Gå til innhold

amiganostalgia

Medlemmer
  • Innlegg

    2 531
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amiganostalgia

  1. Har hatt diverse lyd problemer og der mht discord og sånn. Jeg mistenker at det har vært pga windows i seg selv. De har jo skrevet om hvordan en del tjenester, services, fungerer, både på lyd og nettverk spesielt. Før så kunne jeg ha det av at ingen apper hadde lov å bruke mikrofon, da løsningen jeg har satt opp er analog, og mikrofon går via kompressor til mikser til lydkort. Så Windows anser *nå* uansett opptak inngang som mikrofon. Iallefall mht lydkort jeg har i bruk nå som er eksternt via usb.

    Har ikke prøvd discord på en god stund nå pga disse problemene, men håper det er løst nå i 1903. De har holdt på iaf siden 15xx med det.

     

    Jeg tror ikke cpu osv har noe med dette i seg selv, men kan heller være et bi produkt av at ting ikke er konfigurert slik det skal.

  2. Får ikke helt til det med kalkulatoren, ser ikke ut til og ville godta timings inputter :S

     

    hovedkortet mitt får ikke til mer enn 2933 så har ikke så mye hensikt enn og fylle alle slots.

     

     

    Altså da hadde jeg enkelt og greit klaget og prøvd fått returnert det. Det skal klare høyere hastighet enn det, 3200 minimum. Det er og i tråd med hva som var forespeilet for disse korta at de skulle klare. Jeg fikk byttet mine msi kort som ikke taklet full tids enkoding på ryzen over tid, noe som fungerer bedre på asus korta som har bedre strøm tilførsel, 8+6 inntak.

    Kalkulatoren trenger oppdatert dot net framework så skal den funke fint. den ble og oppdatert til 1.5 el noe nylig.

  3. har du prøvd den der ryzen dram calc ? den lar deg plotte inn hva du har også kommer den med forslag, og du kan velge, safe/fast/extreme osv. Fungerer ganske greit, og jeg har fått til raskere enn hva den foreslår. Skjønt første gen ryzen bunner ut i 3467 visse options på raskest setting som geardown osv, mens 3600/3733 er taket med mer avslappede innstillinger ellers.

     

    Forøvrig er minne klokking på ryzen helt patetisk.

     

    Og forøvrig nummer 2, jeg har noen relativt billige samsung brikker, kontra g-skill/corsair osv, som lar seg oc med +1ghz. Du trenger ikke kjøpe dyre minnebrikker, og spesielt ikke til ryzen. Det er mer snakk om å bare få satt inn det ryzen cpu'n vil ha, ikke hva minnebrikkene har som xmp/spd.

  4. Neste greie for intel blir vel 10nm refinert etter pci-e har fått en overhaling. 14nm har holdt standen lenge nok tenker jeg.

    Også er det dette med stacking av kjerner i høyden og/eller minne cache over kjernene i høyden osv. Om dette kommer på 10nm til høsten tviler jeg på, men for 2020 kanskje. x299 var en solid oppgradering når det kom sånn sett.

  5. 1705 bios ute no, ikke uventet egentlig. Blir ikke noe klokere av å lese changeloggen.

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA2066/ROG_RAMPAGE_VI_APEX/ROG-RAMPAGE-VI-APEX-ASUS-1705.zip

    https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-RAMPAGE-VI-APEX/HelpDesk_BIOS/

     

    cpu microcode virker være det samme, ellers lagrer den litt mer innstillinger nå riktig enn før, men fortsatt ikke alt i bios innstillinger export til usb.

     

    Intel speedstep ser ut til å bli lagret riktig no. Lurer på om de har klart å fikse offset voltinga no så det kunne gått an å lage et lurt oc oppsett endelig. Som faktisk kan fungere.

  6. Ingen vet :p

     

    Ligger på station-drivers.com , :)

    Ja jeg er klar over det, og du kan laste de fra asus og med direkte link. Men at de driver og fjerner listingene av de.. Har merka ustabilitet med 1604 modda, vurderer gå tilbake igjen til 1503.

    edit: på 1704 no, fixen med ta ut ene raidet midlertidig funket gull. Ustabiliteten jeg hadde virker relatert til at jeg hadde rank interleave satt til 1... Kan ikke skjønne det men takke seg til noe som funker.

