Gå til innhold

nilka

Medlemmer
  • Innlegg

    148
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nilka

  1. Jo mer jeg leser denne tråden jo mindre tror jeg på den IQ som blir oppgitt. For alt jeg vet kan du ha tatt en av liksom IQ testene på nett og endt med en god score der. Dessverre betyr de svært lite. Selv scoret jeg 156 på en slik for ikke lenge siden og jeg har på ingen måte tro på at det er der jeg ligger. Jeg har også tatt en standardisert i sammenheng med sykdom som bekrefter at min IQ ikke var 156...

     

    Når det er sagt virker det som de personene som scorer høyt på IQ blir særdeles fulle av seg sjæl, det er en god grunn til at jeg kun har en venn som er medlem av MENSA. Ikke fordi jeg ikke har møtt mange, men rett og slett fordi samtlige av dem er uspiselige selvgode mennesker uten forstand og kunnskap om sosiale normer og hvordan man skal te seg.

    Det er dog slik at jeg ikke har møtt et stort nok antall til å si at det er representativt.

     

    • Liker 1
  2. Vel som vanlig er HW litt tregt ute med artikler. En time etter artikkelen deres om at Java var sperret på mac hadde jeg lastet ned den nye oppdateringen og null problem med å bruke det.

     

    Når det gjelder det at Apple har muligheten til dette, bekymrer det meg ikke mer enn at Microsoft har muligheten til det. Skjønt når det er sagt er jeg skeptisk til det sånn generelt. Ville satt mye større pris på om Apple sendte ut en melding til maskina di hvor de opplyste om problemet og du klikket på enten ja for å aktivere sikkerhet eller nei for å fortsette uten.

  3. Her var det mye morsomt å lese:)

     

    Først vil jeg si dette at DNA egentlig ikke er spessielt magisk selv om det er dette som på mange vis bestemmer hvordan vi er bygd opp. Det er ikke mer magisk enn noen andre molekyler og derfor ikke så veldig spessielt å bruke i sammenheng med datalagring.

     

    Når det kommer til kartlegging av DNA i mennesket er dette noe vi hadde kartlagt allerede for 10 år siden. Første publiseringen av det menneskelige genomet kom i 2001. (dette dekket ca 80%) i 2003 kom publiseringen med 100% Grunnen til at denne kom senere var ikke fordi man ikke hadde kartlagt alt, men fordi man ville bruke tid på å verifisere og være helt sikre.

     

    Når det kommer til dette med å lage syntetisk DNA er dette noe som brukes utrolig mye i legemiddelindustrien får å få bakterier til å produsere stoffer vi er interessert i. Eksempelvis insulinen diabetikere bruker som i stor grad produseres i e-coli.

    Når man ser på CSI og slik at de finner et hårstrå og skal finne drapsmannens DNA er det første de gjør å masseprodusere DNA ved hjelp av bla.a. PCR (Polymerase Chain Reaction) Dette er et enzym som kopierer DNA trådene.

     

    Det er i dag lite som står i veien får å klone mennesker når det kommer til teknologien, hovedgrunnen til at dette ikke gjøres ligger i det etiske. Forige semester på universitetet hadde vi en gjesteforeleser som snakket om nettopp dette. Selv har han vært med på klone svært mange forskjellige dyr som hunder, kuer, sauer osv. Hans synspunkt var at om man fikk klarsignal er dette noe som kunne gjøres i løpet av en 1-2 år.

     

    Når det kommer til dette med at folk er usikre på hvor holdbart DNA er fordi vi hele tiden opplever mutasjoner og lignende er det egentlig viktig å se på hvilken størrelesorden vi snakker om. For å si det enkelt er mutasjonsraten i menneskelig DNA tilnærmet lik 0 når man sammenligner mot bit-feil i dagens datamaskiner. For å sette det i perspektiv. menneskekroppen består av 10^13 antal menneskeceller (og ca 10 ganger så mange bakterier 10^14) DNAet i hver av disse cellene består av 3.2 milliarder basepar.

     

    Det er slik at mutasjonsraten er forskjellig etter hva slags DNA man tenker på. Men i enkelte områder vil det være slik at man vil ha 2 mutasjoner i løpet av 33- genereasjoner.

    Dette er snakk om mitokondrielt DNA. Menneskelige gener derimot muterer mye oftere, men også her svært mye sjeldnere enn man skulle tro. Så det hele dreier seg om hvilken enzymer og prosesser man bruker for å kopiere og skrive.

