Gå til innhold

pong

Medlemmer
  • Innlegg

    432
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pong

  1. En ting slår meg: Hvis titler som COD:Ghost og BF4 kjører så dårlig på disse konsolene, er det ikke grunn til bekymring da? Hele poenget med konsoler er jo at utviklerne skredderskyr programvaren til hardwaren i den hensikt å få utmerket ytelse ut av hva som rent teknisk er en underlegen maskin. Et primeksempel er jo halo 4 til 360, som ser nydelig ut samtidig som det kjører flytende på hardware fra 2005.

     

    Good news for gamer PCen da men, med slik konkurranse vil ikke PCen dø nå heller.

  2. Morsom tråd, jeg er også fan av CRT.

     

    Faktisk er jeg så stor fan, at jeg kjører CRT enda.

     

    Jupp, du hørte rett, jeg kjører fortsatt CRT. Nærmere bestemt en Eizo F931. Fikk den brukt en eller annen gang mellom 2006 og 2008 (var mens Burning Crusade til WoW fortsatt var gjeldende). Den kjører ennå, litt overraskende kanskje.

     

    Grunnen til at jeg liker CRT, har ikke bare med fargene og den fordømte bakbelysningen å gjøre, men også LCDs irriterende avhengighet av nativ oppløsning. CRT skjermer tegner oppløsningen du vil ha, derfor slipper man hele problemstillingen. Jeg kan med andre ord fint kjøre diablo 2 fra 2000 på 800x600 eller til og med 640x480 uten noen sånne strekte pixler. Det problemet er så irriterende at jeg fortsatt kjører CRT.

    Kan tenkes problemet blir mindre prekært når 4k skjermene kommer for alvor, vi får se.

    • Liker 1
  3. Nå er jeg, lik anmelderen, begynnt å bli lei av shooters. Det er sånn det må bli når du gjennom et par tiår eller der omkring har spilt alt fra wolfenstein 3d hele veien til BF4.

     

    Det sier seg selv at man blir vanskeligere og vanskeligere å imponere. C'est la vie, som man sier.

     

    Når det er sagt, se er dette ingen unnskyldning for å lage tekniske uferdige spill, noe som har en ekkel tendens til både å bli mer vanlig, og mer tolerert. De splitter nye BF og COD utgivelsene er skolebok eksempler på det. Jeg tør vedde på at årsaken til at det er blitt sånn er veldig enkel, vi kjøper jo disse alpha utgivelsene!

  4. kan noen forklare meg kvifor de bruker Mb/s og ikkje MB/s?skjønner at før var det kanskje ein vits for da virket 256Kb/s så mye høyere enn 32KB/s, men eg syns at de kan gå over til MB/s slik at det blir litt lettere for hvermansen å forstå at den båndbredden de abbonemerer på er den de får, istedet for at de abbonemerer på 120Mb/s men det de får er 15MB/s, "men eg betaler jo for 120!" og skjønner ikkje at det er forskjell på b og B..

     

    Hvorfor man har valgt å brukte bits og bytes slik er jeg søren ikke sikker på. Det hadde kanskje vært mer fornuftig å kun bruke bits.

     

     

    men grunnen til at f.eks 120 Mb/s ikke er lik 15Mb/s kan jeg foklare, det går på at bits/sekund er basert på titallsystemet mens byte/sekund er basert på 2 talls systemet.

     

    Si du har en linje på 100 Mb/s. Nå tenker vel de fleste at det er 8 bit på en byte, så da burde det bare være å dele de 100 Mb/s på 8 og voila ha overføringshastigheten i MB/s?

     

    Dessverre må man regne slik:

     

    100 Mb/s = 100 000 000 b/s (titallsystemet).

    100 000 000 b/s = 10 250 000 B/s (deler på 8)

    10 250 000 B/s = 11.9209289 MB/s (deler på 1024^2)

     

    Man kan altså ikke konvertere mellom bits og bytes ved å gange eller dele på 8 hvis man har prefikser(kilo, mega, giga osv) inne i bildet. Man må gange opp til minste enhet først, og så konvertere mellom bits og bytes via ganging eller deling på 8.

     

    Tenk også over at f.eks 1 MegaByte(MB) ikke er lik 1 000 000 Bytes, men 1 048 576 bytes.

     

    Det henger altså sammen med forholdet mellom titallsystemet og totallssystemet.

  5. Kan effektforbruket til nvidia kortene stemme? Jeg var under den oppfatning at AMD sine kort har høyere TDP enn nvidia sine. Men her ser vi da vitterlig at selv mitt 7950 iceq bruker så lite som 250 watt, og dermed det minste miljøsvinet.

     

    Tallene måler skjermkortene alene sant? For 250 watt stemmer perfekt med hva skjermkortets innpakning påstår at kortet skal forbruke i load.

     

    Hvis tallene stemmer, da har jeg gjort et bedre valg enn jeg trodde jeg gjorde for omlag 3 mnd siden.

  6. Ikke for å brife, men spillet var da strengt tatt alt for lett selv på hardcore, nå har ikke jeg spilt ranger da men.

     

    Det eneste punktet hvor man var nødt til å følge med var i nærkamp med hagler(ikke overraskende kanskje). Holdt du litt avstand så var det så å si umulig å dø, forutsatt at du ikke sov da selvfølgelig, noe som gjerne skjer etter en stund når man begynner å kjede seg.

