Gå til innhold

carabo

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av carabo

  1. Såpass må man jo akseptere når det er ens egne allierte det er snakk om ja. Ikke ulikt hemmelige fengsler og avhørssentre, diverse kriger rundt omkring osv. Vi må huske at USA passer på oss alle (passer ordentlig godt på oss) og jobber hele tiden for å gjøre verden til et tryggere og bedre sted å leve i så litt slakke kan man gi dem. 

  2. De har foreslått at alle biler skal ha en egen GPS ombord som teller antall passeringer av tidligere bomstasjoner. Det har såvidt jeg kan se ikke vært snakk om å straffe fartsoverskridelser eller at myndighetene skal få lese all historikk fra denne GPS'en.

     

    Dette er altså et forslag for å spare penger på utbygging og drift av bomstasjonene.

     

    Høres ut som om det er Fjotolf sjøl som har laget overskriften på denne tråden.

     

    Hehe er det noen som tror myndighetene kommer til å varsle at de vil lese all historikk fra GPS'en?

  3. Likte ikke City før Football Leaks og liker de hvertfall ikke nå etter å ha fått bekreftet det massive og organiserte jukset de har drevet med for å komme dit de er. 

    Jeg har sagt opp mitt abonnement på Sport Premium på Sumo da jeg ikke lenger vil støtte utviklingen i dagens fotball der det kun er fokus på penger. (ikke at kampene til Utd for tiden var underholdende nok til å kunne forsvare den månedlige utgiften men:P)

    Da streamer jeg heller en kamp i ny og ne og ser EM/VM.

    Men merker det at dersom det ikke får noen konsekvenser for PSG og Shitty (ordentlige konsekvenser og ikke bare et "fy det var ikk e pent gjort") forsvinner mye av motivasjonen og lysten for å følge med på fotball.  

  4. Jeg tror du blander sammen fanatisme med å ha kontakt med virkeligheten. Om du var uenig i noe som ble skrevet så si det istedenfor å bare stemple folk.

     

    Venter i spenning på hvordan turen din gjennom Grønnland gikk. Regner med at du ønsker vise at dette bare er tull. Ta det gjerne en fredag ettermiddag for da er det mange folk ute.

     

    Ref Gavekort sitt innlegg tidligere: "Fascinerende hvordan du klarer å spore av emnet for å kunne gå i en pro-Israel posisjon i Gaza-konflikten. Du må ha vært kurset av russere i Whataboutism."

     

    Jeg tar selvkritikk for å ha bitt på...

     

    La oss komme tilbake til trådstarters spørsmål heller. Kan vel etter noen innlegg her nå konstatere at forundringen til trådstarter over dette er velbegrunnet.

    • Liker 2
  5. Ehhh... prøver du å si at man aldri har prøvd dialog eller å finne en løsning? Husk at for eksempel Hamas har programfestet utsletting av Israel. Lykke til med å diskutere med dem.

     

    Så du tror jødeforfølgelsen stoppet for 70 år siden? Det er jo regelmessig angrep mot jøder i en rekke land. Vi har hatt angrep mot en synagoge også i Norge for noen år siden. Og i Sverige er det nå så mange muslimer at jøder begynner å flykte fra landet da de konstant mottar trusler.

     

    Jeg bruker oppfordre de som påstår at jødeforfølgelse er ikke lengere forekommer om å ta seg en gårtur gjennom Grønland med en kippa på hodet.

     

    wow... 

     

    Tror jeg nevnte fanatisk forsvar av Israel i forrige post hehe. 

    • Liker 2
  6. Det ikke bare kan, det vil garantert gi utfordringer og krenke personvernet her til lands. Vedtas i tillegg forslaget om at etterretningstjenesten kan overvåke nettrafikken er det nesten komplett. Det vil ikke finnes noe personvern lenger.

     

    Tilpasset betaling er en dårlig unnskyldning for å innføre overvåking av alle biler her til lands. Trenger ikke se lenger enn til kontinentet for hvordan man kan løse det uten å ty til masseovervåking. Det er nesten i klasse med forsvarsministerens uttalelse i går om at vi trenger masseovervåking for å beskytte personvernet. 

    • Liker 6
  7. De fleste land er ikke:

    -Omringet av land som ønsker utslette dem, og som faktisk har prøvd allerede.

    -blitt utsatt for over 13.000 raketter sendt over grensen.

    -utsatt for daglige brannbomber.

    -utsatt for naboområder regjert av selværklærte terrororganisasjoner.

    -utsatt for angripere som aktivt bruker menneskelige skjold.

    -utsatt for sosialister verden over som sender penger rett til terrororganisasjoner som prøver skade landet.

    -utsatt for å få landområder de har hatt i over 70 år omtalt som "okkuperte".