     

    Innser at dette nå begyner å bli en vegg av tekst som kanskje gjør at folk lar være å lese dette på tross av at jeg kunne skrevet mye mer om temat. Er det noe folk lurer på så spør så skal jeg se om jeg ikke kan svare på det.

     

    Hilsen molekylærbiologen :)

     

    Og ja jeg skrev ikke feil, kroppen din inneholder ca 10 ganger fler bakterier enn faktiske menneskeceller.

     

     

     

    • Liker 1
  4. At Frostbite nå kommer til Mac gjør meg glad, da dette betyr bruk av OpenGL vil det sansynligvis også gjøre det lettere å porte den videre over til linux, noe jeg også håper på.

     

    Jeg er likevel usikker på hvorfor så mange her mener at markedspotensialet er større på linux, da utbredelsen av Linux for tiden er mindre enn Mac. Mange sier at de vil gå vekk fra windows om Linux blir en god konkurrent når det kommer til spill, men og dette er et ganske stort men, dette vil ikke føre til mer salg da det er de samme folkene som nå kjøper spillene til windows som vil flytte over på linux og heller kjøpe dem der.

    De som derimot er macfolk kjøper ikke nødvendigvis spillene til windows og er i såmåte et faktisk nytt marked, mao er det her det ligger nye kunder og nye intekter.

     

     

  5. Jeg vil ikke bagatellisere fallet i Apples aksjer, men når man har fulgt med på hva som har foregått er det ikke så veldig rart.

     

    Det er dermed en latterlig vinkling i media i hvor dramatisk dette er for Apple. Apple gjør nok engang sitt beste kvartal, det er bare at veksten ikke er så stor som den har vært tidligere. Å lage overskrifter og artikler som om Apple er på kanten av stupet når de fortsatt har økt fortjeneste for gudene vet hvilket kvartal blir bare latterlig.

     

    At MS skulle ha dobbel faktisk verdi av Apple er det bare folk som ikke setter seg inn i saken og fanboys/hateboys som kan mene. Som det står i artikkelen har apple sånn ca 200mrd $ i skattekista som de kan bruke til å handle hva de vil. Dette er faktisk nesten nok til å kjøpe MS som har en verdi på 232.38mrd $.

    Med den faktiske veksten Apple har er det slik at de sansynligvis i løpet av 2013 har nok penger på bok til å kjøpe MS uten lån og annet tull. Det vil selvfølgelig ikke skje grunnet konkuransetilsynet og lignende, men det gjør i alle fall folk som sier at MS er i reell verdi dobbelt så store som Apple til latter.

     

    Er greit å ha minimal innsinkt.

     

    Håper nå noen kan vise til hvor feil jeg tar med fakta slik at mitt svulmende ego kan krympe 10% da jeg tror jeg har godt av det;)

     

    • Liker 1
  6. @HornReaper.

    Så fint at du har fasiten da. Så bra dine erfaringer er de riktige og alle som har opplevd annet rett og slett har prøvd å ødelegge sitt razer gamingutstyr med vilje.

    Jeg bruker selv hovedsaklig Razer til gaming, men har desverre dårlige opplevelser med livslengden til stashet. Så langt har 2 razer naga, 1 deathadder, 1 imperator og ett tarentula tatt kvelden på egenhånd i form av dårlige loddinger, kontaktpunkter og annet de siste 4 åra. Dette er dog på 2 spillere, men fortsatt litt for lav holdbarhet i min verden.

     

    Vet ikke om razer har noe dårligere kvalitet enn andre for mine logitech mus og tastaturer har ikke være noe særlig lenger de heller.

    Når det er sagt er heller ikke min erfaring noe fasitsvar for kvaliteten på Razers utstyr, men jeg skulle ønske folk slutta med tydelige fanboykommentarer som er helt uten nyansering og realisme.

  7. @WhatWorld. At du klarer å tro jeg mener deg spesifikt får være opp til deg, det har vært mange andre enn deg som har kommentert på dette. Hadde jeg fokusert på ditt inlegg ville jeg nok nevnt deg spesifikkt.

    Jeg ber på ingen måte folk å skrive lange sider med info, jeg påpeker bare at 7" 16:9 (skulle vært 16:10?, min feil) og en 7.9" 4:3 er 25% forskjellig. At noen synes den som er som er 7.9" er fin fordi den er mindre enn de fleste konkurrentene er da virkelig ikke umulig. Det er da heller ikke vanskelig å kunne forestille seg at man synes 25% mindre da kan ende opp med å være for lite?

