Jump to content

Darup

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Darup


 1.  

  Begrensningen ligger i lyshastigheten, som er ganske treg.

   

   

  Det er større avstander hvis man må opp i luften først enn man kan få til nede på bakken.

  Første setning er riktig. Andre er feil. Nettlinjer på bakken og i sjøen går veldig sjeldent i luftlinje fra A til B. Mer direkte luftlinje er starlinks store fordel over fiber. En annen ting er at nett-trafikk sjeldent er kortreist. Veldig mye av nett-trafikken er global. De 550 km opp og ned blir ofte en mye mindre omvei enn sikksakk mellom ulike hovedstader, knutepunkter og sjøkabler.

  i tillegg er lydhastigheten omtrent 40% raskere i vakuum en i glass.

  • Like 2

 2.  

   

  Man blir vel ikke et bompengeparti fordi. For meg er det bare logisk at alle som kjører bil skal betale bompenger når vi først har en bomring. Men fjern gjerne bomringen totalt slik FrP ønsker.

   

  Fordelen med gratis bompassering for elbiler er at både global og ikke minst lokal forurensing går ned. Det gir igjen bedre helse for innbyggerne som er en gode både for kommune, stat og privat næringsliv.

  Det er vel streng tatt ikke gratis bom passering i seg selv som reduserer forurensningen. Det er fremdeles bilen som passerer gjennom den som avgjør det, gratis eller ei.

  Korrekt. Insentiver som gratis bom får folk til å velge en mer miljøvennlig bil. Målet med midlertidig fritak fra moms, bom avgifter, ferge avgifter osv. er å få overgangen til elektriske kjøretøy raskere. Disse tiltakene fungerer.

  En av de største dødsårsaken i Norge er relatert til lokal forurensing. Det er bra for både lommeboken og helsa å bytte til EV. Det er bra for hele lokalsamfunnet.

   

  En alternativ måte å se på dette er å si at de som forurenser og dermed er med å å øke helseutgiftene må betale mer for bil kjøringen.

  • Like 3

 3. Man blir vel ikke et bompengeparti fordi. For meg er det bare logisk at alle som kjører bil skal betale bompenger når vi først har en bomring. Men fjern gjerne bomringen totalt slik FrP ønsker.

   

  Fordelen med gratis bompassering for elbiler er at både global og ikke minst lokal forurensing går ned. Det gir igjen bedre helse for innbyggerne som er en gode både for kommune, stat og privat næringsliv.


 4.  

  Lave temperaturer er som kjent ekstra utfordrende for elbiler, både fordi luftmotstanden øker og fordi oppvarming av kabinen krever noe ekstra strøm.

   

  Det her gjorde meg litt nysgjerrig. Hvis det er luftmotstand og oppvarming av kupe som reduserer rekkevidden på vinteren, vil man ikke da få tilsvarende redusert rekkevidde på biler med forbrenningsmotor?

  Når det gjelder luftmotstand så ja. I forbrenningsmotorer forsvinner mesteparten av energien i drivstoffet til varme. Gjerne 70-80% av drivstoffet blir omgjort til varme.

  • Like 1

 5.  

  Tvert imot ville kundene sannsynligvis ha strømmet til dersom det var kort leveringstid på Teslaer.

  Det eneste stedet kundene strømmer på, er i Norge.

  I andre land er salget av Tesla nærmest totalt fraværende.

   

  Selv i våre naboland utgjør Tesla bare noen promille av bilmarkedet, så hva får deg til å tro at det plutselig hadde vært noen enorm økning i salget dersom det var kortere leveringstid? 

   

  Jeg kan være med på at de kanskje hadde solgt noen flere biler dersom kundene fikk bilen nærmest umiddelbart, men interessen er for liten, og prisnivået de fleste steder alt for høyt.

  Da har du ikke fulgt med på utviklingen siste årene. I USA var 3% av bilsalget i september EV (el-bil)

  I all hovedsak var dette Tesla sine biler. Omtrent halvparten av det totale EV salget var modell 3.

  3,% høres kanskje lite ut, men tatt i betraktning at dette tallet var under 1% for ikke så lenge siden er det en enorm økning. Med den eksponensielle veksten vi ser med EV salg er det ikke lenge til vi ser tall som 5%, 10%, og 20%.


 6.  

  Du snakker jo i mot deg selv. I det ene øyeblikket er kun markedet i Norge, i det andre er det ikke vits å selge i Norge. 

   

  Ønsker dere ikke å bli tatt litt seriøst engang? 

   

  Ta på deg brillene, hvor hevder jeg at det ikke er noe vits å selge i Norge?

  Det jeg hevdet, er at det ikke noe særlig poeng i produsere millioner av biler, når markedet ikke er der.

   

  De produserte 100000 biler i 2017. 200000 i 2018? Med snittpris på 50k dollar (gjetting) så blir det en omsetning på 10 000 000 000 dollar. Helt utrolig bitte lite er vel ikke markedet...

   

  GM derimot solgte 9 600 000 biler i 2017 ?

  Tesla har en eksponentiell vekst. Det er det firmaet som produserer flest el-biler .De tjener gode penger på bilene og verdien på selskapet passerte nylig BMW.

×
×
 • Create New...