Gå til innhold

rolandvg 99

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rolandvg 99

  1. i3-8100, i5-8400 og i7-8700 er CPU'ene som sitter i disse. Vel og merke i loddbar utgave kontra 1151-sokkel. De yter derimot identisk med sine sokkelekvivalenter. Prisforskjell på i3 og i7 i sokkelutgave er kr 1800,- om en går ut fra billigste tilbyder. Det som derimot er helt horribelt er prisen Apple tar for å lodde fast SSD.

     

    PS. I tillegg til rå overprising av SSD er heller ikke hastigheten imponerende på disse. En EVO 970 500 GB yter 3200/2800 på min i7-8700 PC med et relativt moderat B360M hovedkort. Mac Mini med 1 TB SSD klarer en skrivehastighet på 1200 og leser på 2400. En betaler med andre ord PRO ++ priser for Consumer -- hastigheter.

    • Liker 1
  2. Ikke noe vits i å fortsette diskusjonen. Hadde det vært et annet merke enn Apple så hadde ingen brydd seg. Men siden det er Apple, så hopper alle Apple haterne ut av skapene sine under senga og fremprovoserer krangling.

     

    Dere får bare ha det så gøy. Skjønt det må være trist å aldri ha noe positivt å snakke om.

    Handler det kun om Apple-hat? Overhodet ikke. Det handler om et firma som er i ferd med å gjøre feil store firmaer har gjort før dem. Ønsker å ha Apple på banen jeg, men på forbrukerenes premisser ikke på Apples. Når forbrukerne synes prisene er for høye i forhold til opplevd kvalitet og hva en får er ikke det Apple-hat. Det er sunn fornuft.

    • Liker 1
  3. Om du har lyst på en Pro, så må du kjøpe den. Om den ikke tåler nok for ditt bruk må bli opp deg selv og vurdere, og du får gjøre deg opp en mening rundt om det er verdt pengene, eller om du kan beskytte den på en annen måte. For meg så blir det søke problemstillinger. «Jenteungen syns det er stas - så dårlig av Apple», det blir liksom så luksusproblem at jeg ikke helt veit hvordan jeg skal ta dette videre. Se om du finner noen Pro’er på bruktmarkedet kanskje? Du får gjøre som du vil :)

    Vurderer å droppe iOS fullstendig til eget bruk, selv om jeg har investert tusenvis av kroner i apper og utstyr relatert til musikk og video. Ting tar for lang tid, og da spesielt filoverføringer av råmateriale og ferdige produkter. Ja, jeg får eksportert et prosjekt kjappere ut av appen, men ut av iPaden er det fremdeles store begrensninger i arbeidsflyten.

     

    Grunnen til at jeg hiver meg på soliditetsdiskusjonen er at Apples nye filosofi om a melke mest mulig ut for minst mulig innsats synes å forsterke seg vesentlig. Form foran funksjon, restriksjoner fremfor frihet, minst mulig ressurser til R&D, svakere konstruksjoner m.m. Nei, de er ikke alene, men brukes ofte som et eksempel til etterfølgelse for resten av bransjen. Resultatet er at vi som forbrukere får dårligere produkter og tjenester. Nokia gikk nedenom og hjem fordi de tok sin markedsposisjon for gitt, og det er ingenting i veien for at det samme kan skje med Apple (igjen).

    • Liker 1
  4. Xbox One kostet ikke 3x launchprisen av 360. En Xbox kan også deles av hele familien i sofaen - samtidig, og er forøvrig MYE bedre egnet til spill enn en iPad i mine øyne. Likevel - om jeg må følge ditt argument her, om jeg ikke har råd til Xbox One så kan jeg ikke kjøpe Xbox One og jeg må leve uten akkurat disse spillene som One får. Hvem skal jeg klage til? Staten?