  7. Synn å si det, men raid med m.2 nvme ssder gir ingen ytelsesgevinst annet enn høyere sekvensiell ytelse. Man taper ofte litt 4k random read ytelse av det. Dermed er det bedre å kjøpe èn større nvme ssd. Om du vil ha èn stor stasjon, så gir raid-0 litt mening. Derfor kjører jeg raid-0 på satassdene.

     

    Kjørte 3 stk nvme i raid-0 en stund bare for gøy. Det ble 3TB med veldig høy sekvensiell ytelse :D

     

    Fikk høyere ytelse med 3 stk i software raid enn med vroc. Vroc ødela 4k ytelsen sist jeg testa.

     

    Vi har vært innom dette før mener jeg. De 2 i raid der ja er kun for mer lagringsplass der, trenger de ikke til noe annet. Er en lokal dropbox mappe. Jeg har ikke satt opp soft raid før, men mulig det kunne vært en fin løsning istedet.

  8. De har fortsatt gamle Intel rst 16.5 el så, .55 microcode tror jeg det var. Jeg slet og med at raidet som jeg har i cpu dimm2 på apex mister alltid en medlem siden jeg startet å ha et raid der, via intel rst. Skjønner ikke helt hvorfor det skjer. Venter på 1704 modda for no, men kommer til å koble fra det problematiske raidet før oppdatering da, se om det hjelper.

  9. For I9 er vannkjøling nærmest et must. Selv om en kan komme unna med luft kjøling, så vil det begrense en temmelig mye.

    AIO er ferdig løsning og kommer nok med ferdig blandevann. Jeg har ikke spess erfaring med disse, men jeg har en thermaltake sak som kom ferdig, en 360 sak. Den kan heller ikke fylles på og er lukket. Jeg foreslår du leser deg opp på produktet du ser for deg å kjøpe.

    Noen aio'r kan utvides, serie kobles. Noen kan fylles på.

    AIO'r er billigere enn å lage et godt oppsett selv. Siden en AIO er alt i en, følger det med en pumpe i den, så hvor mye støy det lager bestemmer du selv via bios. Kobler en den ikke til hovedkort går den for full pupp, om ikke annen kontroll løsning er tilgjengelig.

     

    Jeg ville sterkt anbefale å først gå for gull og ikke en AIO. jeg nærmest halverte tempen på vrm/chipset på mitt oppsett med vannkjøling der og, og ikke bare cpu/gpu. Men som med alt spiller jo budsjett inn.

  10. Nja det er mer enn bare det å kjøpe seg en prosessor. Jeg bruker alle pci-e lanes som det er, tror jeg ihvertfall, på x299. Så neste blir pci-e v5.0 er det vel. Jeg har forstått det slik at vi kommer omtrent til å skippe over 4.0 selv om iaf amd kommer med kort for det.

  11. Ny MEI Firmware, testet ok på apex VI med 1602 bios:

    https://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=353&func=fileinfo&id=3827&lang=en

     

    Åpne cmd.exe (admin) og kjør FWUpdLcl64.exe -F 11.11.60.1561.consumer.bin

    Du kan og lagre med -SAVE backupfilnavn først.

    Min gamle fw er 1.32mb og nye er 1.93mb.

     

    Noen changelog kjenner jeg ikke til. Ytelse ser ikke ut til å være påvirket (ikke heller forventet).

  12. Har ikke Asus crash-free-opplegget sitt på både Intel og AMD? Dette er jo også produsentavhengig, ikke alle produsenter støtter dette selv for Intel.

     

    Ikke vet jeg. Det fungerer iallefall ikke i praksis. Jeg må sette timings særdeles langt under på intel for at maskinen ikke skal starte, i den grad at jeg ville ikke satt en slik timing da jeg ser at det ikke vil gå pga erfaring. Og jeg har mer erfaring med amd maskiner enn Intel.

    Ja det er mye enklere på intelplattformen av en eller annen grunn. Bare det at man må "traine" seg oppover på minnefrekvens er rare greier :p

    Jeg har helt gitt opp å stabilisere høyere minnefrekvens på amd til tross for at det er bedre på ryzen. for enkoding og sånt er heldigvis lave t_rwdr/_rwdd o.l. timings en god ting og hjelper på markant. Jeg satt 3600 på hero VII kortet men den har 4266 brikker så.. Jeg ser at den kan boote høyere, men det er ikke 100% og for mye jobb å få helt stabilt. Det går nok, men det blir for mye jobb.

    Altså jeg må også godta at maskinen ikke takler frekvens som minnebrikkene er godkjent for.

    Jeg synes det er helt på trynet.

