Gå til innhold

væren

Medlemmer
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av væren

  1. Kan noen hjelpe meg med følgende spørsmål?

    1. Kan kameraet styres med talekommandoer? Går det an å si "ta bilde" (eller lignende) i stedet for å trykke på skjermen?
    2. Kan Kontakter åpnes med talekommando? Kan man finne et navn ved bare å uttale det?
    3. Kan man snakke inn en tekstmelding og be om at den sendes?
    4. Går det an å programmere noen av knappene til å fungere som utløserknapp for kamera/video?

    Takker på forhånd!

  2. Ja, omtrent back to square one, 8DX8QO0Y. :-( Men du trenger jo bare å lese om det. For ikke å snakke om at du også kan droppe å lese om det. ;-) Mens jeg strever ...  Jeg har lyst på en kul mobil. :-)

     

    Takk for svar Complexity! Mitt svar blir: Hm…

     

    Jeg har funnet et eksempel på vanntett cover, som riktignok ikke sendes til Norge. Men er det noen som har erfaring med slike? Vil mobilen fungere som vanlig med et slikt?

    https://www.ebay.com/itm/Samsung-Galaxy-Note-8-S8-Plus-Waterproof-Case-Full-Covered-with-Wrist-Strap/112762673257?hash=item1a412dd869:m:m3fRpfgzAU5MCkNpMXCNiMw

    Har sett at de har noe vanntette greier med snor hos Clas Ohlson også.

     

     

  3.  

    De sony telefonene ble sist produsert i 2015/16. Lykke til med å finne en.

    Har en bortimot ubrukt Z5c I skuffen her, høres ut som du trenger den mer enn meg så hvis du er interessert kan vi sikkert bli enige.

     

    Takk for tilbudet!

    (toth og jeg har hatt kommunikasjon, men det stoppet opp fordi jeg er usikker på et såpass gammelt batteri.)

     

    Jeg har sett på den nye Sony Xperia XZ2 og hadde nesten bestemt meg for den (forutsatt at jeg finner cover med mulighet for håndleddsrem) da jeg oppdaget at den bare har a-GPS. En ting er at jeg ikke ønsker å bruke mobildata for ruting der det ikke er nødvendig, men ekstra tåpelig at det ikke går an å bruke GPSen uten at det er mobildekning.

  4. Takk for innspill, Dustdevil!

    Har den mobilen feste for håndleddsrem?

     

    Takk for at du minnet meg på denne muligheten. Jeg har tidligere tenkt på dette med å anskaffe en "håndverker-mobil".

    http://www.haandvaerker-mobilen.dk/

     

    Jeg sjekket nå nærmere på en mobil som eieren hadde satt et tykt gummideksel på. Det fungerer godt mot støt, men helt uegnet til å feste snor i. Det satt altfor løst. Så det er tydeligvis stor forskjell på gummideksler.

  5.  

     

     

     

     

    Jeg tror gummideksel er veeeeeeldig mye dårligere til å holde seg på enn et med plastikk som klipses på telefonen bare så det er sagt.

     

    Mye mulig, men mine gummideksler sitter som smurt på min oneplus 5. Nesten vanskelig å få dem av, så det kommer vel ann på kvaliteten.

    Mine kostet en 20kr stk på ebay :p

     

    Betyr vanskelig å få dem av også at det er vanskelig å få dem på?

    Nei. Men skal du ha av coveret så ofte da?

     

     

    Nei, men jeg skal ha det på.  Og med klønete hender, som er årsaken til alt dette styret, så lurer jeg på hvor vanskelig det er å få et gummideksle på. Men jeg kan jo be om hjelp, selvfølgelig. :-)

     

     

    Ikke noe å bekymre seg over. Det går veldig greit.

     

     

    Takk! :-)

  6.  

     

     

    Jeg tror gummideksel er veeeeeeldig mye dårligere til å holde seg på enn et med plastikk som klipses på telefonen bare så det er sagt.

     

    Mye mulig, men mine gummideksler sitter som smurt på min oneplus 5. Nesten vanskelig å få dem av, så det kommer vel ann på kvaliteten.

    Mine kostet en 20kr stk på ebay :p

     

    Betyr vanskelig å få dem av også at det er vanskelig å få dem på?

    Nei. Men skal du ha av coveret så ofte da?

     

     

    Nei, men jeg skal ha det på.  Og med klønete hender, som er årsaken til alt dette styret, så lurer jeg på hvor vanskelig det er å få et gummideksel på. Men jeg kan jo be om hjelp, selvfølgelig. :-)

  7.  