     

    Altså, jeg ser poenget ditt, men - for samme prisen kan han få 3stk vanlig iPad. Så hvorfor ikke gi én til seg selv, én til ungen, og den siste til ... hvem som helst - i stedet for å kjøpe en iPad Pro som blir sendt rundt på deling? Han blir ikke akkurat stilt for folkerettsdomstolen om han gjør det

    Til mitt personlige bruk er iPad en elendig spillemaskin, og jeg ville aldri skaffet en til det. iPad PRO har en vesentlig ting vanlige iPad ikke har: en skjerm som er stor nok til å kunne bruke 2 apper samtidig og se på film sammen med flere.

     

    Jentungen har en iPad og den brukes primært til YouTube, Netflix og andre video-/film-apper. Det er helt klart mer stas med film på min iPad PRO 12.9 enn på hennes iPad 9.7. Samtidig lar jeg ikke henne bruke min iPad og drasse den rundt der hun måtte ønske, fordi størrelsen og vekta gjør den mer sårbar for fall og brekkasje.

  5. Da har du jo misset poenget TOTALT. Dette er en iPad Pro til 11000,-

    At du skal vinne poeng fordi du er alenepappa med et stramt budsjett er for meg ulogisk, fordi for meg så må da konklusjonen være at - du ikke kjøper en Pro, men en vanlig iPad? For samme pris så får du jo tre vanlige iPads til og med!

     

    Så hvorfor skal du komme med argument om dårlig råd, når vi snakker om dette produktet? Blir som å klage i en artikkel om Ferrari at «Æsj, den mangler isofix. Og bakseter - drittbil»

     

    (Forøvrig bra at du står på som alenepappa, ikke misforstå)

    All den tid Apple også prøver å dytte iPad PRO som et alternativ til spillkonsoll med sin sammenligning med Xbox One, synes jeg karen har et poeng. Apple skaper en forventning hos yngre om at iPad PRO klarer dette fordi den er "x" ganger raskere enn en vanlig iPad. Dvs. at en vanlig iPad ikke duger til spilling dersom det kommer spill rettet mot A12X. Hvem vil ha spillgrafikk a la Xbox 360 når du kan få tak i en Xbox One?

    • Liker 1
  6. denne testen er vel egentlig kun for å vise hvor dårlig strukturell byggekvalitet det er brukt, ikkje hvorvidt enheten er bra eller dårlig. tar man en eldre ipad og gjør det samme vil du knapt se en bøy.

    nå er jeg ikkje noe glad i apple produkter i det hele tatt, men de har som regel hatt solid og robust byggekvalitet på produktene sine, dette derimot er søppel på laveste nivå.

    Ja, du skal jobbe relativt hardt for å få bøyd iPad 3 eller eldre.
  7. Hovedpoenger er at man er passe tjukk i huet dersom man ikke passer litt på dyre ting. Hvis man ikke klarer å behandle dyre ting som dyre ting, da bør man kjøpe billigmerker som billig kan byttes ut hver gang man er så dum i skallen at man mister den i badekaret eller bruker den som dørstopp.

    Har null forståelse for Apples "thinnest ever!"-mentalitet. En ting er å provosere fram brekkasje, en annen ting er å lage store enheter som vrir seg grunnet spinkel konstruksjon. Når designet går ut over den strukturelle integriteten er det på tide å ta et steg tilbake. Og, nei, Apple er ikke alene om å drive med dette. Ser at det for noen kan være vanskelig å se feil med "bibelrelatert" "perfeksjon".

    • Liker 2
  8. Skal vedde for at dersom du kjøper en skikkelig tynn 70 tommers TV, så glemmer du den på sofaen når du legger deg og setter deg på den dagen etter, så bøyer den seg også. Uansett så er det Apple sin skyld. Eller Obama...

    Hovedforskjellen er at en 70" TV ikke er laget for å brukes i sofaen, på bussen, på toget, i bilen, på jobb, på skole og fraktes mellom alle disse stedene til alle døgnets tider.