    At man ikke er enig er da helt fair, men å si at det er tåpelig at den ene får minus fordi den er for liten når den andre ikke gjør det, når det er 25% forskjell i størrelsen blir feilaktig.

    Man trenger ikke å komme med flere sider med specs for å komme med et relevant syn likevel.

    "Jeg synes nexus 7 er stor nok og synes ikke forskjellen opp til iPad mini er nok til å si den ene er for liten mens den andre har riktig størrelse"

     

    Og din ordretting setter jeg pris på, men du burde se på de andre som kommenterer det samme blir det ikke feil å si at en leir gnåler, om jeg hadde påpekt en spesifikk ja.

     

    Og det å antyde at jeg er fanboy når jeg kun påpeker faktafeil og sier at jeg på ingen måte kan si hvem som er best siden jeg ikke har erfaring med den blir bare et forsøk på å undergrave det jeg sier. Dette er dårlig diskusjonsetikk. Det at jeg trekker deg frem på denne måten er forsovidt litt i samme gate, men slik man sår høster man osv.

     

    @AtW: at du har andre preferenser en journalisten betyr ikke at journalisten tar feil. Han burde kanskje påpekt at dette var for hans preferanse, men utover dette er det et område man ikke kan holde seg objektiv på. Det blir mao. grunnløst å argumentere mot det som en objektiv feil.

     

     

  8. Virker jo som de fleste brukerne som skriver her ikke engang har satt seg inn i spesifikasjoner og lignende på produktene før de hyler ut om feil i testen.

    At folk i det hele tatt gnåler om at nexus 7 har fått minus for for liten skjerm når iPad mini får pluss for at den er liten og hendig viser folk at de leser 7" og ikke mer.

     

    Ipad mini er på 7.9" (20.1cm) mens nexus 7 er 7" (18cm) i tillegg er iPad i 4:3 format mens nexus er i 16:9 format. Dette bidrar nok engang til at iPadskjermen har større areal. Røft regna er iPad mini sin skjer 192 cm^2 mens google nexus er 144cm^2. Dette utgjør en forskjell på 25% i skjermareal noe som i min bok er relativt mye og fint forklarer at den ene føles liten og den andre stor nok.

     

    Hvem av dem som er best skal jeg derimot ikke uttale meg om da jeg ikke har prøvd nexus 7 eller noen av de andre android og windows tabletene. Poenget mitt er at det er lurt å sette seg inn i hva man faktisk kritiserer så man ikke blir seende ut som en idiotisk fanboy som overhode ikke vet hva han snakker om...

    • Liker 3
  9. Vel AtW, om du har lest hele innlegget mitt, er det relativt konkret det lille jeg har skrevet. At du svarer slik du gjør bekrefter jo bare akkurat det jeg sier i mitt innlegg.

     

    Du snakker om at maskina ikke klarer oppløsning som over 1440x900. Og det er jo nettopp det den gjør. Den takler fint opp til 2880x1800, men over dette blir det tungt. Men ja om du skal kjøre noe høyere enn 1440x900 uten sumpersamplinga må du for øyeblikket ty til en liten tredjeparts løsning, dette da Lion ikke er bygd opp fra grunnen med tanke på slike løsninger. Og som nevnt det er sagt at det ikke er like smooth som ellers. Ikke det er et kjempeproblem.

     

    Om det nå er slik at jeg må komme med eksempler fra andre diskusjoner uten å forholde deg til de konkrete i denne diskusjonen vi har her er det jo bare nok engang å unngå å forholde seg til det folk skriver.

  10. At noen her har agendaer når de skriver om Apple er det ikke tvil om. Det er bare å glo rundt på andre poster de har så ser man dette. På den ene siden har du nærmest fanatiske fanboys, på den andre siden har du minst like fanatiske hateboys.

     

    At folk velger å unngå å nevne den informasjonen som taler imot deres sak er så vanlig her på HW.no at det hele begynner å bli på nivå med "God dag mann. Økseskaft)

    Særlig føler jeg at dette gjelder AtW, i diskusjon etter diskusjon velger han å ikke ta hensyn til de opplysninger som taler mot hans sak. Vi snakker her på et nivå der han kommenterer kun deler av et svar og unngår neste del.