  13. Å justere og finstille innstillinger i bios mht. bios og timings på amd er jo et helvete. Takler den ikke en innstilling må maskinen slås av og på 2 ganger eller inn med bios knappen. Både på Asus VI hero  og VII hero korta. Det er bare noen veldig få innstillinger hvor maskinen klarer resette seg selv og si at dette ikke gikk, f.ex primære timings men de tertiære er det jeg tenker på her og stort sett er det for lavt må maskinen fysisk startes om. Så det er rett og slett ikke noe gøy å prøve å gjøre det på disse pc'ene da prosessen blir veldig omstendig.

  14. Tror heller jeg ville valgt et annet et, og tatt ett dedikert nettverkskort med qsfp+, lavere respons tid internt, mindre strømforbruk relativt, mer effektiv teknologi, minuset er langt dyrere kabler :p Om en først skal bruke 40k på hovedkort typisk burde budsjettet holde til det.

    Liker heller ikke at hovedkort absolutt skal komme med wifi, er glad for at på apex vi er det modulært og jeg kan fysisk ta ut brikken fra den pci-e 1- 2x porten

    Må si jeg likte "cast an aural landscape that draws you deeper into the action." :DDDDDDDDDD

  15. Hei godtfolk.

    Oppdaterte bios på Asus Apex VI (x299) til 1603, jeg ser ikke lenger DMI voltage, som skulle vært under "Tweaker's paradise", tror jeg.

    Gikk over alle menyer men kunne ikke se den. Hadde det for meg at den var skjult så lenge pcie gen3 clock control var på - som er aktivert som standard etter bios oppdatering. Men nei.

    Jeg hadde sist dmi voltage der rundt 1.24-1.3v for å få ting stabilt, så det er litt sånn irriterende å miste det verktøyet om jeg ikke bare har sett over den?

    Ellers er ikke mine tertiære timings lenger stabile så overklokken jeg har jobbet rimelig hardt for å perfeksjonere er noenlunde tapt.

    Jeg kunne ha 0/0 på t_rddr/t_rrdd og kjører de nå på 7/7 for ellers er det ikke stabilt, og jeg vet ikke om det er stabilt engang.

    Kan bare være tilfeldig tidspunkt, men jeg hadde litterlig 3000% testet ok og det gikk ikke 2 minutter nå engang.

    Forøvrig holder cpu cache test i aida64 nå seg med 1.2v uten tilgang til dmi voltage, så de har definitivt gjort noe der med tanke på det.

    Jeg skulle ønske de kunne komme med mer uttømmende change logs for sånt som bioser og annet enn "mer stabilitet, mer ytelse".

     

    edit: sjekket før og etter tekst fil med lagrede innstillinger og dmi voltage er ikke i tilstede lenger så den er nok vekke.

  16. EaseUS Data recovery kan varmt anbefales. Recuva m.m. er søppel. Jeg mistet en fil for en kort stund siden og ikke hatt data tap på mange år, EDR fikk den tilbake rett etter scan, ved filsøk, der andre programmer verken fant filen, eller hadde klart å installere ferdig på samme tidspunkt for de var mer opptatt av å installere tredje parts programvare, chrome etc. Getdataback fungerte også fint før husker jeg, men ikke brukt det på lenge.

  17. Jeg planlegger å sette sammen en Ryzen5 box når jeg får råd som en ren streaming box.

    I følge hva jeg har lest her og der skal det holde i massevis for mitt bruk

     

    (720@30/60@3-4000)

     

    :)

    Ta en 1700 istedet så skal du være garantert 720/60 Og den kan klare opptil 900p, 1080p om du klokker den til 3.8/4ghz, men det blir bra varmt over tid.

  18. Det burde du jo finne ut av om du kan sette hastighet for pcie spora i bios, det kan jeg på mitt såvidt jeg husker, har crosshair vi og vII hero korta. (x370 x470) Det med båndbredden stemmer ja, jeg får maxxet ut 2gbit her på en 4gbit nettverks kontroller, men jeg bruker som regel ikke mer enn 2porter av ganger max, så det går fint.  Hovedpoenget med optane for min del blir respons tid. Det er ikke så ofte en skal lese store mengder, selv om en så stor nerf blir du nok å merke.

     

    Det hele dreier seg egentlig om hovedkortet er smart nok til at den klarer å kjøre grafikkortspor  nummer 2 på x4 og grafikkortspor 1 på 16x.

×
×
  • Opprett ny...