Gå til innhold

silketeppe

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av silketeppe

  1. Hei!

     

    Jeg bor i Bergen og var på oppkjøring i går. Jeg strøk på grunn av dårlig plassering i landevei og for mye nedbremsing på landevei. Jeg er mest vant til kjøring på motorvei og byen, jeg hadde ikke hatt nok kjøretimer på landevei. (Kun lang kjøring egentlig) Så det skal jeg øve mye på til neste gang. Sikkerhetspørsmål var å fjerne dogg fra frontruten og bak ruten. Jeg var desverre veldig nervøs og det gjorde at jeg ikke kjørte som jeg pleier å gjøre. Nervøsiteten forsvant faktisk mye etterhvert da! Sensor var grei og flink til å si at jeg ikke trengte å være så nervøs. Jeg fikk beskjed om å blinke meg inn på en buss stopp og rygge meg derfra inn til en liten vei som var på høyre siden... Dette gikk heller ikke så bra på grunn av et bosspann som sto på siden av veien og jeg klarte såvidt å komme meg forbi... Til neste gang skal jeg prøve å øve MYE på landevei og ryyging. Og en ting som er veldig viktig er å kjøre på en fin måte inn til rundkjøringer og kryss (uten å bremse opp for mye uten at det trengs) det er og noe jeg fikk stryk for. Lykke til!

     

     

    Takk for gode råd! Jeg sliter litt med at jeg alltid gjør minst én verre feil på hver kjøretime. Som regel at jeg f.eks. tar for små luker i rundkjøring eller kryss slik at andre må bremse ned og dermed bryter jeg vikeplikten, eller at jeg stoler blindt på bilister som ikke bruker blink inn mot rundkjøring og tenker at de skal rett frem slik at jeg kjører før jeg er sikker på hvilken vei de skal.

     

    Hadde siste kjøretime i dag (utenom oppvarmingstime før førerprøven) og klarte såklart å ødelegge i en rundkjøring hvor jeg ikke rakk å stoppe før kjørelærer stod på bremsen. Føles så kjipt at jeg aldri får en time hvor kjørelærer sier at jeg hadde bestått glatt! Selv om han har sagt at jeg jo er klar for å kjøre opp. I dag sa han at jeg hadde klart det helt fint om det var en førerprøve, minus den hendelsen. Han sa at jeg hadde nok strøket.

     

    Blir av og til stresset i noen rundkjøringer, litt fordi jeg blir redd for at kjørelærer mener jeg kjører for passivt eller at jeg skal være et hinder og irriterende for trafikken bak meg hvis jeg venter på lukene jeg er helt sikker på. Men som regel går det alltid bra når jeg venter, og jeg får alltid litt kjeft fra kjørelærer når jeg tar lukene som var litt på kanten. Så jeg må bare lære å være mer sikker på meg selv. Bor i Stavanger, som jo er rundkjøringens by, så jeg kan nesten ikke være usikker på det. Jeg er jo sikker 99% av tiden - og for den ene rundkjøringen jeg gjør en feil i har jeg jo allerede kjørt feilfritt gjennom 50 rundkjøringer tidligere i timen, så jeg forstår ikke hvorfor jeg gjør det! Men det må jeg nesten få til hvis jeg skal gjøre det bra på mandag. 

    • Liker 1
  2. Har oppkjøring på mandag og gruer meg voldsomt nå. Er 23 år og begynte sent på grunn av økonomi, så jeg har ventet ganske lenge på den dagen. Følte meg relativt klar når jeg bestilte time for førerprøven, men nå er jeg ikke så høy i hatten lengre. Har lest sinnsykt mye i forum om tips, hva folk har strøket på og strenge sensorer, og er sikker på at jeg kommer til å gjøre en eller annen dum tabbe fordi jeg sitter og tenker på at jeg må bestå i stedet for å konsentrere meg om trafikkbildet. Er også redd for å få en sensor jeg ikke får noe kjemi med, for da blir jeg nok bare mer nervøs under kjøringen. I forumene jeg har lest i virker det nesten avgjørende å få en god tone med sensor? Jeg blir faktisk litt nervøs bare av å kjøre med kjørelærer, men ikke når jeg har øvelseskjørt med samboer. Er noe med at det sitter en ekspert og setter spørsmålstegn ved absolutt alt du gjør.

     

    Noen her som kan berolige meg og si at de også har følt på hele seg at de kom til å stryke, men klarte å overkomme nervøsiteten og bestå likevel?  :huh: Klarer ikke å se for meg at jeg kanskje har midlertidig førerbevis i hånden på mandag, har litt vansker med å få opp selvtilliten.

     

    Edit: skriveleif

×
×
  • Opprett ny...