     

    Som flere har nevnt maskinen har ingen problemer med å kjøre oppløsningen 2880x1800. Apples basisløsning for dette i OS X er at dette gjelder som en supersampling og at det derfor vises som 1440x900, det finnes dog løsninger for å kjøre den i vanlig 2880x1800 uten at den så gir deg mindre skrivebordsareale og den lagger ikke da heller. Den begynner derimot å (lagge dog ikke i stor grad) på oppløsninger OVER dette.

    Det er også folk som kjører windows på denne og de har god opplevelse av maskina med native oppløsning.

    Det ligger f.eks. videoer av maskina som kjører BF3 på flere oppløsninger og ikke før den kjører på full 2880x1800 er maskina i knestående. Og at en laptop takler dette er ikke spessielt overraskende, særlig ikke en såpass ltynn og lett en.

     

    Når det gjelder alle kommentarene om at Apple er et drittselskap, kan jeg ikke nekte for at jeg i stor grad er enig.

    Vet om få som er så forbrukerfiendtlig når det kommer til rettigheter på reprasjoner og kundebehandling. Om produktene deres er det er en annen diskusjon, ja de begrenser noen muligheter i alle fall på itunes/iphone, men for 90-95% av forbrukerne er dette noe de ikke merker. Og de siste 5-10% som irriterer seg over dette har ofte mer spesielle behov, eller har en holdning agenda som sier at alt skal være åpent og fritt uansett, selv om de ikke nødvendigvis selv har nytte av det. At de har en politisk agenda om å oppnå dette er absolutt noe jeg støtter, problemet er at de ofte velger seg en fabrikant de vil hamre løs på og ikke ser så nøye på det de foretrekker selv.

     

    Jeg bruker selv mac og inrømmer gladelig at jeg gjør det pga design og OS X. Nå begynner en god del PC-produsenter virkelig å kunne konkurere med Apple på design, så alt jeg ønsker nå er at OS X skal slippes åpent, der tror jeg dog jeg må drømme videre svært lenge.

    Før i tiden ville jeg nok hacket på plass OS X, nå er jeg i en situasjon der jeg er alt for avhengig av at ting bare fungerer og har rett og slett ikke tid til å styre med å løse problemer som måtte oppstå.

     

    Mvh. Frustrerte Njáll

  11. Mener på ingen måte å si at oppløsningen på denna er dårlig. Den er nok for praktiske formål relativt nærme iPad når det gjelder opplevelse men når det kommer til antall pixler har iPaden ganske mange fler.

    iPad ca 3.145.000

    TF700 ca 2.300.00

     

    Mao har iPaden over 33% flere pixler enn TF700, noe jeg i alle fall fra et teknisk standpunkt vil kalle betraktelig mer.

     

    At man mener en nettside er useriøs fordi de anbefaler iPad viser bare hvor useriøs man selv er. Ut ifra hva de forteller om denne Asusen ville den gitt meg en dårligere opplevelse enn min iPad. Når man i tillegg tar med at det finnes utrolig mange fler tilpassede apps for iPad enn for androidtabletter, sier det seg selv at iPaden bør stå på anbefalt lista. Den står jo tross alt ikke der alene men sammen med bla.a denne TF700. Og ja utifra det de sier om denne kan jeg godt se at TF700 bør stå på lista, dog litt skremmende med disse nettleser problemene, men det fikses sikkert gjennom software.

     

     

  12. @gavekort. Poenget med denne oppløsninga er jo ikke å mer plass på skjermen, har du i det hele tatt lest artikkelen eller satt deg inn i HiDPI? Poenget er nettoppdet å få brukt flere piksler pr tegn for å få tydeligere skrift.

    Et av stedene jeg har min info på forskningen er Bredtvedt Kompetansesenter for læring/lese og skrivevansker hvor jeg selv har jobbet.

     

    Om du googler finner du en del om det særlig om du ser på den nyere forskningen. Mye av dette med at det er tyngre å lese på skjerm stammer fra tiden med crt-skjermer der oppfriskningsfrekvensen og har mye å si.

     

    Du kan også høre mer om dette på podcastene fra skeptics guide to the galaxy.

     

     

  13. Herlighet, denne diskusjonen blir jo bare for dum. Vi snakker her om en skjerm på 9,7" med en oppløsning på 2048x1536 og den er ment for den vanlige forbrukermassen til en helt kurant pris. Å snakke om samme tetthet på crt skjermer blir jobber komisk, samme oppløsning ja men fordelt over 17" istedenfor 9.7 så overhode ikke sammenlignbart når det kommer til pikseltetthet. Til dere som trekker inn spesialskjermer med 3840x 2400 oppløsning for det første har de fortsatt betraktelig dårligere pikseltetthet ( selv om det i praktisk bruk ikke har noe å si da man sitter lenger unna) for det andre har dette frem til nå vært spesialskjermer som den vanlige forbruker bare kan drømme om å kjøpe da de har hatt en hinsides prislapp.

