Gå til innhold

Anonym1101

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anonym1101

  1. Fikk nå svar fra universitetet at det ikke er mulig å ta enkeltemner på den måten jeg ønsker, og at man må melde seg inn via samordna opptak, selvom jeg har fullført fag på linjen fra før og har godkjent det jeg trenger. Kjipt, skulle ønske det var mer fleksibilitet på universitetene nå etter corona.

  2. Hei!

    Noen som har erfaring med å ta/fullføre bachelor ved siden av fulltidsjobb? Jeg har årsstudium i emnet, og ønsker å fullføre og gjøre det til en bachelor samtidig som jeg jobber, for eksempel ved å ta ett fag i semesteret. Bacheloren det gjelder er samfunnsøkonomi på UIB. Noen som vet om studieveileder er behjelpelige med å legge en plan for å få gjennomført, og om det i det hele tatt er mulig uten å delta på undervisning, eller må man finne ut det på egenhånd?

     

    Hører gjerne deres erfaringer!

  3. nirolo skrev (1 time siden):

    Å ha et AS som ikke har ansatte og som ikke gjør noe ellers er lite arbeid, men det er noen ting som skal sendes inn i løpet av året. Hvis du ikke kan noe om regnskap så bør du bruke en regnskapsfører. Det koster fort et par tusen i året.

    Jeg lurer litt på hvorfor du skal kjøpe deg inn via et AS? Jeg er fullt klar over at fritaksmetoden gjør at selskapet slipper (nesten all) skatt på fortjeneste på aksjeinvesteringer. Men når du skal ha fortjenesten ut av ASet må du betale drøyt 31% skatt, dvs det samme som om du investerte direkte uten å gå veien om ASet. Eneste åpenbare grunnen jeg ser er om du forventer stort årlig utbytte som du ønsker å investere andre steder.

    Takk! For det første fordi jeg fikk det anbefalt, for det andre er det et poeng i å ha et AS dersom bedriften blir solgt for en betydelig sum og man ikke ønsker å skatte på hele gevinsten med en gang. 

  4. Hei!

    Har fått tilbud om å inngå eierskap i bedriften jeg jobber i, og det ble da anbefalt å opprette et aksjeselskap, noe som fører med seg en del spørsmål fra min side. 

    1. Hva innebærer det for meg? Er klar over de 30 000kr man må ut med for å opprette selskapet.

    2. Hvor mye arbeid er det årlig? 

    3. Hvor mye utgifter er det årlig?

    4. Trenger jeg regnskapsfører eller er det noe jeg kan fikse selv? Med tanke på at det kun skal brukes for dette ene formålet i første omgang.

    Jeg er helt blank, så all hjelp mottas med stor takknemlighet.

  5. Det er vel en del utviklere som jobber som er selvlært uten utdanning. Hvordan bør lønnen da være for en som har 3 års erfaring, men ingen utdanning versus en uten erfaring, men med 3 års utdanning? Jeg tenker at man skal få valuta for utdanningen man tar, men samtidig er det ikke til å legge skjul på at en med tre års erfaring har kunnskaper bedriftene trenger, noe en nyutdannet gjerne ikke har. 

  6. Ja, det blir vel en blanding. Fikk beskjed om at de ikke ønsket at de ansatte skulle jobbe mye mer enn 8 timer per dag, men hvis visse prosjekter eller deadlines førte til overtisarbeid en dag var det naturlig å kanskje komme senere eller dra tidligere i en av de påfølgende dagene.

     

    TL;DR Helst ikke overtidsjobbing, bruk skjønn dersom du jobber overtid. Ingen overtidsbetaling. 

  7. Stillingstittel: Jr systemutvikler

    Erfaring: 1 år deltid i bedriften

    Sertifiseringer: null

    Arbeidsoppgaver: Webutvikling, i utgangspunktet front-end med overgang til full stack etterhvert

    Arbeidsgiver: relativt ny bedrift med få ansatte

    Utdanning: Bachelor i IT

    Årsinntekt: 400k + telefonregning dekket. Mulig bonusordning, ingen overtid

    Alder: 23

    Arbeidssted: Bergen

     

    Ferdig med bachelor til våren, høres dette greit ut som begynnerlønn?

×
×
  • Opprett ny...