Gå til innhold

SunnFornuft

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SunnFornuft

  1.  

    Har absolutt ingenting med at når kjøper kommer hjem så kaster han kvitteringen i søppla, for å komme tilbake å grine som en drittunge når han/hun ikke får hjelp/reparert uten gyldig garantibevis.

     

    Nei, det må være fordi de vil ringe deg en lørdagskveld for å slå av en uhyggelig prat.

     

    Ja jøss, gyldig garantibevis på kaffekapsler, det er jo også en greie tydligvis.

    Nå er du jo sånn at de ikke kan sende ut reklame til deg uten eksplisitt samtykke siden GDPR reglene kom.. så det er nok for å lettere kunne finne kvitteringen om det skulle være noe. Du kan jo også si på en hyggelig måte at du ikke vil ha reklame men gjerne kvittering på mail. Så fikser de vel det for deg, tror du ikke ?

    • Liker 2
  2. Dere bør og nevne at Elkjøp ikke matcher gråimport. Det vil si at de kun matcher priser til et par nettsider ikke alle varene til komplett heller. Eg føler Elkjøp bruker prismatch kun som en lokketilbud

     

    Du mener vel ikke at Norske aktører skal matche pris til nettsider som ikke selger nordiske modeller av produktene ? da får du jo heller ikke feks. norsk garanti, riktige 4g bånd på telefoner og kan i verste fall måtte sende produktet ditt ut av landet om du skulle få feil på det.

    Å butikkene matcher vel prisen om du kommer inn å sier at konkurrenten har vare A 1000kr biligere og dette faktisk er det samme produktet? så hvorfor føler du dette er et lokketilbud ?

×
×
  • Opprett ny...