     

    Det er lov og bruke hode, trodde at alle på et forum som dette i det minste skjønte at om du har 2048x1536 piksler fordelt på 20" eller på 10" gir forskjellig tetthet på tross av samme antall piksler.

     

    @gavekort: At du ikke ser poenget betyr ikke at det ikke er der. For det første særlig på film vil du kunne få mye mer dybde i bildet og få en slags 3-dimensjonal effekt når du har en tetthet som er så stor at øynene ikke kan skjelne piksler.

    For det andre har det faktisk mye å si for hvor behagelig det er for øynene dine å lese tekst. Jo skarpere ogtydligere teksten er jo lettere er den å lese, og selv om du mener teksten på dagens skjermer er mer enn god nok til å lese (noe jeg forsovidt er enig i) betyr det ikke at det ikke er lettere å lese enda skarpere tekst.

    Skal se om jeg finner lenker til forskning som viser at det gir både økt lesehastighet og utholdenhet. Finnes faktisk forskning som tyder på at dette kanskje er det største problemet med at folk synes det er slitsomt å lese på skjerm og ikke selve lyset fra skjermen. Forutsatt at folk har riktig justert lysstyrke på skjermen er det lite som tyder på at man blir mer sliten enn av å lese en bok. Og dette med riktig lysstyrke sier seg jo selv, med en gang det er litt mørkt i rommet vil du også slite med å lese i en bok. Og om du er ut i sola med glansa papir vil du slite pga refleksjoner og for mye lys.

     

    Jaja nok rant for i dag

     

    • Liker 2
  14. Dette var koselige nyheter, selv om det hat vært klart siden før det kom noen som helst annonsering av enhanced edition, jeg bomma bare på at den ville bli vist frem på iPad 3 lanseringen, dette er visstnok fordi rettigheter og slikt ikke var helt 100% avklart med atari og de ikke ville skape noe oppstyr før alt var i boks.

     

    Når det er sagt så skal det bli deilig å kunne tilbringe sommeren utendørs og fortsatt spille Baldurs Gate.

  15. dette er særdeles spennende lesing også for oss macfolk. dagens iMac kjører med et 6970m kort, som yter på ca samme nivå som 6850 desktop. Dagens iMacdesign har uten endring plass til et skjermkort på rundt 100w. Med litt triksing og miksing kan vi kanskje få putta inn 7870 og da begynner vi virkelig å snakke, for ytelsesforbedringa fra 6970m er formidabel...

    Blir spennende å se hva som skjer i april, kanskje jeg må oppgradere imacen min i år også :p

    • Liker 2
  16. Skal dere hate noe bør dere i alle fall vite hva dere hater og hvorfor.
    Da bør du kanskje sette deg litt bedre inn hva Microsoft gjør for å fremme bruken av open source software på Windows-systemer før du dømmer dem nord og ned.Windows i seg selv er ikke open source i den betydningen at du kan laste ned koden og rekompilere den selv, men det kan du ikke med MacOS X heller, uansett om den bruker open source komponenter.Og når det gjelder HTML5, hvem er det som ikke støtter det?

     

    Hvis du leser min kommentar igjen ser du at jeg ikke dømmer windows nord og ned. Jeg spør faktisk hva de har gjort. Innser at dette kan virke som å påpeke at de ikke gjør noe, men var ment som et spørsmål fordi jeg faktisk ikke vet og vil bli oppdatert. Men forskjellen i hos meg og deg er at jeg i det minste kommer med eksempler. Og som andre sier apple har gjort ALAC opensource.

    Når det kommer til at Apple ikke har en opensource utgave av OS X er dette sant, men nok engang dette kan man da heller ikke forvente av et komersielt selskap, så i det hele tatt å trekke det inn i diskusjonen blir fullstendig usakelig kritikk.

    Når det er sagt har Apple også videreutviklet darwin (OS) go ved hver nylansering av OS X har de sluppet en ny utgave av Darwin som Open Source, så ja Apple slipper faktisk også et OpenSource OS.