    • Liker 4
  9. Praktisk til feltbruk, men fremdeles ubrukelig til innspilling av lyd direkte til disk, multitasking og samtidig nettilgang, lasting av filer direkte inn i en App uten omveier m.m. DoBox prøver å gjøre mye av det samme, men sliter med hastigheten. Det samme gjør nok gnarbox også dersom du beveger deg mer en 2 meter vekk fra den. Mitt hovedargument er fremdeles at trådløst er en nødløsning.

    • Liker 1
  10. Selvsagt knekker ting når tykkelsen tilsvarer skjermdybden og konstruksjonen på skjermen til pre-unibody MacBook PRO. Min 15 tommer har fått skjermen bøyd flere ganger. Hvor skadelig hadde det vært for salget å lage iPad PRO 2mm tykkere og brukt evt innvendig honeycomb-struktur langs kantene? Blir enheten for tynn kan den også miste strukturell utforming grunnet varme.

  11. Klarer ikke å forstå noe av det du påstår her, Har aldri opplevd at en telefon eller nettbrett bøyer seg. Og jeg har hatt iPhone 6 pluss som tydeligvis er lettbøyd. Ting skjer ikke av seg selv.

    iPhone 6 bøyer seg mest sannsynlig pga varmeutvikling under lading, og at dekselet med stålinnlegg utvider seg mindre enn alu-chassiset. Den spriker der skjermen ikke er direkte festet i chassis. Jeg mistenker også at dette skjer med iPad PROen, da jeg lader den i Logi-dekdelet som utvider seg mindre enn aluminiumen. iPad 3 har aldri ligget i et stivt deksel, men er i tillegg mye stivere i chassiset enn både iPhone 6 og iPad PRO. Har forøvrig samme utfordring med Lenovo MIX 300, selv om denne primært er i plast. Stålramme rundt skjermen bøyer seg når den er varm. Forskjellen er at jeg betalte kr 1200,- for Lenovo'n.

  12. Så den er tydeligvis ikke for de som på liv og død skal herpe tingene sine med vilje. Jeg faller heldigvis ikke i den kategorien, så jeg kan nok kjøpe meg en sånn.

    Herper heller ikke tingene mine med vilje, men min arvede iPhone 6 (konas gamle som brukes som fjernkontroll/teksthefte) er godt bøyd selv om den aldri har ligget i en bukselomme, alltid har hatt et deksel med stålplate i bunn og aldri har ligget i press. Min iPad 3 har gjennomgått mye og er ikke bøyd det minste. Min 3 mnd gamle 2017 iPad PRO 12.9, som jeg bruker i jobbsammenheng, ligger i et gel-dempet futteral, har et Logi tastaturdeksel og har aldri ramla i bakken, men ligger i en sekk sammen med bøker. Den vipper ca 1 mm når den ligger med skjermen ned på et plant underlag. Ikke problematisk, og heller ikke uvanlig med tanke på tykkelsen, men nok til at jeg ikke bruker/frakter den uten deksel.

     

    Husstandens to maskiner av type MacBook Pro sliter også med dette, men primært pga åpning/lukking. Har aldri skjønt draget mot ultratynne telefoner og nettbrett. Selv varmeutviklingen fra batteri og skjerm er i stand til å bøye chassiset over tid.

  13. ...

    Virker ikke som det er noen direkte sammenheng mellom pris og kostnad når det gjelder å kjøpe en iPad med mer minne. Trolig markedsstyrt pris, hva segmentet er villige til å betale.

     

    Man ser dette også i andre bransjer. GPS som ekstra i bil koster langt mer enn å stappe inn en billig mobil, som trolig er en langt bedre løsning enn bilens egne utdaterte og knotete GPS.

     

    Dyktig av Apple å få til slik prising i databransjen, ingen andre har fått til dette i slikt volum. Farge var tidligere ingen kjøpsfaktor, det er det nå :-)

     

    Apple selger en Formel1-bil med tank for to runder og vet at for de fleste blir dette for lite og regner med at de fleste svelger prisen for mer kapasitet, men klarer ikke å skjule at Formel1-bilen kjører på sykkeldekk.

