Gå til innhold

skien

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skien

  1. Helt urelatert til artikkel, men jeg bytta til Chili mobil i slutten av en måned og måtte betale full månedspris for 3 dagers bruk. Etter jeg fikk "det er sånn det er" som svar fra kundeservice, bytta jeg umiddelbart etterpå.

     

    Jeg også bytta imot slutten av en måned (juli), men fikk bare regning for de resterenda dagene av juli + august et godt stykke ut i august.

    • Liker 1
  2. Så svindelen er at du blir satt på ett tilbud som er sammenlignbart med konkurrentene...?

     

    Ja, det er svindel. Det har ikke noe å si om det er sammelignbart med noen andre. En har rett og slett ikke lov til å selge noe for deretter ikke levere det, det kalles for svindel.

    NÅr man reklamerer med ubegrenset bruk, så må man faktisk regne med at kundene forandrer vanene sine.

    • Liker 2
  3. Hadde folk vært fornøyd dersom tilbudet bare var 200gb for 499,- og uten begrensinger?

    Hva dersom det var 100gb for 499,-?

    Eller 50gb, eller 30gb, eller... 16gb, 1gb mer enn Telenor...?

     

    Ellers tullete at Chili får pes for ett tilbud som i praksis er 499,- for ca. 200GB, når nermeste konkurrent er både dyrere og mindre data. Joda, de reklamerer med 1000gb/fri bruk, men sett bort fra villedende markedsføring er det allikevel det beste tilbudet på markedet.

     

    Nei, det er ikke tullete at de får pes for villedende markesføring. Selv Chili må følge lover og regler.

     

    Jeg betaler gjerne 499,- for 200GB, hvis jeg er sikker på at det er det jeg får.

    • Liker 3
  4.  

    De reklamerer jo med at du kan dele med egne enheter, så hotspot er helt innafor

    Ja, jeg tror kanskje du har rett. "Deling med egne enheter" er litt diffust. Men det er ikke urimelig å tenke at man mener hotspot.

     

    På den andre siden, så nevner de spesifikt at man ikke skal bruke abonnementet i et fast modem eller en router, så det er tydelig at de ikke ønsker at folk skal bruke dette som en fast erstatning for vanlig bredbånd.

     

    Det er uansett litt uryddig, når markedsføringsinformasjonen på nettsiden ikke henger helt sammen med vilkårene i abonnements-avtalen. Det er snev av cowboy-preg over dette firmaet, kan det se ut som...

    Jepp ;)

    • Liker 1
  5.  

    Jeg kan ikke finne dem noen steder på sidene til Chili

    Fant de under "kundeservice"-menyen og så "skjema og vilkår", og på den siden en liten "her"-link under "Generelle vilkår", og da ironisk nok i PDF'en under:

    "Særlige vilkår for Chili Fri Data" :)

     

    Edit:

    De kunne i det minste spandert på seg en liten link på bestillingssiden.

    Virker som de prøver å gjemme disse "vilkårene".

    Lukter dårlig....

    De har gjemt den godt ja , stinker rett og slett.

    Har de oppdatert den etter at de forandret abonnementet tro?

    "Abonnementet Chili Fri Data kan ikke benyttes i modem/ruter og/eller for maskin - til - maskin kommunikasjon"

    De reklamerer jo nå at du kan dele med egne enheter.

    • Liker 2
  6.  

    De detaljerte vilkårene ligger også på nettsidene til Chili:

     

    https://www.chilimob...ar_01012019.pdf

     

     

    De viser ikke akkurat disse vilkårene veldig tydelig?

    Ser man disse før man har bestilt?

     

    Jeg kan ikke se noen særlig begrensninger her i hvert fall:

    https://www.chilimobil.no/bestill/chili-fri/

    Jeg kan ikke finne dem noen steder på sidene til Chili

    • Liker 1
  7.  

    Ja, det skal bli interresant å se hva forbrukertilsynet sier.

    Men det eneste Chili sier om aboet på sine sider om mengden data, er at du har ubegrenset med data (i Norge), og at du kun kan dele med egne enheter, + at du må svare på sms etter 5GB + hver 3Gb etter det pr. døgn.