     

    Og når det gjelder HTML brukte MS faktisk ganske lang tid på å kjøre full støtte for dette da de heller ville at deres egen silverlight skulle brukes istedenfor en del av HTML 5 funksjonene..

     

    Så nok engang vis at dere vet hva dere snakker om ikke kom med masse dere har hørt andre si og tro at alt stemmer.

     

    Når det er sagt prøver jeg ikke påstå at Apple er de snille i dataverdenen, de har mange svin på skogen, men det har da google og microsoft like mye av.

    Skjønt de får ikke like mye oppmerksomhet fordi de ikke er Apple. Grunnen til at apple er så mye mer fremme i media er to ting, det ene er Apples markedsføringteam som er uhyre dyktige, den andre er at både de som liker Apple og de som misliker Apple trykker på sakene for å flame i hver sin retning, dette genererer trafikk som igjen = kroner i boka for nettsidene.

     

    Apples kundeservice i Norge er helt bedriten og det finnes lite jeg misliker mer enn deres nystarta saksøk alle i enhver krok som kanskje har noe som ligner på Apples produkt policy.

    Jeg misliker også hvordan Apple utelater funksjoner i produkter for at brukerne skal oppdatere ved neste runde. De henger nesten altid litt etter på ny teknologi, nettopp av denne grunnen.

     

    Så ja mye jeg misliker, men synes det er et mer behagelig OS å bruke, og så lenge MS ikke er bedre og linux for min del ikke får jobben gjort på en tilfredsstillende måte velger jeg da Apple.

     

    Og ja gaming er en av grunnene til at linux ikke er tilfredsstillende. Og ja det er mindre spill på mac enn windows, men så lenge alle blizzard titler dukker opp for mac er jeg fornøyd.

    5

    • Liker 1
  17. Fordi Apple tar betalt for hver enhet som skal støtte deres formater. De kontrollerer altså avspiller markedet ved å selge filer de eier formatet på.Hvis de hadde brukt FLAC hadde de ikke kunnet presse leverandører av avspillere på samme måte.
    Overasker meg ikke. Apple holder seg jo unna alt som har med open source og frihet å gjøre.

     

    Ja det er jo derfor Apple bruker og videreutvikler webkit som basis for sin nettleser, Har vært den største forkjempern for HTML 5 og har et operativsystem, basert på unison opensource kjernen Darwin. Fortell meg om alle opensource teknologiene som Microsoft pusher, og ikke kom her med Linux, da det ikke har basis i et firma som skal betale penger.

     

    Det finnes så mange folk der ute som "hater" Apple og slenger rundt seg om hvor lukket og stengt alt fra Apple er og hvordan de er motstander av open spurte mens de selv bruker Windows. Og alt de viser er at de overhode ikke kjenner til operativsystemet i det hele tatt. Ikke kan de fortelle meg hva som gjør OS X så lukket heller, og når de heller ikke setter seg inn i hvorfor systemer som iTunes var så lukket i starten ender de bare med å vise at de ikke er interessert i annet ennå følge strømmen med haterz.

     

    Skal dere hate noe bør dere i alle fall vite hva dere hater og hvorfor.

    • Liker 4
  18. Som macbruker kan jeg ikke si annet enn at HW.no forsøk på en Mac vs PC (Windows) har vært svært skuffende. Ingen klare myter er fjærnet, hverken på ene eller andre siden. De klarer ikke å komme med klare opplysninger i denne MBA vs Toshibaen. Modellen de har testet koster 12500, men den fåes også med 128 GB ssd istedenfor 256 og denne modellen som forøvrig ellers har samme specc og koster en snau tusenlapp mer. Forige uke hadde elkjøp den til 9790 om jeg ikke husker feil.

    Men dette kommer ikke klart frem i artikkelen.

    Jeg er macbruker og burde være glad for at mac stilles i et bedre lys, men dette er tabloidjournalistikk og uhyre overfladisk. Trodde HW.no skulle være en side for de med litt mer interesse enn de som leser VG og Dagbladet.

    • Liker 1
  19. Funker ikke for meg ihvertfall...Reaksjonsevnen og evnen til å legge merke til ting i synsfeltet har gått opp, men synet har blitt markant dårligere i takt med mer PC-bruk. Har sikkert ingen direkte sammenheng, men føler faktisk at jeg ser dårligere etter to timer foran skjermen enn før jeg begynte.

     

    At du sliter mer med synet etter at du har sittet foran skjermen er helt naturlig. Dette er rett og slett fordi du blir sliten. Dette fungerer på mange vis likt med trening. Rett etter trening er du mer sliten enn du var før, men på lang sikt kommer du i bedre form og får mer krefter til overs.

