilen, men har ikke noe bur, er det noe jeg burde få tak i?

  4. Fins det en måte å tvinge vinduer i fullscreen i Unity/Gnome Shell?

     

    Har et program som skal kjøres i fullscreen, men den funksjonaliteten er ikke innebygd. I Gnome 2 kjørte jeg bare "killall metacity" når jeg hadde maksimert vinduet. Det funker ikke med Unity da alle menylinjer og slikt ikke forsvinner.

     

    EDIT: Ah, jeg kom på at jeg brukte wmctrl sist, det fungerer enda i 12.04. Krise avverget. :)

  5. [hidden]

    Installerte Ubuntu 12.04 for et par dagers siden, men oppdaget fort noen småproblemer. Bestemte meg bare for å reformatere og reinstallere, men nå når jeg prøve får jeg opp etter ei stund at harddisken er ødelagt. However, når jeg kjører extensive SMART diagnostics så viser den ingen problem med disken. SMART status er også OK.

     

    Hva skal jeg stole på?

    Hva sier deg at harddisken er ødelagt, og hva skjer når det kommer opp?

    Om det kun er i den nye Ubuntu-installen ville jeg kanskje vurdert å prøve å reinstallere hele/deler av Ubuntu som påvirker denne delen.

     

    Det skjer når jeg skal installere Ubuntu, under selve installasjonsprosessen. Kjører installasjonen fra USB-penn, kan det ha noe å si? Skal prøve å få tak i screenshot.

    Det skjer når jeg skal installere Ubuntu, under selve installasjonsprosessen. Kjører installasjonen fra USB-penn, kan det ha noe å si? Skal prøve å få tak i screenshot.

     

    Formater USB-pennen og legg over Ubuntu på nytt før du prøver å installere på nytt.

    [/hidden]

    (Funker ikke skjul-funksjonen?)

     

    Lol, ord kan ikke beskrive ironien ved at jeg nettopp prøvde og poste dette fra den stasjonære og at skjermen gikk i hvitt akkurat da jeg skulle skrive "ødelagt".

     

    Anyways, mistenker at harddisken er ødelagt allikevel, diverse programmer har problemer med å starte, og jeg får ikje kjørt sudo; får beskjed om at man kun kan lese fra harddisken. Har fått denne meldingen før, men ikke tenkt noe over det. Pluss at til tider så får jeg opp meldinger når jeg booter, noe om ata3 og masse errors, husker ikke i hodet.

     

    Lurer på hvorfor SMART-status viser at harddisken er i orden, når alt annet tilsier noe annet. Er ikke SMART-status til å stole på?

     

    Noen anbefalinger til SSD-disk? Tenker og kjøre hvertfall / på SSD, /home kan jeg ha på den andre disken min som er stor nok. / trenger ikke allverden med plass heller, så noe over 100GB trenger jeg ikke.

  6. Hva sier deg at harddisken er ødelagt, og hva skjer når det kommer opp?

    Om det kun er i den nye Ubuntu-installen ville jeg kanskje vurdert å prøve å reinstallere hele/deler av Ubuntu som påvirker denne delen.

     

    Det skjer når jeg skal installere Ubuntu, under selve installasjonsprosessen. Kjører installasjonen fra USB-penn, kan det ha noe å si? Skal prøve å få tak i screenshot.

  7. Installerte Ubuntu 12.04 for et par dagers siden, men oppdaget fort noen småproblemer. Bestemte meg bare for å reformatere og reinstallere, men nå når jeg prøve får jeg opp etter ei stund at harddisken er ødelagt. However, når jeg kjører extensive SMART diagnostics så viser den ingen problem med disken. SMART status er også OK.

     

    Hva skal jeg stole på?

  8. http://www.omgubuntu...-tabs-must-die/

     

    Jeg liker noen av tankene i artikkelen, men må si jeg ikke helt forstår hvordan 50+ faner i en nettleser skulle takles av en dock :hmm:

     

    Det må selvfølgelig føre til en redesigning av dock/shell/DE. Mye sant i det han skriver, hvorfor skal programutviklerne også implementere en funksjon som allerede burde vært håndtert av DE?