     

    De detaljerte vilkårene ligger også på nettsidene til Chili:

     

    https://www.chilimobil.no/media/1078/vilkaar_01012019.pdf

     

    Jeg er enig i at de kanskje kunne ha nevnt noe om begrenseningene for tjenesten, også i introen til tjenesten, om ikke annet så som en fotnote som sier noe om at man forutsetter et "normalt mobilt bruksmønster", og at man ikke har anledning til å koble abonnementet opp mot en fast router, eller å benytte det som fast hotspot som erstatning for vanlig bredbånd hjemme.

    De reklamerer jo med at du kan dele med egne enheter, så hotspot er helt innafor

    • Liker 2
  8.  

    Man kan fint bruke dette til erstatning for bredbånd hjemme når de reklamerer for den bruken de tilbyr.. Ingenting i veien for det og helt lovlig.

    Helt feil...

     

    De selger "fri data" til ordinær mobilbruk, og regulerer den øvrige bruken gjennom detaljene i avtalevilkårene.

    De selger fri data, punktum.

     

    "Med Chili Fri Data får du ubegrenset datamengde i Norge og 19 GB i EU/EØS (fra 1. januar 2019). Du kan dele data til dine egne enheter.

     

    Når du har benyttet 5 GB på én dag, fyller du enkelt på med 3 GB via SMS. Kunden kan fylle på ubegrenset antall ganger uten at det koster noe ekstra."

    • Liker 1
  9.  

    Det ER Chili som er gjøkene fordi de tilbyr og lover noe man ikke får.. Falsk og forsåvidt ulovlig markedsføring fra Chili sin side.

    Vi får se da, hva forbrukertilsynet sier.

     

    Men jeg tror de har sitt på det tørre med relativt god margin. Her er f.eks. hva de sier under punkt 17 i abonnements-kontrakten for Fri Data:

     

    "Abonnementet Chili Fri Data kan ikke benyttes i modem/ruter og/eller for maskin-til-maskin kommunikasjon. Bruken av abonnementet anses ikke lenger å være personlig hvis kundens forbruk er unormalt, herunder hvis kundens forbruk av data vurderes å vesentlig overstige tilsvarende kunders gjennomsnittsforbruk. I slike tilfeller forbeholder Chilimobil seg retten til å begrense eller stenge kundens dataforbindelse."

     

    Jeg tror ikke dette er noen sak, egentlig...

     

    Det er sikkert ikke positivt for selskapet med akkurat denne medieomtalen. Men saken til Ben Martinsen tror jeg er veldig tynn her.

    Ja, det skal bli interresant å se hva forbrukertilsynet sier.

    Men det eneste Chili sier om aboet på sine sider om mengden data, er at du har ubegrenset med data (i Norge), og at du kun kan dele med egne enheter, + at du må svare på sms etter 5GB + hver 3Gb etter det pr. døgn.

    • Liker 1
  10. Dette står det om bruk når man tegner abo:

    "Med Chili Fri Data får du ubegrenset datamengde i Norge og 19 GB i EU/EØS (fra 1. januar 2019). Du kan dele data til dine egne enheter.

     

    Når du har benyttet 5 GB på én dag, fyller du enkelt på med 3 GB via SMS. Kunden kan fylle på ubegrenset antall ganger uten at det koster noe ekstra.

     

    TV 2 Sumo Sport, film og serier er gratis de 60 første dagene, deretter bestemmer du om du vil fortsette abonnementet. Dersom du velger å fortsette med TV 2 Sumo, vil du betale kr 150,- (ordinær pris 179,-). Dersom du ikke ønsker TV 2 Sumo etter gratisperioden, vil du videre kun betale for ditt mobilabonnement hver måned (kr 499,-). Tilbudet gjelder kun nye TV 2 Sumo kunder.

     

    Hastighetene på data er opp til 350Mbit/s. Opplevd hastighet vil variere ettersom f.eks. hvor du befinner deg og hvilken telefon du har."

     

    Altså ikke noe om at du ikke kan bruke mobilen som hotspot og se så mye film du ønsker. Det eneste er at du må svare på en sms etter 5GB og deretter pr. 3GB pr. dag, og at du kun kan dele til egne enheter. De skriver jo spesifik: "Kunden kan fylle på ubegrenset antall ganger uten at det koster noe ekstra"

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...