     

    Når det er sagt viser ikke denne studien at selve synet blir bedre, det den viser er at disse personene bedre oppfatter hva de faktisk ser. I orginalartikkelen står det at de antar dette er en effekt av at hjernen får mer stimuli i form av adrenalin og dopamin.

     

    Jeg er inneforstått med at journalistene her på Gamer ikke er molekylærbiologier med spesialisering på nerveceller og syn, men det hadde i det minste vært fint om de tok seg bryet med å finne orginalkilden. Og det hadde også vært greit om de hadde prøvd å finne den publiserte forskningsartikkelen og kunne linke til denne. Nå er det riktignok ikke utgitt noen artikkel fra Daphne Maurer om dette, noe som er en indikasjon på at dette ikke er nok materiale til å publisere en artikkel riktig enda og derfor kun en indisie.6 personer er tross alt en svært liten testgruppe, og man kan ikke komme med noen klare kunklusjoner på dette.

     

    Liker at Gamer har artikler om forskning men synes i alle fall at de skal finne orginalkilden og ikke bare trykke en sak bassert på en annen artikkel fra en annen spillside som igjen har det fra en tredjeparts kilde.

    • Liker 2
  20. Når det gjelder å finne ting med bedre lyd til ca samme penge, mener jeg at så godt som alle ørepropper jeg har prøvd har bedre og mer velballansert lyd, kanskje med unntak av koss the plug og et eller annet ræl jeg kjøpte på flyplassen siden jeg hadde glemt mine egne propper.

    Når det kommer til små hodetelefoner med liten bøyle skal jeg inrømme at jeg har prøvd svært lite. Og det kan godt hende Porta Pro er det eneste "fornuftige" i dette prisleiet, men jeg må ærlig si at da ville jeg heller lagt på 100-150 kroner. og kjøpt senneheiser px 100.

    Det likevel aller mest irriterende med Porta Pro er som mange nevner hvor mye lyd de lekker. Er så fordømt lei av å høre 3 forskjellige sanger på bussen fra disse headsettene og særlig når den yngre generasjon hører på siden de kun vet om et volum... maks.

    Mener nesten det skulle vært forbud mot å lage hodetelefoner som lekker så mye lyd.

    • Liker 1
  21. Å bruke et argument som jeg er lydteknikker og ramse opp alt du har og så komme med at alle de som misliker det har nul peiling gjør meg bare lattermild. Jeg veit ikke helt hvor jeg skal begynne. Min far er lydteknikker så jeg har vel selv hatt det som finnes av headsett. Å begynne å dra inn dyre studiomonitorer og så si at porta pro er helt ok gjør bare at jeg ser på deg som useriøs.

    Som lydtekniker er man ute etter balansert ufarget lyd og noe mer farga en porta pro skal du lete lenge etter. Det er alt for mye bass som desværre er grøtete og ruller av gårde. Mellomtone og diskant er det ikke engang vits i å nevne.

    Jeg mener ikke at jeg tror du bruker Porta Pro når du jobber med lyd, men jeg kan ikke se for meg at en profesjonell lydtekniker med respekt for seg selv kan si at Porta Pro er ok.

    Selv min far som etter nesten 50 år som lydtekniker i NRK desverre har begynt å slite med hørselen og dermed har senket kravene til lyd betraktelig og gjerne vil ha mye bass siden det er i det område han fortsatt hører bra kan ikke fordra Porta Pro. Han vil i det minste ha stram bass, og porta pro har ikke det i det hele tatt.

    • Liker 2
  22. Hele poenget mitt er at mange folk ikke bruker den som en bærbar, den er i hjemme 90% av tiden. Ultraportable er suverene bærbare, de er ikke så suverene til det mange folk bruker bærbare til, nemlig å ha den i huset 90% av tiden.

     

    @AtW det du sier er at folk flest med ultraportable har dem 90% av tiden hjemme i huset. Dette tallet skulle jeg så gjerne likt å se noen form for kilde på.