    Jeg tror gummideksel er veeeeeeldig mye dårligere til å holde seg på enn et med plastikk som klipses på telefonen bare så det er sagt.

     

    Mye mulig, men mine gummideksler sitter som smurt på min oneplus 5. Nesten vanskelig å få dem av, så det kommer vel ann på kvaliteten.

    Mine kostet en 20kr stk på ebay :p

     

     

    Betyr vanskelig å få dem av også at det er vanskelig å få dem på?

  8. Takk for svar, Uderzo!

    (Beklager at jeg har skrevet signaturen din feil. Tror jeg har fått rettet opp nå.)

     

    Jeg er først og fremst opptatt av at mobilen henger fast, at jeg ikke mister den eller at noen rapper den ut av hendene mine. At mobilen beskyttes mot riper og den slags er greit, men ikke hovedmålet mitt.

    Jeg bruker å gå med kamera rundt halsen og det har fått seg noen harde rykk innimellom. Uten at jeg har mistet kameraet (men nakken har fått svi). Skulle ønske at jeg noen ganger slapp å ta med ekstra kamera, men kunne bruke mobilen.

     

    Til 8DX8QO0Y. ;-) Ettersom jeg tilhører "de voksne" har det irritert meg grenseløst når butikkansatte av den yngre garde har prøvd å "nedskalere" mine ønsker om nye duppeditter. Det skjer ikke så ofte nå som tidligere. De har oppdaget at penger er penger og at de heller får tåle at gamliser kjøper bedre utstyr enn de selv kanskje har råd til.

    (Men jeg har definitivt ikke råd til å anskaffe en Samsung Galaxy som jeg mister i bakken ved første forsøk på å ta en videosnutt eller å skulle betale på toget.)

     

    Tusen takk for all hjelp og alle innspill! :-)

  9. Nei, de river ikke med seg batterilokket. Alle deksler festes slik, det finnes sikkert noen unntak, men det er måten så og si alle deksler fester seg til mobiler. Med mindre du slenger rundt mobilen som en lasso så vil den ikke falle ut av dekselet.

     

    Betyr det at et ekstra deksel vil gå litt inn over skjermen og ikke bare dekke dekselet som er der fra før?

  10. Takk for ytterligere forslag!

    Her var det noe for en hver smak. Eller i hvert fall veldig damete smak og veldig ikke-så-damete smak. :-)

     

    De dekslene som 8DX8QO0Y har gitt meg link til, syns jeg ligner på den patenten som Uderzo foreslo lengre fram i tråden. Og jeg har vel kommet fram til at deksler som bare griper om mobilen min rundt det dekslet som er der fra før av, ikke vil sitte godt nok. Dvs. det vil lett rive med seg batterilokket ved litt kraftig rykk. Hvis jeg forstår det rett, så vil slike deksler fungere best på mobiler som er "helsveiset".

     

    Den mer solide varianten med snor ser ut til å ha skruer. Er de bare til pynt eller sørger de for at dekslet sitter ekstra godt? Og det er kanskje bare for iPhone? Det blir vel en Android jeg skaffer neste gang. Hvor dyr mobil jeg kjøper neste gang kommer dels til å avhenge av om jeg finner et godt nok opplegg for håndleddsrem/snor.

  11. Takk for fortsatt innspill, Woffington!

     

    Så du tror ikke noe på lim. Jeg hadde tenkt en limklump på enden av dekselet, som den tynne snora kunne sitte fast i. "Bli støpt inn i".

    Sjekket litt etter på lim og så at det kan "koke", kanskje oppløse plasten hvis jeg ikke velger riktig type lim?

    Det er jo nettopp dette med at jeg ikke tror at dekselet tåler at det blir rykket i som er det store problemet. Men tenkte at det kanskje måtte sterkere rykk til i enden av mobilen enn om noe er festet midt bak. Men så skal jo limet holde …

     

    Ja, trøsta er at det er overkommelig å kjøpe et nytt deksel om jeg skulle lime på noe som jeg senere angrer.

     

    Du kaller dekselet for batteridør, som det jo er. Sitter dekslene bedre fast på de andre nye mobilene? Hm, det har jeg ikke tenkt på som et kriterium for å velge nye mobil, at den skal være "helsveiset". Men det følger vel naturlig for de mobilene som tåler vann.

  12. Inspirert av innleggene her, så lurer jeg nå på om jeg kan lime på noe i bunnen av mobilen.

    Dekselet på min Lumia 640 åpnes ved å ta tak i toppen, ene hjørnet. Det betyr vel at bunnen sitter bedre fast enn toppen?

