Gå til innhold

DjN9o

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DjN9o

  1. Hei folkens!

     

    Jeg lurte på om dere kan hjelpe meg med følgende: Jeg er på utkikk etter en bærbar PC som primært skal brukes til navigering på en seiltur rundt Atlanterhavet. Det jeg tenker at jeg trenger er følgende:

     

    Skjerm: Rundt 15"

    Pris: Opp til ca 6000

    Harddisk: 1 SSD til operativsystem og programvare (trenger ikke å være veldig stor), og en vanlig på noen hundre GB. Jeg tenker at en SSD-disk vil være mest egna på sjøen ettersom den er mer strømgjerrig og det ikke er bevegelige deler som kan gå i stykker.

    Strøm: Gjerne en strømgjerrig maskin. Og muligheter for å kjøpe ekstra batterier.

     

    Hvilken maskin vil dere anbefale? Jeg har ikke fulgt med på PC-markedet de siste årene, så jeg er litt blank på hva som finnes nå for tiden.

     

    Med vennlig hilsen Dingo

  2. Heisann!

     

    Jeg er på utkikk etter et bildegalleri til bruk på egen server, som helst ikke skal være i java (eller lignende), ettersom jeg ønsker å kunne linke direkte til bildene. Jeg er ganske grønn på programmering (ca 8 år sia siden forrige gang jeg satt opp en internetside..), derfor ønsker jeg et bildegalleri som automatisk genererer thumbnails, og jeg for eks kan logge meg inn og endre innstillinger enkelt og greit.

     

    Er det noen som har noen tips slike til bildegalleriløsninger?

     

    Hilsen Dingo :)

  3. Hei!

     

    Jeg har en Canon 30D og ønsker å gå til anskaffelse av et objektiv hovedsakelig beregnet til å ta bilder av sopp og planter. Det er derfor viktig at bildene ikke forvrenges og at den har muligheter for lav til mellomhøy dybdeskarperhet. Dette for å bringe planten/soppen frem fra bakgrunnen. Det er vel et normalobjektiv jeg skal se etter?

     

    Jeg har for tiden en Canon 17 - 85 mm, men den gir for uskarpe bilder og har for lav blender.

     

    Er det noen som har tips til et godt objektiv som passer til dette bruksområdet?

     

    På forhånd takk for hjelpen!

     

    Hilsen Sigbjørn

  4. Heisann!

     

    Nå er det år og dag siden jeg har oppgradert PCen. Tenker at det er på tide med en oppgradering siden flere konge-spill slippes denne høsten (BF3, Skyrim og Diablo 2). Jeg har fra før:

    ASUS P5K/EPU hovedkort

    4 gb DDR2-SDRAM

    XFX GeForce 9800 GTX 512MB

    Intel Core 2 Duo E8400 3 GHz

    Jeg ønsker i første omgang å oppgradere grafikkortet til for eksempel Radeon HD 6970 2GB GDDR5. Passer dette grafikkortet til hovedkortet jeg allerede har? Og klarer grafikkortet å kjøre BF3 og Skyrim på high/ultra? Noen som har noen forslag til andre grafikkort som også er dugandes?

     

    På forhånd takk for hjelpen!

  5. Er det noen som vet om det er mulig å bruke andre GPS-karttjenester enn Google Maps, som for eks toppografisk kart over Norge, på en Motorola Defy?

     

    Og kan man oppgradere Android versjonen? (sikkert et litt newbie spørsmål, men jeg har kun hatt helt enkle telefoner før :p )

  6. Hei!

     

    Jeg vurdere å kjøpe meg en ny mobil. Ettersom jeg er en del på tur så ønsker jeg en telefon som tåler en del (vanntett/sprutsikker og støtsikker). Jeg ønsker også at telefonen skal ha kamera, 3G, Edge, MMS, god batteritid, god antenne og gjerne musikkspiller. Er det noen som har no tips om en slik telefon?

     

    Hilsen Sigge :)

  7. Hei!

    Jeg jobber med en animasjonsfilm som består av mange hundre bilder av en flate som skifter farge og noe form. Ideen er at disse fargeflatene skal arrangeres etter farger, slik at når en spiller bildene i raskt rekkefølge ser man en fargeflate som fader fra for eks. blått, over til lilla, så over til rødt. Arrangering av bildene etter farger gjør jeg manuelt.

    Det jeg trenger tips om er et program (jeg har PS CS3) til å plassere og strekke kanten på fargeflatene slik at i animasjonsfilmen så holder fargeflatene seg innenfor ca. samme område. Selve animeringen fra .jpg til .avi gjør jeg i JPGVideo.

    På forhånd, takk for hjelpen!

  8. Takk for svar!

     

    Men de gjorde meg desverre ikke så klokere, det eneste er at kanskje den explorer.exe fila som lå på disken faktisk var et virus. Men det var etter at jeg fjernet den fila at jeg ikke kunne komme meg inn på disken (på den vanlige måten).

     

    Til Melkekartong: Joda den ligger under My Computer. Men hvis jeg dobbeltklikker på disken så åpnes My Documents.. Men hvis jeg bruker foldermenyen til venstre og klikker på plusstegnet på disken så kan jeg se alle mappene.

  9. Hei!

     

    Vet ikke om dette er riktig sted å poste, men prøver.

     

    Jeg instalerte Avast antivirusprogram og tok en scan. Den scannet også min eksterne hardisk Western Digital My Book Premium ES Edition 500 GB. Avast trodde at filen explorer.exe som ligger skjult på disken var et virus. Så i et uoppmerksomt øyeblikk klarte jeg å godta at Avast skulle fjerne den fila. Så nå kommer jeg ikke inn på disken. Kun ved å søke etter filer eller skrive inn direkte link til disken.

     

    Derfor er mitt spørsmål: Noen her som har en WD My Book Premium 500 GB og som kunne funnet frem explorer.exe på disken og sendte den til meg? Jeg hadde satt stor pris på om noen tok seg det bryet :)

     

    Mvh DjN9o

  10. Hei!

     

    Håper noen her kan hjelpe meg. I den siste tiden så har PCen tatt en del reboooter på eget initiativ.. Så etter å ha stått på en del timer en varm dag så bestemte den seg for og takke for seg. Nå er den lite samarbeidsvillig, skjer fint lite når jeg prøver å starte opp. PCen er en 4 år gammmel traver, så det var nok på tide å rusle over til de evige jaktmarker. Jeg tenkte at det var PSUen som hadde tatt kvelden, men lyset som viser at det er strøm koblet til hovedkortet lyser..

     

    Hva kan det være?

     

    Maskinen er skrudd sammen av følgende deler:

     

    Asus A7N8X-E Deluxe hovedkort Socket A

    AMD XP 3400+

    NorthQ Strømforsyning Silent 400W

    Corsair Value S PC2700 DDR-DIMM 512MB

     

    På forhånd, tusen takk!

     

    Mvh DjN9o

×
×
  • Opprett ny...