    Uansett så er ikke det noe særlig godt poeng. For det første er du nok selv hjemme ca 60-70% av tida selv og for det andre så er jo spørsmålet hvor ofte du trenger å ta med en bærebar. Om jeg skal på en sosial visitt til noen er det ingen grunn for meg til å ha med en bærebar. Men forskjellen er jo at i det øyeblikket du trenger en datamaski dit du skal tar du heller med din egen enn å låne en der. Et godt eksempel er studenter, av disse kjenner jeg nesten ingen som lenger har store bærebare. Rett og slett fordi når laptopen din er stor tung og veier 3-4 kg så er det et styr og ta den med. I studentmiljøet mitt har det de siste 3-4 årene vært en enorm overgang hvor man før så 3-4 laptopper på studnetkjellerne til at man nå ser at en majoritet har med, og de aller aller fleste har ultraportable eller til nød 13" "normale" pcer.

    En annen stor gruppe er foredragsholdere og folk som jobber i økonomi, markedsføring egne bedrifter osv. De har nå med sin lille lette maskin og ja før hadde de større maskiner, siden de er avhengig men nå har de med mindre siden dette er mer behagelig.

    Det samme gjelder IT folk, mye greiere å ha med en liten lett maskin som gjør den jobben den skal. Da tar du den med deg onsite om det er support eller andre ting.

    Disse er nok de primære brukergruppene av disse maskinene og ja så har du alle andre da men da begynner vi å snakke om en del av den populasjonen som ikke egentlig bryr seg, de skal ha en maskin hjemme som de kan ta med seg rundt om det trengs. Disse som har maskina 90% hjemme. Disse er folka som går på elkjøp expert og siba og kjøper maskin, og det er svært få av dem som kjøper disse ultraportable. Og de få som gjør det selv der kjenner jeg mange som har dem med hele tiden. De tar dem med seg café, bussen osv. Noe de ikke ville gjort med en større laptop. Så for å si det slik tror jeg du tar fullstendig feil, om du ser på den tiden man faktisk har et ønske om å ta med seg maskinen. Og 90% hjemme. Det betyr at du 10% bruker den borte. og da er jo spørsmålet ville du tatt den med om det var en stor 15" eller 17".

    Mitt svar utifra mine erfaringer er at måten du fremstiller problemet på er helt feil og det til tross for at jeg kanskje kan være enig med prosentandelen din, da det faktisk betyr 2.4 hver dag hvor du har med deg maskina. Og om jeg i snitt har med meg en maskin så mye, ja da er jeg ikke et sekund i tvil om at jeg vil ha en liten lett maskin.

     

    Jeg har ingen kilder og derfor kan ikke mitt svar brukes som annet enn et anekdotisk bevis. Men det har jo heller ikke du, og om du så har er fortsatt mesteparten av inlegget ditt irrelevant til hva folk velger. Studentene i Oslo og akershus utgjør ca 10% av befolkningen her det vil si 50-60 tusen. Dette er en markedsmessig stor og viktig gruppe da de fleste faktisk har behov for en egen laptop. Jeg vil anta at de andre gruppene jeg har nevnt med behov vil utgjøre minst samme mengde og 20% av befolkningen er å regne som et enormt marked. Og så har vi de resterende 80% hvor nok ikke så mange kjøper dette likevel, og hvor de fleste som gjør det har det med rundt likevel som statussymbol eller underholdning på reise.

     

     

    Når det så kommer til at folk antar mye av grunnen er at salget av bærebare er mindre, og at dette er journalistisk vridning. Kanskje til en viss grad, men det er også slik at sist kvartal solgte Apple flere datamaskiner enn noe annet kvartal. Og ifølge dem selv mer av hver eneste type maskin de har, med unntak av Mac Pro. Til tross for finanskriser har apple kun opplevd økning i salg. Og at MacBook air tar av på en slik måte er nettopp fordi den fyller et tomrom. Apple har dekket dette tomrommet før da de brukte PowerPC prosessorene med sine 12" PowerBooks og iBooks. Da disse eksisterte var det disse som var apples mest populære maskiner, og hovedgrunnen til at Apples markedsandel i utdanningsøyemed var langt høyere enn markedsandelen i verden. I europa lå den opp mot 10-12% enda Apples totale markedsandel lå mellom 3-6%.

    At den ikke fungerer som eneste maskin for alle er klart, likevel for de aller aller fleste dekker den alle kraftbehov og har nok tilkoblingsmuligheter. Mus , tastatur, skjerm du har hjemme og en ekstern hardisk er ikke noe problem. Det er tross alt veldig mange av dagens tastaturer som har en usbhub med 2 utganger til og da blei tilkoblingsmulighetene helt akseptable.

     

    Wall of text ferdig.

     

    Mvh. Njáll

×
×
  • Opprett ny...