    Det Israel gjør er å faktisk beskytte seg mot det som jeg har listet ovenfor. Jeg har vært i mange diskusjoner om emnet og har fortsatt tilgode å høre ett eneste forslag til hvordan de kan beskytte seg på en mer skånsom måte. Israel har til og med brukt varsle haboer slik at de kan komme seg unna før et angrep når terroristene bruker en sivilt område til bombelager eller utskytningsrampe.  Husk at Israel har militær kraft til å utslette Gaza på minutter om det er det de ønsker. Likevel klarer altså enkelte kalle Israel for en "terroriststat".

     

    Når jeg presser engasjerte folk til å komme med et svar på hva Israel faktisk skal gjøre så kommer de ofte med svaret at landet burde bli lagt ned og jødene burde rømme fra regionen. Så at holdningene mot Israel er basert på antisemittisme er det liten tvil om.

     

    Jeg kaller fortsatt Israel for en stat som bedriver statsterrorisme og krigsforbrytelser. Akkurat som jeg kan argumentere for at Saudi-Arabia, USA, Russland osv gjør akkurat det samme. 

     

    Israel er ikke alene skyld i det som skjer i Midt-Østen. Jeg kom med en kommentar om at begge sider av saken bør belyses når dette diskuteres. Å automatisk innta en pro-Israelsk holdning og kun hevde at andre parter har skyld blir utrolig useriøst og usaklig. Spesielt når antisemittkortet blir kastet med en gang. 

     

    Israel som den dominerende kunne f.eks. gått inn i dialog med mer åpenhet og villighet til å finne en løsning. Finnes nok mange andre måter å gjøre det på enn det som blir gjort i dag og hverken jeg eller deg har løsningen på det. Det er mye dritt som har skjedd der nede og det er en ond sirkel de er inne i. Å hevde antisemittisme for enhver kritikk av Israel er for lettvint og useriøst. Tviler på det er så veldig mange i Norge og disse delene av Europa som mener at landet "bør legges ned og jødene rømme". De som mener det er jo like ute på jordet som de som ikke tåler kritikk mot Israel. 

     

    Det finnes mange som er fanatisk pro-Israel der ute som av en eller annen grunn jeg aldri har forstått nekter å ta innover seg noen som helst form for kritikk mot Israel. Det at jødene ble forfulgt og utsatt for folkemord for 70 år siden rettferdiggjør ikke deres egen (ikke alle verdens jøder men mange i Israel) oppførsel, som er veldig lik den de selv ble utsatt for for 70 år siden (nei ikke konsentrasjonsleirene). Paradoksalt nok klarer de, og deres fanatiske tilhengere, sikkert å rettferdiggjøre det ovenfor seg selv på en eller annen måte. På samme måte som Palestinerne sikkert kan rettferdiggjøre sine handlinger ovenfor seg selv. 

    • Liker 7
  8. Det er i så fall bare et påskudd; det makthaverne egentlig er redde for, er terror mot seg selv og opprør fra egen befolkning:

    a) terror fra muslimene. Men det kan de ikke si høgt, muslimene må ikke bli krenket.

    b) terror og borgerkrigsforsøk fra det vi kan kalle nasjonalistene. Foreløpig ubetydelig, men vil muligens vokse etter hvert som innvandrerne med makthavernes hjelp tar over landet mens krybba blir tom og velferdsstaten bryter sammen.

     

    “People shouldn't be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.” 
    • Liker 3
  9.  

    Det er ikke whataboutisme å forklare hvordan Israel for kritikk for noe alle andre også ville gjort. Og hvordan er det avsporing av tråden å forklare hva som faktisk foregår? 

     

    De fleste andre gjør ikke det som Israel driver med. Jeg har full forståelse for at Palestinerne motsetter seg en så undertrykkende og diskriminerende statsterrorist som det Israel er. Jeg ser helst at ingen av partene utøver voldshandlinger men sett i lys av hva den dominerende parten i forholdet driver med er det ikke rart at mesteparten av kritikken også rettes mot Israel. 

     

    Skal du forklare hva som faktisk foregår må du også liste opp de utallige krigsforbrytelsene og overgrepene som nesten daglig utføres av Israel. Ikke bare skrive om hva Palestinerne gjør.

    • Liker 1
  10. Det er vel Forsvarsdepartementet, med Bakke-Jensen (H) i spissen, som sender lovforslaget på høring. Selv om FrP var motstander av DLD for noen år siden er det ikke gitt at de fortsetter samme linje nå. Naturlig å tro at de vil motsette seg denne nye loven også men gjenstår og se. Når det gjelder den gjengen der (FrP) er det lite som overrasker lenger så ser ikke bort fra en u-sving.

  11. Høringsforslag om masseovervåking. Skremmende at det i det hele tatt kommer så langt som til høring. Ser i tillegg at forsvarsministeren presterer å si at vi trenger denne loven for å beskytte personvernet. Lurer på om noen biter på en slik argumentasjon.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...