     

    Så stealth biten, eller superusynlighetsmodus. I motsetning til metro 2033, hvor du faktisk kan bli sett, så er det så lett å snike seg rundt i mørket at det hele blir barnslig, så lenge du passer på at klokka ikke lyser blått, så er du helt faens usynlig. Du kan ha en klart definert skygge under deg, fienden kan stå rett ved siden av, men han vil ikke se deg, poenget er at man i virkeligheten faktisk kan skimte ting i halvmørket, i metro last light så er det så ille at du kan være tilnærmet opplyst ved å stå bare en tre meter unna en lampe og fortsatt være merket som usynlig av spillet. Du behøver ikke gå ned på huk en gang, du kan bare gå opp til folk, forfra om du vil, å skjøre en kniv igjennom brystkassa på dem med ekstrem letthet. Legg til den dårlige AIen som ikke gjør noe som helst uforutsett, du vet nøyaktig hvor han går og hvor hodelykte hans kommer til å lyse opp.

     

    Nå kan det jo tenkes at de kommer til å patche bort dette etterhvert, det hadde ikke overrasket meg. Usynlighetsgraden er så merkbar at man må lure på om dette var en oversight. Det er uansett ikke ok, spillet er altfor lett. Og om man må ha ranger utgaven for å få samme feeling som i eneren, da er det noe virkelig galt.

    • Liker 1
  7. Ser dere testet på en nvidia rig.

     

    Jeg kan opplyse om at spillet er ekstremt dårlig tilpasset AMD kort. Det virker som om spillet sliter med ekstremt høy draw distance, da jeg med mitt hd7950 kort kan se i en retning med framerates oppover og i nærheten av 150, plutselig faller ned til 20-40 så fort jeg snur meg rundt og ser "bortover" kartet. Frameraten varierer altså kraftig med hvor langt kartet er, hvor du står i det og som sagt hvilken retning du ser.

     

    Andre problemer er konstant "stutter"(hva nå det blir på norsk), uavhengig av hvilken retning du ser. Det er ekstremt irriterende, jeg kan faktisk høre når grafikkortet mitt jobber, og hver gang dette stutteret forekommer så blir kortet stille et øyeblikk. Gudene må vite hva som forårsaker dette.

     

    Når det kommer til innstillinger, så er absolutt alt skrudd på det laveste, med unntak av oppløsning(1600x1200) og "texture quality"(medium, men hva fanken kalles det på norsk?).

     

    Det hjelper litt å koble over på directx 9(ja spillet støtter det), for å gjøre det må man imidlertid gå via user.cfg fila i spillets mappe og endre den linja med prefix "r_api" til 0, den har typisk 2(som er koden for dx11) til standard. Du får dårligere grafikk, men spillet flyter noe bedre. Du kommer imidlertid ikke helt bort fra den elendige ytelsen når du ser i retningen du skal og stutteringa er der ennå men den er ikke fullt så hard.

     

     

  8. Jeg er ikke sikker på om jeg er enig med den lista, spesielt punkt 3. Hvis du sier noe politisk ukorrekt, si du støtter FRPs innvandringspolitikk eller noe i den dur, da er det hensiktsmessig at du ER annonym, både med tanke på å beskytte ditt eget skinn fra en og annen sinnsvak islamist, men også å beskytte deg fra en venstrevendt kontrollfreak av en sjef som ikke tolererer ansattes private anliggende eller ytringsfriheten.

     

    Med annonymitet, er du sikret mot både fanatikere såvell som dårlige sjefer.

     

  9. F2P? lukter vondt.

     

    De økonomiske lover dikterer en ting: At et firma må ha inntekt eller så går det under. Og da er spørsmålet: Hvordan skal EA tjene penger på et spill som er gratis? Jeg ser to alternativer: popups hvert femte minutt med reklame. Eller en sånn pay2win mekanikk vi dessverre har sett mye av i det siste.

     

    Det er kanskje mulig at de lager et godt spill og gir det ut gratis, da mot å få publicity, men det er usannsynlig da både EA og C&C er vellkjente merkenavn. Selv om EAs rykte har gått neddover så tror jeg ikke de er villig til å gjøre noe så radikalt for å gjennvinne æren.

  10. Det som er litt skummelt, er hvor mange slike "WOWBETA INVITE" eller lignende jeg får i spamfilteret mitt. I dag og i går har jeg samlet fått seks scam mails myntet på battlenet kontoen min, enten i form av diablo 3 eller wow. Spørsmålet mitt er: Hvordan faen har de svina fått vite at jeg spiller diablo 3?

     

    Mens jeg fortsatt wowet(tørrlagt nå), så var jeg en rekke ganger innom blant annet cursegaming.com osv, og en gang tilbake i tbc dreit jeg meg ut og trykka på en link på forumet, kontoen ble følgelig hacket. Sånn sett forstår jeg hvordan de kineserne eller hva det nå er har fått tak i informasjon om at akkurat min epost addresse tilhører en wower. Men diablo 3? Hvordan vet de det? Gjetter de? Eller vet de det?

  11. Skyrim solgte vel rimelig bra for PC og er ikke abonnementsbasert.Det som er viktig med PC-spill hvis man vil unngå piratkopiering er at det har en interessant online-del, sånn som f.eks SC2.
    Ja, men de har fordelen av å ha en veldig stor fanbase av serien "the elder scrolls". Skyrim er også portet fra konsoll og bærer noe preg av det i PC versjonen. Men Skyrim er jo uansett et fantastisk spill. Og de har nok jobbet litt mer med porten enn det id har gjort. Men bare tenk hvordan Skyrim kunne vært om det var utviklet for PC.

     

    mhm, bare tenk hvordan casting systemet kunna ha vært. Nå er det sånn at du bare løper rundt å kaster x til x ildballer i trynet på alle og enhver. Man går lei fort. WoW er det eneste spillet som hadde godt design der sånn, et MMO vel og merke men allikevel.

     

×
×
  • Opprett ny...