    Dekselkanten er 6-7 mm tykk. Om jeg kunne lime fast ei tynn snor i bunnen av mobilen, så tror jeg det kunne fungert. Forutsatt at limet ville holde. Tenker meg en "stor" klump med lim.

    Vet ikke hva den tynne snora heter, men det er den typen som fulgte med mobilene før i tida.

    Dersom jeg unngår å feste noe bak på dekselet, så kan jeg når det er hensiktsmessig, fortsette å bruke futteralet/vesken som jeg allerede har. Et futteral som jeg putter mobilen ned i og som altså ikke henger fast til mobilen.

  13. Takk for linken til Amazon, Woffington! Ser at de fleste som har kommentert på produktet er fornøyde med det opplegget. Liker godt det flerfunksjonelle.

    Og takk for kreativ løsning med god illustrasjon! :-)

    Dette får meg til å tenke at når jeg skal ha ny mobil så må jeg ikke bare tenke på selve mobilen, men også sjekke ut dekslene/tilbehøret.

     

    Kanskje jeg skal prøve ut på mobilen jeg har, en slik ring som Merko. foreslo, slik at jeg kan få litt erfaring.

     

    Andre valgdilemmaer: Det jeg liker godt med min Windows mobil er de ryddige flisene. Lett å finne fram til riktig app. Og det ser pent ut.

    Jeg ønsker meg en mobil med penn, en som fungerer godt med Word. Som det er i dag må jeg ta med meg nettbrett om jeg ønsker å skrive på farten. Dette er jo helt utenfor temaet, men jeg har i flere år hatt veldig god erfaring med håndskrift på Samsung Note nettbrett. Og veldig, veldig dårlig erfaring med håndskrift på Surface-PCen. Den kjøpte jeg nettopp pga. pennen og det jeg trodde var god integrasjon med Word, men viste seg å være helt ubrukelig, i hvert fall for meg. Surface skjønner ikke punktum en gang. Hele håndskrift-opplegget til Microsoft er tungvint, ubrukelig.

     

  14. "Sitter som støpt", ok.

    Men er ikke enig i at det er en ikke-sak. At man skal måtte lime og mekke for å få til noe som alltid har funnets fram til de siste årene, syns jeg er elendig. Jeg er ikke alene om å være klønete. Mange vil sette pris på ei reim.

     

    Men jeg er enig i at det gummidekselet virker skikkelig solid. Takk for linken, Woffington! Nå fikk jeg enda en mulighet å tenke på.

  15. Tusen takk for flere innspill!

     

    Jeg har studert bildene, men jeg skjønner ikke helt hvordan futteralet griper om mobilen.

     

    Popsocket har sikkert sin misjon, men er vel ikke til hjelp når man tar bilder?

    Ringen er kanskje ikke så dum med tanke på at den både gir et sikrere grep og at man i tillegg kan feste ei snor i den. Det ville nok være til en del hjelp for meg.

    Jeg får fundere videre, men jeg vil ikke satse på å henge for mange tusenlapper i den ringen. :-)

  16. Tusen takk for link! Fint å få innspill. Å ha rem i remma er jo slik jeg hadde det i gamledager.

    Futteralet ser ganske fint ut. Skjønner ikke hvordan det er festet. Limt til dekselet kanskje?

    Å ha noe slikt ville vel være litt sikrere enn ikke å ha noe.

    Kanskje jeg kan anskaffe et og prøve det ut. En ulempe med en slik "lommebok" er at det blir enda mer å kløne med. Jeg savner min Nokia N8 (i hvert fall noen ganger).

     

    Takk for at dere responderte, 8DX8QO0Y og Uderzo! :-)

  17. Jeg har Lumia 640. Dekselet er, etter min mening, altfor løstsittende til at noe kan festes godt på den måten.

     

    Jeg funderer på å skaffe meg en annen mobil. Mange apper som ikke fins for Windows. Jeg savner også en egen knapp for foto. Men det har ingen mening for meg å skaffe meg en ny flott mobil som jeg ikke våger å ta fram og bruke.  Så fram til nå har jeg spart de pengene …

  18. Det hadde vært fint om det var en ring jeg kunne feste ei snor i. Men om ringen er festet til dekselet så avhenger alt av at dekselet ikke løsner.

     

    Jeg har noen fysiske/nevrologiske problemer som gjør at ting lett glipper ut av hendene mine. Noe som har begrenset min bruk av mobil når jeg er på farta. Før hang mobilen min fast i ei snor, men det begynner å bli noen år siden.

×
×
  • Opprett ny...