     

    Desverre vil det ikke fungere med dagens DE tror jeg, nettopp fordi utviklingen ikke har gått den veien. Idéen er god, men krever mye for å klare å gjenomføres, og som vanlig vil nok GNU/Linux gå først, men ting vil ikke ta av før Apple eller Windows også gjør det samme.

  9. Har et kjedelig problem med nygitaren min, fingrene mine "sitter fast" i gitaren, føles som å spille med lim på fingrene. Det rare er at gitaren har vært fin i 2 måneder før det skjedde. Har prøvd å bytte strenger 2 ganger, til og med forskjellig produsent, hjalp ikke.

     

    Jeg merker det spesielt godt på tommelen, og har tenkt på å kjøpe fint sandpapir å pusse bort lakken på baksiden. Men problemet er også på gripebrettet, og det har jeg ikke særlig lyst til å begynne med sandpapir.

     

    Noen som har en ide om hva problemet kan være? Burde jeg pusse bort lakken? Eller kanskje legge på en ny, annen lakk?

     

    Og selvfølgelig, jeg har vasket fingrene og gitaren.

  10. Endelig en tråd om fusion-musikk! :D

     

    Mine to favoritt-album for tida:

    Ego - Alex Argento http://open.spotify.com/album/3oYVIJIXoYM9HuHcWTxKll

    Spesielt låta Syncronal Steps http://open.spotify.com/track/4XTCbU5i26C95cCtGM3pTd

     

    Now Is The Time - Jeff Lorber http://open.spotify.com/album/1HzNe5djd6wTo8IiaBsEdP

    http://www.youtube.com/watch?v=fWyLVXtJHGo

     

    Sjekk også ut plata til gitarlæreren min, som er mer fusion i sin rette betydning. :D

    Eclipse - Tore Morten Andreassen http://open.spotify.com/album/5klUJVL9Sa1d9SN6u5AyAH

  11. Kom til å tenke på noe her: Er det mulig å ha to brukere innlogget samtidig på hver sin skjerm?

     

    Hadde lyst å prøve å kjøre min bruker på PC-skjermen, og XBMC som egen bruker, på egen skjerm. Lar det seg gjøre? Og hvordan bestemmer jeg hvilken bruker som får mus og tastatur?

  12. Herregud så bra XBMC er! :D Er helt sjokkert! :wee: Har nå satt det opp slik at det søker igjennom etter filmer og TV-serier. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før? :D

     

    Neste steg blir å rippe alt av DVD-er og serier over på maskinen, men der er jeg helt blank. Noen som kan gi litt tips på hva som er best/enklest å bruke for denne oppgaven? Og hvordan skal ting rippes, format f.eks.?

     

    Og den spiller til og med de gamle iso-filene mine! Herlig! :D

    • Liker 1
  13. Sitter ikke på en Ubuntu-boks akkurat nå så husker ikke kommandoene som må til for å hjelpe deg. Men problemet er som regel at HDMI-utgangen ikke er fullt støttet av alsa.

    Det som må gjøres er å finne ut hva lydkortet ditt heter (HDMI-utgangen), så å sjekke det mot http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Main eller XBMC sine wikier.

     

    Har forøvrig et G210 kort selv, og det er ikke alle som fungerer: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=HOW-TO_set_up_HDMI_audio_on_nVidia_GeForce_G210,_GT220,_or_GT240

    Skroll litt ned så ser du hvilke kort som er brukbare.

     

    Kan kanskje være litt til hjelp når jeg kommer hjem torsdag. :)

  14. Jeg skal kjøpe meg en akustisk gitar med mic i nærmeste fremtid og trenger hjelp. Av forskjellige grunner MÅ den kjøpes hos www.evenstadmusikk.no og prisen kan ikke overstige 3000,- (helst mindre). Helst lys i fargen. Har lyst på en "rask" og lettspilt gitar.

     

    Noen som kan hjelpe? Tusen takk!

     

    Det beste er å dra i butikken og prøve hva du liker best, hva som er enklest å spille på. 3000 er ikke mye for en gitar, så kvaliteten fra hver enkelt gitar kan variere mye. :)

×
×
  • Opprett ny...