    • Liker 1
  14.  

    Du føler ikke det er et snev ironisk at du velger å trekke frem akkurat dette i kommentarfeltet til et produkt som nettopp leverer specs som konkurrentene ikke er i nærheten av?

     

    Hvilke maskiner leverer samme ytelse i tilsvarende formfaktor til en betydelig lavere pris?

     

    For å si det sånn, det finnes ingen nettbrett med engang tilsvarende ytelse. De fleste PCer kommer ikke engang i nærheten. Men bare vent til iOS 13, da får tonen en annen hos de fleste som trekker ned pga iOS begrensningene.

    Dersom iOS 13 kommer med støtte for eksterne enheter sier jeg jippi! Samme ble derimot sagt da vi puslet rundt i iOS 10 og ventet på iOS 11 og 12. Vent og se: og her er vi fremdeles like langt to år etter.

  15. Eneste som er pro, er prisen. De færreste som kjøper denne, bruker denne mer profesjonelt...

     

    Som tegnebrett for profesjonelle illustratører er disse ideelle. Til det meste annet har det sine soleklare begrensninger. Et profesjonelt produkt kan være så mangt, men for meg er det et produkt som tilfører funksjonalitet og ytelse som overgår typisk forbrukerelektronikk. Da begynner det å bli vanskelig å forsvare en iPad PRO kontra en regulær iPad, og spesielt de foregående utgavene uten USB-C.

    • Liker 1
  16.  

    Apple er kun interessert i å melke en relativt trofast tilhengerskare for mest mulig penger for minst mulig innsats. De er selvfølgelig ikke alene om dette, men min MacBook 2007 leverte specs Windows-maskiner ikke var i nærheten av, og det til en pris som var konkurransedyktig og vel så det. Det samme gjaldt min 2011 MacMini server.

    Du føler ikke det er et snev ironisk at du velger å trekke frem akkurat dette i kommentarfeltet til et produkt som nettopp leverer specs som konkurrentene ikke er i nærheten av?

     

    Hvilke maskiner leverer samme ytelse i tilsvarende formfaktor til en betydelig lavere pris?

    Ren ytelse innenfor strengt restriktive parametre: iPad PRO>røkla.

    Fleksibilitet og muligheten til å utnytte hardware slik en selv ønsker: Windows hybrid/2-in-1/m.m.>iPad PRO.

    Selv min fullstendig utdaterte, dønn trege Lenovo Mix 300 takler ekstern lagring.

     

    Når jeg sammenligner med MacBook PRO 2007 sikter jeg til antallet forskjellige porter tilgjengelig og derav fleksibilitet. USB/FW400/800/DVI/ExpressCard. Lett å reparere, bytte HDD og RAM. Denne kostet meg kr 14990,- den gang. En tilsvarende spesifisert Dell kostet ca kr 8000,- mer, hadde Windows med elendig håndtering av audioflyt og byggekvalitet fra det varme stedet som nevnes med frykt i Bibelen.

     

    I dag er Windows 10 helt på høyden med tanke på rå ytelse i audiosegmentet og støtter i tillegg spesialisert hardware og utallige konfigurasjoner.

  17.  

     

    Da blir jo spørsmålet, hva er arbeid? Kan det tenkes at folk har individuelle behov?

     

    Hvilket grunnlag har du for å si at det ikke stemmer da?

     

    Angående arbeid - Klart folk har forskjellige behov, men la oss se på vanlige bruksområder for datamaskiner i yrkeslivet:

     

    • Tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Klart bedre på Windows/MacOS. Bedre utvalg av programvare, lettere multitasking etc etc.
    • Video/bilderedigering: Helt fram til det bevises at denne padden er raskere enn Macbook pro eller Mac-air vil jeg fortsatt gå for disse på bakgrunn av hardware. Bedre utvalg av programvare på Windows/MacOS og disse er lettere å jobbe med pga multitasking etc.
    • CAD og 3D modellering. Trenger jeg forklare?
    Det eneste jeg ser for meg iOS er brukbart til er for å ha med kart, dokumenter og enkle registreringsoppgaver i felt.

     

    Angående ytelse - Det er vanskelig å sammenligne da det er to vidt forskjellige arktitekturer, men jeg ville vært SVÆRT overrasket hvis Apple plutselig hoppet forbi giganten Intel og leverte langt bedre ytelse til halve strømforbruket.

    Det er nå engang slik at ikke alle jobber med et tekstdokument (noe som funker fint på en iPad pro forøvrig), ei heller modellerer de fleste stupetårnet på Hamar eller andre eminente bygg. De som forøvrig trenger slike programmer de kjører dem gjerne på en dertil egnet maskin. En iPad pro kan godt sies å ha et "lekeOS", men for en fotograf, designer eller en som lager enkle videoer ment for f.eks. youtube så er denne padda magisk. Den er lett, har godt batteri, meget kraftig som gjør den jobben den er ment til lynende raskt. Du kan gjøre skisser, tekste, og redigere "on the spot", selv har jeg 10,5" og er magisk imponert over hva denne har gitt meg. Har også en 15" Macbook pro, som av naturlige årsaker brukes til andre oppgaver. Denne er forøvrig tung og slett ikke noe jeg ønsker å drasse med meg ut i "felten", derimot er den flott når jeg skal på ut der den er egnet. Som kundebesøk, kontorswapping, hotell etc.

    Bruksområdene for disse 2 produktene er svært forskjellige og er ment for å være akkurat det.

     

    Har testet en Surface Pro, men den var halvdårlig som Macbook Pro erstatter og like dårlig som en iPad pro erstatter. Vil jeg da totalslakte den, nei absolutt ikke, det finnes helt sikkert de som den passer som hånd i hanske for. Man kjøper i grunn det produktet man trenger......eller

    Nå er det forskjell på tekstdokumenter. Enkle 1-5 siders rapporter uten avanserte kildehenvisninger er peanøtter. Lange bachelor/master/PhD-dokumenter kommer til å drive deg til vanvidd.

     

    Når det kommer til å kjøpe det man trenger så er det det jeg forsøker å få muligheten til, nettopp ved å mase om støtte for eksterne enheter på en iPad. Jeg har tusenvis av kroner investert i musikkrelaterte applikasjoner som er mer enn kapable til å håndtere flerspors opptak i felt, men å få det ut av/inn på iPaden er en fæl opplevelse. Ditto kan jeg si om MacBook PRO, men da ut i fra den fullstendige mangelen på touch og det faktum at gjentatte, kjappe, enhåndskorreksjoner ved hjelp av touchpad flere steder på skjermen samtidig er en umulighet.

     

    Apple har pr i dag valgt å utelukke en investeringsvillig, men produktkritisk kundegruppe til fordel for den pengesterke, statusjagende og ukritiske delen av kundemassen. Som ihuga blodfan av Apple datamaskiner fra tidenes morgen var det med en stor dose frustrasjon jeg bivånet lanseringen av iMac 2012, MacBook Pro 2013 med fastloddet RAM og proprietær SSD/Fusion løsning, samt Torky-versjonen av Mac Pro. Når de i tillegg velger å lodde fast SSD i nye MacMini 2018 og priser oppgraderinger skyhøyt, og lager basisutgaver med ufattelig liten lagringskapasitet, er det bare en ting å melde: Apple er kun interessert i å melke en relativt trofast tilhengerskare for mest mulig penger for minst mulig innsats. De er selvfølgelig ikke alene om dette, men min MacBook 2007 leverte specs Windows-maskiner ikke var i nærheten av, og det til en pris som var konkurransedyktig og vel så det. Det samme gjaldt min 2011 MacMini server.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...